Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Ajutorul tău pentru un sistem imunitar mult mai puternic!

Cu toții știm că, pentru sănătatea noastră, este esențial modul în care avem grijă de imunitate. Întrucât aceasta este supusă zilnic la tot felul de „probe”, nu trebuie să neglijăm nicicând ajutorul pe care i-l vom da și noi. Una dintre cele mai la îndemână modalități de a avea succes în acest demers este recurgerea la suplimente alimentare. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla ce ingredient ar trebui să se afle în acestea, astfel încât imunitatea noastră să fie susținută din plin și să ne putem bucura alături de cei dragi în fiecare zi.

De câte feluri este imunitatea?

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează imunitatea noastră, trebuie să știi că aceasta este de două tipuri:
• Imunitate înnăscută- Este imunitatea cu care ne naștem și care cuprinde „barierele” existente în interiorul și în exteriorul corpului nostru (ce țin la distanță agenții dăunători), precum: pielea, epiteliul gastric, intestinal, respirator, genito-urinar, acizii gastrici, enzimele din uleiurile pielii și din lacrimi, mucusul, peptide antimicrobiene (cu rol de a acționa împotriva bacteriilor Gram pozitive și Gram negative) și proteine, componente celulare (celule precum neutrofile- un tip de celule albe, macrofage- se hrănesc cu microorganismele dăunătoare, celule dentritice, celule limfoide). Tot în cadrul imunității înnăscute se regăsesc substanțe chimice, ca de exemplu Interferonul (rolul său este de a interfera cu agenții patogeni, activând celulele numite macrofage) și Interleukina 1 (Interleukina 1-beta-consituie cel mai semnificativ reglator al răspunsului imun al organismului). Imunitatea înnăscută reprezintă, așa cum spun oamenii de știință, „prima linie” în apărarea organismului și în prevenirea infecțiilor. De ea depinde și buna funcționare a celuilalt tip de imunitate, cea dobândită

• Imunitate dobândită- Este cea care duce la recunoașterea și procesarea amenințărilor pentru organism, iar în urma recunoașterii și procesării se vor crea anticorpi specifici. În condițiile în care anticorpii vor neutraliza „amenințările”, sistemul imunitar le va recunoaște pe viitor, putând să le răspundă tot mai eficient. Funcționarea imunității dobândite depinde de organele limfoide: timusul (o glandă ce produce limfocitele T, foarte importante pentru răspunsul imunitar), măduva osoasă, splina, sistemul BALT (un țesut limfoid ce se găsește la nivelul bronhiilor și plămânilor), sistemul GALT (țesutul de pe mucoasele gastro-intestinale), plăcile PEYER (țesutul limfoid din intestinul subțire), amigdalele, nodulii limfatici, vegetațiile adenoide (țesutul limfatic aflat în zona din spetele nasului), vasele limfatice, vasele de sânge

Rolul ciupercilor Shiitake în imunitatea organismului

Ciupercile Shiitake sunt cultivate de mii de ani, cultivarea lor fiind originară în China Dinastiei Sung (960-1127). Potrivit unor legende, se spune că primul care le-a cultivat a fost Wu San Kwung, iar în anul 1313 se vorbea despre tehnicile de cultivare a ciupercilor Shiitake în așa-numita „Carte a Agriculturii”. Ulterior, secretele acestor ciuperci le-au fost dezvăluite de către chinezi și fermierilor japonezi. Astfel, Shiitake au ajuns să fie cunoscute drept o sursă de hrană foarte importantă în Asia. Treptat însă, s-a realizat că ele sunt utile nu numai ca hrană, ci și pentru proprietățile lor medicinale.

De exemplu, alături de utilizările din medicina tradițională chineză (unde sunt apreciate mai ales pentru că se consideră că îmbunătățesc starea de sănătate și conferă longevitate), ciupercile Shiitake au fost introduse pe scară largă în medicina tradițională din Japonia, Coreea și estul Rusiei.

Studiile din ultimele decenii au ajuns la concluzia că aceste ciuperci sunt unice datorită unor compuși cu valori deosebite. Printre aceștia se remarcă: eritadenina (cu rol de a scădea nivelul de colesterol din sânge), 8 aminoacizi esențiali, acidul linoleic (util, de exemplu, pentru masa musculară și pentru oase, pentru îmbunătățirea digestiei etc.), lentinanul și alte polizaharide (despre lentinan s-a descoperit că poate să contribuie la repararea ADN-ului celular).

În legătură cu acestea din urmă, un studiu a evidențiat că influențează pozitiv activitatea sistemului imunitar. Astfel, timp de 1 lună, un grup de persoane a primit câte 2 ciuperci Shiitake uscate pe zi. La sfârșitul perioadei analizate, s-a constatat că markerii ce țineau de funcționarea imunității s-au îmbunătățit, iar nivelul inflamației din organism se diminuase. Efectele de creștere ale imunității au fost observate mai ales în privința schimbărilor pozitive înregistrate la nivelul florei intestinale a persoanelor implicate în studiu.

Printr-un alt studiu, publicat online în anul 2012, s-a demonstrat că persoanele care consumă ciuperci uscate Lentinula edodes (Shiitake) vor avea parte de o îmbunătățire a funcționării sistemului imunitar. Ceea ce s-a urmărit prin acest studiu au fost modificările care survin, după ce se consumă acest tip de ciuperci, în privința activării răspunsurilor sistemului imunitar, a creșterii activității celulelor T (favorizează răspunsul imuntar celular) a modificărior survenite în proliferarea și activarea celulelor Natural Killer (au activitate citotoxică, menită să ducă la distrugerea celulelor care au fost infectate cu virusuri sau a celor canceroase), a secretării imunoglobulinei A (ce conține anticorpi foarte importanți) în salivă și a modului de funcționare a proteinei C reactive (este prezentă în organism când apare o inflamație acută).

Pentru a se putea ajunge la o asemenea concluzie s-a apelat la un grup de femei și bărbați sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, care au fost solicitați să consume zilnic, timp de 1 lună, câte 5-10 g e ciuperci uscate Shiitake. De asemenea, li s-au luat probe de sânge și de salivă atât la începutul, cât și la finalizarea perioadei de studiu.

Concluziile celor care au realizat acest studiu au fost următoarele:
• O creștere a proliferării limfocitelor T și a celulelor Natural Killer, dar și o îmbunătățire a activității lor
• Creșterea nivelului de imunoglobulină A, atât în salivă, cât și la nivelul mucoasei intestinale
• Creșterea nivelului de Interleukină- Mai exact, este vorba despre Interleukina-4, (IL)-4 (care determină un răspuns imunitar normal al organismului) și a Interleukinei-10 (acționează ca antiinflamator și imunosupresor în situațiile în care este nevoie de un răspuns al sistemului imunitar în urma atacului unor agenți patogeni)
• Scăderea nivelului Proteinei C reactive- Ceea ce a demonstrat o scădere a inflamației din corp
Având în vedere aceste rezultate, oamenii de știință au afirmat că un consum de ciuperci Shiitake este de folos pentru o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

Imunitate de fier cu ajutorul unui produs-minune!

Fie că vrei să previi apariția unor probleme de sănătate, fie că tu sau cei dragi aveți afecțiuni care își pun amprenta în mod negativ asupra sistemului imunitar sau pur și simplu aveți nevoie de o rezistență crescută a organismului pentru a face față cât mai bine provocărilor din viața de zi cu zi, ceea ce vă trebuie este o imunitate care să funcționeze la parametri optimi.

Întrucât ciupercile Shiitake sunt adevărate „comori” pentru sistemul imunitar, orientează-te cu încredere spre un produs ce se bazează chiar pe ele. Astfel, fin Mycelcaps AHCC® conține extract standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes (ciuperci Shiitake), fiind un produs original certificat ca produs profesional de către o companie japoneză ce deține la nivel mondial brevetul ingredientului numit fin Mycelcaps AHCC®.

Ingredientul din acest supliment, extractul standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes, este deosebit de valoros întrucât, așa cum au arătat și cercetările din ultimul deceniu, ciupercile Shiitake sunt bogate în polizaharide. Dintre acestea se remarcă mai ales cea numită Lentinan, care are, conform unui studiu, următorul efect uimitor: stimulează dezvoltarea și proliferarea celulelor responsabile cu răspunsul imunitar din organismul gazdei, inclusiv a celulelor tip Natural Killer. În aceste condiții, Lentinanul este apreciat pentru proprietățile sale antitumorale, (întrucât activează sistemul imunitar pentru a reacționa în vederea contracarării celulelor canceroase), dar și pentru capacitatea de a crește rezistența organismului în fața infecțiilor.

Trebuie să știi că fin Mycelcaps AHCC® a fost și este supus studiilor și monitorizării pentru a se vedea cum acționează asupra diferitelor virusuri, care de care mai periculoase (precum virusul ce provoacă hepatita, cel gripal, papilomavirusul uman sau West Nile). Ceea ce s-a constatat este că fin Mycelcaps AHCC® are o acțiune benefică asupra imunității înnăscute, (care este esențială în apărarea de bază), așa că organismul va putea lupta mai eficient contra bolilor infecțioase, în condițiile în care celule din sistemul imunitar- celulele NK (killer natural), celulele NKT (killer natural T) și celulele T (gamma delta T) - își vor îmbunătăți activitatea.

O altă dovadă a faptului că extractul standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes din fin Mycelcaps AHCC® este o soluție adecvată nu numai pentru creșterea performanței sistemului imunitar, ci și pentru susținerea unei bune stări de sănătate în ansamblul ei este aceasta: ciupercile uscate Shiitake sunt pline de nutrienți valoroși. Studiile au dovedit că în ele se regăsesc și:
• Vitamine (vitamine din grupul B-urilor, dar și vitamina D)
• Minerale (cupru, seleniu, mangan, magneziu, zinc, potasiu, fier, fosfor)

Practic, fin Mycelcaps AHCC® ar trebui să vă stea oricând la îndemână pentru a preveni inclusiv supărătoarele răceli, gripe, alergii sau alte infecții virale sau bacteriene de pe tractul respirator, dar și pentru a veni în completarea unui tratament pentru a vă ajuta să vă puneți cât mai repede pe picioare.

Pentru cele mai bune rezultate, doza zilnică recomandată este de câte 1 capsulă Mycelcaps de 3 ori pe zi, după mese, acest supliment alimentar fiind adecvat și pentru copiii de la 3 ani în sus. Totodată, fin Mycelcaps AHCC® se pot administra preventiv, câte 1 capsulă dimineața și seara.

Nu uita că fin Mycelcaps AHCC® este numai bun și pentru a crește rezistența organismului în fața suprasolicitărilor, diminuându-se astfel stările de obosseală.

Surse: healthline.com, nutritionadvance.com, sciencedirect.com, ncbi.nlm.nih.gov

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  3 semne care îți spun că al tău copil are un sistem imunitar slăbit
  3 semne care îți spun că al tău copil are un sistem imunitar slăbit

  Ca orice părinte, îți dorești ca al tău copil să se dezvolte armonios și să aibă o sănătate de fier. Ai grijă să-i asiguri o alimentație și un stil de viață sănătos...

  Uită de răceală și gripă! Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier
  Uită de răceală și gripă! Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier

  Răcelile și gripele fac parte dintre cele mai cunoscute afecțiuni cu care te poți confrunta la orice vârstă. Din articolul de mai jos vei afla ce ar trebui să faci pentru a lupta...

  Dr. Bogdan Cioată: sistemul imunitar puternic pleacă din tubul digestiv al copilului
  Dr. Bogdan Cioată: sistemul imunitar puternic pleacă din tubul digestiv al copilului

  Vei afla aici informații interesante despre rolul pe care îl au probioticele în sănătatea copilului, informații prezentate de Dr. Bogdan Cioată, medic specialist...

  Nutriția – un factor important în dezvoltarea sistemului imunitar al copilului tău
  Nutriția – un factor important în dezvoltarea sistemului imunitar al copilului tău

  În primii trei ani de viață ai micuțului, sistemul său imunitar urmează un curs accelerat al dezvoltării. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 sunt mai vulnerabili...

  Vitaminele sistemului imunitar: Care sunt și de ce trebuie să începi să le consumi acum
  Vitaminele sistemului imunitar: Care sunt și de ce trebuie să începi să le consumi acum

  Nu este un secret pentru nimeni faptul că traversăm o perioadă extrem de dificilă, în care facem tot posibilul să ne păstrăm sănătatea. Toate activitățile de zi cu zi s-au...

  Premieră în România: este introdus primul sistem de identificare a copiilor care abandonează școală
  Premieră în România: este introdus primul sistem de identificare a copiilor care abandonează școală

  O nouă metodă de monitorizare a prezenței copiilor la cursuri vine să combată fenomenul de abandon școlar des întâlnit în România!

  Vitamina sistemului imunitar! De ce trebuie să începi să o consumi acum
  Vitamina sistemului imunitar! De ce trebuie să începi să o consumi acum

  Se apropie sezonul rece, așa că sistemul tău imunitar este din nou pus în fața marelui său test. Este cu atât mai important să îl sprijini cu cât, ca mămică,...

  © 2019 Qbebe