Ajutorul tău pentru un sistem imunitar mult mai puternic!

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Cu toții știm că, pentru sănătatea noastră, este esențial modul în care avem grijă de imunitate. Întrucât aceasta este supusă zilnic la tot felul de „probe”, nu trebuie să neglijăm nicicând ajutorul pe care i-l vom da și noi. Una dintre cele mai la îndemână modalități de a avea succes în acest demers este recurgerea la suplimente alimentare. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla ce ingredient ar trebui să se afle în acestea, astfel încât imunitatea noastră să fie susținută din plin și să ne putem bucura alături de cei dragi în fiecare zi.

De câte feluri este imunitatea?

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează imunitatea noastră, trebuie să știi că aceasta este de două tipuri:
• Imunitate înnăscută- Este imunitatea cu care ne naștem și care cuprinde „barierele” existente în interiorul și în exteriorul corpului nostru (ce țin la distanță agenții dăunători), precum: pielea, epiteliul gastric, intestinal, respirator, genito-urinar, acizii gastrici, enzimele din uleiurile pielii și din lacrimi, mucusul, peptide antimicrobiene (cu rol de a acționa împotriva bacteriilor Gram pozitive și Gram negative) și proteine, componente celulare (celule precum neutrofile- un tip de celule albe, macrofage- se hrănesc cu microorganismele dăunătoare, celule dentritice, celule limfoide). Tot în cadrul imunității înnăscute se regăsesc substanțe chimice, ca de exemplu Interferonul (rolul său este de a interfera cu agenții patogeni, activând celulele numite macrofage) și Interleukina 1 (Interleukina 1-beta-consituie cel mai semnificativ reglator al răspunsului imun al organismului). Imunitatea înnăscută reprezintă, așa cum spun oamenii de știință, „prima linie” în apărarea organismului și în prevenirea infecțiilor. De ea depinde și buna funcționare a celuilalt tip de imunitate, cea dobândită

• Imunitate dobândită- Este cea care duce la recunoașterea și procesarea amenințărilor pentru organism, iar în urma recunoașterii și procesării se vor crea anticorpi specifici. În condițiile în care anticorpii vor neutraliza „amenințările”, sistemul imunitar le va recunoaște pe viitor, putând să le răspundă tot mai eficient. Funcționarea imunității dobândite depinde de organele limfoide: timusul (o glandă ce produce limfocitele T, foarte importante pentru răspunsul imunitar), măduva osoasă, splina, sistemul BALT (un țesut limfoid ce se găsește la nivelul bronhiilor și plămânilor), sistemul GALT (țesutul de pe mucoasele gastro-intestinale), plăcile PEYER (țesutul limfoid din intestinul subțire), amigdalele, nodulii limfatici, vegetațiile adenoide (țesutul limfatic aflat în zona din spetele nasului), vasele limfatice, vasele de sânge

Rolul ciupercilor Shiitake în imunitatea organismului

Ciupercile Shiitake sunt cultivate de mii de ani, cultivarea lor fiind originară în China Dinastiei Sung (960-1127). Potrivit unor legende, se spune că primul care le-a cultivat a fost Wu San Kwung, iar în anul 1313 se vorbea despre tehnicile de cultivare a ciupercilor Shiitake în așa-numita „Carte a Agriculturii”. Ulterior, secretele acestor ciuperci le-au fost dezvăluite de către chinezi și fermierilor japonezi. Astfel, Shiitake au ajuns să fie cunoscute drept o sursă de hrană foarte importantă în Asia. Treptat însă, s-a realizat că ele sunt utile nu numai ca hrană, ci și pentru proprietățile lor medicinale.

De exemplu, alături de utilizările din medicina tradițională chineză (unde sunt apreciate mai ales pentru că se consideră că îmbunătățesc starea de sănătate și conferă longevitate), ciupercile Shiitake au fost introduse pe scară largă în medicina tradițională din Japonia, Coreea și estul Rusiei.

Studiile din ultimele decenii au ajuns la concluzia că aceste ciuperci sunt unice datorită unor compuși cu valori deosebite. Printre aceștia se remarcă: eritadenina (cu rol de a scădea nivelul de colesterol din sânge), 8 aminoacizi esențiali, acidul linoleic (util, de exemplu, pentru masa musculară și pentru oase, pentru îmbunătățirea digestiei etc.), lentinanul și alte polizaharide (despre lentinan s-a descoperit că poate să contribuie la repararea ADN-ului celular).

În legătură cu acestea din urmă, un studiu a evidențiat că influențează pozitiv activitatea sistemului imunitar. Astfel, timp de 1 lună, un grup de persoane a primit câte 2 ciuperci Shiitake uscate pe zi. La sfârșitul perioadei analizate, s-a constatat că markerii ce țineau de funcționarea imunității s-au îmbunătățit, iar nivelul inflamației din organism se diminuase. Efectele de creștere ale imunității au fost observate mai ales în privința schimbărilor pozitive înregistrate la nivelul florei intestinale a persoanelor implicate în studiu.

Printr-un alt studiu, publicat online în anul 2012, s-a demonstrat că persoanele care consumă ciuperci uscate Lentinula edodes (Shiitake) vor avea parte de o îmbunătățire a funcționării sistemului imunitar. Ceea ce s-a urmărit prin acest studiu au fost modificările care survin, după ce se consumă acest tip de ciuperci, în privința activării răspunsurilor sistemului imunitar, a creșterii activității celulelor T (favorizează răspunsul imuntar celular) a modificărior survenite în proliferarea și activarea celulelor Natural Killer (au activitate citotoxică, menită să ducă la distrugerea celulelor care au fost infectate cu virusuri sau a celor canceroase), a secretării imunoglobulinei A (ce conține anticorpi foarte importanți) în salivă și a modului de funcționare a proteinei C reactive (este prezentă în organism când apare o inflamație acută).

Pentru a se putea ajunge la o asemenea concluzie s-a apelat la un grup de femei și bărbați sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, care au fost solicitați să consume zilnic, timp de 1 lună, câte 5-10 g e ciuperci uscate Shiitake. De asemenea, li s-au luat probe de sânge și de salivă atât la începutul, cât și la finalizarea perioadei de studiu.

Concluziile celor care au realizat acest studiu au fost următoarele:
• O creștere a proliferării limfocitelor T și a celulelor Natural Killer, dar și o îmbunătățire a activității lor
• Creșterea nivelului de imunoglobulină A, atât în salivă, cât și la nivelul mucoasei intestinale
• Creșterea nivelului de Interleukină- Mai exact, este vorba despre Interleukina-4, (IL)-4 (care determină un răspuns imunitar normal al organismului) și a Interleukinei-10 (acționează ca antiinflamator și imunosupresor în situațiile în care este nevoie de un răspuns al sistemului imunitar în urma atacului unor agenți patogeni)
• Scăderea nivelului Proteinei C reactive- Ceea ce a demonstrat o scădere a inflamației din corp
Având în vedere aceste rezultate, oamenii de știință au afirmat că un consum de ciuperci Shiitake este de folos pentru o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

Imunitate de fier cu ajutorul unui produs-minune!

Fie că vrei să previi apariția unor probleme de sănătate, fie că tu sau cei dragi aveți afecțiuni care își pun amprenta în mod negativ asupra sistemului imunitar sau pur și simplu aveți nevoie de o rezistență crescută a organismului pentru a face față cât mai bine provocărilor din viața de zi cu zi, ceea ce vă trebuie este o imunitate care să funcționeze la parametri optimi.

Întrucât ciupercile Shiitake sunt adevărate „comori” pentru sistemul imunitar, orientează-te cu încredere spre un produs ce se bazează chiar pe ele. Astfel, fin Mycelcaps AHCC® conține extract standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes (ciuperci Shiitake), fiind un produs original certificat ca produs profesional de către o companie japoneză ce deține la nivel mondial brevetul ingredientului numit fin Mycelcaps AHCC®.

Ingredientul din acest supliment, extractul standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes, este deosebit de valoros întrucât, așa cum au arătat și cercetările din ultimul deceniu, ciupercile Shiitake sunt bogate în polizaharide. Dintre acestea se remarcă mai ales cea numită Lentinan, care are, conform unui studiu, următorul efect uimitor: stimulează dezvoltarea și proliferarea celulelor responsabile cu răspunsul imunitar din organismul gazdei, inclusiv a celulelor tip Natural Killer. În aceste condiții, Lentinanul este apreciat pentru proprietățile sale antitumorale, (întrucât activează sistemul imunitar pentru a reacționa în vederea contracarării celulelor canceroase), dar și pentru capacitatea de a crește rezistența organismului în fața infecțiilor.

Trebuie să știi că fin Mycelcaps AHCC® a fost și este supus studiilor și monitorizării pentru a se vedea cum acționează asupra diferitelor virusuri, care de care mai periculoase (precum virusul ce provoacă hepatita, cel gripal, papilomavirusul uman sau West Nile). Ceea ce s-a constatat este că fin Mycelcaps AHCC® are o acțiune benefică asupra imunității înnăscute, (care este esențială în apărarea de bază), așa că organismul va putea lupta mai eficient contra bolilor infecțioase, în condițiile în care celule din sistemul imunitar- celulele NK (killer natural), celulele NKT (killer natural T) și celulele T (gamma delta T) - își vor îmbunătăți activitatea.

O altă dovadă a faptului că extractul standardizat cultivat din micelii Lentinula edodes din fin Mycelcaps AHCC® este o soluție adecvată nu numai pentru creșterea performanței sistemului imunitar, ci și pentru susținerea unei bune stări de sănătate în ansamblul ei este aceasta: ciupercile uscate Shiitake sunt pline de nutrienți valoroși. Studiile au dovedit că în ele se regăsesc și:
• Vitamine (vitamine din grupul B-urilor, dar și vitamina D)
• Minerale (cupru, seleniu, mangan, magneziu, zinc, potasiu, fier, fosfor)

Practic, fin Mycelcaps AHCC® ar trebui să vă stea oricând la îndemână pentru a preveni inclusiv supărătoarele răceli, gripe, alergii sau alte infecții virale sau bacteriene de pe tractul respirator, dar și pentru a veni în completarea unui tratament pentru a vă ajuta să vă puneți cât mai repede pe picioare.

Pentru cele mai bune rezultate, doza zilnică recomandată este de câte 1 capsulă Mycelcaps de 3 ori pe zi, după mese, acest supliment alimentar fiind adecvat și pentru copiii de la 3 ani în sus. Totodată, fin Mycelcaps AHCC® se pot administra preventiv, câte 1 capsulă dimineața și seara.

Nu uita că fin Mycelcaps AHCC® este numai bun și pentru a crește rezistența organismului în fața suprasolicitărilor, diminuându-se astfel stările de obosseală.

Surse: healthline.com, nutritionadvance.com, sciencedirect.com, ncbi.nlm.nih.gov

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic
  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic

  Toamna este de departe unul dintre cele mai imprevizibile anotimpuri. Azi ne răsfață cu temperaturi plăcute, mâine ne forțează să scoatem de la naftalină ghetele și gecile de...

  Cauți un cadou cu totul special pentru copilul tău? Venim în ajutorul tău cu cele mai cool idei
  Cauți un cadou cu totul special pentru copilul tău? Venim în ajutorul tău cu cele mai cool idei

  Ce părinte nu își dorește să ii facă prichindelului său un cadou memorabil cu fiecare ocazie? Fie că se apropie ziua de naștere a copilului tău, fie că vrei să ii dai...

  Întărește sistemul imunitar al copilului tău. Previne evoluția virozelor încă de la primele simptome!
  Întărește sistemul imunitar al copilului tău. Previne evoluția virozelor încă de la primele simptome!

  Sezonul rece bate la ușă și odată cu el își fac apariția gripa și neplăcutele viroze respiratorii. Copiii, a căror imunitate nu este încă dezvoltată complet, sunt cei...

  De ce bunica este mult mai afectuoasă cu copilul tău decât tine? Știința explică
  De ce bunica este mult mai afectuoasă cu copilul tău decât tine? Știința explică

  Legătura dintre bunici și nepoți este unică, amintirile despre momentele din copilărie petrecute alături de bunici fiind printre cele mai valoroase. Când bunicii petrec timp...

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  O familie cu trei copii are nevoie de ajutorul tău! Uite cum le poți schimba viața
  O familie cu trei copii are nevoie de ajutorul tău! Uite cum le poți schimba viața

  Camelia este mama a trei copii frumoși și cuminți. Soțul ei, din cauza pandemiei, a rămas fără un loc de muncă. Locuiesc într-o căsuță cu o camera și o bucătărioară...

  Sistemul imunitar al copiilor după reîntoarcerea în colectivități. Cum îi ajutăm noi, părinții
  Sistemul imunitar al copiilor după reîntoarcerea în colectivități. Cum îi ajutăm noi, părinții

  În această perioadă noi, părinții, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că organismul prichindeilor noștri este suficient de puternic pentru a...

  Dragă tată, uite că am reușit în viață și fără ajutorul tău
  Dragă tată, uite că am reușit în viață și fără ajutorul tău

  Dragă tată, de când mă știu, am încercat să mă prefac că nu mă deranjează faptul că nu îmi ești alături, dar acesta a fost un mecanism de adaptare atent...

  © 2022 Qbebe