Cele 3 reguli esenţiale pentru protejarea coloanei, a muşchilor şi a articulaţiilor

Cele 3 reguli esenţiale pentru protejarea coloanei, a muşchilor şi a articulaţiilor

Corina Naftanaila

Ştii să stai, să mergi, să alergi, să ridici, să dormi corect? Pentru orice persoană adultă răspunsul intuitiv este: desigur! Şi totuşi cei mai mulţi dintre noi ne petrecem cea mai mare parte din timp în poziţii nenaturale, ce pun presiune asupra articulaţiilor, solicită anumite grupe de muşchi (în timp ce altele rămân neutilizate) şi afectează în timp coloana vertebrală. Stilul de viaţă modern presupune ore întregi petrecute la birou şi la volan, cumpărături făcute pe fugă şi activitate fizică în sensul clasic redusă la minim.

Dacă anumite afecţiuni precum artroză sau poliartrită reumatoidă au cauze ereditare iar scenariul cel mai bun constă doar în încetinirea evoluţiei lor şi ameliorarea simptomelor, altele pot fi chiar prevenite sau menţinute complet sub control dacă îţi însuşeşti câteva reguli de bază privind protejarea propriului corp, dar şi gestionarea corectă a fazelor de prevenţie şi tratament.

Regula de 90

regula de 90 Dacă petreci peste 8 ore pe zi la birou, în faţa calculatorului ştii că asta poate însemna muşchi tensionaţi, durere de gât, de genunchi, de coate, simptomele spondilozei se pot înrăutăţi iar mobilitatea articulaţiilor este afectată. Există foarte multe reguli eficiente pentru corectarea posturii, însă cea mai uşor de ţinut minte şi de aplicat este regula de 90:
• unghi de 90 de grade între partea posterioară a coapselor şi gambe;
• unghi de 90 de grade la nivelul coatelor (antebraţul paralel cu solul, palma îndreptată uşor în jos spre tastatură);
• unghi de 90 de grade între trunchi şi coapse (coloana uşor arcuită conform curburii scaunului sau a unui suport special);
• unghi de 90 de grade între direcţia privirii şi partea superioară a monitorului.

Această regulă nu este extrem de restrictivă. Unghiul nu trebuie să fie perfect, 90 este doar o cifra orientativă, însă esenţial este să menţii coloana dreaptă în permanentă, bărbia uşor ridicată, coatele apropiate de corp, tălpile lipite de sol şi palmele paralele cu biroul sau uşor lăsate în jos.

Regula echilibrului

regula echilibruluiRegula echilibrului vizează în primul rând mişcarea şi înseamnă revenirea la postura naturală a corpului şi evitarea suprasolicitării anumitor zone de muşchi sau articulaţii. De pildă, în alergare evită să calci doar pe călcâie sau pe vârfuri. Foloseşte, în schimb, întreaga talpă. În mers menţine coloana vertebrală dreaptă, bărbia sus şi privirea înainte. Nu căra greutăţi mari într-o singură mână, ci distribuie-le în ambele mâini pentru a-ţi proteja coloana şi articulaţiile. Apleacă-te îndoind genunchii şi nu arcuindu-ţi coloana. Nu te răsuci din coloană, ci ajutându-te de paşi mici.

Corpul are propriul său sistem de a-ţi comunica atunci când ceva este în neregulă, iar pricipalul limbaj este durerea. Regula echilibrului înseamnă reconectarea cu propriul corp, ascultarea propriilor nevoi şi restabilirea unei comunicări eficiente minte-corp pentru sănătatea întregului organism.

Regula natural pentru natural

Acest principiul este extrem de simplu şi de intuitiv: starea naturală a organismului este de sănătate, iar modalitatea firească de a o restaura este tot prin metode naturale. Implică punctele anterioare - revenirea la echilibru şi reconectarea cu propriul corp - şi atrage atenţia asupra alegerilor pe care le facem în vederea protejării sănătăţii.

Pornind de la acest principiu fundamental şi identificând două nevoi esenţiale ale pacienţilor - de tratare eficientă a simptomelor, dar şi de protejare, în acelaşi timp, a organismului împotriva efectelor neplăcute ale tratamentelor de lungă durată - Himalaya Wellness a creat Rumalaya, echipa pentru sănătatea muşchilor şi a articulaţiilor. Cele două produse - Rumalaya gel şi Rumalaya forte - conţin doar ingrediente active din plante şi sunt bazate pe principii vechi ale medicinei ayurvedice testate şi perfecţionate în urmă a ani de cercetare.

rumalaya gelRumalaya gel combină efectele benefice ale Ghimbirului, Mentei, Scorţişoarei, Salciei de Himalaya şi Arborelui de Tămâie. Calităţile medicinale ale Ghimbirului sunt cunoscute şi apreciate de secole, proprietăţile sale antiinflamatorii fiind demonstrate încă din primele studii de laborator realizate pe această plantă în anii '70. Scorţişoara are efect antispastic, iar Salcia de Himalaya este un puternic agent de încălzire locală, cu efect vasodilatator, antiinflamator şi antispastic, ce stimulează circulaţia, permiţând, astfel, substanţelor active să pătrundă în piele. Mentolul din compoziţia Mentei este antibacterian, antioxidant şi puternic analgezic, ajutând la relaxarea musculară. În plus, previne apariţia iritatiilor de la nivelul pielii ce pot fi cauzate de folosirea îndelungată a produselor antiinflamatoare. Rumalaya gel poate fi folosit în toate afecţiunile osteoarticulare şi musculare, de la spondiloză cervicală sau lombară, până la întinderile musculare sau traumatismele sportive.

rumalaya flaconPentru un maxim de eficienţă, asociază Rumalaya gel cu tabletele Rumalaya forte. Pentru că nu are reacţii adverse gastrointestinale sau cardiace, Rumalaya forte poate fi administrat în cure de lungă durată şi reprezintă o bună alternativă la utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene. Plantele din compoziţia sa - Guggul, Tămâie Indiană, Lemn dulce, Galangal mare, Guduchi, Ghimbir - combat inflamatia şi durerea, cresc mobilitatea articulaţiilor şi întârzie degradarea progresivă a cartilajului articular. Rumalaya forte este recomandat pentru afecţiuni inflamatorii osteoarticulare şi musculare reumatice sau post-traumatice, artroză (coxartroză, gonartroză, etc.), spondiloză, artrită, poliartrită reumatoidă, gută, umăr îngheţat, inflamaţii post-traumatice (fibrozite, bursite, capsulite, tendinite, sinovite).

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni, plante care susţin absorbţia substanţelor active şi plante care combat potenţialele efecte negative, pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti - medici, biochimişti, farmacişti, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.

Produsele Rumalaya gel şi Rumalaya forte sunt distribuite de compania Prisum Internaţional Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi pe magazinul online al Prisum Internaţional www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting
    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting

    Atunci când te gândești la rolul tău de părinte, ce cuvinte îți vin în minte? Iubire? Devotament? Bucurie? Vorbim despre cele mai importante 9 cuvinte în...

    Ichi-go ichi-e: cele 10 reguli ale japonezilor pentru fericire
    Ichi-go ichi-e: cele 10 reguli ale japonezilor pentru fericire

    Uneori poate fi greu să exprimăm un sentiment folosindu-ne de limbaj. La fel se întâmplă și în cazul vechiului proverb japonez, Ichi-go Ichi-e, care poate fi tradus ca...

    Gabriela Prisăcariu este o mamă strictă? Ce reguli clare i-a impus fiului ei
    Gabriela Prisăcariu este o mamă strictă? Ce reguli clare i-a impus fiului ei

    Soția carismaticului prezentator de la Antena 1, Dani Oțil, Gabriela Prisăcariu a stabilit niște reguli foarte clare în ceea ce privește educația fiului lor, Tiago și nu se...

    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism
    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism

    Vizitele la medic pot fi stresante pentru copil, cu atât mai mult pentru unul care se află pe spectrul autist. Uite ce sfaturi oferă specialiștii în acest sens.

    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților
    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților

    În multe familii, o dădacă este indispensabilă. Totodată, angajarea unei bone nu este un lucru ușor, până la urmă e o misiune grea să găsești un om în...

    Vacanță în familie, fără stres: ce să pui în trusa cu lucruri esențiale ca să fii pregătit
    Vacanță în familie, fără stres: ce să pui în trusa cu lucruri esențiale ca să fii pregătit

    Unul dintre cele mai importante demersuri pe care trebuie să le ai în vedere când faci bagajele pentru vacanță este să nu omiți lucrurile care îl pot scoate pe oricare...

    Cele mai bune suplimente pentru articulații
    Cele mai bune suplimente pentru articulații

    Articulațiile sănătoase sunt esențiale pentru o viață activă și fără dureri, iar, în timp, factori precum înaintarea în vârstă, efortul fizic intens sau...

    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci
    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci

    Atunci când vine vorba despre parenting, pare că mereu apar lucruri noi de știut. Dacă ești copleșită de valul de informații pe acest subiect, îți arătăm 5 reguli de...

    © 2025 Qbebe