Complexul de vitamine B: roluri si beneficii

Complexul de vitamine B: roluri si beneficii

Alexandra Ion

Vitaminele din complexul B au o multime de beneficii, printre care si reducerea stresului si anxietatii si reducerea sanselor dezvoltarii cancerului pancreatic. Care sunt vitaminele si beneficiile lor?

Vitamina B1

Vitamina B1 este vitamina responsabilă cu creşterea randamentului intelectual, dar are şi un rol foarte important în susţinerea metabolismului glucidelor, fiind o enzima absolute necesară pentru funcţionarea sistemului nervos. Carenţele de vitamina B se manifestă prin oboseală, pierderea apetitului şi a greutăţii corporale, şi pot conduce la boli ale sistemului digestiv, sistemului cardiac şi nervos.

La copii, vitamina B1 (tiamină) încarcă organismul cu energie, transformând carbohidraţii în energie. Ea este implicate în producerea ARN-ului şi ADN-ului.
Cele mai bune surse de vitamina B sunt ficatul şi drojdia.

Vitaminele B2 şi B3

Vitamina B2 ajută la transformarea grăsimilor şi proteinelor în energie. De asemenea, vitamina B ajută la menţinerea sănătăţii pielii. Vitamina B2 ajută organismul să-şi regleze aciditatea şi este recomandată pentru a menţine sănătatea unghiilor, ochilor şi părului.
La copii, vitamina B2 (riboflavină) ajută la producerea energiei şi ajută procesarea caloriilor din carbohidraţi.
Vitamina B3, cunoscută sub numele de vitamina PP, este esenţială pentru reglarea nivelului colesterolului . Ea contribuie la metabolizarea grăsimilor şi proteinelor şi este utilizată de organism pentru menţinerea integrităţii şi sănătăţii celulelor şi ţesuturilor.

Vitamina B5

Vitamina B5 este cea mai răspândită vitamină, această fiind prezentă în aproape toate tipurile de mâncare.
Vitamina B5 joacă un rol important în descompunerea grăsimilor şi a carbohidraţilor pentru producerea de energie, grăbeşte vindecarea rănilor şi operaţiilor chirurgicale, reduce efectele neplăcute ale acneei, reduce depresia şi anxietatea, previne îmbătrânirea prematură, reduce pigmentarea tenului, previne apariţia mătreţei şi candidozei.
Deficitul de vitamina B5 se manifestă rareori, deoarece această vitamină se găseşte în foarte multe alimente.

Vitamina B8

B8 sau biotina este importantă în formarea şi reglarea nivelului de glucoză, precum şi a anumitor aminoacizi. Biotina ajută la metabolizarea carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor.

Vitamina B9

B9 sau acidul folic are un rol foarte important în procesele care controlează creşterea şi dezvoltarea organismului. De aceea, acidul folic este solicitat în toate procesele care presupun diviziunea de celule, şi este esenţial în sarcina sau primele stadii ale dezvoltării.
Pentru majoritatea femeilor doza recomandată pentru menţinerea sănătăţii şi pentru pregătirea organismului pentru sarcină este de 400 micrograme pe zi.

Vitamina B12

B12, sau cobalamina, contribuie în special la producerea celulelor roşii sangvine şi la menţinerea sănătăţii sistemului nervos central.

Împreună, vitaminele din complexul B ajută la combatarea simptomelor şi cauzelor stresului, depresiei şi bolilor cardiovasculare. De asemenea, ele susţin şi măresc rata metabolismului, menţin tonusul pielii şi muşchilor, reduc şansele apariţiei cancerului pancreatic şi îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi nervos.

Ultra Vitamina B complex de la Vavian Pharma include toate vitaminele esenţiale din complexul B şi este un supliment alimentar dedicat în special persoanelor care fac sport, vegetarienilor şi veganilor, persoanelor care au un stil de viaţă dezorganizat, persoanelor de peste 50 de ani, persoanelor cu afecţiuni cardiace, dar şi oricărei persoane care doreşte să aducă un aport suplimentar de vitamine B în organism.

Suplimentele alimentare Ultra Vitamina B nu conţin coloranţi artificiali, conservanţi, lactoză, gluten, sare sau grăsimi. 

www.magazinvavianpharma.ro

Articolul urmator
7 vitamine pentru scleroza multiplă
7 vitamine pentru scleroza multiplă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    6 vitamine care te ajută să te îngrași
    6 vitamine care te ajută să te îngrași

    Vrei să iei în greutate, dar nu știi ce vitamine te pot ajuta ? Descoperă în acest articol 6 vitamine care, în mod indirect, prin proprietățile lor, te pot ajuta să...

    Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”
    Acuzațiile grave ale unei mămici al cărei copil are sindrom down: „Toți copiii au primit roluri la serbare, doar al meu nu”

    Într-o țară în care se militează pentru egalitate de șanse, mama unui copil special face acuzații la adresa educatoarelor din cadrul grădiniței unde învață...

    Germeni de grâu: beneficii și mod de consum
    Germeni de grâu: beneficii și mod de consum

    Germenii de grâu reprezintă una dintre cele mai nutritive și valoroase părți ale bobului de grâu. Aceștia constituie embrionul plantulei viitoare și sunt adesea...

    Făina de proumb: beneficii și idei de consum
    Făina de proumb: beneficii și idei de consum

    Făina de porumb este un produs alimentar obținut prin măcinarea boabelor de porumb uscate. Este un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume, fiind utilizată...

    Cicoare: beneficii, contraindicatii și mod de consum
    Cicoare: beneficii, contraindicatii și mod de consum

    Cicoarea, cunoscută științific sub numele de Cichorium intybus, este o plantă erbacee cu flori albastre care face parte din familia Asteraceae. Originară din Europa, cicoarea a devenit...

    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii
    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii

    Te-ai întrebat vreodată dacă ceaiul de urzică ar fi bun pentru tine ? Descoperă în acest articol tot ce trebuie să știi despre această băutură și despre consumul...

    Semințe germinate: ce sunt și ce beneficii au, de fapt?
    Semințe germinate: ce sunt și ce beneficii au, de fapt?

    Semințele germinate sunt semințe care au fost expuse la umiditate și căldură pentru a iniția procesul de încolțire. Acest proces declanșează o serie de transformări în...

    Lăptișorul de matcă: beneficii și mod de administrare
    Lăptișorul de matcă: beneficii și mod de administrare

    Lăptișorul de matcă este o substanță produsă de albinele lucrătoare, constituind și sursa de hrană a albinei matcă. Este o secreție cremoasă, cu un gust deosebit și o...

    © 2024 Qbebe