Viață de mamă: nu mă duceam niciodată la baie singură și am ajuns la spital

Andrada Popa

Durerea din abdomenul meu era așa de intensă, că eram convinsă că este apendicită. Soțul meu, care este medic, m-a întrebat: ”Este mai rău pe partea dreaptă?”. Ummm. Da. Sigur. Cred ca da. M-a dus la urgențe.

Era Halloween și afară era o lună nouă albastră. Camera de gardă avea parte de cea mai aglomerată perioadă a anului și sistemul computerizat tocmai ce se prăbușise epuizat. Totuși, eram într-o formă atât de patetică încât mi-au dat imediat un salon și, apoi, într-un final, binecuvântata injecție cu morfină. 

Eram convinsă că este apendicită, așa că discutam cu o asistentă dacă mai este cazul să fac un CT pentru confirmarea diagnosticului. Scanarea ar fi întârziat procesul cu câteva ore și eram disperată să ajung acasă. Bunica mea, care locuia la etaj în aceeași clădire cu noi de doi ani și jumătate, era pe moarte și voiam să fiu lângă ea să o țin de mână. Copiii mei, care atunci aveau 4 și 6 ani, erau la sora mea care organizase o vânătoare de bomboane și se întorceau dimineață. 

Dar spitalul avea un protocol. În timp ce așteptam ca un tehnician adormit să se trezească, am completat hârtiile de aprobare pentru crematoriu în caz ca bunica murea. În caz că era nevoie de ele când eram anesteziată. Apoi CT-ul a arătat că apendicul meu era bine, sănătos. Problema propriu-zisă: eram plină de rahat. Înghesuit în tot colonul până în intestinul subțire, acolo unde materiile fecale nici nu ar trebui să fie. Aflasem de la materia educațională citită de fiul meu că intestinul gros are aproximativ 1,5 metri. Ups! M-am uitat nedumerită la medicul meu care m-a întrebat dacă am defecat în ultima săptămână. Nu am știut ce să îi răspund. 

Acestea erau, desigur, circumstanțe extenuante, dar stilul de viață care m-a adus la acest moment avea ani de zile de proces. Pentru că mama mea a murit iar mama ei a venit să locuiască cu noi în clădire, m-am zbătut să împlinesc nevoile mamei mele pentru mama ei. Bunica a petrecut 20 de luni primind servicii medicale pentru un presupus cancer pancreatic. Chiar și cu ajutoare, presiunea pe mine era fantastică, mai ales că a apărut Covidul și trebuia să jonglez cu îngrijirea ei dar și cu responsabilitatea colosală a școalii online a copiilor. 

Într-o stare copleșitoare de îngrijire constantă, îmi făceam puțin timp de exerciții fizice, pentru că ele mă mențineau și sănătoasă psihic, mai ales că aveam dureri de spate postpartum. Îmi puneam câteva minute deoparte și pentru meditație. Dar, pentru că mă simțeam vinovată că las copiii prea mult în fața ecranelor, nu făceam dușuri mai lungi de 1 minut. Soțul meu ajunsese să îmi spună Mama Natură. Și stăteam pe toaletă nu mai mult de 30 de secunde. Mamele mele prietene îi spuneau ”rahatul de mamă ninja” în timp ce se plângeau că soții lor stau cu orele pe budă.

 

O dată, pe când băieții mei erau mai mici, am numărat câte zile au trecut până ce am reușit să stau și eu pe budă mai mult. 7! Am fost la mai mulți medici disperată că abdomenul meu era mereu umflat după două cezariene, deși mă operasem de hernie omblicală și diastasis recti. Am ales să cred medicul infecționist care mi-a spus că s-ar putea să am un parazit și nu pe cel care mi-a spus că sunt plină de materii fecale.

La Camera de Gardă mi s-au prescris laxative și m-au trimis acasă să îmi golesc intestinele. Am scăpat ușor. O prietenă, câteva luni mai târziu, a ajuns la urgențe din aceleași motive. A ajuns să fie internată cu un tub băgat până în esofag timp de 5 zile și până la urmă a fost operată pentru blocaj intestinal. Ni se spus amândurora că o acumulare de țesut intestinal ar fi fost problema. Dar după multe evaluări care au inclus a înghiți o cameră cât o capsulă și a sta cu un device de urmărire prins de mine pe care trebuia să apăs un buton de fiecare dată când făceam treaba mare, medicii mi-au dat diagnosticul: stres!

După ce m-am întors de la urgențe, m-am grăbit la apartamentul buncii, am sărutat-o și i-am spus că mă duc să mă odihnesc. Fusese o noapte grea. M-a simțim imediat și m-a întrebat ce este în neregulă. I-am spus că sunt dureri prin simpatie. A murit două zile mai târziu.

La primă vizită la gastroenterolog i-am spus că iau laxativul rămas de la bunica. Ca să termin sticla. Dar mi-a dat ceva mai puternic. 1 an și jumătate după, am reușit să mențin un regim în timp ce nivelul meu de stres a mai scăzut. Copiii se duc iar la cșoală, apartamentul bunicii a fost golit și vândut și eu meditez de două ori pe zi. I-am spus gastroenterologului că acum chiar reușesc să am timp să stau jos când mănânc și să mestec mâncarea. Mi-a spus că asta are mare importanță. Ca și cele 5 minute petrecute pe toaletă. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Sara Pam Neufeld (@sarapamneufeld)

Citește și: Viața de mamă: filmată cum, în timp ce alăptează, își salvează gâsca de un vultur

 

Surse foto: instagram.com/sarapamneufeld

Surse articol: Text tradus și adaptat după  I Never Went To The Bathroom Alone — And Ended Up In The Hospital scris de Sara Pam Neufeld, scriitoare și profesoară de yoga în Queens, SUA (@sarapamneufeld)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"
  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"

  Una dintre cele mai mari voci ale muzicii lăutăreşti de la noi a vorbit despre obstacolele care i-au marcat existenţa. Descoperă despre ce este vorba!

  Da, mă ascund în baie de copiii mei. Asta e viața reală de mamă
  Da, mă ascund în baie de copiii mei. Asta e viața reală de mamă

  Viața de mamă este plină de diverse provocări. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o mamă cu mai mulți copii, lucrurile se complică mai mult. Într-o asemenea...

  A ajuns de urgență la spital! Vedeta este însărcinată în 7 luni
  A ajuns de urgență la spital! Vedeta este însărcinată în 7 luni

  UPDATE! Alina Laufer a născut prematur, la 7 luni. Soția unui cunoscut om de afaceri de la noi se află în cel de-al treilea trimestru de sarcină și are probleme. Parcurge...

  Tily Niculae a ajuns de urgenţă cu fetiţa la spital. A fost nevoie de operaţie
  Tily Niculae a ajuns de urgenţă cu fetiţa la spital. A fost nevoie de operaţie

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi şi-a anunţat fanii că fiica ei cea mare a trecut printr-o intervenţie chirurgicală la ochi. Află din articolul de mai jos de ce a fost...

  La 54 de ani a slăbit 52 de kg. ”Mi-am cumpărat primul costum de baie din viața mea”
  La 54 de ani a slăbit 52 de kg. ”Mi-am cumpărat primul costum de baie din viața mea”

  La 54 de ani, Heidi Olson Jones nu a purtat în viața ei un costum de baie. A fost mereu supraponderală și cu timpul a acumulat kilograme peste kilograme care a dus-o la o greutate...

  Serena Williams, confesiune dureroasă despre nașterea fiicei ei: „Mi-am salvat viața singură”
  Serena Williams, confesiune dureroasă despre nașterea fiicei ei: „Mi-am salvat viața singură”

  Conform statisticilor, femeile de culoare au de aproape trei ori mai multe șanse să moară după ce nasc decât femeile caucaziene. Serena Williams era cât pe ce să fie una...

  9 situații pentru care o mamă nu trebuie să-și ceară niciodată scuze
  9 situații pentru care o mamă nu trebuie să-și ceară niciodată scuze

  Indiferent de vârsta pe care o are copilul tău, ești în atenția celor din jur, fie că aceștia sunt părinți, fie că nu. De aceea, pe lângă aprecierile pe care le...

  © 2023 Qbebe