Idei de nume de copii scurte, dar frumoase și neobișnuite

Idei de nume de copii scurte, dar frumoase și neobișnuite

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Alegerea unui nume, pe care să-l vezi ca perfect potrivit pentru copilul tău, nu este un demers ușor. Pentru a vă ușura eforturile derulate în acest scop, articolul de mai jos vă propune mai multe variante de nume scurte, dar frumoase. Acestea fac parte dintre cele mai populare nume de copii, care se vor putea remarca oricând și vor putea trece „proba" timpului.

Nume de copii scurte și frumoase, numai bune pentru fetița ta

Anais
Dacă te-ai hotărât să-i dai fetiței tale acest nume, trebuie să știi că el are origini îndepărtate. De pildă, în limba ebraică veche se traducea prin „grație". Ulterior, în mitologia greacă numele se referea la „Anahita" (cea care poate vindeca). În același timp, numele de „Anahita" s-a transformat în „Anaitis".
În final, numele a fost adoptat și în cultura franceză și s-a răspâdit apoi în forma pe care o cunoaștem astăzi: Anais.

Bella
Când auzi acest nume, cel mai probabil îl asociezi cu îndrăgitul personaj din „Frumoasa și Bestia".
Cu toate acestea, experții spun că acest nume a devenit popular nu datorită desenului animat, ci pentru că este o variantă scurtă de la alt nume foarte apreciat: Isabella.
De asemenea, numele „Belle" (care înseamnă „Frumoasa") este o variantă de la numele Bella.

Clara
Este un alt nume scurt, dar foarte frumos, ce i se potrivește fetiței voastre, care a adus lumină și împlinire.
„Claire" face parte dintre numele ce a fost adoptat în mai multe culturi (precum engleză, franceză, italiană etc.) și care are următorul sens: „luminos, strălucitor, limpede".

fetita in camp de flori

Dove
Un nume mai neobișnuit la prima vedere, dar care o sonoritate plăcută datorită apropierii de cuvântul „love".
Numele acesta este răspândit mai ales în cultura britanică, făcând direct trimitere la cel mai cunoscut simbol al păcii: porumbelul.

Ela
Face parte dintre numele ce au devenit tot mai populare în ultimul timp. Originile sale sunt germanice (în vechea limbă germană însemna „cealaltă"), dar este mai mult cunoscut datorită faptului că este o variantă prescurtată a următoarelor nume: „Elena" și „Eleanor".

Fleur
Dacă ne gândim la fetița noastră ca la o floare gingașă și prețioasă, putem să alegem să-i punem numele acesta. Semnificația sa este chiar aceea din limba franceză: „floare".

Grace
Numele acesta scurt și frumos are origini latine, referindu-se la „grația divină". Și-a păstrat însă semnificația și în alte culturi și a devenit tot mai răspândit în întreaga lume.

Hope
Cine își dorește pentru fetița sa un nume scurt, dar cu totul special, se poate orienta către acesta. În limba engleză, „hope" înseamnă „speranță".
Cu siguranță că veți iubi acest nume, care încearcă să demonstreze pe deplin faptul că un copil este oricând o speranță, o bucurie.

Fetita cu bonetica

Ivy
Semnificația acestui nume simplu, dar frumos tocmai prin simplitatea sa, este „cea care este plină de credință, de loialitate". Orice părinte și-ar dori ca fiica sa să aibă asemenea calități!

Jill
În mod cert că ați auzit acest nume de multe ori și vă gândiți că ar putea fi potrivit și pentru fetița voastră.
Într-adevăr, numele acesta are o sonoritate ce trimite cu gândul la inocență, la drăgălășenie, ca să nu mai spunem că are și semnificația de „limpede și pură precum un cristal".

Kira
Probabil că, dacă auzim acest nume pentru prima dată, ne gândim că are origini grecești. În realitate însă, spun experții, numele este rusesc și înseamnă „clarvăzătoare".

Lily
Face parte dintre numele ce au trecut „proba" timpului, chiar dacă este scurt și simplu. Cel mai popular este în cadrul culturilor anglo-saxone, unde și-a păstrat semnificația sa dintotdeauna: „crin".

Mira
Nici acest nume nu poate trece neobservat.
În limba engleză, „Mira" se traduce prin „creație poetică". Într-adevăr, semnificația sa este cu totul specială și conferă o aură de unicitate fetelor ce-l vor purta.

Nell
Varianta scurtă de la „Eleanor" sau „Helen", acest nume a fost considerat frumos mai ales în ultimii ani. Folosirea sa a avut loc pe scară tot mai largă, mai ales în culturile anglo-saxone.

Paige
Având origini britanice, numele acesta ne poate trimite de îndată cu gândul la o persoană specială, sofisticată. Semnificația sa este de „cea care însoțește" și este folosit ca nume de fete din cele mai vechi timpuri.

Quinn
Numele acesta scurt și special derivă din denumirea galică de „sfătuitor".

Ruby
Dacă vrem ca a noastră fetiță să strălucească și să impresioneze precum rubinul, putem alege un nume care să se refere direct la superba piatră prețioasă.

Sia
Probabil că acest nume scurt, dar de impact, nu ar fi devenit atât de popular în ultimii ani dacă nu am fi îndrăgit hit-urile celebrei cântărețe australiene Sia.
Dacă vrei să alegi acest nume frumos pentru fetița ta trebuie să știi că vei face o alegere mai mult decât potrivită, întrucât semnificația sa este chiar de „victorie".

Thea
Cine vrea pentru fetița sa un nume scurt, dar puternic, se poate orienta către acesta.
Deși are origini foarte vechi, mitologice (se pare că este derivat de la Anthea, Galathea sau Timothea), acest nume a devenit mai căutat în ultimele decenii. Dacă inițial a cucerit universul anglo-saxon, treptat a fost apreciat în întreaga lume și este și în prezent unul dintre cele mai îndrăgite nume de fete.

Vera
Un nume cu o sonoritate clară și frumoasă, care poate fi oricând o alegere excelentă pentru o fetiță.  Originile numelui sunt latine și se referă la „cea care spune adevărul".

Zoe
Când vorbim de numele ce au rezistat în timp nu-l putem exclude nici pe acesta. Conform studiilor de specialitate, numele Zoe face parte dintre cele mai populare nume de fete, din secolul al XIX-lea și până acum.
Cât privește semnificația sa, „Zoe" se referă la „viață".

Îți mai propunem: Adela, Agatha, Alis, Ama, Ava, Aria, Anya, Ema, Eva, Esme, Lana, Lisa, Malia, Mia, Taia, Lena, Ema, Zoia, Zina, Oana, Tina, Ines.

Citește și: Cele 10 porunci când alegi numele copilului tău

Nume de copii scurte și frumoase, numai bune pentru băiețelul tău

Adam
Face parte dintre cele mai vechi și mai folosite nume de băieți, având origini în cultura ebraică străveche. Aici, numele „Adam" se referea la „adama" („nașterea").
Cel mai cunoscut sens al său, la care ne raportăm și astăzi, este cel de „omul, bărbatul".

Bebelus ce sta pe iarba

Ben
Numele acesta a devenit îndrăgit întrucât este o variantă scurtă de la un alt nume foarte iubit: Ben.
Numele „Ben" este unul dintre cele mai utilizate în cultura britanică și în cea americană, iar semnificația este de „fiul lui...".

Cole
Un nume scurt, dar puternic, menit să sugereze o trăsătură fizică: „brunetul, cel ce este negru precum un cărbune".
Și acest nume este unul dintre cele mai căutate în cultura britanică și cea americană.

David
Este un nume ce a devenit tot mai popular în țara noastră în ultimii ani, dar care este răspândit și în alte culturi (cum ar fi cea britanică, americană, latino-americană).
Originile sale sunt îndepărtate, biblice și se referă chiar la un termen din limba ebraică veche: „cel ce este mult iubit".

Eric
Încă de prima dată când auzim acest nume nu putem să nu remarcăm sonoritatea sa, care ne trimite cu gândul la forță.
Numele acesta are origini nordice, vikinge, însemnând „cel care va fi conducător etern". În schimb, în alte culturi, are un sens cu totul diferit. De pildă, în cultura poloneză înseamnă „cel care merită să fie iubit".

Finn
Conform studiilor de specialitate, numele acesta obține tot mai multă popularitate în SUA.
Numele „Finn" este de fapt varianta scurtă a altor nume îndrăgite în cultura americană, ca de exemplu „Finnegan" sau „Finley".

Gus
Numele este denumirea scurtă a numelui latin „August" sau „Augustus" care înseamnă „mărețul".
„Gus" câștigă tot mai multă popularitate, chiar dacă acum vreo două decenii nu prea mai era folosit.

Hale
Și acest nume scurt și frumos poate fi o alegere ideală pentru un băiețel, în condițiile în care sensul său este de „sănătos tun". Desigur că orice părinte ca al său copil să fie mereu așa!

Ian
Nu la fel de popular precum numele menționate anterior, acesta are origini vechi, scoțiene, referindu-se la „Dumnezeu este plin de grație".
Practic, numele acesta ar putea fi apreciat mai ales de către persoanele foarte religioase.

Jack
Când ne gândim la nume scurte de băieți nu putem să nu menționăm și acest nume, care a rămas îndrăgit încă din cele mai vechi timpuri.
Devenit deja un nume clasic, „Jack" înseamnă „înlocuitorul".

Kurt
Iată un nume frumos, cu sonoritate puternică. Originile sale sunt germanice și se referă la „cel care este sfătuitor". Un asemenea nume va fi mai mult decât nimerit dacă sperăm ca al nostru fiu să fie înțelept și să fie priceput în a da cele mai bune sfaturi.

Leon
Dacă vrei să-i dai fiului tău un nume scurt, dar puternic, menit să se remarce oricând, alege acest nume. Originile sale sunt franceze, referindu-se chiar la „regele animalelor". De-a lungul timpului, numele Leon a devenit tot mai răspândit și mai apreciat.

Miles
Sigur ai auzit de acest nume foarte cunoscut mai ales în cultura britanică și cea americană.
Originile numelui „Miles" sunt însă foarte vechi, dacă ne gândim la faptul că în cultura ebraică se referea la „dar de la Dumnezeu".

Neil
Cine își dorește un nume de băiat scurt, dar deosebit, poate alege numele acesta.  „Neil" derivă din cultura irlandeză veche, în care însemna „nor" sau „campion".

Bebelus cu caciulita

Oscar
Un nume de băiat cu rezonanță regală, ce a fost folosit, de-a lungul timpului și de diverse case regale europene.
Rezonanța acestui nume este ceea ce îl face atât de special, în condițiile în care sugerează, conform specialiștilor în domeniu, respect și succes.

Paul
Când este vorba despre nume simple și frumoase, nu putem să excludem nici acest nume. Numele „Paul" are origini străvechi, iar în limba latină însemna „mic".

Ryan
Face parte dintre numele de băieți care s-au menținut printre favorite de-a lungul ultimelor decenii. Semnificația acestui nume este irlandeză și se referă la „regele".

Sean
La fel ca numele anterior, și acest nume are origini irlandeze („Dumnezeu este grația") și s-a păstrat printre cele mai îndrăgite nume de băieți.

Tom
Nu putem să nu includem și acest nume în rândul numelor scurte și frumoase. De fapt, el este o prescurtare de la Thomas și înseamnă „unul dintre gemeni".

Wynn
Și un asemenea nume poate fi foarte potrivit pentru băiețelul tău cu atât mai mult cu cât în dialectul galez înseamnă chiar „cel ce este chipeș".
Conform experților, numele Wynn a devenit tot mai popular, cu precădere în cultura americană.

Zac
Iată un alt nume scurt, ale cărui origini sunt în cultura ebraică. Astfel, el este o prescurtare de la „Zaharia" („Zachary"), ce însemna „Dumnezeu este mereu amintit".

Îți mai recomandăm: Elan, Marc, Luis, Luigi, Luca, Mika, Noah, Emil, Dinu, Toma, Raul, Leo, Amos, Aron, Dima, Naum, Vladi

Voi mai puteți da și alte exemple de nume scurte, dar frumoase, din care să putem alege oricând pentru micuții noștri?

Citește și:

Surse:

www.momjunction.com, www.sheknows.com

Suse poze:
www.pexels.com, www.pixabay.com

Articolul urmator
10 nume de copii inspirate din opera lui Mihai Eminescu
10 nume de copii inspirate din opera lui Mihai Eminescu

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mesaje de la mulți ani frumoase și scurte
  Mesaje de la mulți ani frumoase și scurte

  Sărbătorirea zilei de naștere este unul dintre cele mai așteptate momente din an pentru fiecare persoană. Amintește-le celor dragi cât înseamnă pentru tine cu ajutorul...

  6 simptome de sarcină destul de neobișnuite, dar care nu sunt chiar atât de ciudate
  6 simptome de sarcină destul de neobișnuite, dar care nu sunt chiar atât de ciudate

  Câte simptome experimentează o femeie în sarcină? Probabil mai multe decât putem număra. Uite 6 simptome care pot părea bizare, dar de fapt sunt complet normale.

  Nume de copii atunci și acum: Ce nume erau la modă în anii 2000 și ce tendințe sunt acum în rândul proaspeților părinți
  Nume de copii atunci și acum: Ce nume erau la modă în anii 2000 și ce tendințe sunt acum în rândul proaspeților părinți

  Alegerea unui nume potrivit pentru copii nu este tocmai cea mai ușoară sarcină pentru viitorii părinți! Și nu e de mirare. Fiecare părinte vrea ca numele copilului sau să fie unul...

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori
  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori

  În acest an, Floriile sunt pe data de 9 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox. Floriile nu au niciodată o dată fixă, dar se știe că sunt...

  Nu am vrut să iau numele soțului după căsătorie și acum mă simt ciudat să am copii și să nu avem același nume
  Nu am vrut să iau numele soțului după căsătorie și acum mă simt ciudat să am copii și să nu avem același nume

  Această femeie nici nu s-a gândit să-și schimbe numele după căsătorie. Însă după ce a devenit mamă, i se pare bizar să fie singura din familie cu alt nume. Ai fost și...

  15 nume pentru copii inspirate de ceremonia Premiilor Oscar 2023
  15 nume pentru copii inspirate de ceremonia Premiilor Oscar 2023

  Se pare că premiile Oscar nu inspiră doar la ținute extravagante sau la idei de filme, ci și la idei de nume pentru bebeluși. Decernarea premiilor de anul acesta a avut loc pe data de...

  Cel mai popular nume de fete din România. Acesta este prenumele preferat de sute de părinți români
  Cel mai popular nume de fete din România. Acesta este prenumele preferat de sute de părinți români

  Care credeți că sunt prenumele de fete preferate ale românilor? Cele clasice, sau cele „exotice”? Aflați mai jos.

  © 2023 Qbebe