O mamă a aflat că bebelușul din pântece nu este al ei și a fost nevoită să îl dea imediat după naștere

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dorința de a avea mulți copii este atât de mare pentru unele cupluri, încât sunt dispuse să încerce orice pentru a-și îndeplini acest vis. Așa s-a întâmplat și în cazul unui cuplu din SUA care, deși inițial a crezut că își va mări familia cu un băiețel, a fost nevoit să renunțe la acesta imediat după ce micuțul a venit pe lume. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi de ce s-a ajuns la o decizie atât de dureroasă și ce s-a întâmplat ulterior cu acest cuplu. 

Un cuplu a apelat la fertilizarea in vitro pentru a avea copii

Carolyn și Sean Savage (din Ohio, SUA) și-au dorit dintotdeauna să aibă mulți copii. Primii lor copii au fost doi băieți, Drew and Ryan. Pentru a avea al treilea copil, au fost nevoiți să recurgă la o clinică de fertilizare in vitro. Atunci și-au promis că vor da o nouă șansă și acelor embrioni care nu vor fi utilizați și din acest motiv au apelat la congelarea acestora. În anul 2008 s-a născut cel de-al treilea copil al lor, Mary Kate, după zece ani de la nașterea fraților ei mai mari. 

cuplul-Carolyn-si-Sean-Savage

Sursă poză: captură YouTube.com/60 Minutes Australia

În februarie 2009, cuplul a utilizat iar fertilizarea in vitro pentru a avea și cel de-al patrulea copil. Carolyn se apropia atunci de vârsta de 40 de ani. Ea a reușit să rămână iar însărcinată, dar a primit o veste care avea să-i schimbe viața. 

Cuplul a aflat că al patrulea copil așteptat nu era de fapt al lor

Șeful clinicii de fertilizare in vitro la care apelaseră Carolyn și Sean le-a spus acestora că acel copil pe care-l așteptau cu atât de multă nerăbdare nu era de fapt al lor. Explicația a fost următoarea: se produsese o încurcătură cu embrionii congelați întrucât numele de fată al femeii al cărei embrion Carolyn îl purta în pântece era foarte asemănător cu numele Savage. Embrionul îi aparținea cuplului Shannon și Paul Morell din Michigan. 

cuplul-Shannon-si-Paul-Morell

Sursă poză: captură YouTube.com/60 Minutes Australia

Lui Carolyn i s-a sugerat să facă avort, dar ea a refuzat, chiar dacă știa că trebuia să dea bebelușul părinților biologici imediat după naștere. 

Deși nu i-a fost ușor, așa cum reiese și din informațiile disponibile în „Daily Mail”, Carolyn a reușit să ducă sarcina la termen: „Ceea ce ne-a ajutat să mergem mai departe a fost să fim martorii dezvoltării bebelușului. Toate ecografiile, faptul că i-am văzut inima bătând, faptul că l-am văzut cum creștea- toate acestea dau putere.”

Proaspăta mamă a fost nevoită să renunțe la bebeluș imediat după naștere

Conform sursei citate, Carolyn a realizat încă de la început ce avea de făcut după nașterea copilului și a recunoscut faptul că, deși îi era foarte greu, trebuia să procedeze corect: „Într-adevăr, acel bebeluș s-a născut întrucât eu l-am purtat în pântece, dar din punct de vedere moral nu trebuia să luptăm pentru a obține custodia lui. Nu a fost vina celuilalt cuplu pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă situația ar fi fost invers și noi ne-am fi așteptat să se procedeze corect...”

Carolyn l-a născut pe Logan în septembrie 2009 prin cezariană, a suferit o hemoragie după naștere, dar și-a revenit rapid. A doua zi, a avut ocazia să-l țină în brațe pe bebeluș și a simțit în acele momente că s-a conectat cu el, așa cum se poate vedea și din declarația sa inclusă în materialul furnizat de „news.amomama.com”: „L-am sărutat. L-am ținut în brațe. Am plâns. Dar știam că timpul petrecut cu el era limitat. Shannon și Paul îl așteptau în altă încăpere.”

barbat-care-tine-in-brate-si-saruta-un-bebelus-imediat-dupa-nastere

Sursă poză: captură YouTube.com/60 Minutes Australia

Nu a renunțat la ideea de a mai avea copii și a recurs la o mamă-surogat

În condițiile în care medicul îi spusese că șansele de a rămâne iar însărcinată erau aproape nule, Carolyn și Sean au fost de acord să încerce să aibă încă un copil cu ajutorul unei mame-surogat. Înainte ca Logan să împlinească doi ani, soții Savage au anunțat că vor deveni părinți de gemeni. Potrivit „Daily Mail”, cuplul a precizat că:

„Când Logan a venit pe lume, am înțeles că viața lui era ca un dar. Suntem din nou plin de recunoștință întrucât o femeie cu totul specială a făcut un dar cu totul special familiei noastre. Jennifer, mama noastră surogat și îngerul nostru păzitor- face acum parte din familie. Îi suntem recunoscători pentru generozitate, iar recunoștința noastră este extrem de mare.” 

În 2011, Carolyn și Sean au devenit din nou părinți după nașterea celor două fetițe gemene, Isabella și Reagan. 

fetite-gemene-blonde-purtand-tricouri-identice

Sursă poză: facebook.com/CarolynandSeanSavage

A reușit să rămână însărcinată pe cale naturală

Carolyn ajunsese la vârsta de 45 de ani dar, în anul 2014, a avut parte de o surpriză cu totul neașteptată: a reușit să rămână însărcinată fără a mai recurge la fertilizarea in vitro. Într-o intervenție pentru „Today”, ea a făcut următoarele dezvăluiri:

„La vârsta de 45 de ani, după douăzeci de ani lipsiți de concepție spontană; după numeroase serii de stimulare ovariană, după numeroase inseminări intrauterine și după mai mult de 5 încercări de fertilizare in vitro; după vizite la șase specialiști în endocrinologie reproductivă care au ridicat din umeri și nu și-au putut explica de ce nu puteam rămâne însărcinată și după ce acei medici mi-au transferat în mod accidental un embrion al altui cuplu, care a condus la o sarcină ce a creat o situație care mi-a forțat limitele- eram însărcinată.”

Pentru a se asigura că bebelușul se va naște sănătos, la 25 de săptămâni de sarcină Carolyn a recurs la efectuarea unui test genetic. S-a dovedit că era vorba despre un băiețel fără probleme de sănătate, care a venit pe lume în noiembrie 2014. 

familia-lui-Sean-si-al-lui-Carolyn-Savage

Sursă poză: facebook.com/CarolynandSeanSavage

Surse: dailymail.co.uk, news.amomama.com, today.com, 1.cbn.com

Sursă poză principală: YouTube.com/60 Minutes Australia

Surse foto: facebook.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece
  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece

  Aducerea pe lume a unui copil este o minune de la Dumnezeu. Mamele trebuie să se roage pentru pruncii lor pe toată perioada sarcinii, cât și după naștere, pentru a crește...

  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere
  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere

  Minal Vernekar din Nagpur, India l-a născut pe bebe Ivaan prin cezariană de urgență, la 32 de săptămâni pe sarcină. Femeia, care era diagnosticată cu Covid-19, a murit la...

  Ce a mâncat Laura Cosoi după naștere imediat cum s-a întors acasă
  Ce a mâncat Laura Cosoi după naștere imediat cum s-a întors acasă

  Laura Cosoi a devenit mamă pentru a doua oară pe 15 august. Descoperă din articolul de mai jos ce a ales să mănânce vedeta când a revenit acasă după ce a născut! Primul...

  O mamă donează lapte matern după ce bebelușul ei a decedat la naștere
  O mamă donează lapte matern după ce bebelușul ei a decedat la naștere

  Multe mămici nu au ocazia de a-și alăpta puiul, indiferent cât de tare doresc acest lucru.

  O tânără mamă este acuzată de crimă după ce a adormit în cadă, cu bebelușul la pieptul ei
  O tânără mamă este acuzată de crimă după ce a adormit în cadă, cu bebelușul la pieptul ei

  O mamă este acuzată că și-a ucis bebelușul de 10 luni, după ce a adormit cu el în brațe, în cadă. Tânăra în vârstă de doar 19 ani care, potrivit...

  Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări
  Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări

  Știai că ouăle nu se mănâncă niciodată în prima zi în care au fost făcute de păsări? Și noi am fost la fel de surprinși ca și tine. Iată de ce nu ar trebui să...

  O mamă din Suceava s-a trezit cu bebelușul fără viață lângă ea după ce l-a alăptat
  O mamă din Suceava s-a trezit cu bebelușul fără viață lângă ea după ce l-a alăptat

  Tragedie în comuna Grănicești din județul Suceava! Un bebeluș de trei săptămâni a murit după ce a fost alăptat.

  De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere
  De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere

  „Cât de des facem baie bebelușului?” este o întrebare care stă pe buzele celor mai multe mămici aflate la primul bebe. Academia Americană de Pediatrie (AAP)...

  © 2022 Qbebe