Cât costă o naștere în 2017

Costul unei nașteri la o maternitate de stat este, după cum veți afla, mai mic decât cel de la o maternitate privată. De asemenea, din numărul mare de mămici din mai multe grupuri de facebook pe care le-am întrebat cât au plătit pentru naștere, extrem de multe ne-au recunoscut faptul că nu au plătit niciun ban, atât pentru naștere naturală, cât și pentru naștere cezariană, de altfel nașterea la stat fiind gratuită. Mai multe detalii aflați chiar aici.

Nașterea în maternitate de stat

Am plătit 400 lei la ginecolog și 200 lei la anestezist. La stat, în Bistrița Năsăud (spitalul județean). Am născut acum trei săptămâni, cezariană de urgență.

Am dat 150 lei la moașă și asistente deoarece doamna doctor nu a vrut nimic. A zis că e de ajuns să fie fetița sănătoasă și să fiu și eu.

Am plătit doar pentru că așa am vrut, fără ca cineva să ceară ceva sau să dea de înțeles, până în 1500 lei.
Pe mine nașterea nu m-a costat niciun ban.
Am două nașteri: una în România și una în Italia, dar nu am plătit nimic la niciuna. Nu sunt de acord cu mita și nici nu vreau să o încurajez.
Am născut pe 28 ianuarie și am dat 700 lei la prima mână, 300 lei la a doua, 300 lei la anestezist, plus bani la asistente nenumărate.

Nu am dat niciun ban...Am născut la un spital din afara orașului. Au avut tot ce le-a trebuit. Nu am cumpărat niciun fir de ață, iar personalul a fost minunat...
Nu mi-a cerut nimeni nimic, nu mi-a băgat nimeni mâna în buzunar, dar se vede diferența dacă le dai bani, cel puțin asistentele sunt mult mai drăguțe cu tine.
Am născut în martie la Galați. Am plătit 900 lei la doctorul ginecolog, 200 lei la anestezie plus la asistente (am avut naștere prin cezariană).
Am plătit 2000 lei, la stat.

cat costa
Naștere naturală în Buzău doar cu moașele, fără asistarea doctorului care mi-a urmărit evoluția sarcinii, m-a costat 600 lei. Câte 200 lei la moașe, 50 lei la infirmieră și restul câte 10 lei băgați în buzunar de fiecare dată când venea la mine. PS. Unele asistente trăgeau de buzunar să le bag bani.
Pe mine m-a costat doar 400 lei cu tot cu anestezie. Am născut pe 5 ianuarie anul acesta.
Am plătit 1600 lei pentru naștere cezariană.
Nu am dat niciun ban la naștere prin cezariană. Dar m-au "sărăcit" asistentele!

Am născut pe 28 martie prin cezariană. Nu am vrut să dau nimic nimănui, până când doctorița nu mi-a zis verde în față ca măcar 100 lei să dau la anestezist m-am conformat și i-am dat...
Doamne ferește! Cum să dai 7000 lei pentru o naștere?! Voi naște în iunie, dar să-si ia gândul că nu o să vadă nimeni atâția bani!
Naștere naturală, la spitalul municipal din Reghin, județul Mures, 150 de euro. Dar am dat pentru că am vrut eu, că l-am chemat pe doctor noaptea de la 30 de km, că nu era de gardă. Altfel era gratis.
Nu am dat niciun ban și am fost tratată super și eu și fetița.
Niciun ban. La stat!!!
La mine urmând a patra cezariană, am auzit de la alte mămici despre faptul că doctorul cu care o să nasc primește 100 euro pentru fiecare operație, la mine fiind 400 euro, dar sigur nu o să îi dau atât. Poate 1000 lei.
Am născut pe 14 martie natural și am dat doar 100 de lei la o moașă. Atât. Doctorului nu i-am mai dat nimic.

0 lei naștere naturală la spital de stat, în data de 30.03.2017.

Am plătit 300 de lei la moașă și câte 50 lei la asistentele care au fost acolo. Doctorului nu i-am dat bani pentru că nu m-a asistat, am născut cu moașa până a ajuns ea, plus la asistente mereu. În total am ajuns undeva la suma de 700 lei. Am născut în 23.01.2017.
Voi învățați doctorii asa ca le oferiți bani. Eu am 2 fete și la doctor nu i-am dat absolut nimic, au ei salariu...La moașă i-am dat bani pentru că ea te ajută foarte mult și sincer n-am avut probleme. Toată lumea s-a comportat bine cu mine, dar treaba voastră dacă le dați, sunt banii voștri.
Am nascut pe 14 martie natural și am dat doar 100 de lei la o moașă. Atât! La doctor nu am dat nimic.
Eu nasc la spital de stat. Sunt asigurată și nu plătesc nimic. Din câte știu eu, chiar dacă nu ești asigurată, în sarcină, la naștere și în lăuzie ai drept de spitalizare gratuită. La privat nu știu.
Nașterea provocată m-a costat 1500 lei.

Nașterea în maternitate privată

Nimic. Toată nașterea a fost acoperită de asigurare, am primit doar un desfășurător (2800 lei).

M-a costat 6400 lei în privat.

La maternitatea Isis din Constanța am plătit 1000 euro.

Naștere naturală Regina Maria, 2750 lei (pentru că am ales și pachetul de celule stem).

cat costa o nastere in 2017
Nașterea cezariană m-a costat 4100 lei, în sistem privat în Oradea.
Eu voi naște la privat și pachetul de naștere costă 2800 lei pentru naștere naturală. Sau 5000 lei cezariană dacă o să fie nevoie.
Am născut la Isis Constanța și m-a costat 1000 euro.
Cred că toate mămicile își doresc să nască pui sănătoși, însă mi se pare exagerat de mult! Indiferent că dai 7000 la privat sau 3000 la stat...
Am plătit 4600 in Oradea la privat, naștere cezariană.
Absolut este mult 7000 de lei, dar o experiență trecută urâtă sau pur și simplu sunt bani și dai, că sunt și familii care au bănuți și nu înseamnă nimic 7000 de lei.
Am născut la Regina Maria Brașov, în februarie și am plătit 4800 lei.
O sa mă coste între 5600 natural sau 8600 cezariană! Dar nu o sa trebuiască să merg cu niciun bagaj pentru mine și copil, singură în rezervă, psiholog, consilier de alăptare, epidurală, fără șpagă la nimeni, radiografia la șold, analizele pentru cele 50 boli făcute imediat după naștere, copilul cu tine în cameră sau adus de câte ori vrei și oricând.

Am plătit 1000 euro în Constanța, pentru naștere cezariană.
Depinde ce îți dorești pentru tine și bebe. Dacă aș fi ales statul, nici eu nu aș fi dat probabil. Dar am ales alt mediu, nu vreau nepăsarea din spitalul județean, nu vreau în experiența asta care poate fi unică în viața mea, deja destul de dureroasă fizic să se comporte medicii și asistentele ca și când aș fi vinovată că mi-am dorit un copil. Se întâmplă, vai câte cazuri știu! Din cauza asta am ales să plătesc.

În final vă prezentăm și câteva comentarii care condamnă sistemul de sănătate românesc:

Mi se pare de neconceput să plătești pentru a naște! Am făcut 2 cezariene în Italia una de urgență și una programata. Nu am cheltuit nici 2 lei. E absurd ce se întâmplă în România. Rușinos!
Foarte trist că este așa.

Zici să fie bine pentru copilul tău dar, parcă totuși ai cumpăra copilul. Din cauza asta nasc unele femei pe unde nasc... E trist, foarte trist ce se întâmplă în România.

Și la fel cu vaccinurile. Nu-mi vine să cred. Rușine. Aici nici nu trebuie să te preocupi de așa ceva. Îți vine scrisoare acasă și te duci la vaccin. Absolut nimic de plată.

Am nascut în Germania prin cezariană, nu am plătit niciun bănuț, și s-au comportat super cu noi.
Nu am plătit nimic în Anglia. Sub nicio formă nu aș naște în România, acolo trebuie să arunci cu bani în stânga și în dreapta. O să nasc doua oară. Aici nu așteaptă nimeni bacșișuri.

Mămici, nu puteți compara alte țări cu a noastră, e total altceva! În afara nici nu îndrăznești să pomenești de bani de dat, însă cruda realitate la noi e că vrem să recunoaștem sau nu, de nu oferi cu greu ești băgat în seamă! Nu îi convine nimănui să dea bani când se plătesc taxe, dar in acelasi timp când te confrunți cu indiferența medicilor și asistentelor nu ai încotro și închizi ochii!

Am avut o mătușă însărcinată gata de naștere. Avea dureri de moarte și pentru că nu a dat niciun ban la doctor, a lăsat-o așa cu dureri și a murit cu copilul în ea și așa a înmormântat-o, cu copilul în ea. Ca să vedeți ce doctori avem...

Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe trei forumuri specifice de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită.

Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cât costă prima zi de școală?
  Cât costă prima zi de școală?

  Pentru începutul anului școlar micuții noștri vor avea nevoie de spor, motivație și rechizite! Sporul și motivația ar putea fi cel mai greu de obținut, dar cu siguranță sunt...

  Bona digitală, ajutorul modern al părinților. Cât costă și unde o găsești
  Bona digitală, ajutorul modern al părinților. Cât costă și unde o găsești

  Evoluția tehnologiei nu încetează să ne surprindă. Au apărut "bonele digitale", ce transmit semnale pe telefonul părinților atunci când copilul plânge sau...

  Cât costă o zi de internare în spital ca însoțitor al unui copil mai mare de 3 ani
  Cât costă o zi de internare în spital ca însoțitor al unui copil mai mare de 3 ani

  Dacă pentru copiii ce au vârsta sub 3 ani părintele care îi însoțește în spital nu trebuie să plătească nimic, pentru cei care trec de această vârstă...

  Cât costă și ce conțin cozonacii pe care îi găsim în hipermarketuri
  Cât costă și ce conțin cozonacii pe care îi găsim în hipermarketuri

  Asociația Pro Consumatori (APC), singura organizație de utilitate publică, singura organizație de consumatori din România membră a Organizatiei Europene a Consumatorilor (BEUC),...

  Cât costă un test de fertilitate la bărbaţi în România
  Cât costă un test de fertilitate la bărbaţi în România

  În vederea identificării problemelor care duc la infertilitate, simplele consultaţii medicale nu sunt suficiente, fiind necesare teste speciale, atât pentru femei, cât...

  Povestea incredibilă a celui mai mic bebeluș din lume, care la naștere era cât un hamster
  Povestea incredibilă a celui mai mic bebeluș din lume, care la naștere era cât un hamster

  Cel mai mic bebeluș din lume a fost născut în anul 2018. Micuța cântărea mai puțin de jumătate de kilogram, fiind născută la 23 de săptămâni și 3 zile. Greutatea...

  Mărturia șocantă a unei mame despre clinica din Pitești: A chinuit-o. Ne-a spus că anestezia costa 1300 de lei și că nu e niciun risc
  Mărturia șocantă a unei mame despre clinica din Pitești: A chinuit-o. Ne-a spus că anestezia costa 1300 de lei și că nu e niciun risc

  Cazul copilașului stins din viață în urma anesteziei făcută la cabinetul stomatologic a scandalizat întreaga țară. Din păcate, a și deschis o portiță care stătea...

  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei
  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei

  Pregătirile pentru Halloween au intrat pe ultima sută de metri și de aceea, cu mic, cu mare, încercăm să ne punem la punct ultimele detalii din „recuzita” de care vom...

  © 2021 Qbebe