Cât costă o naștere în 2018?

Cât costă o naștere în 2018?

Irina Olteanu - Redactor Senior

Nașterea la stat este, conform legislației în vigoare, gratuită. În realitate însă extrem de multe mame au declarat că au plătit sume mari de bani pentru a beneficia de asistență medicală atât la naștere, cât și în perioada neonatală, pentru a se asigura că nu se vor confrunta cu complicații. Există însă și mame care au născut gratuit, multe dintre ele în străinătate. Iată răspunsurile lor în urma unui sondaj de opinie realizat de Qbebe.

Nașterea în maternitate de stat

Am născut la stat, dacă nu ești asigurată te costă în jur de 1500 lei.

În jur de 4000 lei în București la stat. 

11.01.2018 spital stat naștere naturală m-a costat 250 lei că am vrut eu să dau. 

Teoretic, gratuit. Practic de la 500 de RON în sus (depinde de doctor), plus asistente, plus anestezist dacă e necesar, infirmiere (în caz că nu vrei să stai cu lenjeria patului murdară, toate știm cum e după naștere). Să nu mai spun că doctorul e același care îți urmărește sarcina și căruia i-ai platit consultația aproape lunar la cabinet privat. În concluzie: MULT! (vorbim de spital de stat). 

Analizele depășesc 4000 de lei: trombofilie (profilul genetic complet) aproape 1000 lei, morfologie trim 1+dublu test (Sindromul Down) 350 lei, analiza TORCH aproape 700 lei, morfologia trim 2 - 350 lei, triplu test (dacă nu a ieșit foarte ok dublu testul) 250 de lei. Apoi dacă nu iese dublu test te mai trimite la o analiză de sânge care costă undeva la 1500-2000 lei.

2500 de lei, spital de stat, cezariană cu complicații. 

Eu la cezariană de gemeni am dat 300 lei, 150 anestezistă și 150 la neonatolog. Deși teoretic trebuia mai mult.

500 de euro Polizu. Dacă se putea și mai mult era bine.

Naștere naturală de două ori la Maternitatea Filantropia din București, în jurul la 1000 de lei o naștere.

Odobescu-Timișoara am dat pentru că am vrut și am fost mulțumită de el 200 €.

cat costa nasterea in 2018

Cezariană nu am plătit nimic, doar la asistente mereu dacă aveam nevoie de ele și doamnei doctor care a avut grijă de mine pe timpul sarcinii i-am dat o sumă de bani că așa am considerat eu; tot ea m-a operat...

Filantropia București - am dat în jur de 1000-1500 pentru naștere naturală!

700 de lei la stat cezariană. 2016 și 2017. Excluzând toate ecografiile controalele și analizele de pe timpul sarcinii care m-au dus în jur de 3000 de lei. 1200 lei tot la maternitatea din Slobozia la cezariană. La naștere naturală cer moașele înainte să naști cam 100-200 lei.

Naștere naturală, la stat, în teorie gratis, practic: 1500 lei medicul, 150 lei moașa (a meritat banii) și ar mai fi fost 300 lei anestezistul pentru epidurală, dar nu a mai venit, 50 lei infirmiera care merita inclusiv banii medicului. Apoi cam câte 10 lei asistentele care se ocupau de copii (erau 2 ture pe zi), 200 lei medicul neonatolog să îmi explice de ce mi-a ținut copilul în terapie intensivă 2 zile (până nu am dat bani se făcea că nu ma aude când întrebam). ÎN TEORIE nimeni nu îți cere nimic, trebuie să te ajute să naști, trebuie să îți spele copilul, să îi facă tratamentul dacă este cazul etc. Diferă doar modul în care fac lucrurile astea.

Octombrie 2017 cezariană, 2000 lei tot ce înseamnă naștere și spitalizare. În timpul sarcinii nu am cheltuit niciun ban pentru că am fost sub supraveghere la Filantropie unde ecografiile nu se plătesc. Deci a meritat.

Nașterea în maternitate privată 

Premiere, 2014,5300 lei+300/euro onorariu medic, a meritat fiecare bănuț  8000 lei privat - cezariană.

Premiere Timișoara 6800 lei... plus analize pe perioada sarcinii 2500 lei plus controale ginecolog în jur de 1500 lei.

8900 lei privat cezariană.

Cezariană la privat 6000 ron (dacă mai pleci și cu o bacterie de la ei 8800 ron)! 

Natural la privat 3700 lei.

Naștere cezariană la privat 4700 lei.

Tarifele sunt pentru pachetele standard. Pentru superior prețul unei cezariene este de 5700 lei, iar pentru pachetul VIP 6700 lei (aici intră și cazarea și masa pentru tătic). 

La privat între 4500-7000 lei în Constanța, în funcție de maternitate și la Spitalul județean gratuit, dacă ai curaj. 

4060 lei privat, naștere naturală, Polisano-Sibiu.

Cezariană la privat 5200 lei, pachet standard.

Medicover București, naștere naturală 7450 lei și cezariana 9250 lei. Pachetele sunt pentru anul 2018. 

Privat Clinica Sanovil depinde de naștere, oricum aș recomanda tuturor - Bistrița ajunge până în 3000 ron, depinde de serviciile oferite! 

7000 lei privat cezariană în București, cu reducerile de la târg incluse.

La Eva 4600 naștere naturală.

7700 lei Medlife pentru naștere cezariană.

Sanador-cezariană-10000lei.

10.900 cezariană spital Regina Maria București (am mai stat o noapte în spital pentru că micuțul făcuse icter mai pronunțat pentru care am platit încă 1300 lei cu tot cu analizele lei). 

6500 lei nașterea prin cezariană la spital particular, Arcadia-Iași.

4600 lei Regina Maria naștere naturală.

1000 euro, chiar daca e natural sau cezariană. La privat în Constanța.

6000 lei am plătit la privat în Cluj (naștere naturală).

Privat-Constanța- 7000 lei.

5400 lei Regina Maria cezariană.

Cezariană de urgență + câteva zile în plus în spital (față de cât se stă normal după naștere) pentru că bebica a avut niște probleme - 3500 lei la privat în Baia Mare.

4800 lei nașterea cezariană la Medlife. 

Regina Maria 5080 lei nașterea și cu tot cu analize m-a ajuns la 10.000 de lei. 

cat costa nasterea in 2018

Sunt și mămici care au născut gratuit

Sunt încântată să răspund la această întrebare deoarece eu am am două cezariene și am avut parte de doctori minunați. Se ținea soțul după ei să le dea bani, nu au vrut nici măcar un leu, adevărați doctori, spun eu.

Naștere naturală la 34 la stat, spitalizare 13 zile, bani cheltuiți 0 RON. 

Am 3 nașteri, dar nu m-a costat absolut nimic. Naștere naturală toate. 

Și eu am născut la stat într-un spital din București unde nu am plătit niciun leu și am fost tratată atât eu cât și copilul (prematur fiind) de un personal de miliarde. Șpaga se dă de către pacient nu îți bagă medicul mâna în buzunar să îți golească portofelul. E exact ca la frizer sau la curier sau la taxi doar că acolo nu avem nimic de obiectat. Șpaga se dă și la portar să lase rudele să intre în spital. Copilul îl faci că ți-l dorești indiferent că trebuie să dai sau nu șpagă.

Nimic, la Spitalul Universitar, București.

0 lei, Sibiu la Spitalul Județean naștere naturală.

0 lei Piatra Neamț spital de stat.

0 lei, Spital Câmpina pentru naștere cezariană.  

Nașterea în străinătate 

În Italia 0 toată sarcina și 0 la spital. Nu am cuvinte pentru a descrie cât de bine am fost tratată și cum au avut grijă de mine și de bebe. 

Absolut nimic. Am născut în Germania. Gratuit în Londra.

250€ în Belgia dacă ai asigurare. Dacă nu ai....3000€ (asta dacă ai o naștere fără complicații....cezariana se face numai în caz de urgență și fără asigurare ajungi la vreo 6000€).

0 euro în timpul sarcinii incluzând analize controale și ecografii, iar nașterea va fi gratuită într-un spital de stat francez...Chiar și mămicile fără asigurare pot beneficia de gratuitate. Până acum am fost foarte mulțumită. 

Nimic. În Madrid Spania nu se plătește nici acum cât am copilul în spital fiind prematur eu nu trebuie să aduc nimic, totul vine de la ei, pampers etc. Foarte buni medicii, m-au urmarit la sânge când au văzut că am probleme cu preeclampsia și altele și când au văzut că e pericol pentru amândouă au decis că e mai bine să o scoată decât să mai stea, cezariană 28+6 săptămâni.

Am născut în Belgia...am plătit 100 și ceva de euro...singură în cameră...tot ce îți dorești...asistente care veneau dacă nu din oră în oră imediat cum le chemai. 

În Spania gratis și singură în cameră; sunt chiar obositoare asistentele la cât sunt de atente. Sincer știu că în România totul se plătește, dar sunt niște nesimțiți fără cuvinte. 

4000 de euro naștere naturală m-a costat în Grecia. 

Nimic în Berlin, Germania, inclusiv hăinuțe, pampers și servețele umede erau în spital la discreție. Iar pentru mamă tampoane speciale și chiloți de unică folosință. Pentru copil a trebuit să aduc de acasă doar haine ca să îl pot scoate din spital. 

Și ne mirăm de ce nimeni nu mai face copii, foarte trist, eu am o naștere în Italia unde a fost totul gratuit inclus pamperși, o naștere în România m-a costat 700 lei, deși nu i-aș fi dat nici pe aceia. 

Gratuit în Irlanda. 

Firenze, Itala gratuit. În zilele acelea mă tot gândeam de ce în țara mea nu poate fi la fel, de ce nouă viitoarelor mămici nu ne poate fi înțeleasă și respectată durerea în momentele alea?!Mă simțeam norocoasă, dar stăteam cu gândul la cine suferă prin spitalele noastre românești cu personal care nu merită nici salariul mizerabil pe care-l primesc. 

Rușine, rușine la noi! Eu am născut în Italia 0 lei m-a costat, aici statul îți dă 800€ în luna 7 de sarcină ca să te pregătești pentru naștere, după ce ai născut statul îți dă 1600€ indiferent dacă ai fost angajat sau nu cu acte și un copil are mult mai multe drepturi de la stat. La noi în România e greu să te ajute statul, de asta suntem toți plecați din țară și de asta au scăzut nașterile în România!! 

0€ în Germania cu asigurare medicală, cu stat în rezervă fără să plătesc, cu haine și pamperși la discreție pentru bebe, cu produse de îngrijire la discreție pentru bebe, cu chiloți de unică folosință și tampoane la discreție și cu meniu zilnic alcătuit din câte 3 variante la alegere.
0£ naștere în Anglia Liverpool.

150 euro cezariană în Qatar (include rezervă 4 zile și toate medicamentele și condițiile necesare).

cat costa nasterea in 2018

Impresii de mămici  

Normal nu costă nimic, medicii care cer șpagă sunt doar nesimțiți din punctul meu de vedere. Eu am născut acum 7 ani în România, la Spitalul Universitar; medicul nu mi-a cerut nimic, chiar dacă el a venit și m-a urmărit toată sarcina. Apoi eu i-am dat un tips, dar consider că nu trebuie să fie o sumă standard și este după alegerea și posibilitatea fiecăruia. După părerea mea când medicul cere o plată este considerată ilegal în cazul în care ești în instituție de stat și ești asigurat, când îi oferi tu tips este alegerea ta (la fel ca la restaurant). În cazul clinicilor private este altă treabă, acolo este un preț standard de obicei și condițiile sunt altele. 

Medicii aștia în România nu au salarii? 

Cine îi învață așa? Măcar dacă am da bani pentru că sunt draguți și vrem noi să fim drăguți la rândul nostru. Dar aici dai bani ca să fii sigur că ieși viu de pe mâna lor, nu că te-ar trata bine. 

Mă întreb de ce sumele astea dacă teoretic e gratis și dacă tot se plătesc asigurări...trist...parcă nu sunt și așa destule cheltuieli odată cu venirea bebelusului... 

Ar trebui să fie gratuită doar pentru cei ce au plătit asigurare medicală. Restul să plătească spitalizarea. 

La maternitate de stat, dai cât poți sau cât dorești. Dacă ești asigurată și toate cele... 

Oricum o atenție toți așteaptă pentru că așa sunt învățați, iar dacă nu dai își schimbă comportamentul oarecum. Nu toți fac la fel, dar marea majoritate așa sunt.
Nu aș putea să apreciez un preț, dar dacă ai de unde să dai și vrei, dai la toți: asistente, paznic, medic, infirmiere. Nu îți bagă nimeni mâna în buzunar, dar nici nu refuză! La privat e altceva, deoarece fiecare maternitate are un pachet cu preț stabilit.

Sumele pe care le-au declarat mămicile provin dintr-un sondaj de opinie realizat pe câteva grupuri de Facebook de profil. Acestea pot să fie diferite, după cum urmează: în cazul instituțiilor medicale private pot fi aplicate reduceri sau promoții care pot să reducă costul total pe care îl implică nașterea, iar în cazul celor de stat poate să difere în funcție de medic precum și de facilitățile suplimentare solicitate (de exemplu rezervă în maternitate cu unul, maxim 2 paturi), tip de naștere sau de antestezie. Trebuie reținut faptul că Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prevede gratuitatea serviciilor medicale în instituțiile de stat Art. 213. - (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacă nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului.

 

Articolul urmator
Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș
Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cât te costă să crești un copil în România de la naștere și până la 18 ani?
  Cât te costă să crești un copil în România de la naștere și până la 18 ani?

  Să crești doi copii de la naștere și până la majorat în România te costă nici mai mult, nici mai puțin de ... un milion de lei! Datele calculate de experți,...

  Cât costă o zi de internare în spital ca însoțitor al unui copil mai mare de 3 ani
  Cât costă o zi de internare în spital ca însoțitor al unui copil mai mare de 3 ani

  Dacă pentru copiii ce au vârsta sub 3 ani părintele care îi însoțește în spital nu trebuie să plătească nimic, pentru cei care trec de această vârstă...

  Cât costă și ce conțin cozonacii pe care îi găsim în hipermarketuri
  Cât costă și ce conțin cozonacii pe care îi găsim în hipermarketuri

  Asociația Pro Consumatori (APC), singura organizație de utilitate publică, singura organizație de consumatori din România membră a Organizatiei Europene a Consumatorilor (BEUC),...

  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul
  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul

  Disney+, serviciul de streaming de la The Walt Disney Company, a confirmat lansarea în 42 țări și 11 teritorii. Din listă fac parte România, Africa de Sud, Turcia, Polonia...

  Prețul rechizitelor în 2023. Cât costă un ghiozdan complet echipat pentru noul an școlar
  Prețul rechizitelor în 2023. Cât costă un ghiozdan complet echipat pentru noul an școlar

  Noul an școlar vine cu pași repezi, încă puțin și sună clopoțelul! Copiii își rezolvă ultimele teme de vacanță și se gândesc cu emoție la prima zi de școală,...

  Cât de mult „te costă” dacă îți alăptezi copilul timp de un an, conform specialiștilor
  Cât de mult „te costă” dacă îți alăptezi copilul timp de un an, conform specialiștilor

  În ultimele decenii, oamenii de știință s-au străduit să demonstreze beneficiile alăptării pentru mamă și pentru copil. Recent, specialiști din cadrul unei universități din...

  Cât „costă” un bebeluș? Zeci de persoane, printre care și românce, au fost arestate în Grecia pentru trafic de copii
  Cât „costă” un bebeluș? Zeci de persoane, printre care și românce, au fost arestate în Grecia pentru trafic de copii

  Mai multe femei au fost prinse într-o rețea internațională de trafic de persoane exploatate pentru prelevare ilegală de ovule sau folosite ca mame surogat, anunță hotnews.ro. Au...

  Cât costă fertilizarea in vitro în România
  Cât costă fertilizarea in vitro în România

  Visul de a aduce pe lume un copil sănătos poate fi extrem de costisitor pentru cuplurile infertile. Fertilizarea in vitro este cea mai bună soluție pentru cuplurile tinere, dar și...

  © 2024 Qbebe