Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Care sunt beneficiile cognitive în urma studierii unui instrument muzical

Studierea unui instrument muzical încă de la vârste fragede este una dintre cele mai benefice activități intelectuale pe termen lung. Solicită mai multe regiuni cerebrale și dezvoltă o serie de abilități cognitive. Citește care sunt cele mai importante beneficii în urma studierii unui instrument muzical.

Simplul cântat la un instrument muzical poate aduce beneficii majore creierului și capacităților sale native, atât în cazul copiilor, cât și adulților. Dacă ai ales deja un instrument pe care să-l studiezi în urma gamei variate de anunțuri instrumente muzicale, iată care sunt beneficiile cognitive ale studierii.

Îmbunătățește memoria

Analiza, ascultarea și cântatul la un instrument muzical sunt acțiuni ce stimulează creierul și îmbunătățesc capacitatea de concentrare și memorare. În urma unor studii efectuate, cercetătorii au descoperit faptul că IQ-ul unui copil poate crește chiar cu până la 7 puncte doar datorită studierii unui instrument muzical, chiar dacă această activitate este făcută în scop recreativ.

Îmbunătățește abilitățile de coordonare

Să cânți la un instrument muzical înseamnă o coordonare atentă între ochi și mâini, iar asta înseamnă că la nivelul subconștientului, creierul transformă această mișcare într-o activitate motorie.

copil-la-pian

Crește capacitatea de concentrare

Studierea unui instrument muzical implică mult efort, dar și concentrare asupra notelor, durata acestora și tempo-ului. Datorită efortului depus, pe termen lung, atenția distributivă, dar și concentrarea vor deveni abilități foarte dezvoltate.

Te eliberează de stres

Stresul afectează buna funcționare a creierului și astfel se ajunge la stări de oboseală accentuată și chiar la instalarea depresiei ori anxietății. Studierea unui instrument muzical induce o stare relaxată, calmă, care permite eliberarea emoțiilor negative și transformă întreaga activitate într-o terapie plăcută pentru trup și minte.

Poate avea efect terapeutic

Pentru copiii cu nevoi speciale, mai ales în cazul copiilor diagnosticați cu autism sau dislexie, studierea unui instrument muzical are un impact pozitiv direct asupra secțiunii cerebrale, iar asta înseamnă un efect terapeutic benefic. Copiii cu nevoi speciale vor fi în măsură să proceseze mai bine informațiile, zgomotele dintr-o încăpere, dar și să interpreteze mai ușor sunetele cu care intră în contact.

Studierea unui instrument muzical poate preveni îmbătrânirea prematură

Activitatea muzicală poate fi un exercițiu cognitiv benefic pentru creier, iar asta poate reduce semnificativ efectele îmbătrânirii. Practica și învățarea continuă poate crea conexiuni către creier care să compenseze declinul cognitiv.

Alege un instrument muzical pentru tine sau pentru copilul tău și bucurați-vă de efectele benefice pe care studierea acestuia le aduce asupra organismului!

De ce este bine ca un copil să studieze un instrument muzical

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O adolescentă s-a sinucis în urma unui sondaj pe Instagram. 69% au votat cu sinuciderea
  O adolescentă s-a sinucis în urma unui sondaj pe Instagram. 69% au votat cu sinuciderea

  O adolescentă din Malaezia s-a sinucis după ce moartea ei a fost votată în urma unui sondaj de pe Instagram.

  Primul bebeluș născut în urma unui transplant de uter
  Primul bebeluș născut în urma unui transplant de uter

  Nasterea este prin definiție spectaculoasă, este felul prin care Mama Natură ne declară că ne iubește și că dorește să o populam în continuare. Într-un Centru Medical...

  Câștigă un Carusel Muzical Primii Pași
  Câștigă un Carusel Muzical Primii Pași

  Știm cu toții că bebelușii încep procesul de cunoaștere a mediului înconjurător încă din primele luni de viață. Aceștia reacționează la stimularea auditivă și...

  Vedeta urma să nască gemeni: ”Joi am aflat că sunt pozitivă și am fost transferată de urgență la Maternitatea Bucur”
  Vedeta urma să nască gemeni: ”Joi am aflat că sunt pozitivă și am fost transferată de urgență la Maternitatea Bucur”

  Jurnalista Carmen Moise a aflat că are SARS-COV-2 cu puțin timp înainte să nască! Internată la Maternitatea Bucur, unde a adus pe lume gemeni, Carmen a mărturisit, într-o...

  Mami, nu mai rezist, sunt pregătit să mor! Mesajul tulburător al unui copil bolnav, către cea care i-a dat viață
  Mami, nu mai rezist, sunt pregătit să mor! Mesajul tulburător al unui copil bolnav, către cea care i-a dat viață

  Cel mai crunt este să îți vezi copilul bolnav și să știi că ești complet neputincios în fața bolii. Un caz similar este trăit și de către un băiețel în...

  Atacuri la Paris în urma unor știri false! Rromi din Bulgaria și România sunt acuzați că fură copii pentru organe
  Atacuri la Paris în urma unor știri false! Rromi din Bulgaria și România sunt acuzați că fură copii pentru organe

  Tensiuni pe străzile din Paris! Românii și bulgarii de etnie rromă sunt atacați după apariția unor știri false, conform cărora răpesc copiii francezi pentru trafic de organe...

  © 2019 Qbebe