Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

8 lucruri pe care nu le vei recunoaşte niciodată în faţa părinţilor

Părinţii sunt modelul oricărui copil în viaţă. De cele mai multe ori s-a întâmplat să-ţi doreşti să te ridici la nivelul aşteptărilor pe care ai crezut că părinţii tăi le-au avut tot timpul de la tine. Îţi doreşti să nu iei decizii greşite pentru a nu-i dezamăgi pe cei ce au reuşit să te aducă în stadiul de adult şi din acelaşi motiv, nu vei putea niciodată să recunoşti anumite lucruri în faţa lor. Fie că este vorba despre viaţa personală, fie despre probleme în carieră, sunt lucruri pe care nu le vei putea discuta cu părinţii tăi, de teama ca nu cumva să te înţeleagă greşit. Iată care sunt acestea!

De câte ori nu s-a întâmplat, să auzi din gura părinţilor, „Haide, ştii doar că poţi să discuţi orice cu mine". Ei bine, da, în majoritatea cazurilor ştii bine că ei sunt oricând dispuşi să te sprijine necondiţionat, dar, inevitabil, ai anumite reţineri în ceea ce priveşte subiectele delicate. Principalul motiv este teama de a nu-i face pe cei dragi să-şi schimbe părerea despre tine, lucru ce niciodată nu se va întâmpla. Astfel, iată care sunt lucrurile pe care nu le-ai recunoscut cel puţin o dată în faţa părinţilor.

Ai ştiut dintotdeauna că ţi-au pus cadouri sub bradul de Crăciun

Chiar dacă nu există Moş Crăciun, copiii trebuie să aibă parte de puţină magie de Crăciun. De asta s-au ocupat părinţii tăi în fiecan an, deşi tu ai ştiut foarte bine cum stau lucrurile. Ai descoperit ascunzătoarea cadourilor, sau i-ai auzit în timp ce puneau la cale „planul" din acest an, însă niciodată nu le-ai putut spune sincer că ai știut tot timpul micul lor secret. În fond, și părinții, indiferent de vârstă, au sentimentele lor, nu-i așa?

Problemele financiare

"Mă descurc, nu am nevoie de bani", sună destul de cunoscut? Astfel de discuții există în continuare între părinți și copii, indiferent de vârsta ambelor părți. Deși poate ești la rândul tău părinte, în ochii mamei sau tatălui tău tot "cel mic" vei rămâne, de aici și dorința lor de a se asigura că totul este în regulă. Știm cu toții că teama de a nu pierde admirația celor dragi te face să le ascunzi anumite situații dificile, aceasta fiind una dintre ele.

Problemele de la serviciu

"Problemele tale sunt și problemele noastre". De câte ori ai auzit acest lucru? Cu toate astea, nu poți fi mereu sinceră în ceea ce privește partea mai neplăcută din viața ta. De fiecare dată când auzi întrebarea "Și, cum mai merg lucrurile la locul de muncă?", îți dorești să recunoști că nu este mereu lapte și miere și că din când în când ți-ai dori să evadezi, însă nu le poți "ruina" părinților tăi iluzia că totul merge de minune în viața ta. Cel puțin, nu de fiecare dată.

Lipsa lor

"Îmi este atât de dor de voi". Sentimentul care ți-a bântui măcar o dată sufletul. Dar recunoști acest lucru în fața celor dragi? Sigur că nu! De teama ca nu cumva să deschizi acea cutie a Pandorei, în care fierb la foc mic discuțiile cu privire la vizitele tale tot mai rare acasă, preferi să eviți acest subiect. Mai mult decât atât, atunci când te năpădesc amintirile și simți nevoia să auzi glasul mamei, reușești să găsești un pretext de orice fel pentru a discuta preț de câteva minute cu ea.

fiica si parinti

Existența "acelei" persoane speciale

Vine un moment în viața fiacăruia în care apare acea persoană ce poate da un cu totul alt sens vieții. Da, s-ar putea spune că este vorba despre sufletul pereche, sau doar acel cineva care îți face zilele mai bune. Totul este bine și frumos. Partea cea mai dificilă? Momentul în care trebuie să recunoști acest lucru în fața părinților. Sigur că nu vei spune exact ceea ce simți, cum ar fi "Sunt îndrăgostită până peste cap de el și vreau să-mi petrec restul zilelor alături de el". Alegi varianta mai sigură, un fel de explicație închisă, care nu le va permite părinților prea multe comentarii. "Este un tip cu care ma întâlnesc de ceva timp. Totul pare că merge bine, o sa vedem pe parcurs".

"Micile" accidente

Ai recunoscut vreodată că tu ai fost cea care a spart vasul preferat al mamei? Ei bine, nu vei face astfel de confesiuni nici la maturitate. Este foarte greu să vezi dezamăgirea din ochii celei care te-a adus pe lume, când îi dai tragica veste că atunci când ai gătit, una dintre mănușile de bucătărie a suferit un mic accident. Este mai simplu să spui "așa am găsit-o", sau mai mult, să dai vină pe altcineva. Însă trebuie să știi un lucru, o mamă știe întotdeauna adevărul, deși nu l-a aflat de la tine.

Momentele plictisitoare

Este imposibil să recunoști în fața părinților că uneori te plictisesc. Nu, este inadmisibil. Cum să le spui că în loc să stai la discuții cu mama despre vecinele de scară, sau să dezbați cu tata cele mai noi subiecte din politică, ai prefera să stai în vârful patului și să lenevești. Știm cât de mult contează pentru tine sentimentele celor dragi, astfel încât, din când în când, trebuie să faci și aceste mici "sacrificii".

Lipsa grijei și atenției lor

"Unde pune mama mâna, trece", spune o vorbă din popor. Însă, nu-i așa că ți se pare cât se poate de adevărată? De câte ori nu s-a întâmplat să fii bolnavă și să simți nevoia supei de pui a mamei? Sau de ceaiul ei delicios, care facea adevărate minuni? În astfel de situații, indiferent de vârsta pe care o ai, te simți ca un copil sigur pe lume care are nevoie de alinare din partea ființei dragi.

Surse: brightside.me, theboredmind.com, buzzfeed.com, breakbird.com.

Atentie parinti! Cum afecteaza creierul copilului cearta parintilor in fata lui

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Când am devenit mamă am dat față în față cu o spaimă pe care nu am simțit-o niciodată
  Când am devenit mamă am dat față în față cu o spaimă pe care nu am simțit-o niciodată

  Încă din primele clipe în care îți vei ține copilul în brațe, vei fi cuprinsă nu numai de o fericire care nu poate fi descrisă în cuvinte, ci și de o...

  10 lucruri pe care să nu le accepți niciodată de la soacră
  10 lucruri pe care să nu le accepți niciodată de la soacră

  Imediat după ce un e-mail scris de către o femeie pentru viitoarea sa noră a devenit viral, femeile din întreaga lume au început să își spună poveștile similare....

  Ea este fata de la țară, care a luat nota 10 la Evaluare și nu a văzut niciodată marea
  Ea este fata de la țară, care a luat nota 10 la Evaluare și nu a văzut niciodată marea

  Cristina - fetița de nota 10 care nu văzut niciodată marea - relatează povestea ei, care ajunge la inimile românilor și impresionează în profunzime.

  6 lucruri pe care tații nu le vor întelege niciodată despre ce înseamnă să fii mamă
  6 lucruri pe care tații nu le vor întelege niciodată despre ce înseamnă să fii mamă

  Este un lucru subînțeles că rolurile familiale ale părinților sunt diferite, într-o oarecare măsură. Chiar dacă ai norocul ca partenerul tău să se implice 100%...

  10 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat
  10 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat

  Pentru oricine este cel mai la îndemână să spele cât mai multe lucruri la mașina de spălat. Înainte să ne grăbim să facem acest demers, este necesar să știm...

  Profesorii dezvăluie cele cinci lucruri pe care ar vrea să le spună părinților, dar nu pot
  Profesorii dezvăluie cele cinci lucruri pe care ar vrea să le spună părinților, dar nu pot

  Profesorii și părinții observă cu siguranță aspecte diferite la un copil. În vreme ce părinții pot focalizați pe a găsi diverse scuze, profesorii pot fi cel mai adesea axați...

  5 lucruri neașteptate din viața părinților pe care un nou-născut le receptează din primele luni de viață
  5 lucruri neașteptate din viața părinților pe care un nou-născut le receptează din primele luni de viață

  ecare părinte știe că primele luni de viață ale celui mic sunt și cele mai agitate, imprevizibile și obositoare. Nu spunem că dincolo de aceste luni lucrurile se schimbă extrem de...

  © 2019 Qbebe