Scrisoare pentru fata care l-a introdus pe fiul meu în lumea drogurilor

Andrada Popa

Către fata care l-a introdus pe fiul meu în lumea întunecată, teribilă a drogurilor:

Mă gândesc de multe ori la tine și sper că nu mai distrugi și viețile altora. Mi-ai luat fiul de lângă mine și mă rog în fiecare zi să nu iei și copiii altora. Nu ai nici cea mai mică idee despre cum acțiunile tale ne-au distrus viețile. Nu voi mai putea să îmi îmbrățișez fiul niciodată. Nu îi voi mai auzi râsetul vesel care îmi lumina sufletul. Nu îl voi mai vedea devenind bărbatul minunat care eram convinsă că va deveni. 

Da, a fost o alegere pe care fiul meu a făcut-o, dar, chiar și așa tu ai fost cea care l-a împins peste muchie, către punctul de unde nu s-a m-ai putut întoarce. L-ai văzut cum își pierde inocența. Ai văzut în ochii lui acea primă rătăcire din ochii lui. I-ai cultivat-o și l-ai presat și pentru asta nu te voi ierta niciodată. 

adolesscent stand cu spatele sprijinindu-se de perete

Dar mă voi ruga să îți fie bine. Mă voi ruga ca Dumnezeu să te găsească și să te vindece de rănile și durerile care te-au împins să duci o astfel de viață. Mă rog să reușești să ieși din această depdendență și să nu mai conduci pe nimeni în iadul în care ești și în care l-ai dus pe fiul meu. Mă rog să îți fie bine și să nu ai nopți nedormite și coșmaruri, atacuri de panică și depresie așa cum am eu acum. 

Mă rog să nu cunoști vreodată sentimentul îngrozitor de a nu știi dacă fiul tău se va trezi dimineața. Dacă apelul telefonic pe care îl primești în miezul nopții nu este cumva cel de la poliție care te invită să identifici trupul neînsuflețit al fiului tău. Mă rog să nu simți niciodată paralizia trupească și sufletească de fiecare dată când sună cineva la ușă în mijlocul nopții - gândind, urlând și sperând că nu este cineva care să îți spună că fiul tău a luat o supradoză. Că fiul tău nu mai este pe această lume. Că trebuie să îi pui trupul sub pământ.

Sper să nu simți niciodată dorul sfâșietor de fiul tău și frustrarea viscerală că nu îl poți ajuta și tot ce poți face este să te rogi ca undeva în viitor va fi liber, detoxifiat, acceptat, iubit, prețuit, curățat, întreg și complet. Și că se va întoarce la tine. Sper să nu îți spui niciodată în minte, vorbind cu inima ta sfâșiată: ”Nu îmi voi îngropa fiul! Nu îmi voi îngropa fiul”. 

Nu te învinovățesc. Mă rog pentru tine. 

Mi-am îngropat fiul. El nu mai este. Eu nu mai sunt. Atunci când trăia, lupta de a-l ajuta, de a-l desprinde de lumea în care tu l-ai introdus, îmi ținea sufletul viu pentru el. Acum el nu mai este. Acum eu nu mai sunt. Mă rog ca tu să te poți vindeca și deznodământul tău să nu fie cel al fiului meu. Mă rog să nu ajungi niciodată să fii mama care își îngroapă fiul. 

Citește și:

 

Surse foto: istockphotos.com

Surse articol: Articol tradus și adaptat yourtango.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu
  Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu

  Să fii mamă nu este un lucru ușor, dar reprezintă un lucru minunat. Sunt zile dificile, în care probabil te simți copleșită, însă de cele mai multe ori sunt zile...

  Fiul meu a primit diagnosticul de care eu nu voiam să aud. Am fost devastată, nu mai puteam fugi nicăieri
  Fiul meu a primit diagnosticul de care eu nu voiam să aud. Am fost devastată, nu mai puteam fugi nicăieri

  Împreună putem REDA ZÂMBETUL COPILĂRIEI! Donează la numărul de sms 8845, 2 euro, cu textul REDAU, pentru a reda copilăria înapoi copiilor cu autism!

  Am înnebunit când am aflat că fiul meu și-a jignit oribil o colegă. Iată ce pedeapsa i-am dat
  Am înnebunit când am aflat că fiul meu și-a jignit oribil o colegă. Iată ce pedeapsa i-am dat

  Samm Jane, o mamă de 32 de ani din Nuneaton, Warwickshire, Marea Britanie, a fost șocată și furioasă când a fost sunată de la școala fiului ei să i se spună că acesta a...

  Fiul meu s-a născut cu ambele sexe. De ce am decis să îl las pe el să aleagă dacă va fi bărbat sau femeie
  Fiul meu s-a născut cu ambele sexe. De ce am decis să îl las pe el să aleagă dacă va fi bărbat sau femeie

  Intersexualitate. Un termen cât se poate de real și de frecvent întâlnit în diverse părți ale lumii, dar care pentru foarte mulți încă este un subiect...

  Scrisoare pentru mamele care își bat copiii
  Scrisoare pentru mamele care își bat copiii

  Dragă mami, Respectul nu este supunere. Supunerea nu este cumințenie. Cumințenia nu este educație. Educația nu este bătaie. A justifica bătaia ca o formă de educație este...

  © 2023 Qbebe