Părinții olandezi respectă următoarea tradiție: noaptea își lasă copiii să petreacă un anumit timp în pădure pentru a învăța să se orienteze și să devină cât mai independenți. Practica presupune reunirea unor grupuri de copii, care vor trebui să lucreze în echipă și să ajungă la o tabără, după câteva ore petrecute pe drumurile din pădure. Părinții le spun, înainte să-i lase singuri, „Noroc!”, îi urmăresc ascuzându-se sau chiar scot sunete înfricoșătoare pentru a vedea cum gestionează situația copiii lor.
Obiceiul olandez a primit numeroase critici, iar treptat copiilor li s-au dat la ei telefoane mobile (pe care să le folosească doar în caz de urgență) și au fost dotați cu veste reflectorizante (după ce s-au petrecut accidente).
În unele cazuri, pentru ca parcursul copiilor prin pădure să fie mai dificil, aceștia sunt legați la ochi sau primesc diferite mesaje (prin bilețele), lăsate pe traseu, care să-i dezorienteze. Uneori s-a putut constata faptul că grupurile de copii lăsate noaptea în pădure ajungeau la destinație în jurul orelor 2-3 noaptea.
Explicația părinților olandezi care obișnuiesc să pună în aplicare tradiția este că vor să-i „arunce” pe copii în lume, să-i învețe de mici să se descurce singuri în viață.
The Dutch do childhood differently. Children are taught not to depend too much on adults; adults are taught to allow children to solve their own problems. And so there is the custom of "droppings" -- leaving kids in the forest to find their way home alone. https://t.co/WHkBnMREMg
— New York Times World (@nytimesworld) 21 iulie 2019
De-a lungul timpului, oamenii de știință au sesizat că Olanda este țara cu copiii cei mai fericiți din lume.
Surse:
Times, www.dutchreview.com, www.newser.com, www.thepoke.co.uk
Surse poze: Times