O fostă profesoară trăiește în pădure cu copiii ei: „Nu o să le dau niciodată teme! Copiii mei nu vor frecventa școala!”

O fostă profesoară trăiește în pădure cu copiii ei: „Nu o să le dau niciodată teme! Copiii mei nu vor frecventa școala!”

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În ultimii ani, auzim tot mai des despre părinți care preferă să opteze pentru școală acasă pentru a putea să călătorească în diverse locuri cu copiii și să-i conecteze cu natura. Un exemplu în acest sens este și o mamă din SUA, fost cadru didactic, care își crește cei trei copii într-o casă în pădure, implicându-i în activități variate, mai ales în aer liber. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi cum a ajuns această mamă la concluzia că este mai bine, pentru copiii ei, să nu frecventeze școala și să-și petreacă majoritatea timpului în mijlocul naturii. 

Nu vrea să-și trimită copiii la școală, dar se străduiește să le dezvolte anumite abilități 

Taylor Moran (din Arkansas, SUA) are 32 de ani, este fostă profesoară și mamă a trei băieți: Hudson (5 ani), Thompson (3 ani) și Gus (1 an).

trei baietei veseli petrecandu-si timpul in natura

Ea refuză să-i trimită la școală și, în schimb, intenționează, prin intermediul unor activități diverse, să-i stimuleze să deprindă abilități practice, pe care le consideră foarte utile. Spre exemplu, își dorește ca micuții să învețe să cultive plante, să crească păsări, să deosebească plantele otrăvitoare de cele care sunt sigure, să facă pâine și chiar să taie copaci.

mama care isi imbratiseaza fiul, care se joaca cu un pui de gaina si tata care isi invata fiul sa taie lemne

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de „Mirror”, Taylor a pornit de la propria experiență pe care avut-o pe parcursul anilor de școală și a precizat că nu ar vrea ca și copiii ei să aibă aceleași regrete ca ea:

„Școala mi-a distrus spiritul, m-a făcut mai puțin creativă și mi-a răpit timp prețios- nu vreau ca și copiii mei să ajungă să aibă aceleași regrete ca mine. 

Printre lucrurile pe care le învață întrucât nu frecventează „mediul tradițional” al unei școli se numără, de exemplu, cum să taie păsările pentru carne și cum să fie în siguranță când mânuiesc un cuțit. De asemenea, învață ce se întâmplă în timpul clocitului ouălor, cum să aibă grijă de pui, cum să recunoască otrăvirea cu iederă și cum să scape de iritații cu ajutorul plantelor, cum să-și facă o grădină, cum să planteze semințe și cum să taie copaci. 

Alte abilități pe care ei le vor deprinde sunt cum să facă pâine cu maia și iaurt de casă, cum să pescuiască și cum să gătească peștii pe care îi prind”. 

„Școala distruge creativitatea”, spune un tată care a decis că nu-și va lăsa copiii să meargă la școală

Își încurajează copiii să citească și să studieze filozofia

Mama a pornit de la exemplul fiului ei cel mare pentru a veni cu detalii legate de preocupările acestuia, care face școală acasă. Așa cum se poate sesiza din sursa citată, a povestit că lectura și filozofia ocupă un loc fruntaș în educația copiilor:

„Filozofia ocupă un loc important în cultura familiei noastre. Atât eu, cât și tatăl copiilor mei, Nick, am studiat filozofie la „Universitatea North Texas” și, în momentul de față, fiul nostru cel mare, Hudson, ia lecții de filozofie pe platforma de învățare online „Outschool”. Clasele sunt mici, rar sunt mai mult de 5 elevi. 

De asemenea, lectura este și ea nelipsită din familia noastră- avem multe cărți și băieții adoră să le citim cu voce tare. Hudson știe alfabetul, știe să scrie literele și a început să citească. Teoretic, ar trebui să fie la grădiniță, însă pot spune că este cam la același nivel cu copiii de vârsta lui care sunt la școli publice”. 

baietel care sta in fata laptopului si joaca sah online

A explicat de ce a optat pentru o asemenea educație pentru copiii ei

Pe de o parte, fosta profesoară care trăiește în pădure cu copiii ei a adus în prim-plan o experiență pe care a avut-o în perioada în care a predat și care a determinat-o să refuze să-și trimită copiii la școală: 

„Încă predam în perioada în care am rămas însărcinată cu Hudson, în anul 2017. Atunci am reușit să văd cum este sistemul din interior și, de aceea, pentru mine și pentru copilul meu, am hotărât să nu mai predau. În primii mei an la catedră, am cunoscut o fetiță în clasa a cincea și am discutat cu ea despre matematică. Nu se descurca deloc bine la această materie, era nevoită să facă ore suplimentare, după încheierea programului de școală, pentru a ține pasul cu ceilalți- m-a durut sufletul când am aflat așa ceva, întrucât acea fetiță era printre primii din clasă la citit și la scris. Practic, sistemul de învățământ o forța să-și bată capul pentru a rezolva probleme de matematică, activitate care, de fapt, nu o interesa deloc. 

Fetița aceea mi-a amintit de propriile mele traume și m-a determinat să pornesc pe un alt drum, dându-le copiilor mei mai multe opțiuni- și să-i inspir și pe alții să procedeze așa. Odată ce am devenit mamă, mi-am dat seama ce intenții aveam optând pentru școala acasă”.

femeie zambitoare, purtand o palarie maronie

Pe de altă parte, Taylor consideră că mersul la școală afectează procesul de socializare a copiilor: „Principala grijă legată de homeschooling este că intervin probleme ce țin de socializarea copilului. Însă, dacă ne gândim la statul în bancă, la mersul în linie, la ridicatul mâinii pentru a cere permisiunea să vorbești sau să mergi la toaletă- oare toate acestea înseamnă să socializezi? Pentru mine, socializarea înseamnă ca un copil să poată să alerge în natură și să se întâlnească în parc cu alți copii...”

copii care se plimba prin padure

A vorbit despre cum arată o zi din viața familiei ei

Mama care își crește copiii într-o casă din pădure a explicat că aceștia petrec o bună parte din timp în aer liber, descoperind diverse obiecte din natură. Conform informațiilor disponibile în sursa citată anterior, a venit cu următoarele detalii: „Ne trezim și luăm micul dejun, de obicei mâncăm ouă proaspete, cartofi și ardei gras roșu. După micul dejun, obișnuim să ne implicăm în activități de crafting. Ne-am dat seama că, reușind să stăm cât mai mult la aer, vom avea parte de o zi mai bună. Îi duc pe copii la locul lor de joacă, în pădure și îi încurajez, de exemplu, să picteze- pictează pietre, conuri de brad și bețe. În general, le pun la dispoziție „recuzita” și le dau câteva idei, lăsându-i pe ei să creeze. Între timp, eu practic yoga sau fac exerciții fizice ridicând greutăți”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Moran (@leafandlearn)

Modul în care a ales să-și crească băieții a stârnit și controverse în mediul online

Taylor Moran a devenit cunoscută și pe TikTok datorită videoclipurilor cu activitățile în care își implică băieții. În aceste condiții, de multe ori a fost criticată pentru stilul ei de parenting, așa cum se poate sesiza și din comentariile de pe contul său de TikTok:

  • „Și eu am făcut școala acasă. Te rog, nu mai încerca să promovezi diverse „fantezii” pe acest subiect. De fapt, este un lucru îngrozitor”;
  • „Practic, este vorba despre o glorificare a ceea ce înseamnă neglijarea educației”;
  • „Ar fi amuzant să încerci să explici așa ceva unor persoane care vor ajunge adulți, care vor trebui să se angajeze și să trăiască în lumea reală”;
  • „Pentru mine, așa ceva este un stil de parenting care nu aduce nimic bun. Practic, îți îndepărtezi copiii de libertatea de a-și alege propriul drum în viață, libertate pe care o aduce accesul la o educație formală”;
  • „Este total greșit ceea ce faci pentru acești copii”;
  • „Este dezgustător. De ce acești copii nu sunt luați de acolo pentru neglijență și abuz?”.

Anumiți utilizatori de TikTok susțin modul în care această mamă își educă fiii:

  • „Și eu cunosc persoane care au făcut școala acasă. Sunt extraordinare, adoră să citească și sunt printre cele mai inteligente pe care le-am întâlnit”;
  • „Cred că este o modalitate prin care îți întărești legătura cu copiii tăi și îmi place să văd așa ceva! Dacă ei învață să citească și să scrie, totul este în regulă”;
  • „Nu văd nimic rău în asta, din moment ce copiii învață să scrie, să citească etc”;
  • „Nici eu nu mi-am trimis fiul la școală și ieri ne-am amintit cum construia castele din noroi, după ce termina să-și exerseze cititul și scrisul. Tocmai a împlinit 28 de ani”;
  • „Îmi pare rău că ai parte de atât de multă ură. Cred că ești o mamă extraordinară și un profesor excelent”. 
@leafandlearn Learning isn’t something that has to be handed to you by someone certified by the government. That’s not how it works. If you: ✔️went to school ✔️then college ✔️then got a 9-5 job —and feel like you’ve checked all those boxes & you’re done learning new skills…then yeah, I can see how the idea of unschooling would seem super wild. 🤯 Unschooling only makes sense when you have an intimate relationship with learning. When you know how to teach yourself, how to practice a craft, how to fail, how to persevere. This is why entrepreneurs are the most likely folks to unschool: because we already know how to carve their own way in the world. We know how to find success without following the main path. We are open-minded enough to see multiple ways of doing things. I would never mock someone for choosing public school. But the amount of aggression and hate I’ve seen recently towards our decision to homeschool is SO telling….and if you’re someone who spends your free time scrolling on social media & attacking a family who is literally just minding their business…what does that say about the “education” you’re so proud of? Where are your hobbies & interests? Why is this how you’re spending your “well-educated” time? Thanks for reading 😂🫶🏼 #homeschooling #homeschool #unschooling #momlife ♬ originalljud - Ebba Högberg

 

Surse foto: instagram.com/leafandlearn/, tiktok.com/@leafandlearn

Surse articol: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, protv.ro

Articolul urmator
O profesoară a fost concediată după ce elevii ei au descoperit că făcea materiale cu conținut explicit chiar la școală
O profesoară a fost concediată după ce elevii ei au descoperit că făcea materiale cu conținut explicit chiar la școală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am fost nevoită să-mi dau câinele pentru că nu-i suporta pe copiii mei...
    Am fost nevoită să-mi dau câinele pentru că nu-i suporta pe copiii mei...

    Decizia de a adopta un câine este una care ar trebui luată în serios și reprezintă o responsabilitate pentru toată viața. Așa credea și această mamă, însă atunci...

    Copiii mei nu au fost pedepsiți niciodată și sunt foarte cuminți. Explicația?
    Copiii mei nu au fost pedepsiți niciodată și sunt foarte cuminți. Explicația?

    Fiecare părinte are propria concepție despre educarea copiilor. Astfel, anumiți părinți consideră că aplicarea unor pedepse poate elimina comportamente mai puțin dezirabile. De...

    „Tocmai am fost înștiințată că fosta amantă a soțului meu urmează să fie profesoara copilului nostru”
    „Tocmai am fost înștiințată că fosta amantă a soțului meu urmează să fie profesoara copilului nostru”

    Îți înscrii copilul la școală și afli cu stupoare că fosta amantă a soțului tău, cea cu care l-ai prins în tinerețe, urmează să îi fie profesoară. Cum...

    Care sunt zodiile care dau mereu în mintea copiilor și nu se vor maturiza niciodată
    Care sunt zodiile care dau mereu în mintea copiilor și nu se vor maturiza niciodată

    Iau decizii sub impulsul momentului, nu au deloc răbdare și sunt foarte încăpățânați. Chiar dacă sunt adulți în toată firea, unii nativi nu dau semne că s-ar...

    Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun
    Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun

    Sarmale, salată de boeuf, cârnați, caltaboș, piftie - cam acestea sunt preparatele pe care abia așteptăm să le savurăm an de an, la masa de Crăciun. Ce facem, însă, cu...

    Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!
    Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!

    Când vine vorba de matematică, există două categorii de persoane: cei care o iubesc și cei care o urăsc. Dacă faci parte din a doua, specialiștii recomandă să nu-l ajuți pe...

    Am renunțat la jobul meu foarte bine plătit pentru a sta acasă cu copiii mei și simt că acum am evoluat mai mult ca niciodată
    Am renunțat la jobul meu foarte bine plătit pentru a sta acasă cu copiii mei și simt că acum am evoluat mai mult ca niciodată

    Când le-am spus prietenilor și familiei că mă gândesc să renunț la locul meu de muncă pentru a mă putea ocupa full-time de fiul meu, au rămas vizibil îngrijorați...

    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor
    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor

    O mămică își educă copiii după o metodă neobișnuită: îi pune să plătească pentru tot ceea ce folosesc, inclusiv mâncare și internet. Toată povestea mai jos.

    © 2024 Qbebe