Top 10 cele mai bune licee private din București

Raluca Margean - Redactor

În ultimii ani tot mai multe școli private își fac loc în învățământul din România, cererea pentru aceste instituții fiind în continuă creștere. Părinții aleg să plătească pentru educația copiilor lor, fiind convinși că le asigură acestora condiții mai bune de învățare și, implicit, un viitor mai bun. Dacă până acum grădinițele și școlile gimnaziale private erau foarte căutate, în prezent liceele devin tot mai populare, în special cele din capitală. Află în continuare care sunt cele mai cunoscute licee private din București.    

Liceul teoretic Școala Mea - profil Real

Adresa: Str. Văliug nr 12-18, Sector 1

Liceul privat Școala Mea are un Profil Real cu Specializarea în Științele naturii și oferă un program de studii autorizate la nivel național, care integrează elemente din curriculumul britanic. Cursurile sunt intensive în limba engleză, fiind folosit programul de pregătire Cambridge. La sfârșitul clasei a XII-a, elevii vor primi Certificatul de competențe lingvistice și Diplomă de Bacalaureat, în urma susținerii examenului. Admiterea se face pe baza unor teste la disciplinele Limba şi literatura română, Limba engleză, Matematică şi Evaluarea dezvoltării psihosomatice. Nota la fiecare disciplină trebuie să fie minim 7. Elevii care au avut la Evaluarea Națională minim nota 9 sunt admiși fără alte teste suplimentare. Taxa de școlarizare pentru anul 2020-2021 este de 8.000 de euro/anual, plătibilă în 10 tranșe lunare.

Liceul Teoretic Național: păreri

Adresa: Strada Buzești  nr.14, Sector 1

Liceul Teoretic Național este o școală privată înființată în București în anul 2012 și asigură școlarizare de la grădiniță și până la Liceu. Există atât profilul real cu specializările Matematică-informatică și Știinţe ale naturii, cât și profil uman cu specializări în Știinţe sociale și Filologie. Cursurile sunt intensiv în limba engleză, iar curriculum se bazează pe cel național cu diversele tipuri de evaluări şi examinări naţionale, dar și un curriculum extins, cu diverse cursuri opționale. Admiterea la liceu se face pe baza unui interviu cu unul dintre membrii Consiliului de Admitere, taxa de admitere este de 200 de euro și cuprinde evaluarea nivelului școlar, evaluarea socio-emoțională și logopedică inițiale, interviul cu comisia de admitere. Taxa școlară anuală pentru ciclul inferior al liceului – clasele a IX-a și a X-a este de 8.950 de euro, iar pentru ciclul superior al liceului – clasele a XI-a și a XII-a este de 9.550 de euro.

Liceul Teoretic Victoria - taxă școlarizare mică

Adresa:  Șoseaua Pantelimon 355, Sector 2

Din 2012 Liceul Teoretic este acreditat de Ministerul de Învățământ, are un profil de uman și oferă un program pentru frecvență de zi și pentru frecvență redusă. Admiterea se face pe bază de înscriere, nota de la Evaluarea Națională nefiind eliminatorie. Taxa de admitere este de 200 de RON, iar taxa de școlarizare este de 3.000 de RON/ anual, plătibilă în 4 rate. 

Școala Lumina-București: Care sunt taxele de școlarizare?

Lumina Instituții de Învățământ a luat ființă în 1994 în Constanța, iar în prezent este un complex educational format din:

 • 3 licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatica București-ICHB, Colentina și Constanta – cu învăţământ liceal și gimnazial)
 • 1 şcoală internaţională (The International School of Bucharest – cu învăţământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal)
 • 7 școli internaționale Spectrum în orașele: București-Pallady şi Colentina, Constanta, lași, Cluj, Ploiești și Oradea – cu învăţământ preșcolar și primar

Taxele de școlarizare sunt în funcție de fiecare liceu în parte.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB)

Adresa: Str. Balta Albina, nr. 9, Sector 3

ICHB este unul dintre cele mai populare licee private din București. Aici, elevii au posibilitatea de a opta fie pentru profilul real (Matematică – Informatică, Știinţe ale naturii), fie pentru cel uman (Filologie). Unele materii se învață în limba engleză, iar clasele au maxim 20 de elevi. Admiterea se face pe baza mediei de admitere, interviurilor cu consilieri și managerul instituției și a unei testări interne la Limba Engleză (testarea se poate echivala cu o diploma B1, Cambridge, Toefl, etc-nota de trecere trebuie să fie minim 7). Taxa de înscriere este de 250 de euro, iar taxa de școlarizare 5.700 de euro/an, plus alte taxe pentru manuale, uniformă și servicii opționale.

Citește și: Cele mai dificile noțiuni de matematică

The International School of Bucharest (ISB) - studii în limba engleză

Adresa: Șoseaua Gara Cățelu, Nr.1R, Sector 3

Liceul în limba engleză urmează Curriculumul Național din Marea Britanie, adaptat pentru a răspunde celor mai bune practici internaționale. La finalul anilor de studiu se primește Certificatul general internațional de învățământ secundar (IGCSE) și Programul internațional de diplomă de bacalaureat. Profilul Școlii este de Real, disciplinele Matematică, Limba Engleză și Global Perspective fiind obligatorii. Adițional, elevii vor alege pentru studiu o disciplină umanistă, una de știinte, încă o limbă străină și 2 materii la alegere. Taxele de școlarizare sunt între 11.500-12.900 de euro pe an/plătibile în 4 rate. Se percep și taxe suplimentare pentru activități extracuriculare, uniforme și altele. 

Liceul Teoretic Hyperion: studii pe baza Curriculumului Național

Adresa: Șoseaua Mihai Bravu nr.288C

Liceul Teoretic Hyperion funcționează din 2007 ca liceu acreditat pentru patru specializări: Matematică – Informatică, Științe ale naturii, Filologie și Economic și are atât învățământ de zi, cât și cu frecvență redusă, cel din urmă adresându-se persoanelor de peste 18 ani. Oferta curriculară a liceului este conformă Curriculumului Național, dar și alte oferte extracurriculare, precum: revista şcolii, Internet, cercuri pe discipline de învăţământ, formaţii ale elevilor (cor, echipă de teatru, echipa ecologiştilor etc.), activităţi sportive, concursuri, expoziţii și parteneriate. Taxa de școlarizare este de 5.200 de lei/ an (pentru învățământ de zi) și 2.600 lei/an (pentru frecvență redusă). Taxa se poate plăti în 4 rate. 

Colegiul UCECOM ”Spiru Haret” sau Școala de meserii 

Adresa: Strada Economu Cezărescu nr. 47-59 sector 6

Cunoscut sub denumirea de Grup Școlar de Arte și Meserii “Spiru Haret”, Colegiul are o școală postliceală, liceu de meserii și o mulțime de cursuri de calificare. Elevii care optează pentru liceu pot alege pentru specializarea de coafor-stilist, organizator banqueting, tehnician în activități economice, operator tehnică de calcul, tehnician în gastronomie și mecatronist. Școala deține acreditare pentru toate calificările pregătite prin liceu și școala profesională. Taxa de înscriere este de 200 de RON, iar taxele de școlarizare diferă în funcție de specializarea aleasă. În anul școlar 2020-2021, pentru specializarea de tehnician mecatronist, școlarizarea este gratuită, pentru tehnician în gastronomie și organizator banqueting este de 2.000 de RON, iar pentru coafor stilist 2.500 de RON.

Liceul Cronos - cursuri intensive în engleză

Adresa: Strada Chibzuinței nr. 15-17, sector 6

Liceul Cronos a fost înființat în anul 2003 și funcționează ca unitate de învățământ particular acreditată de Ministerul Educației pentru profilul umanist, specializarea fililogie - intensiv engleză. Admiterea la Liceul Privat Cronos se face pe baza unui interviu cu 2 profesori din cadrul școlii, elevul fiind evaluat la Limba română (literatură și gramatică) și Limba engleză. Taxa de înscriere pentru anul școlar 2020-2021 este de 200 de RON, iar taxa de școlarizare 14.000 de RON/an, plătibilă în 10 rate.

Liceul are și o secție cu frecvență redusă, iar aceasta se adresează persoanelor mature, care nu mai pot urma învățământul la zi. Pentru frecvența redusă, cursurile desfășurându-se exclusiv în weekend, dimineața sau după-amiaza, iar durata studiilor este de 5 ani (clasele IX-XIII). Taxa de înscriere pentru anul școlar 2020-2021 este de 100 de RON, iar taxa de școlarizare 2.400 de RON/an, plătibilă în 4 rate.  

Liceul Teoretic Atlas - pentru Asistenți Medicali

Adresa: Strada Pașcani nr.2

Această instuție de învățământ funcționează ca și liceu, cu secție de Filologie și Matematică-Informatică și Școală Posticeală pentru Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie. Taxa de școlarizare depinde de specializarea pentru care optezi.

Indiferent dacă optezi pentru un liceu privat sau de stat, important este ca în final, educația copilului tău să fie una de calitate. Există avantaje și dezavantaje atât la școlile particulare, cât și la cele publice, așadar decizia trebuie să fie luată după o analiză atentă a instituțiilor de învățământ și în funcție de nevoile fiecărui copil în parte. 

Citește și: Cele mai frumoase citate despre educație

Surse foto: Pixabay

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie
  Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

  Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea,...

  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online
  Top 10 cele mai amuzante poze cu elevi care învaţă online

  Pentru a înţelege mai bine cum reacţionează copiii din întreaga lume la învăţarea în sistem online, parcurge şi articolul de mai jos. Cu siguranţă că te vei...

  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații
  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații

  În condițiile în care mediul online este tot mai aproape de copilul tău, te străduiești adesea să identifici punctele „tari” și pe cele „slabe” ale...

  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu
  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu

  Îți dai seama că ești o mamă bună când propriul tău copil începe să îți dea lecții de viață care au sens și care te pun pe gânduri. În lumina...

  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii
  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii

  Așa cum se întâmplă și în prezent, părinții din secolele trecute nu erau scutiți nici ei de sfaturi de parenting care de care mai neobișnuite. Fie că acestea...

  Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume
  Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume

  Stiai ca exista copii care au fost crescuti de animale si ca povestea lui Mowgli s-ar putea sa nu fie doar o poveste? Citeste acest articol si afla care sunt cele mai cunoscute cazuri de...

  Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”
  Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”

  Dacă în România, și nu numai, elevii au luat contact pentru prima oară cu învățământul online în perioada pandemiei, în Estonia elevii erau deja...

  © 2023 Qbebe