Top 10 cele mai bune licee private din București

Top 10 cele mai bune licee private din București

Raluca Margean - Redactor

În ultimii ani tot mai multe școli private își fac loc în învățământul din România, cererea pentru aceste instituții fiind în continuă creștere. Părinții aleg să plătească pentru educația copiilor lor, fiind convinși că le asigură acestora condiții mai bune de învățare și, implicit, un viitor mai bun. Dacă până acum grădinițele și școlile gimnaziale private erau foarte căutate, în prezent liceele devin tot mai populare, în special cele din capitală. Află în continuare care sunt cele mai cunoscute licee private din București.    

Liceul teoretic Școala Mea - profil Real

Adresa: Str. Văliug nr 12-18, Sector 1

Liceul privat Școala Mea are un Profil Real cu Specializarea în Științele naturii și oferă un program de studii autorizate la nivel național, care integrează elemente din curriculumul britanic. Cursurile sunt intensive în limba engleză, fiind folosit programul de pregătire Cambridge. La sfârșitul clasei a XII-a, elevii vor primi Certificatul de competențe lingvistice și Diplomă de Bacalaureat, în urma susținerii examenului. Admiterea se face pe baza unor teste la disciplinele Limba şi literatura română, Limba engleză, Matematică şi Evaluarea dezvoltării psihosomatice. Nota la fiecare disciplină trebuie să fie minim 7. Elevii care au avut la Evaluarea Națională minim nota 9 sunt admiși fără alte teste suplimentare. Taxa de școlarizare pentru anul 2020-2021 este de 8.000 de euro/anual, plătibilă în 10 tranșe lunare.

Liceul Teoretic Național: păreri

Adresa: Strada Buzești  nr.14, Sector 1

Liceul Teoretic Național este o școală privată înființată în București în anul 2012 și asigură școlarizare de la grădiniță și până la Liceu. Există atât profilul real cu specializările Matematică-informatică și Știinţe ale naturii, cât și profil uman cu specializări în Știinţe sociale și Filologie. Cursurile sunt intensiv în limba engleză, iar curriculum se bazează pe cel național cu diversele tipuri de evaluări şi examinări naţionale, dar și un curriculum extins, cu diverse cursuri opționale. Admiterea la liceu se face pe baza unui interviu cu unul dintre membrii Consiliului de Admitere, taxa de admitere este de 200 de euro și cuprinde evaluarea nivelului școlar, evaluarea socio-emoțională și logopedică inițiale, interviul cu comisia de admitere. Taxa școlară anuală pentru ciclul inferior al liceului – clasele a IX-a și a X-a este de 8.950 de euro, iar pentru ciclul superior al liceului – clasele a XI-a și a XII-a este de 9.550 de euro.

Liceul Teoretic Victoria - taxă școlarizare mică

Adresa:  Șoseaua Pantelimon 355, Sector 2

Din 2012 Liceul Teoretic este acreditat de Ministerul de Învățământ, are un profil de uman și oferă un program pentru frecvență de zi și pentru frecvență redusă. Admiterea se face pe bază de înscriere, nota de la Evaluarea Națională nefiind eliminatorie. Taxa de admitere este de 200 de RON, iar taxa de școlarizare este de 3.000 de RON/ anual, plătibilă în 4 rate. 

Școala Lumina-București: Care sunt taxele de școlarizare?

Lumina Instituții de Învățământ a luat ființă în 1994 în Constanța, iar în prezent este un complex educational format din:

  • 3 licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatica București-ICHB, Colentina și Constanta – cu învăţământ liceal și gimnazial)
  • 1 şcoală internaţională (The International School of Bucharest – cu învăţământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal)
  • 7 școli internaționale Spectrum în orașele: București-Pallady şi Colentina, Constanta, lași, Cluj, Ploiești și Oradea – cu învăţământ preșcolar și primar

Taxele de școlarizare sunt în funcție de fiecare liceu în parte.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB)

Adresa: Str. Balta Albina, nr. 9, Sector 3

ICHB este unul dintre cele mai populare licee private din București. Aici, elevii au posibilitatea de a opta fie pentru profilul real (Matematică – Informatică, Știinţe ale naturii), fie pentru cel uman (Filologie). Unele materii se învață în limba engleză, iar clasele au maxim 20 de elevi. Admiterea se face pe baza mediei de admitere, interviurilor cu consilieri și managerul instituției și a unei testări interne la Limba Engleză (testarea se poate echivala cu o diploma B1, Cambridge, Toefl, etc-nota de trecere trebuie să fie minim 7). Taxa de înscriere este de 250 de euro, iar taxa de școlarizare 5.700 de euro/an, plus alte taxe pentru manuale, uniformă și servicii opționale.

Citește și: Cele mai dificile noțiuni de matematică

The International School of Bucharest (ISB) - studii în limba engleză

Adresa: Șoseaua Gara Cățelu, Nr.1R, Sector 3

Liceul în limba engleză urmează Curriculumul Național din Marea Britanie, adaptat pentru a răspunde celor mai bune practici internaționale. La finalul anilor de studiu se primește Certificatul general internațional de învățământ secundar (IGCSE) și Programul internațional de diplomă de bacalaureat. Profilul Școlii este de Real, disciplinele Matematică, Limba Engleză și Global Perspective fiind obligatorii. Adițional, elevii vor alege pentru studiu o disciplină umanistă, una de știinte, încă o limbă străină și 2 materii la alegere. Taxele de școlarizare sunt între 11.500-12.900 de euro pe an/plătibile în 4 rate. Se percep și taxe suplimentare pentru activități extracuriculare, uniforme și altele. 

Liceul Teoretic Hyperion: studii pe baza Curriculumului Național

Adresa: Șoseaua Mihai Bravu nr.288C

Liceul Teoretic Hyperion funcționează din 2007 ca liceu acreditat pentru patru specializări: Matematică – Informatică, Științe ale naturii, Filologie și Economic și are atât învățământ de zi, cât și cu frecvență redusă, cel din urmă adresându-se persoanelor de peste 18 ani. Oferta curriculară a liceului este conformă Curriculumului Național, dar și alte oferte extracurriculare, precum: revista şcolii, Internet, cercuri pe discipline de învăţământ, formaţii ale elevilor (cor, echipă de teatru, echipa ecologiştilor etc.), activităţi sportive, concursuri, expoziţii și parteneriate. Taxa de școlarizare este de 5.200 de lei/ an (pentru învățământ de zi) și 2.600 lei/an (pentru frecvență redusă). Taxa se poate plăti în 4 rate. 

Colegiul UCECOM ”Spiru Haret” sau Școala de meserii 

Adresa: Strada Economu Cezărescu nr. 47-59 sector 6

Cunoscut sub denumirea de Grup Școlar de Arte și Meserii “Spiru Haret”, Colegiul are o școală postliceală, liceu de meserii și o mulțime de cursuri de calificare. Elevii care optează pentru liceu pot alege pentru specializarea de coafor-stilist, organizator banqueting, tehnician în activități economice, operator tehnică de calcul, tehnician în gastronomie și mecatronist. Școala deține acreditare pentru toate calificările pregătite prin liceu și școala profesională. Taxa de înscriere este de 200 de RON, iar taxele de școlarizare diferă în funcție de specializarea aleasă. În anul școlar 2020-2021, pentru specializarea de tehnician mecatronist, școlarizarea este gratuită, pentru tehnician în gastronomie și organizator banqueting este de 2.000 de RON, iar pentru coafor stilist 2.500 de RON.

Liceul Cronos - cursuri intensive în engleză

Adresa: Strada Chibzuinței nr. 15-17, sector 6

Liceul Cronos a fost înființat în anul 2003 și funcționează ca unitate de învățământ particular acreditată de Ministerul Educației pentru profilul umanist, specializarea fililogie - intensiv engleză. Admiterea la Liceul Privat Cronos se face pe baza unui interviu cu 2 profesori din cadrul școlii, elevul fiind evaluat la Limba română (literatură și gramatică) și Limba engleză. Taxa de înscriere pentru anul școlar 2020-2021 este de 200 de RON, iar taxa de școlarizare 14.000 de RON/an, plătibilă în 10 rate.

Liceul are și o secție cu frecvență redusă, iar aceasta se adresează persoanelor mature, care nu mai pot urma învățământul la zi. Pentru frecvența redusă, cursurile desfășurându-se exclusiv în weekend, dimineața sau după-amiaza, iar durata studiilor este de 5 ani (clasele IX-XIII). Taxa de înscriere pentru anul școlar 2020-2021 este de 100 de RON, iar taxa de școlarizare 2.400 de RON/an, plătibilă în 4 rate.  

Liceul Teoretic Atlas - pentru Asistenți Medicali

Adresa: Strada Pașcani nr.2

Această instuție de învățământ funcționează ca și liceu, cu secție de Filologie și Matematică-Informatică și Școală Posticeală pentru Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie. Taxa de școlarizare depinde de specializarea pentru care optezi.

Indiferent dacă optezi pentru un liceu privat sau de stat, important este ca în final, educația copilului tău să fie una de calitate. Există avantaje și dezavantaje atât la școlile particulare, cât și la cele publice, așadar decizia trebuie să fie luată după o analiză atentă a instituțiilor de învățământ și în funcție de nevoile fiecărui copil în parte. 

Citește și: Cele mai frumoase citate despre educație

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”
Educația în cea mai digitalizată țară din lume: „Există grădiniță online de 15 ani, nu doar din pandemie”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Topul celor mai bune licee din România, după mediile de la bacalaureatul din 2022
    Topul celor mai bune licee din România, după mediile de la bacalaureatul din 2022

    A fost publicat clasamentul liceelor din România, în funcție de mediile de la bacalaureat 2022! Pe primul loc se află un liceu privat pedagogic creștin din București, urmat...

    S-a publicat topul celor mai bune universități din România. O singură instituție privată a ajuns în clasament
    S-a publicat topul celor mai bune universități din România. O singură instituție privată a ajuns în clasament

    Ministerul Educației a publicat metarankingul național pentru anul 2021, stabilind itopul celor mai bune instituții de învățământ superior din România, în urma...

    Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă
    Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă

    Deși poți fi tentată să recurgi la diete restrictive, care promit eliminarea rapidă a kilogramelor în plus, medicii nutriționiști îndeamnă ca, pentru obținerea unor...

    Cele mai bune soții din zodiac. Te numeri printre ele?
    Cele mai bune soții din zodiac. Te numeri printre ele?

    Te-ai visat mireasă încă din copilărie, dar oare ai acea „stofă de soție”? Unele femei sunt pur și simplu născute pentru a fi partenere de încredere și soții...

    Chiftele din dovlecei: cele mai bune rețete pentru copii
    Chiftele din dovlecei: cele mai bune rețete pentru copii

    Fie că achiziționezi dovlecei din piață, fie că îi cumperi de la supermarket sau îi culegi din propria grădină, știi că, pentru a-i pune în valoare în...

    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

    Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii
    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii

    La fel cum s-a întâmplat în cazul altor aspecte ale vieții, și în ceea ce privește zodiile s-au creat, de-a lungul timpului, diverse stereotipuri. Acestea țin de...

    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

    „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

    © 2024 Qbebe