ECONOMIDA

Vacanța de primăvară, în 2020: când începe distracția pentru copii!

Școala este bună, dar de fiecare dată când vine primăvara, parcă gândul nostru ne zboară numai la vacanță. Zilele însorite de-afară ne fac să visăm și să ne dorim din ce în ce mai tare să vină vacanța, să ne bucurăm de soare și de zilele petrecute afară, fără să ne facem griji din cauza lecțiilor de gramatică și problemelor de matematică. Dacă și tu aștepți cu nerăbdare vacanța de primăvară 2020, află când începe și cât timp va ține distracția!  

Când începe vacanța de primăvară 2020?

Conform Structurii anului școlar 2019-2020,  Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni și este împărțit în felul următor:

 • Cursuri: luni, 13 ianuarie 2020- vineri, 3 aprilie 2020
 • Vacanța de primăvară: sâmbătă, 4 aprilie 2020 – marți, 21 aprilie 2020
 • Cursuri: miercuri, 22 aprilie 2020 – vineri, 12 iunie 2020
 • Vacanța de vară: sâmbătă 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 când se va stabili începerea noului an școlar

Așadar, vacanța de primăvară 2020 începe pe 4 aprilie și durează 18 zile (inclusiv zilele de weekend), până pe 21 aprilie. Cursurile se reîncep pe 22 aprilie, iar vacanța de primăvară se suprapune anul acesta cu mini-vacanța de Paște. În 2020, Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 19 aprile,  iar cel Catolic cu o săptămână înainte, pe 12 aprilie. Până anul acesta, copiii mai aveau o vacanță intersemestrială, la care s-a renunțat în 2020.

Ce activități poți face în vacanța de primăvară?

vacanta-de-primavara-2020-trei-copii-in-drumetie

Pentru că se anunță vreme frumoasă, cel mai bine este să petreci cât mai mult timp afară, în aer liber. Beneficiile pe care le aduce joaca în aer liber atât sănătății fizice, cât și psihice a copilului tău sunt de netăgăduit, astfel că fă tot posibilul să-l scoți afară să se joace. Iată câteva activități pe care le-ai putea face împreună cu el în vacanța de primăvară 2020 astfel încât distracția să fie maximă:

 1. Vânătorii de comori. Acesta este un joc distractiv, pe care toți copiii îl adoră. Puteți pleca împreună în căutare de flori, pietricele sau alte obiecte interesante, vă puteți crea propriile reguli și puteți stabili și premii, dacă asta îl motivează mai mult pe copilul tău.
 2. Drumeții. Puteți pleca împreună într-o drumeție la munte sau în pădure. Vorbiți despre păsările pe care le auziți cântând, despre florile și gâzele pe care le întâlniți în cale și veți vedea că vă veți încărca cu energii pozitive.
 3. Plimbați-vă cu trotineta, bicicleta sau rolele. Faceți mișcare, luați-vă la întrecere și bucurați-vă de timpul petrecut împreună.
 4. Grădinăriți împreună. Poți planta împreună câteva flori în ghiveci sau în grădină și apoi veți putea urmări împreună cum vor crește și înflori acestea.
 5. Jucați-vă de-a v-ați ascunselea. Sau îl poți învăța șotron sau alte jocuri pe care le-ai jucat și tu în copilărie.
 6. Desene pe asfalt. Această activitate este îndrăgită de toți copiii. Așează-te și tu cu el și desenați ămpreună. Dacă lucrați în echipă, vor ieși cele mai frumoase desene.

Citește și 10 idei de jocuri în aer liber pentru copii

De asemenea, îl poți implica pe copilul tău în activități specifice de Paște, este un moment perfect pentru a petrece timp de calitate împreună!

Incepe anul scolar 2017-2018! Probleme emotionale legate de scoala, cu care se pot confrunta copiii

Surse foto: Pixabay

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vacanta de Pasti 2019. Cand incepe si cand se termina vacanta de primavara 2019
  Vacanta de Pasti 2019. Cand incepe si cand se termina vacanta de primavara 2019

  Saptamana aceasta, copiii intra in Vacanta de Pasti 2019. Astfel, vacanta de primavara acopera atat Pastele Catolic (21 aprilie), cat si Pastele Ortodox (28 aprilie).

  Vacanța de vară se petrece în curte! 6 jucării perfecte pentru distracția în aer liber
  Vacanța de vară se petrece în curte! 6 jucării perfecte pentru distracția în aer liber

  Nimic nu se compară cu joaca în aer liber. Cei mici aleargă cât e ziua de lungă, găsesc cele mai amuzante jocuri, își consumă energia și când ajung în...

  Structura anului școlar 2020-2021. Când începe școala și când au vacanțe copiii
  Structura anului școlar 2020-2021. Când începe școala și când au vacanțe copiii

  Recent, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de structură pentru anul școlar 2020-2021. Iată cum arată acesta!

  Structura anului școlar 2018-2019: când începe școala în 2018
  Structura anului școlar 2018-2019: când începe școala în 2018

  Vacanța de vară este doar la o săptămână distanță pentru învățământul primar, dar structura anului școlar următor a fost deja aprobată de către minister....

  Veste grozavă pentru copii: se prelungește vacanta de vara
  Veste grozavă pentru copii: se prelungește vacanta de vara

  Se pare că vacanța de vară urmează să fie prelungită. Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, prelungirea vacanței de vară cu încă...

  9 probleme de sănătate care pot să apară la copii când începe toamna
  9 probleme de sănătate care pot să apară la copii când începe toamna

  Toamna, cele mai des întâlnite probleme de sănătate cu care se confruntă copiii sunt: strănutul, secrețiile nazale, gâtul roșu, durerile de urechi, transpirația...

  Cum organizezi vacanță la mare când ai un copil cu autism: sfatul specialistului
  Cum organizezi vacanță la mare când ai un copil cu autism: sfatul specialistului

  Vacanțele sunt un prilej de bucurie pentru majoritatea copiilor și părinților. Pentru copiii cu autism însă, și de cele mai multe ori și pentru părinții lor, vacanțele pot fi...

  © 2019 Qbebe