17 filme pe care să le urmărești cu fiica ta

Irina Olteanu - Redactor Senior

Feminismul, puterea pe care o fată sau o femeie o deține asupra propriului destin reprezintă un concept pe care toate mamele de fete își doresc să îl transmită mai departe. Îți recomandăm din acest motiv o lisă de filme atât vechi cât și recente pe care trebuie să le urmărești alături de fiica ta. Le veți adora cu siguranță!

1. Home/Acasă

Acest film de desene animate de la Dream Works are ca personaje principale un extraterestru care fuge de propiii semeni și se împrietenește cu o fetiță. Încearcă să o ajute în misiunea pe care aceasta o are, dar se pare că devine mai degrabă un obstacol. Această prietenie deosebită va fi apreciată de către persoane de toate vârstele, cu toate că filmul este recomandat celor cu vârsta 2-7 ani.

 

2. Mulan

Când hunii invadează China iar armata apelează la cei mai buni soldați ai săi, Mulan se îmbracă precum un bărbat și se îndreaptă către câmpul de luptă în locul tatălui său. Ajunge chiar să facă treaba unui bărbat mai bine decât unul adevărat, reprezentând în esență un model feminin demn de urmat.

 

3. Neînfricata

Un alt film Disney pe care trebuie să îl urmărești alături de fiica ta o are pe curajoasa prințesă scoțiană, Merida, drept personaj principal. Aceasta renunță să se mărite cu fiul unui membru al unui trib vecin pentru a-și trasa singură drumul în viață. Acțiunea se complică când caută ajutor din partea unei vrăjitoare care îi transformă mama într-un urs. Merida, în calitate de protagonist feminin, își dictează singură destinul, iar fiica ta învăța să prețuiască abilitățile inerente, frumusețea interioară și, mai presus de toate, familia. 

 

4. Vrăjitorul din OZ

După impactul cu o furtună, Dorothy se trezește și descoperă că nu mai se află în Kansas. În schimb, ajunge într-un tărâm magic cu pitici, vrăjitoare, un om de tinichea fără inimă, un leu fără curaj, o sperietoare de ciori fără creier și un bărbat pretinzând a fi un vrăjitor înțelept. Dorothy este o fată curajoasă și pe parcursul călătoriei învață că puterea de a reuși a fost întotdeauna în ea.

 

5. Frozen - Regatul de gheață

Sigur cunoști deja acest film care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este vorba despre o prințesă pe nume Anna, puternică, dar ieșită din tipare și neîndemânatică, capabilă să își poarte de grijă și celor dragi. Nici Elsa nu este mai prejos și este nevoită să depășească obstacole personale majore pentru a-și accepta frumusețea interioară. 

 

6. Matilda

Bazat pe cartea omonimă a lui Roald Dahl, Matilda este despre o fetiță inteligentă care poate face orice prin puterea minții. Împărtășește o legătură specială cu buna sa învățătoare Miss Honey și te ajută să înțelegi puterea pe care o dețin cărțile. 

 

7. Bend it like Beckham

Jesminder Bjamra este o jucătoare de fotbal incredibilă cu o șansă de a fi admisă în liga profesionistă dacă reușește să echilibreze dragostea pentru acest sport cu devotamentul pentru familia sa conservatoare. Ajută la reliefarea importanței pe care o joacă familia în viața unui copil. 

 

8. Azi 13, mâine 30

Un film, desigur pentru o fiica adolescentă, eventual rebelă. Este vorba despre o fată în vârstă de 13 ani, Jenna, care își dorește să fie populară și, în urma unei umilințe suferite la petrecerea sa aniversară, ajunge să devină o tânără de succes în vârstă de 30 de ani. Succesul nu mai pare însă atât de interesant pe cât credea, filmul punând accentul pe auto-afirmare, cod moral și pe ideea de a nu urma instinctul de turmă.

 

9. Liga feminină de baseball

Un film pentru fete aflate cel puțin la vârsta adolescenței care sunt capabile să asiste la un limbaj destul de nepotrivit. Acțiunea, după cum reiese și din titlu, este despre liga feminină din baseball din perioada celui de-al doilea război mondial. Pune în lumină cariere, alegeri, prietenii, loialitate și, mai ales, modul în care erau forțate să se îmbrace femeile pentru a practica un sport pe care îl practică și bărbații. 

 

10. Magie în New York

O prințesă de poveste este trezită la realitate când se cațără printr-o gură de canal și pășește în orașul New York unde găsește adevărata dragoste alături de un tată divorțat. Giselle nu este chiar feministă, dar dă dovadă de un optimism și de o rezistență de neclinitit. Un film de vizionat alături de o fiică matură.

 

11. Mary Poppins

Dădaca preferată a oricărei persoane, Mary Poppins, merge să lucreze pentru familia Banks încercând să modeleze copiii lor neastâmpărați. Are la îndemână câteva trucuri magice și o mătură pentru șemineu. Este cu adevărat o forță de neoprit și îi învață pe copii importanța bunătății, a respectului, a aventurii și ne reamintește cât de minunată este viața când ne concentrăm pe lucrurile pozitive. 

 

12. Jocurile Foamei

Katniss intră fără tragere de inimă în Jocurile Foamei, o luptă televizată unde tinerii sunt forțați să lupte până la moarte, într-o lume post apocaliptică. Această tânără este extrem de puternică; pusă în fața unor alegeri îngrozitoare, rămâne fidelă prietenilor, plină de compasiune și extrem de independentă.

 

13. Blonda de la drept

Elle nu își dorește decât să se mărite cu prietenul său, dar când acesta îi spune că este prea blondă, se decide să îi arate cât de inteligente pot fi blondele fiind admisă la Facultatea de Drept Harvard. Ea nu acceptă un refuz și nici fiica ta nu ar trebui. Eternul optimism și determinarea o ajută să depășească orice obstacol.

 

14. Vinerea trăsnită

O comedie cu iz fantastic în care Jamie Lee Curtis și Lindsay Lohan își schimbă în mod magic corpurile. Astfel mama se vede pusă în locul morocănoasei sale fiice și vice versa, fiecare ajungând să experimenteze viața de zi cu zi a celeilalte.

 

15. Capcană pentru părinți

Când două fete gemene separate la naștere se întâlnesc într-o tabără de vară, decid să facă schimb de locuri și își unesc forțele pentru a-și aduce din nou împreună părinții. Gemenele sunt independente și amuzante și învață că împreună fetele pot face orice își propun.

 

16. Prințesa îndărătnică

Mia, o adolescentă timidă, află că este o prințesă în viața reală. Bunica ei strictă îi ține niște lecții de viață care se dovedesc a fi extrem de utile. Este distractiv să vezi o prințesă crescând, cum își asumă riscuri și cum devine încrezătoare.

 

17. Erin Brockovich

Această dramă bazată pe un caz real o are pe Julia Roberts în rolul principal al unei mame singure care ajunge să lupte într-un proces legal pentru drepturile unor oameni din California. Apa potabilă a acestora era contaminată de către o companie și cauza unor îmbolnăviri nenumărate. Un film potrivit pentru o categorie mai mare de vârstă.

 

Surse: 

www.buzzfeed.com; www.momtastic.com; www.msn.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  14 actori care au jucat în filme alături de copiii lor
  14 actori care au jucat în filme alături de copiii lor

  Pentru a evita diverse critici și comentarii nu foarte mulți actori au ales să joace în filme alături de copiii lor. Îți prezentăm în continuare câteva familii...

  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!
  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!

  Când vine vorba de filme psihologice, trebuie să recunoști: sunt fascinante! Scopul lor nu este să te impresioneze prin suspans, ci să te poarte în mintea protagoniștilor....

  Top 20 de filme de familie pe care sa le poți urmări cu copiii
  Top 20 de filme de familie pe care sa le poți urmări cu copiii

  Timpul petrecut în familie reprezintă un moment special care ajută la întărirea relațiilor dintre părinți și copii. Dacă ați epuizat până acum toate jocurile de...

  17 filme care te ajută să fii o mamă mai bună
  17 filme care te ajută să fii o mamă mai bună

  Nu este deloc ușor să fii o mamă bună, îți trebuie o mulțime de calități și nenumărate lecții de viață. Îți venim în ajutor cu o serie de filme pe care ți le...

  Bătaie ca în filme: o femeie este filmată cum lovește cu pumnii două fetițe. Motivul ei este șocant!
  Bătaie ca în filme: o femeie este filmată cum lovește cu pumnii două fetițe. Motivul ei este șocant!

  O femeie din orașul Turda a ajuns să fie cercetată penal după ce a fost făcut public un videoclip din care se vede cum aceasta lovește două fetițe.

  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!
  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!

  Una are 19 ani, cealaltă 43. Sunt mamă și fiică, dar nu îți dai seama de acest lucru. Ba chiar ai putea crede că sunt surori!

  Mama tot mamă: cum a reacționat Andreea Esca la scandalul în care a fost implicată fiica ei
  Mama tot mamă: cum a reacționat Andreea Esca la scandalul în care a fost implicată fiica ei

  Alexia Eram, fiica Andreei Esca a trecut prin momente șocante după ce a decis să plece pentru un weekend, la mare, alături de iubitul său Mario Fresh, Lino Golden și încă un...

  Mesaj emoţionant de la Salma Hayek pentru fiica ei care a împlinit 13 ani. Uite cât de mare a crescut!
  Mesaj emoţionant de la Salma Hayek pentru fiica ei care a împlinit 13 ani. Uite cât de mare a crescut!

  Valentina Paloma Pinault, fiica celebrei actriţe Salma Hayek, a împlinit luna aceasta 13 ani. Cu prilejul aniversării sale, mama ei i-a scris pe o reţea de socializare un mesaj....

  © 2022 Qbebe