17 filme pe care să le urmărești cu fiica ta

17 filme pe care să le urmărești cu fiica ta

Irina Olteanu - Redactor Senior

Feminismul, puterea pe care o fată sau o femeie o deține asupra propriului destin reprezintă un concept pe care toate mamele de fete își doresc să îl transmită mai departe. Îți recomandăm din acest motiv o lisă de filme atât vechi cât și recente pe care trebuie să le urmărești alături de fiica ta. Le veți adora cu siguranță!

1. Home/Acasă

Acest film de desene animate de la Dream Works are ca personaje principale un extraterestru care fuge de propiii semeni și se împrietenește cu o fetiță. Încearcă să o ajute în misiunea pe care aceasta o are, dar se pare că devine mai degrabă un obstacol. Această prietenie deosebită va fi apreciată de către persoane de toate vârstele, cu toate că filmul este recomandat celor cu vârsta 2-7 ani.

 

2. Mulan

Când hunii invadează China iar armata apelează la cei mai buni soldați ai săi, Mulan se îmbracă precum un bărbat și se îndreaptă către câmpul de luptă în locul tatălui său. Ajunge chiar să facă treaba unui bărbat mai bine decât unul adevărat, reprezentând în esență un model feminin demn de urmat.

 

3. Neînfricata

Un alt film Disney pe care trebuie să îl urmărești alături de fiica ta o are pe curajoasa prințesă scoțiană, Merida, drept personaj principal. Aceasta renunță să se mărite cu fiul unui membru al unui trib vecin pentru a-și trasa singură drumul în viață. Acțiunea se complică când caută ajutor din partea unei vrăjitoare care îi transformă mama într-un urs. Merida, în calitate de protagonist feminin, își dictează singură destinul, iar fiica ta învăța să prețuiască abilitățile inerente, frumusețea interioară și, mai presus de toate, familia. 

 

4. Vrăjitorul din OZ

După impactul cu o furtună, Dorothy se trezește și descoperă că nu mai se află în Kansas. În schimb, ajunge într-un tărâm magic cu pitici, vrăjitoare, un om de tinichea fără inimă, un leu fără curaj, o sperietoare de ciori fără creier și un bărbat pretinzând a fi un vrăjitor înțelept. Dorothy este o fată curajoasă și pe parcursul călătoriei învață că puterea de a reuși a fost întotdeauna în ea.

 

5. Frozen - Regatul de gheață

Sigur cunoști deja acest film care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este vorba despre o prințesă pe nume Anna, puternică, dar ieșită din tipare și neîndemânatică, capabilă să își poarte de grijă și celor dragi. Nici Elsa nu este mai prejos și este nevoită să depășească obstacole personale majore pentru a-și accepta frumusețea interioară. 

 

6. Matilda

Bazat pe cartea omonimă a lui Roald Dahl, Matilda este despre o fetiță inteligentă care poate face orice prin puterea minții. Împărtășește o legătură specială cu buna sa învățătoare Miss Honey și te ajută să înțelegi puterea pe care o dețin cărțile. 

 

7. Bend it like Beckham

Jesminder Bjamra este o jucătoare de fotbal incredibilă cu o șansă de a fi admisă în liga profesionistă dacă reușește să echilibreze dragostea pentru acest sport cu devotamentul pentru familia sa conservatoare. Ajută la reliefarea importanței pe care o joacă familia în viața unui copil. 

 

8. Azi 13, mâine 30

Un film, desigur pentru o fiica adolescentă, eventual rebelă. Este vorba despre o fată în vârstă de 13 ani, Jenna, care își dorește să fie populară și, în urma unei umilințe suferite la petrecerea sa aniversară, ajunge să devină o tânără de succes în vârstă de 30 de ani. Succesul nu mai pare însă atât de interesant pe cât credea, filmul punând accentul pe auto-afirmare, cod moral și pe ideea de a nu urma instinctul de turmă.

 

9. Liga feminină de baseball

Un film pentru fete aflate cel puțin la vârsta adolescenței care sunt capabile să asiste la un limbaj destul de nepotrivit. Acțiunea, după cum reiese și din titlu, este despre liga feminină din baseball din perioada celui de-al doilea război mondial. Pune în lumină cariere, alegeri, prietenii, loialitate și, mai ales, modul în care erau forțate să se îmbrace femeile pentru a practica un sport pe care îl practică și bărbații. 

 

10. Magie în New York

O prințesă de poveste este trezită la realitate când se cațără printr-o gură de canal și pășește în orașul New York unde găsește adevărata dragoste alături de un tată divorțat. Giselle nu este chiar feministă, dar dă dovadă de un optimism și de o rezistență de neclinitit. Un film de vizionat alături de o fiică matură.

 

11. Mary Poppins

Dădaca preferată a oricărei persoane, Mary Poppins, merge să lucreze pentru familia Banks încercând să modeleze copiii lor neastâmpărați. Are la îndemână câteva trucuri magice și o mătură pentru șemineu. Este cu adevărat o forță de neoprit și îi învață pe copii importanța bunătății, a respectului, a aventurii și ne reamintește cât de minunată este viața când ne concentrăm pe lucrurile pozitive. 

 

12. Jocurile Foamei

Katniss intră fără tragere de inimă în Jocurile Foamei, o luptă televizată unde tinerii sunt forțați să lupte până la moarte, într-o lume post apocaliptică. Această tânără este extrem de puternică; pusă în fața unor alegeri îngrozitoare, rămâne fidelă prietenilor, plină de compasiune și extrem de independentă.

 

13. Blonda de la drept

Elle nu își dorește decât să se mărite cu prietenul său, dar când acesta îi spune că este prea blondă, se decide să îi arate cât de inteligente pot fi blondele fiind admisă la Facultatea de Drept Harvard. Ea nu acceptă un refuz și nici fiica ta nu ar trebui. Eternul optimism și determinarea o ajută să depășească orice obstacol.

 

14. Vinerea trăsnită

O comedie cu iz fantastic în care Jamie Lee Curtis și Lindsay Lohan își schimbă în mod magic corpurile. Astfel mama se vede pusă în locul morocănoasei sale fiice și vice versa, fiecare ajungând să experimenteze viața de zi cu zi a celeilalte.

 

15. Capcană pentru părinți

Când două fete gemene separate la naștere se întâlnesc într-o tabără de vară, decid să facă schimb de locuri și își unesc forțele pentru a-și aduce din nou împreună părinții. Gemenele sunt independente și amuzante și învață că împreună fetele pot face orice își propun.

 

16. Prințesa îndărătnică

Mia, o adolescentă timidă, află că este o prințesă în viața reală. Bunica ei strictă îi ține niște lecții de viață care se dovedesc a fi extrem de utile. Este distractiv să vezi o prințesă crescând, cum își asumă riscuri și cum devine încrezătoare.

 

17. Erin Brockovich

Această dramă bazată pe un caz real o are pe Julia Roberts în rolul principal al unei mame singure care ajunge să lupte într-un proces legal pentru drepturile unor oameni din California. Apa potabilă a acestora era contaminată de către o companie și cauza unor îmbolnăviri nenumărate. Un film potrivit pentru o categorie mai mare de vârstă.

 

Surse: 

www.buzzfeed.com; www.momtastic.com; www.msn.com

Articolul urmator
Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână
Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?
  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?

  Că tot se apropie Halloween-ul și filmele horror rulează atât în cinematografe, cât și pe platformele de streaming, ne-am gândit să profităm de ocazie și să...

  O poveste de dragoste ca în filme cu final...dureros. Anca Pandrea și Iurie Darie, un cuplu pentru care iubirea va dăinui veșnic
  O poveste de dragoste ca în filme cu final...dureros. Anca Pandrea și Iurie Darie, un cuplu pentru care iubirea va dăinui veșnic

  Iubiții actori de teatru și film ai României, Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit o poveste de dragoste foarte frumoasă, curmată brusc de o afecțiune necruțătoare, în...

  Familia mea nu vorbește cu mine pentru că sunt o vedetă de filme pentru adulți
  Familia mea nu vorbește cu mine pentru că sunt o vedetă de filme pentru adulți

  Nu a fost visul ei din copilărie sa devină starletă de filme pentru adulți, dar așa s-a întâmplat! Autoproclamata „fată bună devenită rea” Cindy Starfall...

  Am ales numele copiilor după filme și seriale TV. Mulți cred că sunt o mamă iresponsabilă
  Am ales numele copiilor după filme și seriale TV. Mulți cred că sunt o mamă iresponsabilă

  O mamă de peste hotare este criticată de alți părinți pentru că și-a numit copiii după personaje din filme și seriale TV.

  Mama și fiică sau prietene bune? Ce relație are Loredana Groza cu fiica ei
  Mama și fiică sau prietene bune? Ce relație are Loredana Groza cu fiica ei

  Cu o apariție efervescentă pe scenă, o personalitate deosebită și o voce minunată, Loredana Groza este un artist desăvârșit. Este și o mamă bună pentru fiica ei, Elena, cu...

  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română
  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

  Orice părinte știe cât de dificil este să găsești mereu activități noi pentru cei mici. Pe lângă faptul că trebuie să-i distreze, activitățile este musai să fie...

  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie
  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

  Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea revine între 20 și 31 octombrie și cu un program online care cuprinde 13 filme de lungmetraj pentru copii...

  13 lecții pe care aș vrea ca fiica mea să le învețe până să devină adult
  13 lecții pe care aș vrea ca fiica mea să le învețe până să devină adult

  De la a-și urma visele până la a învăța din greșeli, sunt atât de multe lecții de viață pe care vreau să le învețe fiica mea înainte de a crește....

  © 2024 Qbebe