Ce jocuri în 1 sunt sigure și constructive pentru copilul tău?

Ce jocuri în 1 sunt sigure și constructive pentru copilul tău?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce un copil crește, chiar dacă va avea în continuare plăcerea de a se juca în compania cuiva, nu va ezita nici în a se juca de unul singur. Din acest motiv, are nevoie să fie antrenat în jocuri speciale pentru un singur participant. Alese cu grijă, acestea îl vor ajuta să exploreze idei noi, să descopere lucruri inedite, să se familiarizeze cu identificarea de soluții pentru a rezolva probleme și îi vor da posibilitatea să fie propriul său „șef” într-un mediu lipsit de stres, ceea ce îl va determina să se simtă în largul său. Jocurile în 1 sunt deosebit de variate și permit dezvoltarea unor abilități ce-i vor fi oricând utile copilului tău, precum capacitatea de a lucra independent, de a se concentra asupra unei activități, de a-și întocmi planuri, strategii etc. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos vei avea ocazia să descoperi mai multe sugestii de asemenea jocuri, potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți, care îi vor captiva pe cei mici și îi vor face mai dornici să cunoască, să exploreze.

Jocuri în 1

Indiferent de vârsta pe care o au copiii, jocurile în 1 sunt benefice pentru ei întrucât:

 • Îi determină să devină mai independenți- Întrucât trebuie să se descurce singuri când se joacă, datorită jocurilor în 1, copiii își vor câștiga tot mai mult independența. De asemenea, faptul că trebuie să găsească mereu soluții pentru a-și atinge scopul și să-și planifice fiecare acțiune fără a recurge la sprijinul cuiva reprezintă progrese demne de luat în seamă 
 • Le stimulează capacitatea de învățare- Când copilul se joacă de unul singur va fi mai concentrat, mai atent la ceea ce face. Odată cu creșterea capacității de atenție și de concentrare, va avea posibilitatea să acumuleze mai ușor cunoștințe și la școală, ceea ce îi va îmbunătăți performanțele academice
 • Îi determină să fie mai creativi- Dacă micuțul tău nu are un tovarăș de joacă va fi nevoit să găsească soluții noi pentru a se distra. În aceste condiții, își va pune imaginația la treabă construind scenarii, personaje și venind cu idei care să-l ajute să se joace așa cum îi place mai mult
 • Îi ajută să ia decizii mai rapid- Jocurile în 1 îl determină adesea pe jucător să se confrunte cu situații care pot fi gestionate doar prin luarea deciziilor într-un ritm alert. Jucându-se tot mai mult singur, copilul, odată ce va absorbi informațiile, va trebui și să reacționeze prompt. Obișnuindu-se astfel, îi va fi mai simplu să se descurce în cele mai diverse contexte în care îl va pune viața
 • Le dezvoltă capacitatea de a-și controla emoțiile- Timpul pe care copilul îl petrece jucându-se singur îi va permite să se relaxeze, să se detașeze și să se concentreze doar asupra jocului său. Acest răgaz îi este de ajutor mai ales pentru că, într-un mediu în care există prea mulți stimuli, nu și-ar putea controla emoțiile și ar deveni hiperactiv sau nervos. În schimb, dacă își va ocupa timpul jucându-se în propriul său ritm, va fi mai calm, mai relaxat și așa va avea o capacitate mai bună de a-și controla stările
 • Contribuie la creșterea stimei de sine- Când se implică în jocuri în 1, care îl vor determina să-și ghideze singur acțiunile, să ia hotărâri, un copil va începe să vadă cum se descurcă din ce în ce în ce mai bine, cum se perfecționează și va începe să aibă mai multă încredere în forțele proprii, dobândind curajul de a încerca lucruri noi

fetita-stand-pe-jos-pe-o-pernuta-si-bucurandu-se-dupa-ce-a-jucat-un-joc-video

Jocuri în 1 cu fotbal

Ai acasă un pasionat de fotbal? În acest caz, propune-i câteva jocuri în 1 cu fotbal, disponibile online, care îl vor ajuta nu doar să învețe să se concentreze din ce în ce mai bine, să-și dezvolte coordonarea mână-ochi, ci și să-și exerseze cunoștințele care țin de „sportul rege”:

„Mickey și pasiunea pentru fotbal”

Pentru copiii mai mici, care sunt îndrăgostiți de simpaticul Mickey Mouse, acest joc cu fotbal le va fi cu siguranță pe plac. Scopul va fi ca micuțul tău să dea „click” pe mingea de fotbal, să aleagă direcția acesteia și să se bucure în final de un gol pe cinste.

„Să ne perfecționăm tehnica de joc”

Obiectivul jocului este ca jucătorul de fotbal să fie mișcat astfel încât să poată executa cele mai variate mișcări, de la lovituri cu piciorul la cele cu capul, sărituri etc. Copilul va fi bucuros să vadă cum va obține un scor din ce în ce mai bun.

„Să rostogolim mingea de fotbal”

Printre jocurile cu fotbal în 1 care îl vor ajuta pe copilul tău să-și îmbunătățească atenția și concentrarea se numără și cel care implică rostogolirea unei mingi de fotbal până când se va reuși să se marcheze un gol. Pe măsură ce va deveni tot mai stăpân pe mișcările executate, copilul va putea să-și aleagă un anumit nivel al jocului.

„Fotbalul și gravitația”

Precum în jocul precedent, copilul va avea „misiunea” să dea un gol după ce mingea de fotbal va fi manipulată cu grijă pentru lovirea obiectelor, pentru colectarea steluțelor și lovirea țintelor. În funcție de abilitățile sale își va putea selecta nivelul la care se va juca.

Jocuri în 1 gratis

Poți găsi fără dificultate jocuri în 1 gratis pentru copii dacă vei recurge și la cele friv. Acestea sunt disponibile pe diferite platforme speciale pentru gaming online, sunt sigure pentru cei mici și exclud posibilitatea ca persoane străine să interacționeze cu ei. În același timp, acestea permit calcularea unor punctaje și organizarea jocului pe nivele, ceea ce îl va ambiționa pe copil și îl va motiva să meargă până la capăt ca să-și atingă un obiectiv. 
Tot ce vei avea de făcut va fi să ții cont de abilitățile și de pasiunile copilului tău pentru a putea selecta jocuri friv în 1, precum sunt:
 • jocuri tip puzzle
 • jocuri tip Minecraft
 • jocuri de colorat (cu prințese, animale etc.)
 • jocuri de fotbal
 • jocuri foc și apă
 • jocuri care vizează respectarea/inventarea unor rețete etc.

Dacă vrei să consulți mai multe jocuri în 1 friv pentru copii, poți vizita și acest site. 

Jocuri online în 1 

În funcție de vârsta pe care o are copilul tău, poți să găsești jocuri în 1 care să-i dezvolte încă din primii ani ai copilăriei abilități cum ar fi: capacitatea de a sorta, capacitatea de memorare, recunoașterea cifrelor și efectuarea operațiilor matematice simple, pronunțarea corectă a cuvintelor, recunoașterea animalelor și a culorilor etc..

Jocuri online în 1 pentru „pitici”

Având culori frumoase și personaje drăgălașe, variantele de jocuri propuse vor fi îndrăgite și de „piticii” aflați la începutul drumului spre jocul independent:

 • Joc de sortare cu litere/cu cifre
 • „Ghicește culoarea”
 • Joc de memorie- „Ferma Animalelor”
 • Jocuri de spelling
 • Puzzle de matematică (presupune realizarea de adunări, scăderi, fiind pe niveluri de dificultate)
 • Jocuri cu diferențe

În afară de propunerile de mai sus, aici vei putea vedea și alte variante de jocuri în 1. 

Jocuri online în 1 pentru cei mai măricei

Sugestiile ce urmează să fie prezentate sunt adecvate pentru copiii de la 5 ani în sus:

 • Jocurile oferite de „National Geographic”- Sunt recomandate pentru copii începând de la vârsta de 6 ani și oferă jocuri de aventură, dar și jocuri tip quiz, utile pentru a completa cunoștințele ce țin de știință, istorie, geografie, dar și de lumea animalelor
 • „Nancy Drew: Coduri și indicii!”- Un joc apreciat mai ales de copiii care adoră jocurile ce presupun descifrarea unor coduri, fiind util pentru creșterea capacității de concentrare și pentru dezvoltarea gândirii strategice. Nancy Drew va fi ajutată să rezolve misterul de robotul cățeluș de care se va ocupa copilul tău!
 • „O mână de ajutor”- Se numără printre jocurile în 1 care îi vor familiariza pe copii cu activități cu care se vor întâlni în viața de zi cu zi. Spre exemplu, vor trebui să ajute la schimbarea formei unor tufișuri dintr-o grădină, să pregătească o salată de fructe, să servească băuturi etc.
 • „Aventurile unei mingii Angry Bird”- Pentru fanii seriei „Angry Birds”, următorul joc va reprezenta o modalitate perfectă nu numai pentru a se bucura de unul dintre personajele favorite, ci și pentru a-și îmbunătăți coordonarea mână-ochi, atenția și capacitatea de concentrare
 • „Burger...Acum!”- Scopul acestui joc este să familiarizeze copiii cu respectarea instrucțiunilor pentru a realiza un preparat și cu luarea rapidă a unor decizii
 • „Pasiunea pentru modă”- Fetițele vor fi cele mai încântate când vor avea parte de unul dintre acele jocuri în 1 ce le va permite să-și lase imaginația să zboare pentru a crea cele mai speciale ținute

Jocuri de fete în 1

Printre cele mai iubite jocuri de fete în 1 se află cele care se leagă de modă, de aranjarea părului, de crearea de ținute sau de gătit.

Jocuri în 1 de modă și design

Aceste jocuri le învață pe fetițe să asorteze culori, să combine accesorii și să aleagă ținute potrivite cu personajele pe care le au în față. Dacă se vor implica în jocuri de design, vor vedea cum se poate confecționa un articol vestimentar sau un accesoriu de care ar avea nevoie la un moment dat.

„Ținuta perfectă”

Accesând acest joc o fetiță va avea libertatea să-și creeze ținutele dorite, având la dispoziție și posibilități de accesorizare.

„Cum îmi confecționez o mască pentru față”

Întrucât măștile faciale au devenit un accesoriu foarte popular de un an încoace, fetițele pot vedea, datorită unui joc simplu, cum ar trebui să procedeze pentru a-și crea singure modelul dorit. 

Jocuri în 1 de gătit

Jocurile de cooking le ajută pe micuțele domnișoare să învețe nume de ingrediente, cum să le îmbine, unde să le găsească și cum să urmeze cu atenție instrucțiunile ce le pot ajuta să obțină preparate delicioase.

„Brioșe gustoase”

Brioșele sunt preferatele tuturor și acum poate fi mai ușor ca oricând ca fetițele să descopere câteva rețete unice, pe care să le poată pregăti chiar ele la un moment dat.

„Pizza adevărată”

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare se prepară fără dificultate, iar prin acest joc fetița ta poate deveni „maestră” în pregătirea pizzei.

Jocuri în 1 cu tunsori și pieptănături

Astfel de jocuri online sunt binevenite pentru că stimulează creativitatea și capacitatea de a identifica tunsoarea cea mai potrivită pentru un anumit look.

 „Tunsori amuzante pentru animăluțe de casă”

Fetițele pot experimenta cele mai haioase și mai inedite tunsori și pieptănături cu ajutorul unui joc care le va permite să aranjeze cum vor câteva animăluțe.

„Tunsori simpatice”

Dacă ai o fetiță dornică să experimenteze cele mai diverse look-uri, încurajeaz-o să se joace și cu acest joc, ideal pentru a-i pune la dispoziție culori și forme din care să-și aleagă ce îi va plăcea mai mult.

Jocuri cu foc și apă în 1 

Băiatul-Foc și Fata-Apă sunt și protagoniștii jocurilor cu foc și apă în 1, însoțindu-i pe cei mici în aventuri memorabile, în urma cărora își vor îmbunătăți atenția, concentrarea, capacitatea de a se orienta în spațiu și de a urma instrucțiuni.

Joc în 1 Foc și Apă „Templul din Pădure”

Cei doi buni prieteni, Apa și Focul, se află într-o pădure misterioasă, unde vor trebui să descifreze puzzle-uri, să scape de capcane și să înfrunte pericole. Astfel, în pădure există mai multe nivele, marcate de balansoare, ascensoare, pârghii, peste care trebuie să treacă Apa și Focul. Totodată, ei trebuie să treacă peste piscine cu roșu, cu verde lichid și cu albastru, Apa putând să treacă, fără a fi în primejdie, doar pe piscinele cu albastru, iar Focul doar pe cele cu roșu. Cele verzi pot distruge ambele personaje.

„Băiatul Foc și Fata Apă în Templul Magic”

Printre jocurile în 1, bazate pe cele două personaje menționate anterior, se află și cel în care acestea pornesc într-o nouă călătorie plină de provocări, de data aceasta în Templul Magic. Odată ce vor colecta pietrele prețioase, pentru Apă și Foc se vor activa și portalurile de ieșire.

Jocuri cu mașini în 1

Când un copil va lua parte la jocuri cu mașini în 1, va fi pus în situații noi, ceea ce îl va stimula să găsească soluții pentru rezolvarea de probleme, să ia decizii în timp scurt, să se adapteze provocărilor variate și să învețe să depășească obstacolele. Alt efect pozitiv al acestor jocuri este că vor contribui la deprinderea autocontrolului. Spre exemplu, când participă la un joc ce presupune o cursă între mașini sau testarea vitezei unei mașini, copilul va ajunge treptat să nu se mai lase dominat de frustrări, de furie, învățând să treacă mai ușor peste situațiile în care nu se bucură de succes, distrându-se chiar dacă nu totul merge perfect. 
În funcție de vârsta pe care o are, poți selecta pentru băiețelul tău și jocurile în  1 cu mașini de mai jos:

„Cursa Ratonelului”

Simpaticul raton va fi bucuros să pornească într-o cursă în care va conduce vehicule diferite, pe care și le poate echipa așa cum dorește și cu ajutorul cărora se va putea distra claxonând, accelerând sau trecând peste trambuline. Pentru un plus de distracție, pe drum vor putea fi accesate diferite obiecte, iar sunetele vor face „deliciul” cursei.

„Să desenăm drumul”

Jocul acesta se regăsește printre jocurile în 1 care fac apel la capacitatea de concentrare a copilului, la răbdare, la îndemânare și la atenție. Scopul este ca mașina să se deplaseze fie pe drum drept, fie pe drumuri abrupte sau pe înălțimi, evitând anumite obstacole. Pe parcurs va trebui să se colecteze cât mai multe dintre monedele disponibile pentru un scor final cât mai bun.

„Să parcăm”

Marele avantaj al următorului joc este că poate fi ales nivelul de la care se va începe. Ceea ce trebuie să se realizeze este să se parcheze mașina într-un loc de parcare aglomerat și cu obstacole. Dovada că s-a parcat corect este că mașina se va afla pe spațiul de parcare verde.

Jocuri în 1 de băieți

În privința preferințelor băieților pentru anumite jocuri în 1, acestea sunt foarte diverse. În afara jocurilor cu mașini, pot fi preferate jocurile care țin de anumite sporturi, de lupte, de pirați, dar și jocurile de strategie, care implică elaborarea unor planuri complexe pentru contracararea unui inamic, pentru descoperirea unei comori etc..

Jocuri în 1 cu sporturi

Asemenea jocuri în 1 de băieți îi pot aduce pe aceștia în fața unora dintre sporturile favorite sau a starurilor emblematice pentru sporturile respective. 

„Legendele baschetului 2020”

Jocul presupune desfășurarea unui meci de baschet la care participă doi dintre cei mai cunoscuți jucători de baschet. Fie ca victoria să aparțină celui mai bun!

„Boxing Fighter Super Punch”

Următorul joc poate fi inclus și în rândul jocurilor cu bătăi în 1 în condițiile în care un jucător de box va trebui să facă față atacurilor adversarilor, atacuri ce vin din mai multe părți. Dificultatea reiese din faptul că oponenții se vor apropia de el cu viteze diferite, probându-se astfel și dexteritatea jucătorului. Pentru a avea mai multe șanse de succes, este indicat să fie lovit adversarul care se află cel mai aproape.

Jocuri în 1 cu pirați

Pirații fac parte dintotdeauna dintre eroii preferați ai băieților. 

„Comoara Piratului”

Căpitanul are nevoie de atenția și de concentrarea unui băiețel isteț pentru a-și găsi comoara aflată în cele mai diverse locuri.

„Pirații înfometați”

Este un joc menit să-i învețe pe copii să determine poziția obiectelor în spațiu, să se orienteze și să descifreze o hartă care îi va conduce pe pirați la comoara unde vor găsi ceva de mâncare.

Jocuri în 1 de strategie

Jocurile de strategie ar trebui să fie și ele prezente printre jocurile cu care copilul se joacă frecvent întrucât îi vor stimula dezvoltarea gândirii logice, abilitatea de a găsi soluții pentru a rezolva o problemă, de a detecta modele, de a planifica și de a realiza predicții în ceea ce privește următoarele mișcări pe care le are de făcut. 

„Minerul și aurul”

Minerul din acest joc va trebui să descopere comorile de aur ce se află în adâncimile pământului, dar ca să reușească va avea nevoie de un ochi atent, de o bună coordonare mână-ochi și de multă atenție.

„Confruntarea Vikingilor”

Vikingii, războinici vestiți, se vor confrunta cu obstacole pentru a putea distruge turnurile inamicului. 

Jocuri cu lupte în 1

Obișnuind să joace jocuri cu lupte în 1, copilul își va perfecționa gândirea strategică, va învăța să anticipeze, să planifice și să fie creativ în privința găsirii soluțiilor. 

„Raft Wars 2”

Reprezintă un joc cu în 1 de acțiune, ce îi are în centru pe Simon și pe fratele său, care și-au propus să găsească un parc acvatic unde au îngropat o comoară. Pentru a ajunge acolo, vor fi nevoiți să se lupte cu paznici, cu salvamari, să lanseze grenade, dar și să treacă peste topogane și peste piscine.

„Confruntarea orcilor”

Orcii sunt războinici înnăscuți, iar în luptă se vor înfrunta cu alți războinici, cu dragoni și cu Minotaur. Prezența acestuia din urmă nu va garanta însă victoria, mai ales dacă trupele vor rămâne blocate în zona muntelui sau a turnului inamicului. Atunci rivalii vor putea declanșa rapid un atac.

„Dynamons 2”

Este total diferit de jocurile cu bătaie în 1 în condițiile în care oponenții sunt animăluțe care vor încerca să se impună unul în fața celuilalt bazându-se pe forțe precum: gheață, viscol, forța sunetului etc.. Copilul tău se va distra antrenându-și eroii preferați pentru a deveni în final căpitanul Dynamons. 
 

Jocuri în 1 pog

Termenul „POG” a fost folosit inițial în anii '90 ca denumire pentru un joc popular din Hawaii. Acesta consta în colecționarea capacelor de lapte de la brand-ul POG, din care se formau stive ce erau lovite cu capace din metal provenite de la sticle. 
În ultimii ani, „POG” este un termen legat de mediul online. Mai exact, se traduce prin „Play Online Games” (Joacă-te jocuri online) pentru a se referi la o multitudine de jocuri de acest tip. De asemenea, „POG” se folosește când un jucător care joacă un joc online a realizat ceva uimitor în cadrul unui meci, al unei competiții.
Jocurile în 1 pog, selectate cu atenție, pot fi sigure și educative pentru cei mici, încurajându-i să-și dezvolte abilități ce le vor fi oricând utile. Iată câteva exemple de astfel de jocuri în 1:

„Masha și obiectele ascunse”

Grație acestui joc micuții își vor exersa atenția și perspicacitatea încercând să descopere toate obiectele care au ajuns afară și care au fost acoperite de zăpadă. 

„Tortul- unicorn”

Implicându-se în pregătirea unui tort-unicorn, fetițele vor putea să învețe cum să respecte pașii pentru a urma o rețetă.

„Ce nu este la locul său”

Face parte dintre jocurile în 1 educative care mizează pe gândirea logică și pe atenția copilului. „Misiunea” sa va fi să identifice acele obiecte ce nu își au locul într-o anumită serie.

„Maestrul cărămizilor”

Scopul acestui joc este să se colecteze cărămizi fără a cădea în apă. Pentru a obține un scor cât mai mare, copilul va trebui să fie atent și să se concentreze cât mai bine.

Jocuri cu șah în 1 

Jocurile cu șah în 1, în varianta online, au și ele impact pozitiv asupra copiilor deoarece:

 • Le îmbunătățesc atenția și concentrarea
 • Îi motivează să vină mereu cu soluții pentru a rezolva o problemă
 • Îi determină să fie mai creativi (pentru a putea găsi acele soluții de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivul)
 • Le oferă mai multă încredere în sine (eforturile folosite în fiecare partidă de șah și perfecționarea strategiei îi vor ajuta pe copii să aibă tot mai multă încredere în forțele proprii)
 • Îi învață să câștige și să piardă
 • Îi ajută să fie mai calmi când se află sub presiune

În funcție de nivelul de cunoștințe deținut de copilul tău în privința jocului de șah, pot fi selectate jocuri în 1 variate, cum ar fi:

„Fortăreața”

Acest joc se bazează pe un alt fel de șah, în sensul în care aproape fiecare piesă are o putere aparte. Cu ajutorul unui „click” aceste puteri vor putea fi descoperite și folosite. Obiectivul acestui joc este să se învețe să se construiască o strategie de apărare.

„Sărituri”

Cu ajutorul unui cavaler în armură care se luptă cu piese de șah copilul va avea posibilitatea să participe la un joc de șah tip puzzle, numai bun pentru a-i stimula gândirea strategică și capacitatea de concentrare. Jocul a fost conceput pentru a putea fi jucat, dacă se dorește, alături de un partener. Pentru a vedea cum arată jocul, accesează acest site.

„Calul rătăcitor”

Acest joc este de folos pentru a-l învăța pe copil ce mișcări ar putea face pe tabla de șah cu ajutorul calului.

„Chessformer”

Se regăsește printre acele jocuri în 1 care vor consolida cunoștințele despre șah. Astfel, fiecare piesă se va mișca la fel ca într-o partidă de șah, dar o să cadă după fiecare mutare și nu va mai putea fi mișcată până când nu va înceta să cadă. Obiectivul fiecărui nivel al jocului este să se captureze regele.
Încă de când un copil face primii pași în descoperirea lumii din jur, jocul reprezintă cea mai la îndemână modalitate pentru a învăța lucruri noi, pentru a-și dezvolta abilități care îi vor permite să evolueze. Jocurile în 1 nu fac nici ele excepție din acest punct de vedere, fiind nu doar o sursă accesibilă și distractivă de a-și completa diverse cunoștințe, ci și o posibilitate de a interacționa cu personaje și cu situații deosebite. Tocmai pentru că are asemenea oportunități, copilul va învăța treptat să găsească soluții și pentru problemele care pot surveni pe neașteptate în viața de zi cu zi. 
Surse: additudemag.com, blogs.cornell.edu, cbc.ca, chess.com, crazygames.com, friv.com, gameforge.com, girlgames4u.com, gombis.ro, jocuri.waternfire.com, karategames.info, kiloo.com, kids.nationalgeographic.com, lifewire.com, multiplication.com, pbskids.org, play-based-parenting.com, pog.com, pog.ro, poki.com, ro.y8.com, safekidgames.com, slangit.com, steelsoccer.com, udtr.ro, wikihow.com, y8.com
Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Articolul urmator
Cum îl poți responsabiliza pe copilul tău în 5 pași simpli
Cum îl poți responsabiliza pe copilul tău în 5 pași simpli

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sunt sigure testele de sarcină „homemade”?
  Sunt sigure testele de sarcină „homemade”?

  Un test de sarcină cumpărat din farmacie este rapid, precis, ieftin, o modalitate eficientă de a confirma sau de a infirma o potențială sarcină. În schimb, testele homemade,...

  Sunt animalele de companie sigure pentru copii? O mamă trage un semnal de alarmă după ce câinele familiei i-a mușcat fiul de față
  Sunt animalele de companie sigure pentru copii? O mamă trage un semnal de alarmă după ce câinele familiei i-a mușcat fiul de față

  După ce câinele familiei i-a mușcat fiul de față, astfel încât micuțul a avut nevoie de copci și îngrijiri, mama, care nu era deloc o mare fană a animalelor de...

  Când copilul tău este bolnav ai dreptul să îți iei concediu medical. Iată care sunt condițiile
  Când copilul tău este bolnav ai dreptul să îți iei concediu medical. Iată care sunt condițiile

  Atunci când copilașul tău este bolnav, ultimul lucru la care te gândești este să mergi la serviciu. Cum să îți îndeplinești cu succes sarcinile când...

  Laptele școlar: O întreagă industrie în spate, dar copilul tău, al meu și elevii, în general, sunt cei care îl gustă primii
  Laptele școlar: O întreagă industrie în spate, dar copilul tău, al meu și elevii, în general, sunt cei care îl gustă primii

  Drumul laptelui de la fermă și până pe băncile elevilor este unul foarte meticulos și atent gândit. Programul pentru Școli al României este atent gândit și...

  Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș
  Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

  Mulți părinți glumesc pe seama faptului că bebelușii lor au fost încurcați la naștere, mai ales când personalitatea și interesele copiilor lor sunt total diferite de ale...

  10 jocuri de inteligență pentru copii care îi vor dezvolta creierul
  10 jocuri de inteligență pentru copii care îi vor dezvolta creierul

  În primii 7 ani de viață, creierul este ca un burete care absoarbe informațiile din jur, fiind în etapa de formare. În această perioadă (dar nu numai) este vital ca...

  11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!
  11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!

  Cand cel mic stranuta, tuseste si ii curge nasucul, parintii se grabesc sa dea fuga la farmacie sau alearga catre dulapiorul cu medicamente, ca sa gaseasca remediul salvator. Pediatrii atrag...

  Dezvoltă comunicarea eficientă între tine și copilul tău
  Dezvoltă comunicarea eficientă între tine și copilul tău

  Consolidarea relațiilor dintre părinți și copii necesită muncă și efort. Meseria de părinte este una dificilă, dar prin menținerea unei relații apropiate și a unei comunicări...

  © 2024 Qbebe