7 jocuri cu animale prin care poți dezvolta inteligența copilului

7 jocuri cu animale prin care poți dezvolta inteligența copilului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce micuții noștri devin tot mai curioși să descopere lumea din jur, este momentul ideal să începem să-i învățăm câte ceva și despre animale. Primele cu care ar trebui să începem sunt acelea pe care le întâlnim cel mai des, precum sunt animalele domestice. Ajută-te în acest demers și de seturile cu animale de la fermă de la Ara Toys. Jucăriile sunt prezentate realist, reproducând perfect obiecte folosite în lumea reală, ca accesorii ale diverselor personaje. Nu vor face excepție, din acest punct de vedere, nici jucăriile din seria „Playmobil Horse Farm".Oferă-i copilului tău bucuria de a afla cât mai multe detalii despre cai, antrenându-l, datorită jucăriilor din seturi, în tot felul de jocuri, menite nu numai să-l amuze, ci și să-i dezvolte anumite abilități (de exemplu, respectarea ordinii unor instrucțiuni, atenția la ceea ce se întâmplă în jur, atenția la detalii, vocabularul etc.), stimulându-i inteligența. Ai însă grijă și nu folosi jucăriile pentru copiii mai mici de 3-4 ani, întrucât acestea pot conține piese mici, care pot fi ușor înghițite!

Joc „Lectie de calarie” Hai să luăm o lecție de călărie!

Mai ales dacă ai un copil care și-ar dori să ia lecții de echitație, următoarea activitate va fi o adevărată încântare pentru el: va avea ocazia de a vedea cum se ia o lecție de călărie.
Cu ajutorul setului Lecție de Călărie de la „Playmobil Horse Farm", va putea să vadă că, pentru a participa la o lecție de călărie, e nevoie de atenție, de concentrare și de perseverență. Cu atât mai mult cu cât intenționăm să învățăm să executăm sărituri cu caii, am avea nevoie și de o foarte bună coordonare a mișcărilor.
Copilul va putea să învețe,jucându-se, cum se procedează la lecțiile de călărie din viața reală. Va vedea călăreții foarte dedicați, concentrați, doritori să ofere cele mai bune sfaturi.
Setul conține: două figurine, un căluț și multe alte accesorii (cum ar fi mânere și șa), fiind adecvat unui copil de la 4 ani în sus. Dacă veți participa la un joc de rol ce vizează o lecție de călărie, copilul va învăța să fie perseverent, mai atent și mai concentrat asupra unei activități.

Cum se dresează un căluț?Jucarie Dresor si calul sau

Dacă ai un copil care este interesat să știe mai multe despre cum se dresează un cal pentru o competiție, folosește-te de setul „Dresor și Cal ". Datorită lui, va înțelege că nu este simplu să obții ceea ce aștepți de la un cal, că va fi nevoie să-l stimulezi și să-l încurajezi permanent pentru a progresa. Iar dacă se întâmplă ca, între timp, calul să sufere anumite accidentări la antrenamente, grija dresorului va fi mai mare.
O metodă bună de a continua va fi să i se ofere căluțului o recompensă. Procedați și voi așa la joacă și oferiți un balon.
Setul cuprinde o figurină, un căluț, un balon și alte accesorii și va fi o modalitate de a-l deprinde pe copil cu perseverența și cu o concentrare mai bună pe parcursul unei activități.

Jucarie pentru concurs de calarie Suntem gata de concurs!

Antrenează-ți copilul în simularea unui concurs de călărie pentru a-l sprijini să câștige abilități benefice pentru dezvoltarea inteligenței sale. Printre acestea se numără: va învăța să-și facă o strategie și să respecte etapele necesare pentru a o pune în practică (de exemplu, va trebui să-și facă un plan pentru cum ar putea să câștige competiția de călărie) sau să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor apărute (de pildă, dacă se va întâmpla ca tocmai în ziua concursului calul să nu fie într-o formă bună, să-l poată stimula pentru a se descurca la concurs).
Jucăriile din setul „Concurs de călărie" sunt două figurine, doi cai, obstacole și multe alte accesorii (de exemplu, gardurile peste care va sări calul, bazinul cu apă care este și el obstacol), inclusiv medaliile și trofeul de care ne putem bucura la finalul competiției.

În vizită la Ferma Căluților

După ce merg la tot felul de concursuri, căluții au și ei nevoie de odihnă. De aceea, se vor duce la o fermă, în care vor fi foarte bine îngrijiți.
Setul „Ferma Căluților" îl va ajuta pe copil nu numai să învețe cât mai multe lucruri legate de ce întâmplă la o fermă, dar și să-și dezvolte vocabularul, atenția și să se familiarizeze cu respectarea unor instrucțiuni (spre exemplu, cele ce țin de modul în care se hrănesc animalele de la fermă).
Veți avea la dispoziție oricând două figurine, trei căluți, o fermă, un gard și multe alte accesorii. Datorită lor, copilul va învăța că și grajdurile trebuie să fie curatate, caii hrăniți, iar fanii adevărati ai cailor se vor distra foarte mult făcând acest lucru. Apoi puteți lăsa caii din compartimentele individuale în padocul spatios aflat in aer liber. După curățarea compartimentelor individuale ale cailor, călărețul se duce în camera mare a șeilor și alege șaua și accesoriile potrivite pentru următoarea plimbare.

Joc „Statie de Ingrijire cai” Cum pregătim căluții pentru concurs? Simplu: Îi ducem la o stație de îngrijire

Antrenându-l într-o asemenea activitate ludică, îl poți învăța pe copil nu numai ce înseamnă să ai grijă de un animal, ci și cum să respecți anumite reguli pentru a-i acorda cea mai bună îngrijire. În plus, îi vei demonstra ce presupune relația deosebită dintre cal și îngrijitorul său. Parcurgând pașii necesari pentru curățarea cailor, copilul se va obișnui cu respectarea succesiunii unor activități și va fi mai atent la detalii.
Setul „Stație de îngrijire cai" ne arată cum grăjdarul își conduce cu grijă prietenul credincios în zona de spălare a cailor. Acolo totul este pregatit, asa că grăjdarul porneste încet apa. Amândoi se vor bucura de baie, la fel și copilul tău, care va putea să utilizeze pompa din dotarea jucăriei.

Să vedem ce răufăcător prindem azi!Jucarie „Politist si calul su”

Mai ales băiețeii (de la 4 ani în sus) vor fi încântați că vor putea să întruchipeze un polițist, ce se ajută de căluțul credincios pentru a se deplasa mai rapid și pentru a găsi astfel răufăcătorii. Jucându-se astfel, inteligența copilului va fi stimulată, în condițiile în care el va demara următoarele activități: va trebui să stabilească o problemă (ce lucru rău s-a întâmplat), să-și facă o strategie pentru rezolvarea ei și să fie creativ în găsirea soluțiilor pentru a înlătura răul.
„Polițist și calul său" este un set ce include o figurină, un căluț, semne de circulație si alte accesorii.

Set de jucarie Trasura cu cal Haideți cu trăsura!

Setul „Trăsura cu cal" de la „Playmobil Horse Farm" îi va arăta copilului că trăsura nu este doar o modalitate de a ne recrea la o plimbare, ci și un mijloc de transport ce ne va ajuta să ne rezolvăm diverse treburi.
Antrenează creativitatea celui mic rugându-l să se gândească unde ar trebui să meargă cu trăsura, în ce locuri în care ar trebui să se oprească pe traseu și ce ar putea face acolo. Accesoriile din cadrul setului „Trăsura cu cal" vă vor arăta cât de mult ne poate ajuta o trăsură și cât de plăcut ar fi să ne putem deplasa mai mult în aer liber!

 

Logo Ara Toys

 

Articolul urmator
Cele mai inteligente animale de pe planetă
Cele mai inteligente animale de pe planetă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 jocuri de inteligență pentru copii care îi vor dezvolta creierul
  10 jocuri de inteligență pentru copii care îi vor dezvolta creierul

  În primii 7 ani de viață, creierul este ca un burete care absoarbe informațiile din jur, fiind în etapa de formare. În această perioadă (dar nu numai) este vital ca...

  10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău
  10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău

  Cum se apropie perioada Crăciunului, cum începem să ne agităm în legătură cu darurile pentru cei dragi. Ce ar fi ca anul acesta, în loc să alergi prin magazine după...

  Copiii care cresc cu o pisică sau un câine în casă pot dezvolta mai puține alergii alimentare, spun studiile
  Copiii care cresc cu o pisică sau un câine în casă pot dezvolta mai puține alergii alimentare, spun studiile

  Laptele, alunele și ouăle sunt cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare la copii. Cele mai recente statistici arată că aproape 5% dintre copiii cu vârsta sub 5 ani au...

  25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul
  25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul

  Printre provocările pe care le ai când ești mama unui copil aflat în perioada adolescenței se numără și aceasta: zi de zi trebuie să te „lupți” pentru a-l...

  Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale
  Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale

  De mai multe luni încoace dimineața de luni pentru mine este grea, așa cum cred că este și pentru fiecare dintre voi. Însă eu am găsit un remediu: doza de drăgălășenie....

  5 moduri simple prin care poți păstra o relație sănătoasă cu soțul tău
  5 moduri simple prin care poți păstra o relație sănătoasă cu soțul tău

  Nu este un secret faptul că este nevoie de mai mult decât de dragoste pentru a menține o relație sau o căsnicie puternică și sănătoasă. Pe lângă sentimentele puternice,...

  Trucul simplu prin care poți găsi rapid copilul în mulțime
  Trucul simplu prin care poți găsi rapid copilul în mulțime

  Pierderea copilului în mulțime este unul dintre cele mai mari coșmaruri pe care le poate avea un părinte. Din păcate, nu e nevoie de mai mult de o secundă de neatenție, pentru ca...

  5 moduri prin care mama poate să stimuleze tatăl să fie mai implicat în viața copilului
  5 moduri prin care mama poate să stimuleze tatăl să fie mai implicat în viața copilului

  La fel ca mamele, tații sunt și ei modele pentru copii, având un impact semnificativ în dezvoltarea lor armonioasă. Dacă îți critici prea mult partenerul în...

  © 2024 Qbebe