7 jocuri cu animale prin care poți dezvolta inteligența copilului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce micuții noștri devin tot mai curioși să descopere lumea din jur, este momentul ideal să începem să-i învățăm câte ceva și despre animale. Primele cu care ar trebui să începem sunt acelea pe care le întâlnim cel mai des, precum sunt animalele domestice. Ajută-te în acest demers și de seturile cu animale de la fermă de la Ara Toys. Jucăriile sunt prezentate realist, reproducând perfect obiecte folosite în lumea reală, ca accesorii ale diverselor personaje. Nu vor face excepție, din acest punct de vedere, nici jucăriile din seria „Playmobil Horse Farm".Oferă-i copilului tău bucuria de a afla cât mai multe detalii despre cai, antrenându-l, datorită jucăriilor din seturi, în tot felul de jocuri, menite nu numai să-l amuze, ci și să-i dezvolte anumite abilități (de exemplu, respectarea ordinii unor instrucțiuni, atenția la ceea ce se întâmplă în jur, atenția la detalii, vocabularul etc.), stimulându-i inteligența. Ai însă grijă și nu folosi jucăriile pentru copiii mai mici de 3-4 ani, întrucât acestea pot conține piese mici, care pot fi ușor înghițite!

Joc „Lectie de calarie” Hai să luăm o lecție de călărie!

Mai ales dacă ai un copil care și-ar dori să ia lecții de echitație, următoarea activitate va fi o adevărată încântare pentru el: va avea ocazia de a vedea cum se ia o lecție de călărie.
Cu ajutorul setului Lecție de Călărie de la „Playmobil Horse Farm", va putea să vadă că, pentru a participa la o lecție de călărie, e nevoie de atenție, de concentrare și de perseverență. Cu atât mai mult cu cât intenționăm să învățăm să executăm sărituri cu caii, am avea nevoie și de o foarte bună coordonare a mișcărilor.
Copilul va putea să învețe,jucându-se, cum se procedează la lecțiile de călărie din viața reală. Va vedea călăreții foarte dedicați, concentrați, doritori să ofere cele mai bune sfaturi.
Setul conține: două figurine, un căluț și multe alte accesorii (cum ar fi mânere și șa), fiind adecvat unui copil de la 4 ani în sus. Dacă veți participa la un joc de rol ce vizează o lecție de călărie, copilul va învăța să fie perseverent, mai atent și mai concentrat asupra unei activități.

Cum se dresează un căluț?Jucarie Dresor si calul sau

Dacă ai un copil care este interesat să știe mai multe despre cum se dresează un cal pentru o competiție, folosește-te de setul „Dresor și Cal ". Datorită lui, va înțelege că nu este simplu să obții ceea ce aștepți de la un cal, că va fi nevoie să-l stimulezi și să-l încurajezi permanent pentru a progresa. Iar dacă se întâmplă ca, între timp, calul să sufere anumite accidentări la antrenamente, grija dresorului va fi mai mare.
O metodă bună de a continua va fi să i se ofere căluțului o recompensă. Procedați și voi așa la joacă și oferiți un balon.
Setul cuprinde o figurină, un căluț, un balon și alte accesorii și va fi o modalitate de a-l deprinde pe copil cu perseverența și cu o concentrare mai bună pe parcursul unei activități.

Jucarie pentru concurs de calarie Suntem gata de concurs!

Antrenează-ți copilul în simularea unui concurs de călărie pentru a-l sprijini să câștige abilități benefice pentru dezvoltarea inteligenței sale. Printre acestea se numără: va învăța să-și facă o strategie și să respecte etapele necesare pentru a o pune în practică (de exemplu, va trebui să-și facă un plan pentru cum ar putea să câștige competiția de călărie) sau să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor apărute (de pildă, dacă se va întâmpla ca tocmai în ziua concursului calul să nu fie într-o formă bună, să-l poată stimula pentru a se descurca la concurs).
Jucăriile din setul „Concurs de călărie" sunt două figurine, doi cai, obstacole și multe alte accesorii (de exemplu, gardurile peste care va sări calul, bazinul cu apă care este și el obstacol), inclusiv medaliile și trofeul de care ne putem bucura la finalul competiției.

În vizită la Ferma Căluților

După ce merg la tot felul de concursuri, căluții au și ei nevoie de odihnă. De aceea, se vor duce la o fermă, în care vor fi foarte bine îngrijiți.
Setul „Ferma Căluților" îl va ajuta pe copil nu numai să învețe cât mai multe lucruri legate de ce întâmplă la o fermă, dar și să-și dezvolte vocabularul, atenția și să se familiarizeze cu respectarea unor instrucțiuni (spre exemplu, cele ce țin de modul în care se hrănesc animalele de la fermă).
Veți avea la dispoziție oricând două figurine, trei căluți, o fermă, un gard și multe alte accesorii. Datorită lor, copilul va învăța că și grajdurile trebuie să fie curatate, caii hrăniți, iar fanii adevărati ai cailor se vor distra foarte mult făcând acest lucru. Apoi puteți lăsa caii din compartimentele individuale în padocul spatios aflat in aer liber. După curățarea compartimentelor individuale ale cailor, călărețul se duce în camera mare a șeilor și alege șaua și accesoriile potrivite pentru următoarea plimbare.

Joc „Statie de Ingrijire cai” Cum pregătim căluții pentru concurs? Simplu: Îi ducem la o stație de îngrijire

Antrenându-l într-o asemenea activitate ludică, îl poți învăța pe copil nu numai ce înseamnă să ai grijă de un animal, ci și cum să respecți anumite reguli pentru a-i acorda cea mai bună îngrijire. În plus, îi vei demonstra ce presupune relația deosebită dintre cal și îngrijitorul său. Parcurgând pașii necesari pentru curățarea cailor, copilul se va obișnui cu respectarea succesiunii unor activități și va fi mai atent la detalii.
Setul „Stație de îngrijire cai" ne arată cum grăjdarul își conduce cu grijă prietenul credincios în zona de spălare a cailor. Acolo totul este pregatit, asa că grăjdarul porneste încet apa. Amândoi se vor bucura de baie, la fel și copilul tău, care va putea să utilizeze pompa din dotarea jucăriei.

Să vedem ce răufăcător prindem azi!Jucarie „Politist si calul su”

Mai ales băiețeii (de la 4 ani în sus) vor fi încântați că vor putea să întruchipeze un polițist, ce se ajută de căluțul credincios pentru a se deplasa mai rapid și pentru a găsi astfel răufăcătorii. Jucându-se astfel, inteligența copilului va fi stimulată, în condițiile în care el va demara următoarele activități: va trebui să stabilească o problemă (ce lucru rău s-a întâmplat), să-și facă o strategie pentru rezolvarea ei și să fie creativ în găsirea soluțiilor pentru a înlătura răul.
„Polițist și calul său" este un set ce include o figurină, un căluț, semne de circulație si alte accesorii.

Set de jucarie Trasura cu cal Haideți cu trăsura!

Setul „Trăsura cu cal" de la „Playmobil Horse Farm" îi va arăta copilului că trăsura nu este doar o modalitate de a ne recrea la o plimbare, ci și un mijloc de transport ce ne va ajuta să ne rezolvăm diverse treburi.
Antrenează creativitatea celui mic rugându-l să se gândească unde ar trebui să meargă cu trăsura, în ce locuri în care ar trebui să se oprească pe traseu și ce ar putea face acolo. Accesoriile din cadrul setului „Trăsura cu cal" vă vor arăta cât de mult ne poate ajuta o trăsură și cât de plăcut ar fi să ne putem deplasa mai mult în aer liber!

 

Logo Ara Toys

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un studiu dezvăluie că scrisul de mână crește inteligența copilului
  Un studiu dezvăluie că scrisul de mână crește inteligența copilului

  Într-o epocă extrem de digitalizată, scrisul de mână ajută la dezvoltarea inteligenței copilului. La ce concluzie au ajuns cercetătorii în acest sens și alte...

  3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei
  3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei

  Viata ta este in esenta suma totala a obiceiurilor tale. Obiceiurile iti determina sanatatea fizica, bunastarea mentala si cresterea ta personala. In esenta, orice modificare a...

  Board games și modalitățile prin care ajută la dezvoltarea copilului
  Board games și modalitățile prin care ajută la dezvoltarea copilului

  Board games - jocurile de societate sau de masă au efecte benefice in dezvoltarea cognitiva a copilului, îl ajută să interacționeze cât mai mult cu cei din jur, să...

  Care sunt cele mai importante daruri pe care le poți oferi copilului tău
  Care sunt cele mai importante daruri pe care le poți oferi copilului tău

  Tocmai a trecut perioada cadourilor...iar vorbim despre ele? Da, însă de data aceasta discutăm despre altfel de daruri, cele pe care copilul tau poate nu le prețuiește în mod...

  12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!
  12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!

  Lumea noastra pare sa fie din ce in ce mai obsedata de bani. Si, in timp ce se incearca intelegerea aceastei mentalitati, devine greu de acceptat. Da, banii sunt necesari pentru...

  Cel mai important cadou pe care poți să îl oferi copilului tău: să pui sănătatea ta pe primul loc
  Cel mai important cadou pe care poți să îl oferi copilului tău: să pui sănătatea ta pe primul loc

  O mamă este capabilă de sacrificiu suprem, dar de multe ori cel mai important cadou pe care îl poți oferi copilului tău este mai simplu decât îți imaginai: să pui...

  Cele mai frumoase și amuzante ghicitori cu animale sălbatice pentru copii
  Cele mai frumoase și amuzante ghicitori cu animale sălbatice pentru copii

  Ghicitorile cu animale sălbatice sunt o metodă amuzantă și interactivă de învățare. Sub formă de joc, copii învață cu ajutorul ghicitorilor lucruri despre lumea care ne...

  © 2023 Qbebe