Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Top 10 lucruri pe care le vei putea face cu copilul timp de 10 zile la Art Safari Kids

Toamna se numără micii artiști, la Art Safari Kids! Ateliere de creație variate, tururi ghidate pe înțelesul lor, artă adevărată, instalații interactive, acestea sunt doar câteva dintre surprizele pe care le-au pregătit organizatorii, în perioada 11-20 septembrie, în Victoria Tower din centrul Capitalei, o clădire de secol XXI, proiectată să reflecte avansul tehnologic, în perfect acord cu arhitectura zilelor noastre aflată pe Calea Victoriei 15.

Art Safari Kids se adresează tuturor copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu aceasta și să îi învețe într-un mod și cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

art-safari-kids-2020

Toate activitățile propuse de organizatori se vor desfășura respectând „noul normal”, respectiv normele privind redeschiderea After-school-urilor, și îi vor împrieteni pe cei mici cu arta prin povești, jocuri, tururi ghidate și ateliere. Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile cursurilor. Mesele, scaunele vor fi marcate pentru a asigura distanța fizică recomandată între copii, iar materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual.

“Art Safari Kids este un program educațional unic în România. Încă de la început, ne-am dorit să construim un altfel de eveniment, care să însemne mai mult decât: scoateți o coală de hârtie și desenați. Îi plimbăm pe copii prin expoziție, printr-un traseu realizat pe culoare bine delimitate și semnalizate, respectând normele de distanțare fizică. Le explicăm într-un limbaj adaptat vârstei lor operele, la arătăm artă adevărată, îi convingem astfel că arta este distractivă. An de an, primim aprecieri din partea părinților și copiilor, ceee ce nu face decât să ne arate că suntem pe drumul cel bun”, povestește Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București - Art Safari.

Iată doar o parte din lucrurile pe care cei mai mici vizitatori le pot face la Art Safari Kids:

În fiecare zi, o nouă activitate, respectând normele de siguranță sanitară

1. Exersează îndemânarea și răbdarea la atelierul de ceramică

Copii au șansa să afle informații interesante despre misterioasa Cultură Cucuteni, cromatica ei și principalele motive decorative. Beneficiile lucrului cu materiile organice precum lutul, gresia, porțelanul sunt multiple. Frământatul materiei oferă copilului control asupra acțiunii, dar și satisfacție tactilă și relaxare.

2. Realizează autoportretul

Crearea autoportretului îi încurajează pe cei mici să se autoaprecieze, să își exploreze sinele și să se exprime mai bine. În cadrul atelierului de colaj – autoportret, micii artiști descoperă, prin studiul autoportretelor artiștilor celebri, cele mai variate tehnici plastice. Studiul se extinde la expresii, forme și texturi.

arti-safari-kids

3. Modelează, modelează, modelează

Modelarea, o altă acțiune cu efecte terapeutice, implică atenție, răbdare și perseverență. Cea mai faimoasă capodoperă a lui Salvador Dali este sursă de inspirație pentru acest atelier. Aici totul se învârte în jurul ceasurilor lui Dali. În final, procesul modelării îi ajută pe copii să se relaxeze și să-și folosească imaginația.

art-safari-kids-modelare

4. Pe urmele lui Picasso: „Fiecare copil este un artist”

O altă activitate menită să stimuleze creativitatea celor mici este atelierul dedicat marelui artist Pablo Picasso. Copiii își vor testa imaginația și îndemânarea prin realizarea unei măști decorative tridimensionale, în stil cubist. Inspirați de asocierile de culori folosite de marele artist, cei mici vor fi, cu siguranță, originali, inspirați și nonconformiști.

5. Fii supereroul din povestea ta!

Pornind de la expresii și zicale românești, micuții artiști vor învăța să construiască o povestioară sub formă de benzi desenate scurte, cu câte trei cadre și un personaj. La Art Safari, copii devin supereroi, chiar în poveștile lor!

6. Personalizarea tricoului preferat

La Art Safari Kids, copiii au de unde alege: ateliere de pictură pe pânză, ateliere de sculptură, ateliere de ilustrație în pasteluri creatate, ateliere de bandă desenată etc. În cadrul atelierelor de creație își pot personaliza obiectele preferate și pot pleca de aici cu o amintire cu care vor vrea să se mândrească. Atelierele de creație durează 55 de minute și au loc zilnic.

7. Descoperim împreună marii artiști români

Copiii sunt foarte entuziasmaţi de marii pictori români, de la Nicolae Tonitza și Nicolae Grigorescu, până la Ştefan Luchian. O dovedesc ultimele ediții Art Safari Kids. Astfel, în fiecare an, evenimentul găzduiește ateliere prin care cei mici îi pot descoperi pe marii maeştri români. Totodată, copiii pot să şi admire lucrări reale ale marilor pictori români. Ediția acestui an are un atelier special dedicat marilor maeștri ai artei românești – Gheorghe Petrașcu, Luchian, Tonitza.

art-safari-kids-pictura

8. Creație în familie

La Art Safari Kids, există ateliere de creație unde pot participa toți membrii familiei. Vizitați împreună cu cei mici muzee, expoziții de artă, pentru a le deschide apetitul spre cunoaștere. Încurajați-i să creeze! Implicați-i în programe și ateliere educaționale care le dezvoltă interesul și dorința de a crea, de a se exprima.

9. Tururi ghidate

Tururile ghidate, cu înscriere prealabilă, care sunt gratuite la Art Safari Kids, constituie un bun prilej pentru o primă interacțiune a copiilor cu arta, mai ales că ghizii au o metodă prietenoasă de a le transmite celor mici informația. Ghizii Art Safari știu să vorbească pe limba lor, le oferă cheia potrivită vârstei lor în care pot descifra lucrările de artă, se joacă împreună cu ei, descoperind într-un mod distractiv arta românească de patrimoniu, atât de apreciată de copii, dar și arta zilelor noastre.

10. Inspiră-i să fie curioși...pentru totdeauna

Una dintre cele mai importante activități pe care putem să o insuflăm copiilor noștri este să devină „cursanți pe viață”, să rămână la fel de dornici de cunoaștere și la maturitate. Încurajați copiii să se joace și să viziteze muzee! În timp ce majoritatea carierelor necesită un anumit tip de educație și perfecționare, realitatea din lumea noastră în schimbare este că trebuie să fim pregătiți să fim studenți, de-a lungul vieții, pentru a continua să creștem pe măsură ce cerințele se schimbă. Muzeele încurajează curiozitatea continuă, indicii și relații unice care trebuie căutate de fiecare dată când le vizităm. Există întotdeauna posibilitatea să apară un „a-ha”moment. Căutați-l!

Ce putem vedea la Art Safari 2020

Printre noutățile anunțate în cadrul ediției din acest an se numără o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru, care a fascinat audiența națională cu nuanțele sale de albastru și personajele de basm. Pavilionul Muzeal invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Școlii de la București - artei contemporane din Capitală și artiștilor formați aici începând cu anii '90.

Ediția din acest an va oferi publicului șansa să vadă în premieră națională și o expoziție-fenomen semnată de Guerrilla Girls, un grup internațional a cărui artă ce militează pentru egalitatea de gen a făcut înconjurul lumii, fiind expusă la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneția, Van Gogh Museum și Art Basel. Art Safari București va putea fi vizitat și noaptea, în fiecare vineri și sâmbătă în cadrul Night Tours, o experiență de vizitare care va cuprinde un tur ghidat, artă de tip performance live și muzică.

Mai multe detalii despre programul Art Safari 2020 și bilete puteți găsi pe artsafari.ro.

5 lucruri interzise când copilul tău face o criză de furie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Art Safari Kids continuă în 2018: Copiii sunt invitați să descopere arta românească de patrimoniu, pe un traseu desenat pe înțelesul lor
  Art Safari Kids continuă în 2018: Copiii sunt invitați să descopere arta românească de patrimoniu, pe un traseu desenat pe înțelesul lor

  Art Safari Kids, programul educațional al Art Safari București, un eveniment unic ca amploare dedicat artei din România, invită și anul acesta copiii să descopere arta românească și...

  4 lucruri speciale pe care proaspetele mămici le pot face după nașterea primului copilul
  4 lucruri speciale pe care proaspetele mămici le pot face după nașterea primului copilul

  După ce își aduc pe lume primul copil, multe mămici lasă îngrijorările să ia locul entuziasmului și bucuriei pe care le-au simțit în primele ore. În special...

  8 lucruri pe care barbatii nu vor sa le afle de la femei. Daca i le spui s-ar putea sa se supere!
  8 lucruri pe care barbatii nu vor sa le afle de la femei. Daca i le spui s-ar putea sa se supere!

  Sinceritatea este un ingredient "vital", ar spune unii consilieri maritali, pentru o relatie. Este adevarat pana la un punct. Sa nu uitam insa ca si "misterul" are partea lui incitanta...

  Art Safari București 2020 se deschide pe 11 septembrie
  Art Safari București 2020 se deschide pe 11 septembrie

  Pentru prima dată în istoria evenimentului, Art Safari se va desfășura în două spații distincte: Victoria Tower, din centrul Capitalei (Calea Victoriei, numărul 15) și AFI...

  Pentru juliturile și cicatricile la copii: Flamozil Kids și Scagel Kids – o combinație reușită
  Pentru juliturile și cicatricile la copii: Flamozil Kids și Scagel Kids – o combinație reușită

  Căzăturile, juliturile, loviturile şi zgârieturile fac toate parte din viaţa de zi cu zi a copiilor. Totodată pot apărea leziuni precum arsurile sau intervenţiile chirurgicale.

  Săptămâna cu numai 4 zile lucrătoare ar putea să fie o realitate în curând
  Săptămâna cu numai 4 zile lucrătoare ar putea să fie o realitate în curând

  O companie din Noua Zeelandă (Auckland) intenționează să le permită angajaților să lucreze 4 zile pe săptămână după ce, în urma unei perioade de probă de două luni,...

  Art Safari București, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, își deschide porțile pe 11 mai
  Art Safari București, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, își deschide porțile pe 11 mai

  Art Safari București, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, își deschide porțile pe 11 mai. De la Tonitza la Brâncuși, de la Ceaușescu la Louis Vuitton, timp de 10 zile,...

  © 2019 Qbebe