
-
Timp preparare:
- 15 minute
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Mic dejun englezesc, Mic dejun copii, Fara foc, Fructe, Lactate, Mic dejun, Gustari, Deosebite
-
Ingrediente principale:
- cereale, fructe uscate, lapte
Ingrediente pentru pukkolla:
Pregatirea: 8 maini mari de fulgi de ovaz, 2 maini de tarate de grau, 1 mana de caise uscate taiate in bucatele mici, 1 mana de curmale uscate, taiate in bucatele mici, 1 mana de nuci tocate, 1 mana de migdale/alune de padure/fistic zdrobite
Prepararea: lapte, mere, banane
Cum prepari pukkolla:
Pune fulgii de ovaz si taratele in recipientul de plastic alaturi de caise si curmale. Adauga nucile si celalate fructe, zdrobite intr-un servet de bucatarie. Poti improviza dupa plac, adaugand alte fruct, precum stafide, smochine, prune. Compozitia se poate pastra bine vreo doua luni intr-un recipient etans. Pentru consum, incearca de cu seara sa faci asta, desi poate fi facuta si pe loc. Insa nu veti mai obtine acea textura nemaipomenita, omogena si cremoasa, pe care i-o ofera laptele pe timpul noptii. Pune o cantitate dubla de cereale fata de cea necesara, pentru a obtine suficient pentru urmatoarele doua dimineti. Acopera amestecul cu lapte, razuie cam 1/2 de mar si amesteca fructul imediat, pentru a evita oxidarea. Pune la frigider. Dimineata scoate bolul din frigider. Vei descoperi ca s-a inmuiat si ingrosat continutul. Poti sa mai adaugi lapte si o jumatate de banana feliata sau zdrobita,, sau alte fructe proaspete precum afine, boabe de struguri, capsuni, etc.. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!