
-
Timp preparare:
- 60 de minute
-
Varsta:
- 2 - 4 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive de Pasti, Carne tocata, La cuptor, Carne, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
-
Ingrediente principale:
- rosii, ficat de miel
Ingrediente detaliate pentru rosii umplute cu ficat de miel:
- 6 rosii medii
- 250 g ficat de miel
- 150 ml de lapte dulce
- 1 felie de paine
- 1 ou
- 2-3 linguri de unt
- ½ legatura de ceapa verde
- ½ legatura de patrunjel
- smantana
- sare si piper dupa gust
Cum sa pregatesti rosii umplute cu ficat de miel:
Spala rosiile, taie-le partea superioara sub forma unei palarioare, scoate miezul, apoi lasa-le la scurs pe un platou. Spala si pune la fiert ficatul in apa cu sare. Inmoaie painea in lapte si da-o prin masina de tocat, odata cu ficatul de miel fiert. Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit intr-o tigaie cu o lingura de unt. Adauga ceapa calita peste compozitia de ficat, alaturi de un albus batut spuma, un galbenus, o lingura de unt, sare si piper, apoi amesteca bine, pana cand se omogenizeaza compozitia. Umple rosiile cu amestecul obtinut si aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt. Lasa rosiile umplute in cuptor pentru 30-35 de minute. Intre timp, fierbe miezul rosiilor timp de 10-15 minute, trece-l prin sita si toarna-l peste rosiile umplute, cand acestea sunt aproape gata. Scoate rosiile din cuptor, aseaza-le pe un platou si adauga putina smantana si patrunjel tocat marunt, pentru un aspect apetisant.
Rosiile umplute cu ficat de miel se vor remerca pe masa de Pasti si vor sparge putin tiparele bucatariei traditionale.
Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!