Piure de spanac

Nota: 4.6 / 18 voturi  |  0 reviewuri  |  48465 vizualizari | de Ileana Gheorghe

Spanacul, cultivat inca din antichitate, a aparut in Europa abia in secolul 14, in Spania. In prezent este cultivat in toate zonele lumii, mai putin in zonele tropicale. Este usor de preparat si are un continut excelent de vitamina K, magneziu, mangan, acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, potasiu, vitamina E, fier si calciu. Totusi, el are si un continut mare de acid oxalic, care impiedica absorbtia fierului si a calciului in organism. De aceea, se recomanda fierberea lui, pentru ca se pierde aproape jumatate din acidul oxalic prin acest procedeu. Spanacul trebuie introdus in alimentatia bebelusului abia dupa varsta de 10 luni, pentru ca exista acesti nitrati de spanac. Apa in care el a fiert trebuie indepartata.

Timp preparare: 15 minute
Varsta: 8 - 12 luni
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Legume, Sub 10 minute
Ingrediente principale: spanac




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru piure de spanac:

1 kg spanac proaspat
50 ml lapte sau lapte praf
50 ml ulei
1 catel de usturoi - optional
sare - optional, dupa varsta de 1 an

Cum prepari piure de spanac:

Spala spanacul in mai multe ape, curata-l de cotoare, apoi pune-l la fiert in apa cu sare. Daca alegi sa folosetsi spanac congelat, pune-l pur si simplu la fiert. Spanacul nu trebuie sa fiarba acoperit, pentru ca acidul oxalic este eliminat si prin aburi. Pune suficienta apa la fiert, iar cand da in clocot scufunda spanacul si fierbe-l timp de 1 minut. Daca este cantitatea mare, socoteste 1 minut din momentul in care apa incepe sa dea in clocot, dupa ce ai pus spanacul. Scoate spanacul si lasa-l sa se scurga bine. Adauga apoi untul, sarea - numai daca bebe are peste 1 an, usturoiul pisat - optional si putin lapte si amesteca in blender, sau cu o lingura, daca spanacul este deja tocat. Poti sa adaugi in el ficatel, galbenus de ou, carnita fiarta, branza proaspata, si orice ii mai place piticului tau. Poate ca nu vei avea parte de un bebelus cu muschi ca Popeye imediat dupa ce consuma acest piure, insa te putem asigura ca spanacul este una dintre cele mai hranitoare legume verzi. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 4.6
(18 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Piure de legume cu spanac si ficatel de pasare Piure de legume cu spanac si ficatel de pasare
Piure de cartofi cu chimen Piure de cartofi cu chimen
Piure de spanac si stevie Piure de spanac si stevie
Tarta cu piure de spanac Tarta cu piure de spanac

Filtre retete culinare

Sosuri pentru piure Piure Piure bebelusi Spanac Mancaruri cu spanac
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net