
-
Timp preparare:
- 15 minute
-
Varsta:
- 8 - 12 luni
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Piure bebelusi, Legume, Spanac, Usturoi, Piure, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri pentru gratar, Garnituri de legume
-
Ingrediente principale:
- spanac
Ingrediente pentru piure de spanac:
1 kg spanac proaspat
50 ml lapte sau lapte praf
50 ml ulei
1 catel de usturoi - optional
sare - optional, dupa varsta de 1 an
Cum prepari piure de spanac:
Spala spanacul in mai multe ape, curata-l de cotoare, apoi pune-l la fiert in apa cu sare. Daca alegi sa folosetsi spanac congelat, pune-l pur si simplu la fiert. Spanacul nu trebuie sa fiarba acoperit, pentru ca acidul oxalic este eliminat si prin aburi. Pune suficienta apa la fiert, iar cand da in clocot scufunda spanacul si fierbe-l timp de 1 minut. Daca este cantitatea mare, socoteste 1 minut din momentul in care apa incepe sa dea in clocot, dupa ce ai pus spanacul. Scoate spanacul si lasa-l sa se scurga bine. Adauga apoi untul, sarea - numai daca bebe are peste 1 an, usturoiul pisat - optional si putin lapte si amesteca in blender, sau cu o lingura, daca spanacul este deja tocat. Poti sa adaugi in el ficatel, galbenus de ou, carnita fiarta, branza proaspata, si orice ii mai place piticului tau. Poate ca nu vei avea parte de un bebelus cu muschi ca Popeye imediat dupa ce consuma acest piure, insa te putem asigura ca spanacul este una dintre cele mai hranitoare legume verzi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!