- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Legume, Prajituri, Cartofi, Briose, Gustari, Gustoase, Cartofi dulci
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mare(atat de mare incat razuit si copt sa fie aproximativ 2 cesti)
- 1/4 ceasca de zahar alb
- 1/2 ceasca dezahar brun
- 1/2 ceasca de ulei
- 2 oua
- 1 lingurita de vanilie
- 1 ceasca de faina alba
- 1 ceasca de faina in totalitate de grau
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 lingutita scortisora
- 1 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita de cuisoare englezesti
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Pasul 1
Preincalzire cuptorului la 180 de grade C. Pregateste formele de briose stropind fiecare forma cu sprey anti-lipire de gatit. Pentru briose mai mari foloseste 1 tava de 12 forme. Pentru unele mai mici, speciale pentru copii, foloseste 2 tavi, pentru a fi in total 24 de briose, sau poti sa folosesti mini-tavi de briose.
Pasul 2
Impunge cartofii dulci cu furculita de cateva ori. Pune-i intr-un bol putin adanc cu apa jumatate si apoi la cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, pana cand devin moi.
Pasul 3
In timp ce lasi cartofii sa se coaca, amesteca zaharul alb, zaharul brun, vanilia si oualele, iar intr-un alt bol combina faina, praful de copt, sarea si cuisoarele.
Pasul 4
Cand cartofi sunt destul de bine fierti, decojeste-i si faramai. Adauga 2 cesti de cartofi piure peste amestecul cu zahar si ulei si mesteca bine. Adauga apoi compozitia cu faina treptat mestecand bine dupa fiecare adaus.
Pasul 5
Pune compozitia in formele de brioase si lasa-le la copt pentru 25-30 de minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor serviti-le calde.
Bon apettit!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!