Ajutorul mamelor mereu în mișcare! Curăță delicat și oferă prospețime

Ajutorul mamelor mereu în mișcare! Curăță delicat și oferă prospețime

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fii un model pentru copilul tău și antrenează-l în diferite activități fizice, reușind astfel să faceți amândoi cât mai multă mișcare. Pentru ca nimic să nu-ți stea în cale în clipele pe care le vei petrece alături de el, este necesar să te bucuri și de o stare de bine. Aceasta poate fi asigurată și datorită unei bune sănătăți a zonei intime. Îți va fi mai ușor să o asiguri dacă vei ține seama și de sfaturile din articolul de mai jos, astfel încât să te bucuri oricând de curățenie și prospețime.

Reguli de igienă intimă pentru femeile active

Alege să porți lenjerie intimă confecționată din materiale cât mai naturale

Una dintre cele mai la îndemână modalități de a ne bucura de sănătatea zonei intime este să avem grijă la materialul din care este fabricată lenjeria intimă, spun medicii ginecologi.
Ideal este să optezi pentru cea realizată din bumbac, întrucât aceasta lasă pielea să respire și astfel nu vei transpira excesiv în zona intimă. Evitând excesul de căldură și de umezeală de la transpirație, vei fi mai puțin expusă riscului de a dezvolta o infecție vaginală fungică.
În schimb, vei greși dacă vei opta pentru lenjeria intimă confecționată din materiale precum lycra sau nylon, care nu fac altceva decât să diminueze circulația aerului din zona vaginului și să te facă să transpiri.

Femeie purtand lenjerie intima de culoare alba

Nu purta des haine prea strâmte

În special dacă ești o mămică foarte activă, hainele de acest fel nu îți vor acorda libertatea de mișcare de care ai atâta nevoie pentru a fi permanent alături de copilul tău. În același timp, ele vor fi dăunătoare și pentru sănătatea ta intimă, întrucât vor bloca aerul să circule și vor antrena transpirația. Mai mult, se va crea un plus de fricțiune, ceea ce va mări pericolul de apariție a iritațiilor și infecțiilor.
Mai bine este să porți haine mai largi, din materiale cât mai naturale, mai ales în zilele foarte călduroase, când și așa transpiri cu ușurință.

Scapă cât mai rapid de hainele ude

Fie că ai mers la sală, fie că ai alergat, că ai făcut exerciții fizice acasă sau te-ai dus să înoți în piscină alături de micuțul tău, ca să nu ai de suferit din punct de vedere al sănătății intime, este recomandat să respecți și această regulă de igienă: schimbă-te cât de repede vei putea de hainele/costumul de baie umede. Procedând așa, nu le vei lăsa loc umezelii și/sau căldurii să creeze un mediu favorabil iritațiilor sau infecțiilor.

Citește și: 7 semne că ai o infecție vaginală

Încearcă să ai la îndemână un prosop curat, cu care să te ștergi ori de câte ori ai transpirat

După un interval în care ai făcut efort fizic, nu aștepta până când vei reuși să scapi de hainele ude din cauza transpirației. Ideal este să poți îndepărta excesul de umezeală tamponându-te ușor în zona intimă, după care să reușești să faci un duș și să îmbraci haine uscate și curate. Respectând acest sfat vei diminua din riscul de a te alege cu iritații, mâncărimi sau infecții vaginale fungice.

Nu exagera cu spălatul în zona intimă

Chiar dacă ai impresia că procedând așa te vei simți mai proaspătă, medicii ginecologi spun că nu este cazul să te speli de prea multe ori pe zi  în această zonă a corpului. Explicația lor este următoarea: produsele obișnuite de igienă (săpunurile, gelurile de duș) perturbă aciditatea mediului vaginal (modalitatea sa de apărare contra infecțiilor), crescând pericolul de multiplicare a bacteriilor „rele" din microflora vaginală. Dacă se întâmplă așa, vei fi mai expusă infecțiilor.

Reține faptul că vaginul are capacitatea de a se curăța singur și, ca să îți asiguri igiena intimă optimă, va fi suficient să apelezi la apă călduță pentru zona exterioară a vulvei și apoi să te folosești de produse create special acestui scop. Acestea ar trebui să conțină ingrediente naturale, să nu conțină conservanți, săpun sau parfum, asigurând o curățare delicată a țesutului vaginal.

Fii foarte atentă la absorbantele zilnice pe care le vei folosi

Pe lângă faptul că vrei să optezi pentru unele cât mai subțiri și discrete, care să te lase să te miști în voie, este foarte important să ții cont și de regulile de igienă intimă de mai jos ca să fii cât mai puțin expusă riscului de a te confrunta cu disconfortul vaginal. Iată ce ar trebui să știi:
• Fii sigură că ești curată pe mâini înainte să-ți fixezi absorbantul (pentru a evita orice contaminare cu microorganisme dăunătoare)
• Folosește absorbante confecționate din materiale cât mai naturale, care vor ajuta pielea să respire, reducând transpirația
• Orientează-te spre absorbante fără parfum, întrucât acestea cresc posibilitatea de iritații și inflamații
• Un absorbant zilnic ar trebui să fie schimbat cam la fiecare 3-5 ore pentru ca tu să te simți oricând confortabil și să nu ai parte de exces de umezeală

Dacă ești în timpul menstruației, nu permite să treacă prea mult timp până când vei schimba absorbantele

Faptul că ești în acea perioadă mai specială a lunii nu trebuie să te împiedice să fii la fel de activă și să te bucuri de mișcare. Important este să nu uiți de următorul sfat legat de igiena ta intimă: fie că vei purta un absorbant obișnuit, fie că vei opta pentru un tampon intern, schimbă-le cam la fiecare 3-5 ore, ferindu-te astfel de iritații, de infecții și de mirosuri neplăcute.
La fel ca în cazul absorbantelor destinate uzului zilnic și cele destinate menstruațiilor ar trebui să fie confecționate din materiale care să lase piele să respire și să nu conțină parfumuri, ferindu-te astfel de iritații.

Absorbante

Pentru un plus de prospețime în fiecare zi, inclusiv după schimbarea absorbantelor, orientează-te și către produse menite să prevină și să amelioreze eventualele iritații sau mâncărimi din zona intimă.Multi- Gyn Instiskin
De exemplu, Multi-Gyn IntiSkin a fost creat tocmai pentru a calma iritațiile, senzația de arsură și mâncărimile cauzate de purtarea absorbantelor, de sport, de șervețele umede, de hârtie igienică, săpun sau activitate sexuală. El are un efect răcoritor, calmant și:
• Ameliorează disconfortul la nivelul pielii din zona intimă
• Calmează pruritul, iritația și senzația de arsură
• Elimină mirosurile neplăcute și conferă prospețime
Multi-Gyn IntiSkin poate fi folosit de cel puțin 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori crezi că este nevoie.

Ai mare grijă dacă ești adepta șervețelelor intime

Acestea sunt de ajutor când îți dorești o reîmprospătare instantă și știi că nu vei avea curând accesul la un duș sau la schimbarea lenjeriei intime. Rolul lor este să curețe zona vulvei și zona anală.
Medicii ginecologi atrag atenția asupra următorului aspect: dacă șervețelele destinate igienei intime nu sunt confecționate din materiale de calitate, dacă au ingrediente care pot afecta pH-ul vaginal, dacă au în compoziție parfumuri sau alți conservanți, nu vor fi deloc benefice pentru zona intimă.

Ca să te asiguri că ele vor face parte din ritualul tău zilnic al igienei intime, nu neglija următorul aspect: șervețelele intime nu trebuie să conțină alcool, glicerină, parfum, întrucât așa pot dăuna pielii sensibile din zona vulvei, predispunând la iritații și inflamații.
Printre șervețelele recomandate de specialiști se numără, de exemplu, cele care conțin acid lactic (care permite formarea și îmbunătățirea acidității de la nivelul vaginului, atât de importantă în menținerea echilibrului bacterian al florei vaginale).

Surse:
www.aaptiv.com, www.cosmopolitan.com, www.healthline.com,www.runnersworld.com, www.wikihow.co
m

MagazinVavianPharma.ro   

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Mama mea nu mă ajută aproape deloc cu bebelușul meu, deși îi cer mereu ajutorul
    Mama mea nu mă ajută aproape deloc cu bebelușul meu, deși îi cer mereu ajutorul

    O tânără mamă de peste hotare scrie pe un forum de parenting și mărturisește că mama ei nu o ajută cu bebelușul ei așa cum ar avea nevoie. E la primul copil și are nevoie de...

    Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!
    Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!

    Te intereseaza cu ce se curata fata bebelusului? Trebuie sa stii ca pielea unui nou-nascut este moale si delicata. Fata bebelusului se curata in fiecare zi pentru ca ingrijirea adecvata a...

    Cu ce se curăță talpa fierului de călcat?
    Cu ce se curăță talpa fierului de călcat?

    Dacă talpa fierului tău de călcat începe să arate ca și cum ar avea nevoie de o curățare, este posibil să te confrunți cu situația în care nu știi exact ce substanțe...

    Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă
    Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă

    Atunci când ai un copil, să păstrezi casa curată reprezintă o adevărată provocare, mai ales dacă ești ordonată din fire și vrei ca totul să arate mereu impecabil. Jucării...

    12 motive pentru care chiar trebuie să faci mișcare în timpul sarcinii. Mărturia unei mămici
    12 motive pentru care chiar trebuie să faci mișcare în timpul sarcinii. Mărturia unei mămici

    Atunci când ești însărcinată pare că toată lumea își dă cu părerea în legătură cu ce și cât ar trebui să mănânci, ce ar trebui să faci, să...

    Provocările și punctele forte ale mamelor singure vs. tații singuri
    Provocările și punctele forte ale mamelor singure vs. tații singuri

    Să fii părinte singur reprezintă o experiență plină de provocări și de obiective, fie că este vorba despre mame, fie că este vorba despre tați. Practic, în cadrul unei...

    Trucul mamelor grăbite: cum cureți lună cuptorul cu microunde în mai puțin de 5 minute
    Trucul mamelor grăbite: cum cureți lună cuptorul cu microunde în mai puțin de 5 minute

    Grăsimea arsă de pe cuptor poate fi curățată cu un simplu burete de bucătărie și un ingredient simplu, accesibil și ieftin! Iată cum poți să ai și tu un cuptor strălucitor de...

    Momsi - prima aplicație românească dedicată exclusiv mamelor
    Momsi - prima aplicație românească dedicată exclusiv mamelor

    Mamele au de acum la dispoziție o nouă aplicație, creată special pentru ele. Momsi este prima aplicație românească dedicată exclusiv mamelor, care facilitează crearea de...

    © 2024 Qbebe