Cel mic pleacă în tabără? Ce NU trebuie să-i lipsească din bagaj

Cel mic pleacă în tabără? Ce NU trebuie să-i lipsească din bagaj

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pregătirea bagajului de tabără al copilului nu este un demers prea simplu. Ca să îți fie mai ușor, parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea spre ce obiecte ar trebui să te orientezi, astfel încât să te asiguri că îi vei oferi și tu un plus de siguranță și de confort.

O cremă de protecție solară

Face parte dintre cele mai importante lucruri care trebuie să se afle în bagajul de tabără al copilului tău. Pentru a o alege pe cea mai potrivită, ține cont de următoarele sfaturi:
• Alege o loțiune care să conțină oxid de zinc- Acest mineral formează o barieră protectoare pe piele, protejând-o contra arsurilor solare

• Caută o loțiune care să aibă  protecție contra UVA și UVB- Atât radiațiile UVA, cât și cele UVB, sunt considerate responsabile de arsurile solare, de creșterea riscului de apariție a cancerului de piele și de îmbătrânirea prematură a pielii. De aceea este bine să se utilizeze loțiuni de protecție solară cu protecție pentru ambele tipuri de radiații solare

• Orientează-te mai ales spre loțiunile de protecție solară cu ingrediente naturale, fără parabeni și alți conservanți care pot declanșa reacții alergice și pot irita pielea

• Cele mai indicate pentru copii sunt loțiunile de protecție solară cu SPF de cel puțin 30

• Nu uita de loțiunile care sunt rezistente la apă și furnizează protecție pe durata indicată pe ambalaj (în general între 40 și 80 minute), inclusiv în situațiile când se înoată sau când se transpiră

Citește și: Se mai absoarbe vitamina D dacă folosim creme cu protecție solară? Ce spune specialistul

Costumul de baie

Nu ar trebui să lipsească din bagajul de tabără al copilului, întrucât cel mai probabil acolo vor exista diferite activități în apă. Cel mai bine este să îi dai cel puțin un costum de baie de schimb (în funcție de durata taberei) pentru a nu fi nevoit să poarte unul umed, dacă nu a existat suficient timp de uscare.

Ochelarii de soare

Sunt un accesoriu indispensabil în protejarea copilului de radiațiile ultraviolete, cu atât mai mult cu cât știi că va petrece o mare parte din timp afară. Astfel, va fi nevoie să poarte ochelari de soare care să ofere protecție contra radiațiilor UVB și UVA, inclusiv în zilele în care este înnorat. Ideal este să faci rost de ochelari de soare cu lentile din policarbonat (cu rol de protejare de ultraviolete).

Fetita zambitoare, cu ochelari de soare roz

Dopuri de inot pentru copii Un set de dopuri de înot

Dopurile de înot fac parte dintre obiectele de bază din bagajul de tabără al copilului, fiind binevenite atât pentru înot, cât și pentru clipele petrecute la duș. Ele sunt utile întrucât:
Îl feresc pe copil de otita externă
Otita externă apare când pe fondul umezelii canalul auditiv extern se poate inflama și se va crea un mediu prielnic acumulării de bacterii sau, în cazuri rare, de fungi. În plus, dacă sunt prezente și zgârieturi, eczeme sau dacă pur și simplu pielea este mai sensibilă ca urmare a unei reacții alergice, o infecție se poate declanșa oricând.

Simptomele unei otite externe sunt:
• Durerile de la nivelul urechii
• Senzația de mâncărime (moderată sau intensă)
• În interiorul urechii este prezentă roșeața
• Auzul se diminuează
• Copilul se plânge de faptul că urechile sale sunt înfundate
• În cazuri severe poate surveni febra

Simptomele menționate indică necesitatea unui consult medical, în urma căruia copilul să primească un tratament adecvat.

Purtarea lor poate preveni infecțiile recurente din urechea medie
Purtarea dopurilor de înot de către copil îl va feri și de instalarea infecțiilor din urechea medie. Acestea sunt mai frecvente în rândul preșcolarilor și școlarilor mici (cu vârsta de până la 8-9 ani) și pot apărea și de mai multe ori într-un interval de 6 luni (mai mult de 3). În acest caz, medicii pediatri vorbesc despre infecții recurente.

Manifestările specifice unei infecții din urechea medie sunt:
• Durerile de la nivelul urechii
• Secrețiile din ureche (transparente sau cu urme de puroi)
• Copilului i se diminuează apetitul
• Copilul se va plânge că nu mai aude bine
• Unele tulburări de echilibru (Din cauza presiunii și acumulării de lichid în urechea medie, este foarte posibil ca infecția să fie însoțită și de astfel de tulburări)
• Poate să apară febra

Protejează contra infecțiilor fungice
Dacă un copil va purta dopuri de înot, posibilitatea de a contacta o infecție fungică a urechii este mai mică, întrucât urechile sale nu vor fi expuse la umezeală, care ar putea antrena proliferarea fungilor.

Otomicozele pot fi recunoscute după:
• Mâncărimi în ureche
• Înroșirea și descuamarea pielii de pe canalul auditiv extern
• Durerile la nivelul urechii
• Prezența unor secreții la nivelul urechii (acestea pot fi albe, gri sau verzui)
• În unele cazuri poate apărea senzația de ureche înfundată

Printre dopurile de înot pentru copii, care îl vor feri pe copil de oricare dintre aceste probleme, se află și cele din gama „Quies" . Ele sunt fabricate din silicon și sunt reutilizabile. Acestea se folosesc astfel: se modelează sub formă de disc, se acoperă cu dopul urechea perfect uscată și curată, se apasă marginile dopului până când aderă perfect.

Trusa cu produse destinate igienei personale

Copilul nu ar trebui să plece în tabără fără a avea la el și: o periuță de dinți, pastă de dinți, un săpun/gel de duș, un șampon, un pieptăn. Toate acestea ar trebui puse în bagaj separat, astfel încât să nu se împrăștie și copilul să aibă ușor acces la ele.

Medicamente

Când copilul pleacă în tabără, unul dintre demersurile pe care trebuie obligatoriu să îl faci este să discuți cu adulții de acolo despre problemele de sănătate ale acestuia și să le aduci la cunoștință dacă micuțul urmează sau nu un tratament special. Dacă se întâmplă așa, îi vei pune în bagaj toate medicamentele care fac parte din schema sa de tratament, alături de o listă cu instrucțiuni referitoare la acesta.
Chiar dacă nu se află sub un tratament anume, este recomandabil să-i pui în bagaj unele medicamente pentru care nu este nevoie de prescripție medicală, dar care ți-au fost recomandate în timp de medicul pediatru. Mai exact, este vorba despre unele medicamente contra durerilor și febrei, contra diareei, picături nazale etc..

O pereche de șlapi

Protejează-ți copilul de bacteriile de la dușuri sau din camere dându-i la el acest obiect. De asemenea, șlapii îi vor fi de mare folos și dacă va merge la piscină sau la plajă.

Câteva prosoape

Mizează pe unele care vor absorbi cât mai bine apa și care vor avea mărimi diferite, fiind adecvate atât pentru față, cât și pentru corp.

Un prosop de plajă

Acesta îi va fi de folos copilului nu numai pentru a merge la plajă, ci și pentru când va ieși din apă sau pur și simplu pentru a-l pune peste un cearceaf sau a-l așeza pe spate când simte că îi este rece sau că îl arde soarele.

O șapcă sau o pălărie de soare

Nu contează unde va fi tabăra, multitudinea de activități din aer liber impune prezența oricăror dintre cele două accesorii. Alege unele din materiale de calitate, care lasă pielea să respire, sunt ușoare și îi vor putea oferi copilului un plus de protecție solară oriunde s-ar afla.

Fetita cu palarie de soare si rochita, stand pe un gard de lemn

Încălțăminte impermeabilă

Este neapărat necesară în bagajul de tabără al copilului, indiferent de locul în care se va desfășura aceasta. Ai însă grijă ca încălțămintea să fie și comodă totodată!

O pelerină de ploaie sau un hanorac impermeabil

Sunt unele dintre cele mai importante obiecte din bagajul de tabără al copilului. Ele vor fi utile nu numai în caz de ploaie, ci și dacă este o zi cu vânt.

O lanternă

Poate fi utilă în orice moment, atât pentru spații exterioare, cât și pentru cele interioare. Nu uita să pui alături de ea și baterii noi!

Un spray de protecție contra insectelor

Ciupiturile de insecte pot fi periculoase, de aceea nu uita că acest produs nu trebuie să lipsească sub nicio formă din bagajul de tabără al copilului. Ai însă grijă și alege unul special pentru copii, care să conțină preponderent ingrediente naturale.

Un set de șervețele umede antibacteriene sau un gel dezinfectant pentru mâini

Ambele reprezintă modalități comode și eficiente totodată de a asigura o dezinfectare când nu există accesul la apă și săpun. Foarte important este ca ele să conțină ingrediente cât mai naturale, fără alcool și alți conservanți care ar putea antrena iritații.

Un set de plasturi

Chiar dacă știi că plasturii se vor afla și în trusele de prim-ajutor existente în tabără, nu va strica deloc dacă vei pune și în bagajul de tabără al copilului un set de plasturi, la care să aibă acces în orice moment. Ideal este să faci rost de plasturi care să fie fermi, dar care să poată fi îndepărtați cu ușurință de pe piele și care să fie rezistenți la apă.

O sticlă reutilizabilă

Nici acest obiect nu trebuie să lipsească din bagajul de tabără, în condițiile în care hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății copilului. Învață-l pe copil să nu o împrumute altcuiva,ci să o folosească numai el!

Surse:
www.babycenter.com, www.familyeducation.com, www.sheknows.com, www.todaysparent.com

Surse poze:
www.pixabay.com

MagazinVavianPharma.ro   

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit
    Lista bagaj vacanță copii: ce trebuie să nu-i lipsească din valiză pentru un concediu reușit

    Fie că este vorba despre o mini-vacanță sau un concediu ce durează mai mult de o săptămână, să faci bagajele pentru toată familia este o adevărată provocare. Chiar dacă...

    Cel mic nu vrea să împartă nimic niciodată? Uite de ce și ce trebuie să faci
    Cel mic nu vrea să împartă nimic niciodată? Uite de ce și ce trebuie să faci

    Din primele luni de viață, când copilul abia învață să articuleze cuvintele și să meargă în picioare, acesta își dezvoltă un simț al proprietății foarte...

    6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă
    6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă

    Întoarcerea la școală este un moment delicat atât pentru părinte, cât și pentru copil. Prima zi a elevului într-o altă unitate de învățământ poate...

    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

    Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

    Condițiile din tabăra de vară a Universității din București: mizerie de nedescris, saltele murdare și gândaci
    Condițiile din tabăra de vară a Universității din București: mizerie de nedescris, saltele murdare și gândaci

    Un grup de elevi de liceu a mers într-o tabără de vară în București, însă experiența a lăsat mult de dorit. Elevii au fost cazați la căminele din cadrul...

    Mami, lasă „garda” jos! Ce trebuie să-l lași pe cel mic să facă fără să-ți mai faci atâtea griji
    Mami, lasă „garda” jos! Ce trebuie să-l lași pe cel mic să facă fără să-ți mai faci atâtea griji

    5 metode prin care poți să fii mai permisivă cu copilul tău, fără să-l lași de capul lui. Pentru cele dintre voi cărora le este greu să păstreze echilibrul dintre „ai...

    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă
    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

    Magneziul este unul dintre cele mai cunoscute minerale regăsindu-se, în diverse forme, în corpul uman, în cel al animalelor, în plante, în mare și în...

    Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"
    Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"

    La fel ca și noi, adulții, unii copii au stimă de sine scăzută și ca atare, se critică pe sine destul de mult, deseori adresându-și cuvinte urâte, care îl fac să...

    © 2024 Qbebe