De ce apar hemoroizii în sarcină

Bianca Petcu - Redactor Senior

Hemoroizii sunt structuri sinusoidale (vene umflate) aflate la nivelul canalului anal, care provoacă senzații de mâncărime, arsură, durere și chiar sângerări. Din nefericire hemoroizii reprezintă o problemă comună cu care se confruntă mămicile de-a lungul sarcinii, în mod special în ultimul trimestru. Dacă simptomele sunt severe și profund deranjante, adresează-te medicului specialist pentru mai multe detalii.

Care sunt cauzele hemoroizilor în sarcină?

Una dintre problemele frecvente care pot conduce în cele din urmă către apariția hemoroizilor este reprezentată de constipație. Alături de aceasta, sarcina în sine facilitează apariția lor, ca drept urmare a faptului că fătul exercită presiune pe venele aflate în spatele uterului.

Nici statul exagerat în poziția șezut nu te va ajuta prea tare! Cu cât mai mult stai așezată, cu atât mai predispusă vei fi la dezvoltarea hemoroizilor, ulterior. Cu toate acestea, nu te îngrijora! De cele mai multe ori hemoroizii dispar de la sine imediat după ce are loc nașterea.

multi gyn comprese

Cum putem preveni apariția hemoroizilor în sarcină?

Cea mai bună modalitate de prevenție a hemoroizilor în timpul sarcinii este reprezentată de evitarea constipației. Poate fi dificil pentru anumite persoane, a căror digestie a avut întotdeauna de suferit, însă este recomandată o dietă corespunzătoare și o atenție specială la acest detaliu.

Poți încerca o dietă bazată pe fibre și alături de aceasta hidratare intensă! Ai grijă să bei suficientă apă și încearcă suc de prune, ocazional, dacă sesizezi că problema persistă. Fructele și legumele joacă și ele un rol crucial atunci când vine vorba despre o dietă echilibrată, așa că ai grijă să le incluzi în cantități cât mai mari în mesele tale zilnice.

Nu neglija mersul la toaletă! Încearcă pe cât posibil să fii conștientă de nevoile corpului tău și să le îndeplinești cu sfințenie, atunci când acesta îți cere. Nu mai amâna mersul la toaletă!

Poate lucrezi de acasă sau poate că pur și simplu munca ta constă în a sta cât mai mult timp la un birou și dacă adăugăm la acest lucru și faptul că ești însărcinată, găsim deja scuza ideală de a sta jos cât mai mult timp. Încearcă să te ridici mai des, să faci câteva exerciții ușoare sau să ieși la o scurtă plimbare!

Cum putem trata hemoroizii în sarcină?

Disconfortul provocat de hemoroizi poate fi tratat chiar la tine acasă, cu ajutorul unei serii de tratamente alternative sau prin intermediul produselor medicale special destinate.

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru propietățile sale vindecătoare atunci când vine vorba despre multe afecțiuni - hemoroizii cu siguranță se numără printre ele. Simplele comprese cu apă și bicarbonat de sodiu aplicate local te vor ajuta să elimini din disconfortul produs de hemoroizi. O altă variantă o reprezintă băile calde cu bicarbonat. Adaugă în cadă bicarbonat de sodiu, strânge apă caldă și relaxează-te cu o baie bună și totodată benefică.

Dacă disconfortul este puternic, poți încerca comprese locale cu apă caldă de câte ori este nevoie, zilnic. De asemenea poți încerca și aplicarea compreselor cu gheață, ocazional.

Pentru o curățare mai delicată a zonei intime, poți încerca să utilizezi hârtia igienică umedă, în loc de cea uscată - vei simți o diferență considerabilă!

comprese multi gynCu toate acestea, dacă hemoroizii îți dau bătăi de cap și nimic din tot ceea ce ai încercat până acum nu pare a funcționa, compresele anale special destinate acestui tip de problemă ar putea fi soluția optimă. În acest caz te poți orienta către Compresele anale din gama Multi-Gyn. Compresele anale Multi-Gyn au un efect calmant puternic asupra țesuturilor afectate, a mâncărimii și a iritației, ameliorând în mod direct disconfortul în zonele intime externe. Totodată sunt recunoscute pentru reducerea umflării și prevenirea infecțiilor, având o aplicare unică, ușor de realizat cu ajutorul unor comprese moi, protective. Se recomandă utilizarea de minim două ori pe zi, timp de cel puțin zece minute.

Cu siguranță hemoroizii pot fi adevărate bătăi de cap, dar cu grija corespunzătoare, răbdare și produsele potrivite vei putea scăpa cu ușurință de senzațiile neplăcute pe care le provoacă!

MagazinVavianPharma.ro

Surse: mayoclinic.com, americanpregnancy.com, webmd.com 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce apar scurgerile vaginale excesive și ce semnifică?
  De ce apar scurgerile vaginale excesive și ce semnifică?

  Medicii atrag atenția asupra următorului aspect: o scurgere vaginală mai abundentă nu arată că este ceva în neregulă cu tine. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a...

  Pete albe pe penis: de ce apar și când să ne îngrijorăm?
  Pete albe pe penis: de ce apar și când să ne îngrijorăm?

  Indiferent de partea corpului pe care apar, petele stârnesc adesea îngrijorare. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o zonă sensibilă, precum este cea intimă,...

  Ce înseamnă un test de sarcină negativ în lipsa menstruației?
  Ce înseamnă un test de sarcină negativ în lipsa menstruației?

  Uneori se întâmplă ca menstruația să nu apară la timp, iar testul de sarcină să fie negativ. Atunci apare incertitudinea. De ce are loc oare această...

  Sarcina extrauterină iese la test? Ce spune specialistul
  Sarcina extrauterină iese la test? Ce spune specialistul

  Un test de sarcină pozitiv reprezintă un motiv de bucurie și uneori, vestea așteptată de foarte mult timp. Însă toate viitoarele mămici ar trebui să știe că până la...

  Studiu: Deficiența de vitamina D în sarcină crește riscul de ADHD la copil
  Studiu: Deficiența de vitamina D în sarcină crește riscul de ADHD la copil

  Atunci când în corp nu se află un nivel corespunzător de vitamina D pot apărea probleme. Iată că un studiu recent a demonstrat cum o deficiență de vitamina D în...

  Anemia în sarcină: Cum tratăm corect această problemă?
  Anemia în sarcină: Cum tratăm corect această problemă?

  Anemia este una dintre afecțiunile cele mai frecvente pe parcursul sarcinii, putând să genereze efecte negative neașteptate. Din articolul de mai jos vei descoperi nu numai...

  Studiu: Nivelul de vitamina D al mamei în sarcină influențează IQ-ul copilului
  Studiu: Nivelul de vitamina D al mamei în sarcină influențează IQ-ul copilului

  Pentru dezvoltarea optimă a copilului tău și pentru o stare de bine în timpul sarcinii, este neapărat necesar să ai parte de nutrienți valoroși. Printre aceștia se numără și...

  © 2023 Qbebe