De ce apare durerea nervoasă cronică
Terminațiile nervoase devin o sursă de durere atunci când sunt deteriorate sau iritate. Vă puteți confrunta cu acest lucru dintr-o varietate de motive, printre principalele se numără, cum ar fi
- neuropatie (cum ar fi diabetul sau deficiențele de vitamine);
- traumatisme (vânătăi, intervenții chirurgicale, compresia nervilor);
- inflamație cronică (nevrită, artrită);
- infecții (nevralgie postherpetică după zona zoster);
- stresul sau tulburările autoimune care perturbă sistemul nervos.
Vă rugăm să rețineți: nervii își pot „aminti” durerea chiar și după eliminarea cauzei - ceea ce o face deosebit de persistentă.
Primii pași pentru ameliorarea durerii cronice
Dacă durerea cronică s-a agravat brusc, există pași simpli, dar eficienți, pe care îi puteți lua pentru a ajuta la stabilizarea și îmbunătățirea stării. Acești pași pot include:
- căldură sau frig - aplicați o compresă încălzitoare caldă timp de 15-20 de minute pentru a vă relaxa sau o compresă rece dacă durerea este arzătoare - alegeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs;
- odihnă - reduceți presiunea asupra zonei dureroase prin evitarea mișcărilor care cresc senzația și evitați factorii declanșatori care pot provoca durere (lumini puternice, zgomote puternice, mestecat)
- masaj - frământați ușor pielea din jurul zonei dureroase (fără a apăsa pe nerv!) - acest lucru va îmbunătăți fluxul sanguin și va elibera tensiunea.
Dacă durerea nu este prea severă, acești pași vor ajuta la depășirea situației fără a recurge la medicamente.
Medicamente
Dacă metodele „de acasă” nu ajută la ameliorarea durerii, trebuie să solicitați sfatul medicului. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt adesea prescrise pentru a reduce inflamația și disconfortul. Alte medicamente care pot fi utilizate pentru durerea nervoasă cronică pot include, de asemenea, corticosteroizi, miorelaxante și chiar anticonvulsivante.
Vă rugăm să rețineți: toate medicamentele de mai sus au o listă largă de efecte secundare, contraindicații și particularități de utilizare. Prin urmare, acestea pot fi prescrise numai de către un medic.
Pentru a controla durerea nu prea acută sau severă, pot fi utilizate medicamente combinate care au efecte analgezice, antipiretice și antiedematoase. Printre astfel de medicamente universale poate fi numit Antinevralgic. Linia include mai multe tipuri de remedii care pot fi utilizate pentru tratamentul simptomatic al nevralgiei, printre care merită menționate cum ar fi:
- Antinevralgic „simplu” (Antinevralgic P) - conține acid acetilsalicilic (250 mg), paracetamol (150 mg) și cafeină (20 mg);
- Antinevralgic Forte - conține aceleași substanțe active, dar în alte doze: acid acetilsalicilic (250 mg), paracetamol (250 mg) și cafeină (50 mg).
Important! Orice remediu pentru nevralgie are contraindicații și este destinat numai utilizării pe termen scurt. Prin urmare, luați-le numai în conformitate cu recomandările medicului.
Dacă afecțiunea nu se ameliorează sau apar simptome noi în termen de 3 zile de la începerea administrării lor (de exemplu, amorțeală a zonei corpului cu nervul afectat, pierderea sensibilității sau slăbiciune generală) - trebuie să consultați din nou medicul.
Rămâneți sănătoși!
