Vara aceasta are gust de fructe! Cele două băuturi sănătoase perfecte pentru familia ta

Vara aceasta are gust de fructe! Cele două băuturi sănătoase perfecte pentru familia ta

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Alături de bucuria vacanțelor și de mai mult timp petrecut în aer liber, zilele de vară aduc cu ele și temperaturi ridicate, din cauza cărora te simți toropită și tot ce ți-ai dori în acele momente ar fi să te răcorești cu ceva bun, care să-ți reîncarce bateriile. Știm că o bună hidratare este necesară nu doar în anotimpul cald, ci oricând, în condițiile în care sprijină funcționarea normală a tuturor proceselor din organism (de exemplu, favorizează eliminarea toxinelor, stimulează funcționarea creierului, asigură reglarea temperaturii corpului, sprijină procesele metabolice etc.). De aceea, va fi o alegere inspirată să-ți suplimentezi aportul zilnic de lichide și cu ajutorul sucului natural de fructe de aronia. Pentru a profita pe deplin de nutrienții săi (vitamine, minerale, antioxidanți), orientează-te spre sucul 100% ecologic, obținut prin presare la rece, așa cum este cel realizat în cadrul plantației ecologice de Aronia din Charlottenburg (singurul sat circular din țara noastră). Parcurge cu atenție articolul de mai jos ca să descoperi beneficiile uimitoare, pentru sănătatea celor mari și a celor mici, pe care le au două băuturi naturale pe bază de aronia, care în mod cert vor intra în topul preferințelor familiei tale!

Sucul de Aronia presat la rece- aliat de nădejde pentru o sănătate de fier

Această băutură sănătoasă se bazează pe fructele de aronia, vestite pentru conținutul lor de nutrienți valoroși (cum ar fi vitaminele A, C, E, K, vitamina Q- cu rol în prevenirea unor maladii precum Boala Parkinson sau cancerul-, vitamina P- ce sprijină asimilarea vitaminei C-, minerale: magneziu, mangan, folați, potasiu, calciu, fier, zinc și antioxidanți- de 15 ori mai mulți decât cei regăsiți în alimente renumite pentru conținutul ridicat de antioxidanți, precum merișoarele sau afinele).

Să bei zilnic suc de aronia reprezintă cea mai la îndemână modalitate de a avea parte de nutrienții menționați, estimându-se că un aport zilnic de 100 ml te ajută să-i simți efectele pozitive după numai câteva săptămâni de utilizare. Foarte important totuși, a nu se consuma pe stomacul gol. Concentrația mare de fructe poate provoca senzație de vomă. 

Diversifică-ți consumul de băuturi răcoritoare de vară și nu numai datorită Sucului de Aronia obținut prin presarea la rece (Suc de Aronia 3 L ECO), un produs 100% natural și ecologic, vegan, fără gluten, fără lactoză, fără aditivi, conservanți, arome, coloranți sau apă, recunoașterea calității sale remarcabile fiind confirmată și de acreditarea ecologică AustriaBioGarantie ( reprezintă cel mai important Organism de Inspecție și Certificare din Austria).

cutie-cu-suc-de-aronia-100%-natural

Sursă poză: aronia-charlottenburg.ro

Obișnuiește-te și tu și obișnuiește-i și pe cei dragi să beți zi de zi un asemenea suc, întrucât acesta dăruiește beneficii la care nici nu te-ai fi gândit, cum ar fi:

Are efecte antioxidante și antiinflamatorii

Pentru a-ți menține sănătatea și pentru a reduce din riscul de îmbătrânire prematură, este important să incluzi în dietă alimente care să conțină antioxidanți. Rolul principal al acestora este de a reduce din impactul nociv al radicalilor liberi (aceștia reprezintă compuși chimici secundari, ce rezultă atât în urma unor procese care au loc în organism, cât și prin influența unor factori externi), responsabili de îmbătrânirea celulară și de maladii care au la bază inflamația (cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare etc.). Printre aceste alimente se regăsesc și fructele de aronia.

Studiile au subliniat faptul că acestea au o activitate antioxidantă superioară altor superfructe (cum ar fi afinele de pildă), reducând activitatea radicalilor liberi și nivelul inflamațiilor.

cos-cu-fructe-de-aronia-si-pahar-cu-suc-de-aronia-cu-lamaie

Sursă poză: istockphoto.com

Are efecte antidiabetice

Unul dintre motivele pentru care fructele de aronia sunt atât de apreciate este că, datorită prezenței polifenolilor, în special a antocianinelor, au proprietăți antidiabetice. De altfel, polifenolii au impact pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățind sensibilitatea la insulină, antocianinele acționând în următoarele moduri:

 • Diminuează rezistența la insulină și au grijă de sănătatea ficatului, aceste acțiuni sinergice prevenind diabetul și ajutând la reglarea nivelului de zahăr din organism
 • Reduc din cantitatea de grăsimi și de zaharuri ce sunt absorbite în organism în urma proceselor de digestie
 • Conferă echilibru în cadrul proceselor de descompunere și utilizare a carbohidraților, ceea ce ajută și la controlul asupra nivelului de zahăr din sânge
 • Micșorează riscul de apariție a complicațiilor ce pot însoți diabetul

Fibrele din fructele de aronia sunt și ele de folos în caz de diabet, în condițiile în care nu sunt de neglijat în privința controlului glicemiei (împiedică fluctuațiile bruște ale acesteia).

Stimulează buna funcționare a sistemului imunitar

O imunitate puternică este cheia unui organism sănătos. Din fericire, există numeroase modalități naturale de a întări sistemul imunitar, una dintre ele fiind și consumul sucului de aronia.

Fructele de aronia sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru conținutul ridicat de vitamina C, iar studii recente au confirmat că anumiți compuși din ele au și proprietăți antivirale și antibacteriene. De pildă, studii in vivo și in vitro au dovedit că doi compuși regăsiți în aceste fructe (acidul elagic și miricetina) au efecte antivirale inclusiv în cazul virusurilor gripale. Din acest motiv nu vei greși dacă te vei orienta spre fructele de aronia în caz de răceli sau gripe (sucul de aronia ajută și la reglarea temperaturii corpului, fiind de folos în caz de febră).

În privința acțiunii antibacteriene, un studiu a confirmat faptul că extractul de aronia diminuează proliferarea bacteriilor Gram-negative (cum ar fi E.coli, ce favorizează inclusiv neplăcutele infecții urinare), dar și a celor Gram-pozitive (precum este Stafilococul auriu sau Enterococcus faecium- o bacterie ce se poate regăsi pe tractul gastrointestinal).

Are grijă de sănătatea inimii

Pe de o parte, sucul de aronia conține potasiu, acest mineral fiind esențial în sănătatea inimii deoarece favorizează reglarea tensiunii arteriale (datorită efectului dilatator) și relaxarea vaselor sanguine. De aceea, se poate afirma că un consum constant de suc de aronia poate să reducă din riscul de apariție a infarctului.

Pe de altă parte, prin prezența antioxidanților (în special a antocianinelor), contribuie la eliminarea depozitelor de grăsime de pe vasele de sânge și de pe organe, studiile arătând că fructele de aronia favorizează scăderea nivelului de colesterol „rău” și a trigliceridelor, inclusiv în cazul persoanelor ce suferă de sindrom metabolic. Cu toate acestea, este de preferat să nu fie consumat pe stomacul gol. 

Contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive

Îți dorești o minte mai ageră, o putere mai bună de concentrare? În acest caz, bucură-te să afli că te poți ajuta și de sucul de aronia, ce este capabil să stimuleze funcția neuronală, în timp ce antioxidanții din el reduc din impactul negativ al stresului oxidativ asupra creierului.

Un review a mai multor studii a adus în atenție următorul fapt: antocianinele din fructele de aronia au efecte pozitive, pe termen scurt și pe termen lung, în ceea ce privește funcțiile cognitive, indiferent de vârstă (inclusiv în cazul persoanelor vârstnice afectate de tulburări de ordin cognitiv ușoare).

Îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv

Tu sau copilul tău vă confruntați adesea cu tulburări digestive precum constipație, diaree sau balonare? Pentru a suferi cât mai rar din cauza acestor manifestări dezagreabile, recurgeți cu încredere și la sucul de aronia. Nu numai că acesta este sursă de fibre, dar un studiu a arătat că, datorită polifenolilor conținuți, poate îmbunătăți starea microbiomului intestinal, prevenind inflamațiile, chiar și după numai 2 săptămâni de administrare regulată.

Asigură îmbunătățirea acuității vizuale

În condițiile în care în ultimul an atât noi, cei mari, cât și cei mici, am petrecut mai mult timp ca de obicei în fața ecranelor, nu ne-ar prinde rău să beneficiem de o protecție suplimentară a ochilor. Aceasta poate fi dobândită și cu ajutorul alimentelor bogate în polifenoli, așa cum sunt și fructele de aronia.

Consumând adesea suc de aronia se va beneficia de un aport ridicat de caroten (ce diminuează riscul de producere a cataractei), dar și de luteină și zeaxantină (antioxidanți care filtrează razele UV, protejând ochii în fața inflamațiilor oculare și a degenerescenței maculare).

Util pentru slăbire și detoxifiere

Dacă îți dorești să slăbești sănătos, poți să te ajuți și de o băutură cu aronia, în contextul în care, în ultimul deceniu, câteva mici studii au ajuns la concluzia că fructele de aronia scad riscul de rezistență la insulină și diminuează procesul de acumulare a grăsimilor și inflamația, ajutând corpul să nu-și mai fabrice depozite de grăsime. În același timp, sucul cu aronia susține procesele de detoxifiere a organismului, atât de importante pentru menținerea funcționării optime a acestuia.

Efectele extraordinare pe care le are sucul de aronia nu se termină însă aici. Astfel, merită pe deplin să se recurgă la el și pentru că:

 • Oferă protecție suplimentară împotriva toxinelor și a radiațiilor
 • Combate stresul și oboseala, generând o creștere a vitalității
 • Diminuează riscul de apariție a alergiilor, ajutând corpul să le contracareze
 • Are grijă de sănătatea ficatului
 • Stimulează metabolismul

Pentru a avea parte de rezultatele așteptate, se recomandă ca sucul de aronia să fie administrat după cum urmează: câte 100 ml zilnic (simplu, diluat și/sau îndulcit), preferabil după mese (mic dejun sau masa de prânz), în cure cu o durată minimă de 3-6 luni. Dacă ai acasă un mic „mofturos” sau dacă îți dorești să diversifici gustul sucului, acesta poate fi administrat și în combinație cu alte fructe, la alegere. În același timp, poate fi administrat alături de alte produse cu aronia, așa cum sunt pudra sau capsulele.
Sucul nu va fi consumat în caz de alergii la unul dintre ingrediente, iar femeile aflate în perioada de sarcină sau în cea de alăptare ar trebui să consulte un medic înainte de a-l utiliza.

Sucul ecologic de Aronia și Măr- un gust care nu se uită!

Dacă dorești să le faci o surpriză răcoritoare și sănătoasă celor dragi, oferă-le următorul suc, creat prin mixul dintre sucul pur ecologic din fructe de aronia și cel pur ecologic de măr.

Asemenea variantei simple, prezentată anterior, Sucul ecologic de Aronia și Măr (3 l ECO) este un produs 100% natural și ecologic, vegan, fără gluten și lactoză, care nu conține aditivi, conservanți, apă, coloranți, arome, calitatea sa fiind confirmată și de acreditarea ecologică AustriaBioGarantie.

cutii-cu-suc-natural-de-aronia-si-de-mere

Sursă poză: aronia-charlottenburg.ro

Fiind și o sursă excelentă de antioxidanți (antocianine și proantocianidine), de minerale și de vitamine, se adresează celor mai variate probleme de sănătate, având roluri precum:

 • Previne diabetul și este util în completarea tratamentului destinat acestei afecțiuni
 • Poate îmbunătăți circulația sângelui
 • Reglează nivelul tensiunii arteriale
 • Are efecte pozitive în cazul diferitelor forme de cancer (precum este cel esofagian sau de colon)
 • Scade intensitatea durerilor generate de migrene
 • Ajută în tratarea anemiilor
 • Ocrotește ochii de radiațiile UV
 • Diminuează riscul de apariție a cataractei

Având în vedere proprietățile acestor băuturi răcoritoare pe bază de fructe de aronia, nu mai sta pe gânduri și vara aceasta fă-ți ție și celor apropiați un cadou prețios pentru sănătate și pentru o stare de bine, profitând de o ofertă cu totul specială: dacă vei comanda minim 3 cutii de Suc de Aronia 3 L ECO, vei plăti pentru fiecare cutie suma de 89 de lei în loc de 99 lei, iar transportul este gratuit. Practic, pentru 3 cutii de suc vei putea plăti numai 267 lei (în loc de 299 lei).

trei-cutii-de-suc-ecologic-de-fructe-de-aronie-obinut-in-cadrul-fermei-de-aronia-Charlottenburg 

Sursă poză: aronia-charlottenburg.ro

Nu uita că, în afară de sucurile de aronia, pe site-ul aronia-charlottenburg.ro poți să achiziționezi și alte produse  100% Bio (respectă normele UE privind agricultura ecologică- nu se utilizează îngrășăminte chimice sau pesticide), precum Pudră Aronia (care poate fi amestecată cu produse precum sucuri de fructe și legume, smoothie-uri, shake-uri, salate, ceaiuri, muesli sau iaurt), Aronia Forte Capsule Raw ECO (care oferă și ele vitamine, minerale și antioxidanți), Fructe Uscate de Aronia ECO (reprezintă oricând o gustare hrănitoare) sau Gem Aronia ECO (poate fi un desert delicios).

diferite-produse-pe-baza-de-fructe-de-aronia

Sursă poză: aronia-charlottenburg.ro

Surse:  healthline.com, ncbi.nlm.nih.gov, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, superberries.com, walkingoffpounds.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: aronia-charlottenburg.ro, istockphoto.com

Articolul urmator
Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ
Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bauturi calde sau reci pentru copii vara?
  Bauturi calde sau reci pentru copii vara?

  Băuturi reci pentru copii când vine căldura? Adultii pot consuma fara probleme bauturi la orice temperatura doresc. In cazul copiilor, insa, intervin o serie de preocupari legate de...

  Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai
  Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai

  În zilele călduroase ale verii, nimic nu este mai plăcut decât să te răcorești și să te răsfeți cu ajutorul unui desert ușor și gustos. Un tort cu fructe este o...

  7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta
  7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta

  Alături de grija permanentă pentru ca micuțul tău să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere, îți dorești ca treptat să-l înveți lucruri care să-i permită...

  Restaurantul virtual Yellow.Menu lansează Lunch.Planner, pentru cei care vor să mănânce sănătos și proaspăt în fiecare zi. Ce preferințe culinare au avut românii în această vară
  Restaurantul virtual Yellow.Menu lansează Lunch.Planner, pentru cei care vor să mănânce sănătos și proaspăt în fiecare zi. Ce preferințe culinare au avut românii în această vară

  Pandemia a schimbat comportamentul de consum al românilor, aceștia dorindu-și să servească în continuare masa ca la restaurant, dar în intimitatea casei sau la birou....

  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete
  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete

  Printre felurile de mâncare cele mai recomandate de medicii nutriționiști se numără și ciorbele și supele. Hrănitoare, versatile, ușor de digerat și spornice, acestea ar...

  Această mamă a pus toată familia la un regim atipic: fără ecrane, doar cu cărți
  Această mamă a pus toată familia la un regim atipic: fără ecrane, doar cu cărți

  Am mai auzit de diete alimentare, însă de diete legate de timpul petrecut în fața ecranelor, mai puțin. Această mamă de peste hotare a decis să își încurajeze...

  Caz unic în lume: familia cu două rânduri de gemene interasiale, câte una din fiecare rasă. Genetica este spectaculoasă!
  Caz unic în lume: familia cu două rânduri de gemene interasiale, câte una din fiecare rasă. Genetica este spectaculoasă!

  Un cuplu de britanici a devenit prima familie din lume cu 2 perechi de gemeni interasiali, câte unul din fiecare rasă.

  Parentingul și agorafobia. Cum reușește o mamă să aibă grijă de familia ei deși iese din casă o dată la două luni
  Parentingul și agorafobia. Cum reușește o mamă să aibă grijă de familia ei deși iese din casă o dată la două luni

  Știai că agorafobia afectează viața a milioane de oameni? Curios, nu-i așa? Ei bine, atunci când o mamă manifestă această tulburare, lucrurile se complică. Din cauza fricii...

  © 2023 Qbebe