Tu știi cum să scapi de simptomele supăratoare ale rinitei?

Qbebe.ro

Primavara reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o bucurie și un prilej de a petrece timp în natură. Pentru alții însă, poate însemna un sezon al neplăcerilor și al disconfortului pentru că primavara este și anotimpul de debut al alergiilor sezoniere precum rinita alergică.

Rinita alergică este o inflamație acută sau cronică a mucoasei nazale declanșată de un răspuns imun la diverși alergeni precum polen, păr de animale, acarieni sau mucegaiuri. Peste 30% dintre europeni suferă de rinită alergică, debutul acestei afecțiuni fiind de multe ori înaintea vârstei de 10 de ani.

Simptomele nazale la copii sunt similare cu cele de la adulți, precum: prurit si congestie nazală, rinoree si strănut. Dacă cei mici dezvoltă simptome ale răcelii în fiecare an în aceeași perioadă, este posibil să se confrunte cu rinită alergică sezonieră. Copiii care cresc în mediul rural (mediul cu gamă largă de expuneri microbiene) prezintă atopii mai rar.

Reacțiile sistemului imunitar dau pacientului o senzație de disconfort majoră și, de cele mai multe ori, pacienții cu rinită alergică au o calitate a vieții alterată. Pacienților le sunt afectate funcția olfactivă, gustul și adesea calitatea somnului. Din nefericire, rinita alergică este un factor de risc major și pentru astm.

rinita-alergica-la copil

Cum se tratează rinita alergică?

Strategiile de tratament în cazul rinitei alergice pot varia de la un pacient la altul, însă în general se folosesc antihistaminice, decongestionante nazale, glucocorticoizi intranazali sau imunoterapie.Tratamentul clasic poate genera reacții adverse precum cefalee, somnolență, oboseală, uscăciunea nasului, rinita medicamentoasă, epistaxis. Uneori, acesta poate avea eficacitate limitată la pacienții cu sensibilitate la mai mulți alergeni.

De aceea, medicii care tratează această afecțiune recomandă și probiotice care ajută la echilibrarea sistemului imun, reduc simptomele acestei afecțiuni și au un rol adjuvant în terapia convențională. Un astfel de probiotic este ATOPRIN®, care este o combinație de tulpini sigură și fără să aibă efecte adverse: Lactobacillus paracasei LP-33, Lactobacillus paracasei GMNL-133 și vitamina D3.

ATOPRIN® reduce frecvența și severitatea simptomelor oculare și nazale

Datele din literatura de specialitate susțin eficiența tulpinilor de Lactobacillus paracasei LP-33 și Lactobacillus paracasei GMNL-133 în controlul simptomelor de rinită alergică. Astfel, studiile științifice care au urmărit un total de peste 1.900 de pacienți (au fost incluși pacienți cu diferite vârste) au arătat eficiența administrării de probiotice în rinita alergică. Experții au concluzionat că administrarea de Lactobacillus paracasei LP-33 a îmbunatățit semnificativ calitatea vieții pacienților cu rinită alergică intermitentă și persistentă.

De asemenea, un alt studiu care urmarește eficiența și siguranța Lactobacillus paracasei LP-33 alături de terapia standard cu antihistanimice la peste 600 de pacienți cu rinită alergică, după 5 săptămâni de administrare, a demonstrat îmbunatățirea calității vieții și o reducere semnificativă a simptomelor oculare doar la pacienții care au primit Lactobacillus paracasei LP-33 față de placebo. Alte dovezi recente susțin eficiența Lactobacillus paracasei LP-33 în rinita alergică la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, probioticul având un beneficiu suplimentar față de un antihistaminic pentru a trata rinita alergică, fără niciun efect secundar la copii.

Mecanism de acțiune complex, fără efecte adverse

Microbiota intestinală interacționează cu sistemul imun GALT (țesut limfoid asociat tractului gastrointestinal reprezentând aproximativ 70% din sistemul imun) și modulează răspunsul imun. Modificarea microbiotei este responsabilă de creșterea incidenței alergiilor, astfel că rinita alergică apare ca urmare a rezultatului dintre răspunsul imun mediat de imunoglobulina E (IgE) și o rețea complexă de celule - mediatori și cytokine. Imunoglobulina E (IgE) este implicată în reactia alergică declanșată de un dezechilibru între celulele T helper 1(Th1) și celulele T helper 2 (Th2) ale raspunsului imun.

Lactobacillus paracasei LP-33 și Lactobacillus paracasei GMNL-133 sunt tulpini probiotice patentate, selectate pentru îmbunătățirea răspunsului imun în alergii prin stimularea răspunsului imun Th1 și reducerea sintezei IgE, în timp ce vitamina D modulează răspunsul imun în rinită alergică.

ATOPRIN® se poate administra pe cale orală adulților și copiilor, fiind recomandat pentru reducerea semnificativă a simptomelor clinice ale rinitei persistente sau intermitente și implicit pentru îmbunătățirea calității vieții pe parcursul sezonului alergic.

Pentru achiziționarea produselor Innergy vă rugăm să consultați lista farmaciilor partenere aici!
Pentru mai multe informații despre produsele Innergy vă rugăm să accesați >> https://bit.ly/3fqZKG3

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Imunitatea copilului în vacanța de vară! Cum eviți răcelile banale și supărătoare
  Imunitatea copilului în vacanța de vară! Cum eviți răcelile banale și supărătoare

  Deși poți fi tentată să crezi că odată cu încălzirea vremii este aproape imposibil ca micuțul tău să treacă iar prin disconfortul produs de răceli, în realitate...

  Care sunt simptomele ovulației?
  Care sunt simptomele ovulației?

  Uneori ne confruntăm cu dureri pelviabdominale intense fără să știm cauza. Recomandarea este să ne prezentăm la medicul specialist dacă ne confruntăm cu astfel de simptome,...

  Exercițiile fizice provoacă disconfort vaginal? 4 metode care te ajută să scapi de probleme
  Exercițiile fizice provoacă disconfort vaginal? 4 metode care te ajută să scapi de probleme

  Exercițiile fizice fac parte dintr-un stil de viață sănătos, fără îndoială. Specialiștii chiar ne recomandă mișcare zilnică de minim 30 de minute, pentru a ne bucura de ce...

  50% dintre cei cu coronavirus nu au simptome. Cum știi dacă l-ai avut și ce trebuie să faci
  50% dintre cei cu coronavirus nu au simptome. Cum știi dacă l-ai avut și ce trebuie să faci

  Pe măsură ce pandemia de coronavirus înaintează, timpul care trece oferă specialiștilor posibilitatea de a analiza mai bine acest virus, dar și linia temporală a acestuia....

  Durerea de ureche: ce trebuie să ştii şi cum să o tratezi
  Durerea de ureche: ce trebuie să ştii şi cum să o tratezi

  Durerea de ureche este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, cu care te poţi confrunta la orice vârstă. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a descoperi...

  7 metode care te ajută să scapi de mâncărimea vaginală
  7 metode care te ajută să scapi de mâncărimea vaginală

  O mâncărime vaginală poate surveni oricând, alterându-ți starea de bine și determinându-te să te întrebi dacă nu cumva este ceva în neregulă....

  Dacă ai făcut vaccinul BCG anti-tuberculoză ai șanse mai mari să scapi de coronavirus
  Dacă ai făcut vaccinul BCG anti-tuberculoză ai șanse mai mari să scapi de coronavirus

  Cu siguranță în momentul în care ați citit titlul acestui articol, v-ați uitat la semnul pe care vaccinul Bacillus Calmette-Guerin (BCG) l-a lăsat pe brațul vostru, o...

  © 2023 Qbebe