Burtici fericite

Tu știi cum să scapi de simptomele supăratoare ale rinitei?

Primavara reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o bucurie și un prilej de a petrece timp în natură. Pentru alții însă, poate însemna un sezon al neplăcerilor și al disconfortului pentru că primavara este și anotimpul de debut al alergiilor sezoniere precum rinita alergică.

Rinita alergică este o inflamație acută sau cronică a mucoasei nazale declanșată de un răspuns imun la diverși alergeni precum polen, păr de animale, acarieni sau mucegaiuri. Peste 30% dintre europeni suferă de rinită alergică, debutul acestei afecțiuni fiind de multe ori înaintea vârstei de 10 de ani.

Simptomele nazale la copii sunt similare cu cele de la adulți, precum: prurit si congestie nazală, rinoree si strănut. Dacă cei mici dezvoltă simptome ale răcelii în fiecare an în aceeași perioadă, este posibil să se confrunte cu rinită alergică sezonieră. Copiii care cresc în mediul rural (mediul cu gamă largă de expuneri microbiene) prezintă atopii mai rar.

Reacțiile sistemului imunitar dau pacientului o senzație de disconfort majoră și, de cele mai multe ori, pacienții cu rinită alergică au o calitate a vieții alterată. Pacienților le sunt afectate funcția olfactivă, gustul și adesea calitatea somnului. Din nefericire, rinita alergică este un factor de risc major și pentru astm.

rinita-alergica-la copil

Cum se tratează rinita alergică?

Strategiile de tratament în cazul rinitei alergice pot varia de la un pacient la altul, însă în general se folosesc antihistaminice, decongestionante nazale, glucocorticoizi intranazali sau imunoterapie.Tratamentul clasic poate genera reacții adverse precum cefalee, somnolență, oboseală, uscăciunea nasului, rinita medicamentoasă, epistaxis. Uneori, acesta poate avea eficacitate limitată la pacienții cu sensibilitate la mai mulți alergeni.

De aceea, medicii care tratează această afecțiune recomandă și probiotice care ajută la echilibrarea sistemului imun, reduc simptomele acestei afecțiuni și au un rol adjuvant în terapia convențională. Un astfel de probiotic este ATOPRIN®, care este o combinație de tulpini sigură și fără să aibă efecte adverse: Lactobacillus paracasei LP-33, Lactobacillus paracasei GMNL-133 și vitamina D3.

ATOPRIN® reduce frecvența și severitatea simptomelor oculare și nazale

Datele din literatura de specialitate susțin eficiența tulpinilor de Lactobacillus paracasei LP-33 și Lactobacillus paracasei GMNL-133 în controlul simptomelor de rinită alergică. Astfel, studiile științifice care au urmărit un total de peste 1.900 de pacienți (au fost incluși pacienți cu diferite vârste) au arătat eficiența administrării de probiotice în rinita alergică. Experții au concluzionat că administrarea de Lactobacillus paracasei LP-33 a îmbunatățit semnificativ calitatea vieții pacienților cu rinită alergică intermitentă și persistentă.

De asemenea, un alt studiu care urmarește eficiența și siguranța Lactobacillus paracasei LP-33 alături de terapia standard cu antihistanimice la peste 600 de pacienți cu rinită alergică, după 5 săptămâni de administrare, a demonstrat îmbunatățirea calității vieții și o reducere semnificativă a simptomelor oculare doar la pacienții care au primit Lactobacillus paracasei LP-33 față de placebo. Alte dovezi recente susțin eficiența Lactobacillus paracasei LP-33 în rinita alergică la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, probioticul având un beneficiu suplimentar față de un antihistaminic pentru a trata rinita alergică, fără niciun efect secundar la copii.

Mecanism de acțiune complex, fără efecte adverse

Microbiota intestinală interacționează cu sistemul imun GALT (țesut limfoid asociat tractului gastrointestinal reprezentând aproximativ 70% din sistemul imun) și modulează răspunsul imun. Modificarea microbiotei este responsabilă de creșterea incidenței alergiilor, astfel că rinita alergică apare ca urmare a rezultatului dintre răspunsul imun mediat de imunoglobulina E (IgE) și o rețea complexă de celule - mediatori și cytokine. Imunoglobulina E (IgE) este implicată în reactia alergică declanșată de un dezechilibru între celulele T helper 1(Th1) și celulele T helper 2 (Th2) ale raspunsului imun.

Lactobacillus paracasei LP-33 și Lactobacillus paracasei GMNL-133 sunt tulpini probiotice patentate, selectate pentru îmbunătățirea răspunsului imun în alergii prin stimularea răspunsului imun Th1 și reducerea sintezei IgE, în timp ce vitamina D modulează răspunsul imun în rinită alergică.

ATOPRIN® se poate administra pe cale orală adulților și copiilor, fiind recomandat pentru reducerea semnificativă a simptomelor clinice ale rinitei persistente sau intermitente și implicit pentru îmbunătățirea calității vieții pe parcursul sezonului alergic.

Pentru achiziționarea produselor Innergy vă rugăm să consultați lista farmaciilor partenere aici!
Pentru mai multe informații despre produsele Innergy vă rugăm să accesați >> https://bit.ly/3fqZKG3

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Adio migrene supărătoare! Uite cum scapi de durere
  Adio migrene supărătoare! Uite cum scapi de durere

  Durerile de cap sunt la ordinea zilei pentru anumite persoane. Apar în diferite perioade, sunt de intensități și localizări variate, tocmai de aceea este extrem de important să...

  Vine primăvara! Cum previi apariția rinitei alergice la copii?
  Vine primăvara! Cum previi apariția rinitei alergice la copii?

  Cu mic, cu mare, toți așteptăm primăvara cu nerăbdare. Vrem să ne bucurăm din plin de tot ceea ce ne oferă, dar mai ales de posibilitatea de a petrece mai mult timp în aer...

  Cum sa scapi de sughit. Cele mai trasnite leacuri
  Cum sa scapi de sughit. Cele mai trasnite leacuri

  Oricine s-a confruntat cu sughitul. Insa daca sughiti prea des, sau esti enervat de el, ar trebui sa incerci unul dintre urmatoarele leacuri pentru a scapa de el.

  Cum sa scapi de matreata cu solutii naturale
  Cum sa scapi de matreata cu solutii naturale

  Cum sa scapi de matreata. Matreata este o adevarata durere de cap, nu de putine ori cei care se confrunta cu ea cauta diferite solutii pentru a rezolva problema. Inainte de orice trebuie sa...

  Gandaci de bucatarie. Cum sa scapi de gandaci fara sa utilizezi substante periculoase
  Gandaci de bucatarie. Cum sa scapi de gandaci fara sa utilizezi substante periculoase

  Gandaci de bucatarie. Nu incape indoiala ca gandacii sunt dezgustatori, iar cand iti apar in casa trebuie sa iei masuri urgent. Nu doar ca sunt nesuferiti, dar gandacii pot raspandii boli...

  Tuse seaca. Ce o cauzeaza si cum scapi de ea
  Tuse seaca. Ce o cauzeaza si cum scapi de ea

  Daca te confrunti cu tuse seaca si nu mai stii cum sa scapi de ea, citeste in continuare. Acest articol iti prezinta cauzele care duc la tuse seaca, precum si ce ai de facut ca sa scapi de...

  Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!
  Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!

  Te intrebi cum sa scapi de stres? Stresul este una dintre principale cauze care duc la aparitia problemelor de sanatate. Pentru a scapa de senzatiile de disconfort cauzate de acest...

  © 2021 Qbebe