Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am întreținut relații sexuale cu un prieten

Bianca Geica - Redactor Senior

Unele femei nu au nicio problemă în a rămâne însărcinate, în timp ce altele se chinuie ani întregi pentru a face un copil. Mii sau chiar zeci de mii de euro investiți în proceduri care promit să te ajute să îți îndeplinești cea mai mare dorința, aceea de a fi mamă. Din păcate, nu toate femeile își permit astfel de tratamente extrem de costisitoare. 

Printre ele se numără si o femeie din Statele Unite, care fiindcă nu dispunea de resursele financiare necesare unui tratament de fertilitate, a decis să facă sex cu un prieten pentru a rămâne însărcinată. Iată povestea ei!

femeie care imbratiseaza un barbat

Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am făcut sex cu un prieten

Banii, dacă ii ai, desigur, te pot ajuta să obții enorm de multe lucruri: de la a-ți deschide propria afacere, a călători și a-ți cumpăra casa mult dorită, până la sănătate. Pentru că, așa cum bine știm, unele tratamente te fac să scoți din buzunare mii sau chiar zeci de mii de euro. Printre aceste tratamente sunt și cele pentru fertilitate, la care ar fi trebuit să recurg în momentul în care am decis că vreau un copil.

Aveam 33, aproape 34 de ani când am hotărât că sunt pregătită să devin mamă. Nu aveam o relație la vremea respectivă. De atlfel, întregul meu trecut amoros a fost pavat numai cu deziluzii, dezamăgiri și parteneri care își doreau doar distracție, nu și stabilitate. Așa că am început să iau tot mai în serios ideea de a recurge la inseminare artificială pentru a rămâne însărcinată. Nu mă speria gândul că aș fi putut fi o mamă singură. Eram suficient de pregătită atât emoțional pentru a-i oferi copilului meu tot suportul și toată iubirea de care avea nevoie, dar și financiar, având un job stabil, că profesor universitar. Nu aveam rate la bancă sau alte datorii.

Citește și: Dezvăluire șocantă: un medic și-a folosit propria spermă pentru inseminare și acum are 48 de copii

Dar chiar dacă eram pregătită financiar pentru a crește un copil, nimic nu m-a pregătit pentru „scorul” pe care medicii mi-l dădeau când venea vorba de tratamente de fertilitate. La prima clinică la care am fost, consultația m-a costat 450 de dolari și încă 350 de dolari pentru alte analize legate de ovulatie. Iar fiecare inseminare artificială, pentru că nimeni nu garanta că sarcina „s-ar fi prins” din primele încercări, m-ar fi costat câte 350 de dolari. Pe puțin!

Inițial am vrut să folosesc spermă de la un donator anonim. Între timp, un fost coleg de camera mi-a spus a donat, la un moment dat, spermă unui cuplu pe care îl cunoștea, așa că m-am gândit de ce nu aș face și eu asta? De ce să nu apelez și eu la un prieten pentru a mă ajuta în acest sens? Mai ales că, în toți acești ani, am rămas în relații excelente cu tipii pe care i-am întâlnit. Unii dintre ei mi-au devenit confidenți. Așa că am hotărât să apelez la unul dintre acești bărbați. Să ii spunem Robert.

Chiar dacă aș fi vrut să folosesc sperma lui Robert, ar fi trebuit să trec prin banca de spermă, deoarece clinică de fertilitate pe care o alesesem nu permitea sperma proaspătă de la donatori care nu sunt soți - doar spermă congelată. Personalul clinicii îmi explicase că procedează astfel pentru a elimina posibile procese legate de paternitate. Înghețarea spermei ajută la eliminarea oricărei ambiguități legale. Dar costul unei inseminări artificiale crește mult atunci când e nevoie de spermă congelată. Așa că pentru a află mai multe despre prețurile actuale, am sunat la cea mai mare bancă de spermă din Statele Unite, de unde am aflat că dacă vreau să folosesc sperma unui donator anonim, ar trebui să plătesc cam 1.000 de dolari pe flacon. Acesta este doar tariful de bază, care îți permite să alegi un donator folosind informații limitate. Detalii precum fotografiile donatorului au un cost suplimentar.

Sperma unui donator „cunoscut”, costă peste 5.000 de dolari pentru primul set de fiole. (Un „set” conține toată cantitatea de spermă pe care donatorul o poate elibera într-o singură ejaculare. Ar putea fi o fiolă sau opt). Acest cost este justificat, spun reprezentanții băncii de spermă, banii alocându-se testelor și analizelor necesare. Am decis să fac acest pas, însă, din păcate, pentru mine nu a funcționat. Deși sperma lui Robert era sănătoasă, conform analizelor medicale, nu am reușit să rămân însărcinată. Iar ca să repet procedura, ar fi trebuit să scot din buzunar alte mii de dolari, pe care nu le aveam. Așa că a trebuit să caut soluții mai puțin costisitoare. Exact, am decis să apelez la varianta clasică pentru a rămâne însărcinată - sexul.

Citește și: Povestea incredibilă a unui mămici care s-a îndrăgostit de donatorul ei de spermă, cel care a ajutat-o să devină mamă

Dar cu cine? Cu Robert nu aș fi putut face asta în veci, așa că am început să dau de veste prietenilor că sunt în căutarea unui donator de spermă. Nu mai mult de două săptămâni mai târziu, o prietenă mi-a recomandat pe cineva cu care se întâlnea. Era drăguț, liniștit, blond, un veteran. Lucra ca programator, era pasionat de yoga și avea un stil de viață echilibrat și sănătos. Când ne-am întâlnit la o cafea, a părut un om cu principii, grijuliu, sincer. A spus că vrea să facă bine în lume. În plus, era interesat de relații netradiționale, care să nu implice niciun fel de obligație. Era perfect!

Și-a făcut testele pentru depistarea eventualelor boli cu transmitere sexuală și am aranjat că el să vină la mine acasă, când aveam să fiu la ovulație, ca să facem sex. Două săptămâni mai târziu, mi-am făcut un test de sarcină care a ieșit negativ. Așa că am încercat din nou.

test de sarcina negativ

Între timp, începusem să mă întâlnesc cu cineva. Ne întâlneam ocazional; era o relație fără presiune, fără așteptări prea mari. Îmi era ușor să fiu eu însămi în preajma lui. Nu făceam sex. Dar mi-am dat seama că trebuie să am o discuție serioasă cu el în curând. El știa că îmi doream un copil - am fost sinceră în legătură cu asta - dar mi-am dat seama că nu aveam cum să mă întâlnesc cu o persoană și să încerc să concep un copil cu alta în același timp.

După, probabil, cea mai importantă discuție pe care am avut-o vreodată cu o persoană în viața mea, am decis că el va fi „donatorul meu”. Am folosit un contract de donator pentru a ne clarifica intențiile și pentru a oferi cât mai multă protecție juridică posibil. Nu ar fi existat niciun fel de obligații. Și uite așa m-am trezit făcând sex pentru a rămâne însărcinată. În ziua în care am primit rezultatul testului de sarcină, pozitiv, am fost extaziată. Eu și donatorul ne-am despărțit, însă, câteva luni mai târziu.

Cred că am făcut alegerea corectă. Totuși, a fost riscant, însă în cea mai mare parte, lucrurile s-au rezolvat. Am o fiică minunată, iar în ceea ce privește viața mea amoroasă, între timp pot să spun că mi-am găsit jumătatea, dragostea vieții mele, care în curând va fi soțul meu.

Citește și: Ce analize sunt recomandate în fiecare trimestru de sarcină

Articol tradus și adaptat în limba română după un material publicat pe parents.com.

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Încep din nou tratamentul pentru fertilizare și sunt îngrozită...
  Încep din nou tratamentul pentru fertilizare și sunt îngrozită...

  Infertilitatea este una dintre cele mai grele experiențe prin care poate trece o femeie. Cu toate că există tratament pentru fertilitate, acesta nu este un proces ușor și nici unul 100%...

  Cât costă un test de fertilitate la bărbaţi în România
  Cât costă un test de fertilitate la bărbaţi în România

  În vederea identificării problemelor care duc la infertilitate, simplele consultaţii medicale nu sunt suficiente, fiind necesare teste speciale, atât pentru femei, cât...

  Cât de des trebuie să ai relații intime dacă vrei să rămâi însărcinată
  Cât de des trebuie să ai relații intime dacă vrei să rămâi însărcinată

  Cât de des trebuie să faci dragoste pentru a rămâne însărcinată? Cresc șansele unei sarcini dacă faci sex în fiecare zi? În încercarea de a deveni...

  Tot ce trebuie să știi despre tratamentul candidei în sarcină direct de la specialist
  Tot ce trebuie să știi despre tratamentul candidei în sarcină direct de la specialist

  Sarcina reprezintă perioada din viața unei femei în care au loc numeroase schimbări, atât din punct de vedere psihologic, cât și la nivelul corpului. În sarcină,...

  O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul
  O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul

  Este posibil să rămâi însărcinată chiar dacă ești deja gravidă? Ei bine, da! O femeie din Statele Unite, Odalis Martinez, a rămas însărcinată cu al doilea copil,...

  A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni
  A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni

  Poți să rămâi gravidă în timpul sarcinii? Ei bine, da! I s-a întâmplat unei femei din Marea Britanie, care a rămas însărcinată cu al doilea copil...

  Câinele meu și-a dat seama că sarcina mea era în pericol. Mi-a salvat bebelușul
  Câinele meu și-a dat seama că sarcina mea era în pericol. Mi-a salvat bebelușul

  O mămică de peste hotare ne demonstrează tuturor că, într-adevăr, câinele este cel mai bun prieten al omului. Femeia mărturisește că are un cățel extrem de inteligent...

  © 2023 Qbebe