Cele mai bune poziții pentru relațiile intime când ești însărcinată

Irina Olteanu - Redactor Senior

Sexul în sarcină nu va semăna cu cel de dinainte să fii însărcinată deoarece se vor schimba nu doar corpul tău, ci și preferințele tale. În plus, chiar dacă îți vei dori să practici folosești poziții, îți va părea total inconfortabil. În continuare îți oferim câteva idei pe care le poți pune în practică atunci când dorești relații intime și ești însărcinată.

Poziții pentru relațiile intime când ești însărcinată

Atunci când ești însărcinată nu ai practic nicio restricție cu privire la pozițiile de sex, atâta timp cât te simți confortabil. Dar, pe măsură ce sarcina avansează, vei putea descoperi că îți va fi tot mai greu să te miști din cauza burticii. Astfel, în primul trimestru de sarcină există șanse mari ca aproape orice poziție sexuală să se simtă bine, dacă și tu te simți bine (sunt extrem de deranjante simptome precum greață, balonare și epuizare). Odată ce ajungi în cel de-al doilea trimestreu de sarcină rămâne în continuare valabil că este bine atâta timp cât te simți bine.

pozitii pentru relatiile intime cand esti

Femeile care au orgasme în timpul sarcinii se bucură de hormoni calmanți și un flux cardiovascular crescut, beneficii care ajung și la bebeluș, conform consilierului în urologie, sănătatea femeii și medicină sexuală, Aleece Forsnight.

Medicul specialist în obstetrică și ginecologie, Kameelah Phillips, declară următoarele cu privire la schimbările prin care trece corpul unei femei în sarcină "în timpul sarcinii se modifică statusul cardiovascular al unei femei. Partenerul său trebuie să înțeleagă că nu va mai putea practica anumite poziții, precum întins pe spate, pentru un timp îndelungat deoarece va avea probleme cu respirația. Acesta este momentul potrivit să experimentezi pentru ca viitoarea mămică să se simtă bine și confortabil".

Kaylyn Easton, manager și fondator al unei companii de lubrifiant vegan, subliniază că "pozițiile confortabile și plăcute de sex se vor modifica pe durata sarcinii. Astfel, cele care funcționau sau care îți făceau plăcere în trecut nu se vor mai regăsi în lista din prezent. Comunicarea dintre parteneri rămâne însă extrem de importantă, mai ales că organismul unei femei se schimbă, ca și nivelurile hormonale. Partenerul trebuie să nu se teamă să îi adreseze întrebări în fiecare trimestru de sarcină deoarece este o experiență unică pentru fiecare femeie."

Poziții pentru relațiile intime când ești însărcinată

1. Poziția forfece

Aceasta este o poziție delicată și implică o penetrare mai superficială, susține medicul Ava Cadell, dar fluxul sanguin crescut din sarcină va conferi o senzație plăcută. Stați în pat cu fața unul la altul. Ridică piciorul drept al partenerului peste piciorul tău stâng și piciorul tău drept peste piciorul său stâng. Apoi te poți întinde, în timp ce partenerul se va propti în mâini și te va penetra ușor.

2. Bărbatul stă în spatele femeii

Medicul Jess O'Reilly descrie poziția astfel: femeia stă cu fața către perete cu picioarele depărtate și cu mâinile sprijinite de peretele de deasupra capului său. Se îndoaie din mijloc pentru a-și așeza burtica confortabil, dacă este necesar. Partenerul stă în spatele ei și o penetrează.

3. Lingură

Medicul Jess O'Reilly descrie poziția astfel: femeia stă pe partea sa stângă, susținută de pernele dintre genunchi sau șolduri, dacă este nevoie. Partenerul se întinde în spatele ei astfel încât amândoi să se bucure de beneficiile unui contact corporal complet. 

4. Femeia stă deasupra

Preia controlul pentru confortul său. Astfel vei putea stabili ritmul și profunzimea contactului, în vreme ce partenerul va avea acces la sânii tăi, mai sensibili decât au fost vreodată. Partenerul stă întins pe spate, cu picioarele depărtate. Tu îngenunchezi lângă el și îți desfaci picioarele și cuprinzi șoldurile lui stând cu fața către el. Atunci când stai în genunchi, te poți coborî și poți urca cât de încet sau repede dorești.

5. În patru labe

Dacă simți durere în timpul acestei poziții, îți poți propti pieptul pe niște perne, recomandă medicul Alyssa Dweck. Așază-te în mâini și genunchi, pe pat sau pe podea, iar partenerul te va penetra din spate și va reuși să îți atingă clitorisul cât mai mult.

6. Cu picioarele sus

Medicul Jess O'Reilly descrie poziția astfel: stă întinsă pe spate cu mai multe perne (sau o pernă mare) așezate sub șold. Partenerul său îngenunchează între coapsele sale și îi ridică ușor picioarele cu mâinile pentru a o putea penetra.

7. Femeia deasupra, întoarsă invers

Medicul Jess O'Reilly descrie poziția astfel: stă peste partenerul ei cu fața către picioarele lui. Poate controla atât profunzimea penetrării, cât și viteza și unghiul.

8. Cu șoldurile ridicate

Medicul Jess O'Reilly descrie poziția astfel: stă întinsă pe spate cu picioarele atârnând pe marginea patului (dar la fel de util este și un scaun nu foarte înalt, o canapea). Partenerul stă pe podea între picioarele sale.

pozitii pentru relatiile intime cand esti insarcinata

Informații importante despre siguranța sexului în sarcină

Cu excepția situației în care medicul îți oferă o anumită recomandare, nu este nimic interzis. Până în cel de-al doilea trimestru de sarcină îți vei dori să renunți la acele poziții care pun greutate pe burtică, precum cea în care partenerul stă întins direct peste tine sau pe stomacul tău sau pozițiile în care stai prea mult timp întinsă pe spate. Caută-le pe cele preferate, care îți par și confortabile și nu renunța să explorezi.

Există câteva lucruri de care este bine să ții seama totuși pentru a evita să te expui pe tine sau pe bebeluș vreunui risc: limitează la o durată scurtă pozițiile în care bărbatul stă deasupra după 20 de săptămâni gestaționale - te pot face să te simți amețită și vor reduce fluxul sanguin către bebeluș, în plus aplicând presiune inconfortabilă pe spatele tău. De asemenea, ai grijă când practici sexul anal; dacă vrei să îl continui cu sex vaginal asigură-te că tu și partenerul tău vă spălați bine pentru a preveni bacteriile cauzatoare de infecții să pătrundă. Este de evitat dacă ai de-a face cu hemoroizi.
Mergi la medic dacă te confrunți cu durere, sângerare, scurtarea respirației, alte probleme fizice în timpul raportului sexual.

Citește și: Pozitii sexuale pentru fiecare trimestru de sarcina 

Surse: https://au.askmen.com; www.whattoexpect.com; www.healthline.com; www.womenshealthmag.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un soț a centralizat într-un Excel fiecare moment când soția lui a refuzat relațiile intime și scuza pe care aceasta a folosit-o
  Un soț a centralizat într-un Excel fiecare moment când soția lui a refuzat relațiile intime și scuza pe care aceasta a folosit-o

  Statisticile spun că peste 35% dintre adulți spun că oboseala este ceea ce îi determină să evite relațiile sexuale. Conform unui studiu britanic efectuat pe 4000 de adulți, top...

  Jurnal de copil: Azi am vorbit cu mami despre relațiile intime
  Jurnal de copil: Azi am vorbit cu mami despre relațiile intime

  Azi am vorbit cu mami despre sex. Bine, sinceră să fiu nu numai azi am vorbit cu mami despre asta. Dar o să vă zic despre cum a aflat mami că știam despre sex și alte...

  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații
  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații

  În condițiile în care mediul online este tot mai aproape de copilul tău, te străduiești adesea să identifici punctele „tari” și pe cele „slabe” ale...

  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

  Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

  „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei
  „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei

  Cele nouă luni de sarcină vin la pachet cu o mulțime de provocări pentru multe cupluri. În timp ce unele relații se consolidează în această perioadă, pentru alte cupluri,...

  Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii
  Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii

  La fel cum s-a întâmplat în cazul altor aspecte ale vieții, și în ceea ce privește zodiile s-au creat, de-a lungul timpului, diverse stereotipuri. Acestea țin de...

  Una dintre cele mai faimoase artiste din lume este însărcinată cu primul copil
  Una dintre cele mai faimoase artiste din lume este însărcinată cu primul copil

  Face parte dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din ultimii ani şi se pregăteşte să devină mamă. A anunțat cu bucurie că este însărcinată cu primul ei copil și...

  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

  „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

  © 2023 Qbebe