Suplimentele pe baza de plante pot mari sansele de a ramane insarcinata

Suplimentele pe baza de plante pot mari sansele de a ramane insarcinata

Irina Olteanu - Redactor Senior

Suplimentele pe baza de plante se dovedesc adeseori o varianta comoda si mult mai ieftina decat clasicele si chinuitoarele tratamente de fertilitate. Trebuie sa le utilizati cu precautie si sa apelati la un specialist in domeniu pentru a va asigura ca le puteti intrebuinta fara probleme. Care sunt suplimentele pe baza de plante cel mai des utilizate si ce efect au, vom afla in continuare.

Suplimente pe baza de plante - Vitex (castan salbatic)

Vitex (fructe naturale) este o binecunoscuta planta medicinala folosita de mult timp in echilibrarea hormonala a femeii. Aceasta actioneaza asupra glandei pituitare si a hipotalamusului prin cresterea nivelui de hormoni LH si prin inhibarea eliberarii de hormoni FSH conducand la transformarea estrogenului in progestoren (prelungeste si faza luteala), scazand si nivelul de prolactina (poate ajuta fertilitatea). Acest proces de transformare este ajutat indirect de catre vitex, fara a fi un hormon. Daca ramaneti insarcinata, nu trebuie sa-l mai folositi. In cadrul unui studiu efectuat in 2004, dintr-un grup de 15 femei, o treime au ramas insarcinate dupa 5 luni de administrare.

Suplimente pe baza de plante - Angelica

Dong quai sau radacina de angelica este o planta medicinala chinezeasca folosita ca tonic pentru sange. Contine micronutrimenti - fier, vitamina B12 si vitamina E, ce modifica proprietatile sangelui. Echilibreaza estrogenul in corp si este folosit in China pentru a regla ciclul menstrual. Aceasta planta este si un solvent al sangelui si din aceasta cauza nu trebuie utilizat pe perioada menstruatiei. Poate fi de ajutor mai ales in imbunatatirea sanselor de implantare la femeile care au probleme de imunitate, insa nu trebuie consumat daca urmati deja un tratament cu aspirina pentru a reduce cheagurile de sange.

Suplimente pe baza de plante - Radacina de unicorn fals

Este folosita pentru amenoree (lipsa menstuatiei), dismenoree (dureri la menstruatie), endometrioza (inflamatia endometrului), dezechilibru hormonal, infertilitate, chisturile ovariene, spermatoree, greturile de dimineata si pentru tratarea avorturilor sau a prolapsului uterin.
Aceasta planta este un tonic pentru organele reproducatoare, in special pentru femeile care vor sa ramana insarcinate (sau sa previna o pierdere de sarcina) si are un efect de normalizare a ovarelor. Calmeaza durerile de ovare sau "uscaciunea" vaginala. Nu trebuie folosit dupa perioada de ovulatie sau de femeile gravide.


 

Suplimente pe baza de plante - Ignama salbatica

Este utilizata in crampe musculare (avand un bun efect antispastic) dismenoree, menopauza, dureri ale uterului sau de ovare si poate fi administrata sub forma de capsule sau ceai. Conduce la cresterea nivelului de progestoren (benefica in conceptie). Trebuie consumata dupa ovulatie, in caz contrar poate chiar sa impiedice ovulatia.

Suplimente pe baza de plante - Lumanarele (cimicifuga)

Aceasta planta are efect antispastic ameliorand crampele menstruale si putand stimula ovarele. Poate fi folosita pentru stimularea procesului de ovulatie fara sa aibe vreun efect asupra estrogenului din corp. Consumati-o numai in prima jumatate a ciclului menstrual si opriti administrarea dupa ovulatie.

Suplimente pe baza de plante - Ulei de ciubotica cucului

Ajuta la cresterea calitatii fluidului cervical si contine acizi grasi esentiali pentru creier. Poate fi administrat pe toata durata timpului de la menstruatie la ovulatie, producand contractia uterului (de aceea nu este recomandat sa fie luat dupa ovulatie).

Suplimente pe baza de plante - Frunze de zmeura rosie

Are un bogat continut in nutrimente (in special calciu) si este un tonic uterin, putand fi utilizata
pe durata intregului ciclu deoarece intareste peretele uterului (ajuta la producerea fazei luteale). De obicei, trebuie luate doar in ultimul trimestru de sarcina. Este disponibila sub forma de capsule, dar poate fi intrebuintata si ca infuzie (ceai). Intrebati doctorul daca trebuie sa continuati administrarea si dupa ce a avut loc conceptia.

    

Suplimente pe baza de plante - Ulei de luminita

Este bogat in vitamina E si contine o subtanta cunoscuta drept acid gama linoleic, care se considera ca imbunatateste calitatea mucusului cervical din perioada ovulatiei si face vaginul un mediu mai prielnic pentru sperma. Femeile care nu secreta suficient mucus cervical beneficiaza de efectul sau. Trebuie retinut faptul ca nu trebuie luat continuu (in special dupa ovulatie deoarece poate cauza contractii uterine care afecteaza ovulul in procesul de implantare).

Suplimente pe baza de plante - Laptisor de matca

Este un produs special produs de albine pentru a hrani larvele si se considera a avea multiple beneficii, fiind bogat in aminoacizi, vitamine, zaharuri, lipide si proteine, in special in vitaminele D si E care ajuta o stare de sanatate buna in ansamblu. Pentru femeile care incearca sa conceapta, se considera ca ajuta la echilibrarea hormonala, ajutand la reglarea sistemului endocrin si imbunatatind calitatea ovuleleor. Se pare ca imita efectul estrogenului in corp, prin urmare femeile care sufera de menstruatii neregulate sau de sindromul ovarelor polichistice pot benedicia cel mai mult. Evitati-l insa daca sunteti alergice la miere.

Suplimente pe baza de plante - Frunza de urzica

Are un bogat continut mineral deoarece contine multa clorofila si ofera nutrimente glandelor suprarenale si rinichilor. Este un remediu util si dupa ce ramaneti insarcinate deoarece este bogat in vitamina K (previne hemoragia). Puteti prepara ceaiuri, o cana pe zi fiind suficienta.

Suplimente pe baza de plante - Trifoiul rosu

Are un bogat ocntinut vitaminic si ajuta la un bun echilibru hormonal si imbunatatirea fertilitatii. Trifoiul rosu a demonstrat o sporire a mucusului cervical, ajutand la remedierea uscaciunii vaginale si imbunatatind circulatia sanguina a organelor reproductive. 

Suplimente pe baza de plante - Maca

O planta care echilibreaza hormonal si confera vitalitate. Femeile trebuie sa-l consume doar intre menstruatii si ovulatii si sa intrerupa administrarea in timpul perioadei de sarcina. Poate fi gasita sub forma de pudra sau capsule.

Trebuie sa retineti ca aceste plante, desi sunt usor de achizitionat, nu trebuie utilizate excesiv si este mai bine sa cerem sfatul unui specialist in ce priveste modul lor de administrare si concentratia necesara deoarece pot prezenta efecte adverse (inclusiv asupra fatului) sau interactiuni cu medicamente pentru fertilitate. De asemenea, nu uitati ca nu vor avea efect imediat, ci este necesara o utilizare de cel putin cateva luni.

Surse: www.babycenter.com; http://wellnessmama.com; http://voices.yahoo.com; www.conceiveeasy.com; www.justmommies.com

Articolul urmator
Sunt însărcinată în 8 luni și pot face ca burta mea să se micșoreze într-o clipă, ca să încap în jeanșii mei preferați
Sunt însărcinată în 8 luni și pot face ca burta mea să se micșoreze într-o clipă, ca să încap în jeanșii mei preferați

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Medicii nu îi dădeau șanse să fie mamă! Ce sacrificii a făcut Simona Pătruleasa pentru a rămâne însărcinată, acum 12 ani
    Medicii nu îi dădeau șanse să fie mamă! Ce sacrificii a făcut Simona Pătruleasa pentru a rămâne însărcinată, acum 12 ani

    Simona Pătruleasa este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare de știri. Puțini știu însă că, înainte de a ajunge în televizune, vedetă a fost...

    Sondaj îngrijorător: 95% dintre familiile vulnerabile din România nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor
    Sondaj îngrijorător: 95% dintre familiile vulnerabile din România nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor

    Aproximativ 95% dintre familiile vulnerabile din România nu le pot satisface copiilor nevoile bazale. Un sondaj al ONG-ului Salvați Copiii arată că celor mici le lipsesc alimentele,...

    Mărturia unei mame cu fibroză chistică: „Nu regret că am făcut copii, dar ei pot rămâne oricând fără mine”
    Mărturia unei mame cu fibroză chistică: „Nu regret că am făcut copii, dar ei pot rămâne oricând fără mine”

    Când ești mamă și te confrunți cu o boală rară, care nu se poate vindeca, te întrebi adesea ce se va întâmpla în cazul în care nu vei mai putea fi...

    Sunt însărcinată cu al doilea copil și nu pot renunța la dormitul cu copilul cel mare
    Sunt însărcinată cu al doilea copil și nu pot renunța la dormitul cu copilul cel mare

    Să împart patul cu copilul meu nu a fost ceva ce mi-am propus să fac. Și totuși, iată-mă aici, dormind alături de copilul meu de 2 ani în timp ce sunt însărcinată...

    Nu pot avea copii, dar iubita mea m-a mințit că este însărcinată, crezând că face o glumă bună
    Nu pot avea copii, dar iubita mea m-a mințit că este însărcinată, crezând că face o glumă bună

    Nimănui nu-i place să fie „ținta” unei glume nu tocmai inspirate pe seama unei probleme foarte serioase. Prin așa ceva a trecut și un tânăr de 28 de ani, care știa...

    Expunerea repetată la „substanțe chimice pentru totdeauna” poate scădea cu 40% șansele de fertilitate. Ce spun experții
    Expunerea repetată la „substanțe chimice pentru totdeauna” poate scădea cu 40% șansele de fertilitate. Ce spun experții

    Ce sunt chimicalele permanente care se regăsesc peste tot în jur și cum impactează acestea fertilitatea femeilor? Un studiu din Singapore arată că substanțele chimice care se...

    Cele mai responsabile zodii. Te poți baza pe ele oricând
    Cele mai responsabile zodii. Te poți baza pe ele oricând

    Există persoane pe care știi că te poți baza în orice moment. La care știi că poți apela oricând pentru un sfat sincer sau o vorba bună. Persoane care, indiferent de...

    Plante ocrotite de lege în România: cele mai frumoase 18 flori rare
    Plante ocrotite de lege în România: cele mai frumoase 18 flori rare

    Plantele îndeplinesc simultan mai multe misiuni binefăcătoare nouă. Cele mai importante dintre acestea sunt de a produce oxigen și de a purifica aerul. De câțiva ani...

    © 2024 Qbebe