Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am întreținut relații sexuale cu un prieten

Bianca Geica - Redactor Senior

Unele femei nu au nicio problemă în a rămâne însărcinate, în timp ce altele se chinuie ani întregi pentru a face un copil. Mii sau chiar zeci de mii de euro investiți în proceduri care promit să te ajute să îți îndeplinești cea mai mare dorința, aceea de a fi mamă. Din păcate, nu toate femeile își permit astfel de tratamente extrem de costisitoare. 

Printre ele se numără si o femeie din Statele Unite, care fiindcă nu dispunea de resursele financiare necesare unui tratament de fertilitate, a decis să facă sex cu un prieten pentru a rămâne însărcinată. Iată povestea ei!

femeie care imbratiseaza un barbat

Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am făcut sex cu un prieten

Banii, dacă ii ai, desigur, te pot ajuta să obții enorm de multe lucruri: de la a-ți deschide propria afacere, a călători și a-ți cumpăra casa mult dorită, până la sănătate. Pentru că, așa cum bine știm, unele tratamente te fac să scoți din buzunare mii sau chiar zeci de mii de euro. Printre aceste tratamente sunt și cele pentru fertilitate, la care ar fi trebuit să recurg în momentul în care am decis că vreau un copil.

Aveam 33, aproape 34 de ani când am hotărât că sunt pregătită să devin mamă. Nu aveam o relație la vremea respectivă. De atlfel, întregul meu trecut amoros a fost pavat numai cu deziluzii, dezamăgiri și parteneri care își doreau doar distracție, nu și stabilitate. Așa că am început să iau tot mai în serios ideea de a recurge la inseminare artificială pentru a rămâne însărcinată. Nu mă speria gândul că aș fi putut fi o mamă singură. Eram suficient de pregătită atât emoțional pentru a-i oferi copilului meu tot suportul și toată iubirea de care avea nevoie, dar și financiar, având un job stabil, că profesor universitar. Nu aveam rate la bancă sau alte datorii.

Citește și: Dezvăluire șocantă: un medic și-a folosit propria spermă pentru inseminare și acum are 48 de copii

Dar chiar dacă eram pregătită financiar pentru a crește un copil, nimic nu m-a pregătit pentru „scorul” pe care medicii mi-l dădeau când venea vorba de tratamente de fertilitate. La prima clinică la care am fost, consultația m-a costat 450 de dolari și încă 350 de dolari pentru alte analize legate de ovulatie. Iar fiecare inseminare artificială, pentru că nimeni nu garanta că sarcina „s-ar fi prins” din primele încercări, m-ar fi costat câte 350 de dolari. Pe puțin!

Inițial am vrut să folosesc spermă de la un donator anonim. Între timp, un fost coleg de camera mi-a spus a donat, la un moment dat, spermă unui cuplu pe care îl cunoștea, așa că m-am gândit de ce nu aș face și eu asta? De ce să nu apelez și eu la un prieten pentru a mă ajuta în acest sens? Mai ales că, în toți acești ani, am rămas în relații excelente cu tipii pe care i-am întâlnit. Unii dintre ei mi-au devenit confidenți. Așa că am hotărât să apelez la unul dintre acești bărbați. Să ii spunem Robert.

Chiar dacă aș fi vrut să folosesc sperma lui Robert, ar fi trebuit să trec prin banca de spermă, deoarece clinică de fertilitate pe care o alesesem nu permitea sperma proaspătă de la donatori care nu sunt soți - doar spermă congelată. Personalul clinicii îmi explicase că procedează astfel pentru a elimina posibile procese legate de paternitate. Înghețarea spermei ajută la eliminarea oricărei ambiguități legale. Dar costul unei inseminări artificiale crește mult atunci când e nevoie de spermă congelată. Așa că pentru a află mai multe despre prețurile actuale, am sunat la cea mai mare bancă de spermă din Statele Unite, de unde am aflat că dacă vreau să folosesc sperma unui donator anonim, ar trebui să plătesc cam 1.000 de dolari pe flacon. Acesta este doar tariful de bază, care îți permite să alegi un donator folosind informații limitate. Detalii precum fotografiile donatorului au un cost suplimentar.

Sperma unui donator „cunoscut”, costă peste 5.000 de dolari pentru primul set de fiole. (Un „set” conține toată cantitatea de spermă pe care donatorul o poate elibera într-o singură ejaculare. Ar putea fi o fiolă sau opt). Acest cost este justificat, spun reprezentanții băncii de spermă, banii alocându-se testelor și analizelor necesare. Am decis să fac acest pas, însă, din păcate, pentru mine nu a funcționat. Deși sperma lui Robert era sănătoasă, conform analizelor medicale, nu am reușit să rămân însărcinată. Iar ca să repet procedura, ar fi trebuit să scot din buzunar alte mii de dolari, pe care nu le aveam. Așa că a trebuit să caut soluții mai puțin costisitoare. Exact, am decis să apelez la varianta clasică pentru a rămâne însărcinată - sexul.

Citește și: Povestea incredibilă a unui mămici care s-a îndrăgostit de donatorul ei de spermă, cel care a ajutat-o să devină mamă

Dar cu cine? Cu Robert nu aș fi putut face asta în veci, așa că am început să dau de veste prietenilor că sunt în căutarea unui donator de spermă. Nu mai mult de două săptămâni mai târziu, o prietenă mi-a recomandat pe cineva cu care se întâlnea. Era drăguț, liniștit, blond, un veteran. Lucra ca programator, era pasionat de yoga și avea un stil de viață echilibrat și sănătos. Când ne-am întâlnit la o cafea, a părut un om cu principii, grijuliu, sincer. A spus că vrea să facă bine în lume. În plus, era interesat de relații netradiționale, care să nu implice niciun fel de obligație. Era perfect!

Și-a făcut testele pentru depistarea eventualelor boli cu transmitere sexuală și am aranjat că el să vină la mine acasă, când aveam să fiu la ovulație, ca să facem sex. Două săptămâni mai târziu, mi-am făcut un test de sarcină care a ieșit negativ. Așa că am încercat din nou.

test de sarcina negativ

Între timp, începusem să mă întâlnesc cu cineva. Ne întâlneam ocazional; era o relație fără presiune, fără așteptări prea mari. Îmi era ușor să fiu eu însămi în preajma lui. Nu făceam sex. Dar mi-am dat seama că trebuie să am o discuție serioasă cu el în curând. El știa că îmi doream un copil - am fost sinceră în legătură cu asta - dar mi-am dat seama că nu aveam cum să mă întâlnesc cu o persoană și să încerc să concep un copil cu alta în același timp.

După, probabil, cea mai importantă discuție pe care am avut-o vreodată cu o persoană în viața mea, am decis că el va fi „donatorul meu”. Am folosit un contract de donator pentru a ne clarifica intențiile și pentru a oferi cât mai multă protecție juridică posibil. Nu ar fi existat niciun fel de obligații. Și uite așa m-am trezit făcând sex pentru a rămâne însărcinată. În ziua în care am primit rezultatul testului de sarcină, pozitiv, am fost extaziată. Eu și donatorul ne-am despărțit, însă, câteva luni mai târziu.

Cred că am făcut alegerea corectă. Totuși, a fost riscant, însă în cea mai mare parte, lucrurile s-au rezolvat. Am o fiică minunată, iar în ceea ce privește viața mea amoroasă, între timp pot să spun că mi-am găsit jumătatea, dragostea vieții mele, care în curând va fi soțul meu.

Citește și: Ce analize sunt recomandate în fiecare trimestru de sarcină

Articol tradus și adaptat în limba română după un material publicat pe parents.com.

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soția mea a vândut cadoul fetiței noastre de ziua de naștere pentru că era prea scump
  Soția mea a vândut cadoul fetiței noastre de ziua de naștere pentru că era prea scump

  Una dintre cauzele majore ale izbucnirii tensiunilor într-o căsnicie este când partenerii nu discută înainte de a lua o decizie privitoare la copii. De pildă, un tată...

  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul
  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul

  Doi elevi de la o școală din județul Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii! Totul s-a aflat după ce băiatul s-a lăudat în fața prietenilor cu...

  Fiul meu refuză să se mai joace cu un prieten, așa că am eu acum misiunea ingrată de a rupe prietenia cu el și mama lui
  Fiul meu refuză să se mai joace cu un prieten, așa că am eu acum misiunea ingrată de a rupe prietenia cu el și mama lui

  Încă din primele clipe în care copilul tău începe să lege prietenii, îți dai seama cât de importante sunt acestea pentru dezvoltarea sa emoțională, dar...

  Mama este primul tău prieten și cel mai bun prieten pentru totdeauna
  Mama este primul tău prieten și cel mai bun prieten pentru totdeauna

  De foarte multe ori, din păcate, ajungem să nu conștientizăm valoarea pe care o au mamele în viața noastră. Adevărul este că mama este nu doar primul prieten, dar și cel mai...

  Nimeni nu dorea să îmi țină bebelușul în brațe când l-am născut pentru că era prea urât. Dar iată cum arată acum
  Nimeni nu dorea să îmi țină bebelușul în brațe când l-am născut pentru că era prea urât. Dar iată cum arată acum

  Foarte puțini nou-născuți sunt cu adevărat drăgălași, să recunoaștem. Bebelușii vin pe lume cu pielea zbârcită de la 9 luni de înotat în lichid amniotic,...

  Mesajul dureros al unei mame care suferea de depresie, către copiii ei:„Mami a trebuit să plece pentru că era prea tristă”
  Mesajul dureros al unei mame care suferea de depresie, către copiii ei:„Mami a trebuit să plece pentru că era prea tristă”

  O femeie din Marea Britanie i-a trimis partenerului ei un mesaj pe telefon, în care le explica celor doi copii ai ei de ce a ales să-și pună capăt zilelor. Din mesajul respectiv...

  Cumnata mea s-a supărat că nu am invitat-o la ziua mea pentru că era prea gravidă
  Cumnata mea s-a supărat că nu am invitat-o la ziua mea pentru că era prea gravidă

  În perioada sarcinii, fiecare femeie se comportă în mod diferit. Pe de o parte, unele viitoare mămici preferă să fie mereu deosebit de precaute și să-și limiteze cât...

  Părinții scârbiți l-au părăsit imediat după naștere pentru că era prea urât. Dar băiețelul fragil acum schimbă lumea
  Părinții scârbiți l-au părăsit imediat după naștere pentru că era prea urât. Dar băiețelul fragil acum schimbă lumea

  Părinții trebuie să își iubească necondiționat copiii. Este o lege a naturii, nescrisă, dar adânc implementată în cursul firesc al ordinii reproducerii....

  © 2022 Qbebe