Din grija pentru copilul tau

16 copii afectați de „sindromul vârcolacului” după ce au luat pastile pentru indigestie

Un număr impresionant de 16 copii se confruntă cu „sindromul vârcolacului" după ce li s-au administrat tratamente pentru indigestie. Fotografiile aproape că par ireale, iar cazurile au șocat profund!

16 copii din Spania suferă de „sindromul vârcolacului" ca urmare a administrării unor pastile pentru indigestie. Micuții suferă acum de hipertricoză, un sindrom care cauzează creșterea anormală a părului pentru o vârstă atipică și un gen atipic, pe o parte neașteptată a corpului, după administrarea formulei cu minoxidil.

Micuților le-a fost administrat omeprazol contaminat, de asemenea, ca parte a formulei administrate. Specialiștii declară faptul că odată ce micuții s-au oprit din a mai lua tratamentul, pe corpul lor a început să crească păr în cantități foarte mari.

sindromul varcolacului

Părinții au fost avertizați să se prezinte de urgență la medic dacă și micuților lor le-a fost administrată acea formulă, sau dacă au cumpărat la rândul lor un lot de formulă contaminat. Luna aceasta, un alt lot de formulă contaminată a fost înlăturat din farmacii, după ce problema ar fi trebuit deja să fie rezolvată.

La momentul actual un număr de 50 de farmacii sunt suspecte de comercializarea acestui produs contaminat, iar farmaciile la rândul lor răspund prin a spune că au un contract cu o companie indiană, care le aprovizionează. Se pare că odată ce încetează să ia tratamentul, micuții ar trebui să vadă o schimbare și efectele adverse ar trebui să se reducă semnificativ.

Ce este hipertricoza?

Hipertricoza este cunoscută și sub denumirea de pilozitate excesivă și este o afecțiune foarte rară. Ea creșterea excesivă și anormală a părului în părți atipice ale corpului unei persoane. În vreme ce afecțiunea are atât un factor genetic, în măsura în care poate fi influențată și de mediu, cauzele apariției sale nu sunt 100% determinate. Simptomatica principală a hipertricozei este reprezentată de pilozitatea în exces în zone în care în mod normal nu ne-am aștepta să apară.

Ce tratament se recomandă?
- Electroliza sau tratamentul cu laser pot fi recomandate în tratamentul hipertricozei pe termen lung

Sursa: dailymail.co.uk

O femeie a murit după ce a luat o formă de demență de la copilul său

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Există și sindromul morții subite la preșcolari. Copiii între 1 și 4 ani sunt cei mai afectați
  Există și sindromul morții subite la preșcolari. Copiii între 1 și 4 ani sunt cei mai afectați

  Sindromul morții subite presupune decesul care survine din motive necunoscute, în mod subit, la un copil mai mic de vârsta de 1 an. Deși acest fenomen era cunoscut în...

  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down
  25 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Sindromul Down

  Sindromul Down nu este un diagnotisc pe care sa-l imbratisezi cu usurinta. Multe din ideile preconcepute despre acest sindrom se nasc din cauza faptului ca nu se stiu multe despre el.

  Sindromul prințesei, fenomen îngrijorător care afectează tot mai mulți copii
  Sindromul prințesei, fenomen îngrijorător care afectează tot mai mulți copii

  Psihologii atrag un semnal de alarmă asupra faptului că din ce în ce mai mulți copii sunt afectați de „sindromul prințesei/ al prințului".

  Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down
  Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down

  In urma cu multa vreme, nu te-ai fi asteptat sa vezi intr-un catalog de moda fotografia unui copil cu sindrom Down. Vremurile s-au schimbat, insa, si lumea a inceput sa inteleaga mai...

  Semne că ai sindromul colonului iritabil
  Semne că ai sindromul colonului iritabil

  Sindromul colonului iritabil este o afecțiune extrem de des întâlnită în prezent și identificat la nivel statistic un procent estimat de persoane cuprins între...

  Totul despre sindromul Prader Willi
  Totul despre sindromul Prader Willi

  Sindromul Prader-Will este o afecțiune genetică complexă care afectează mai multe părți ale corpului, iar pe termen lung poate conduce la probleme grave de sănătate. Iată care sunt...

  Sindromul inimii frânte
  Sindromul inimii frânte

  Am auzit cu toții că poți muri din cauza unei decepții sau a unei suferințe profunde, însă cât adevăr există în spatele acestei idei? Iată că acest lucru este...

  © 2019 Qbebe