Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

5 semne că ai de-a face cu un psihopat! Trebuie să le știe și copilul tău

Să recunoști un psihopat nu este un demers la îndemână. Iată ce ar trebui să urmărești pentru a reuși să identifici o asemenea persoană, astfel încât să-l poți învăța și pe copilul tău cum să procedeze din acest punct de vedere.

Un psihopat este o persoană căreia îi lipsește empatia

Psihologii atrag atenția asupra următorul fapt: dacă ai în fața ta un psihopat, vei vedea că nu va reacționa în niciun fel la problemele tale. În schimb, poate mima că face asta, dar nicio reacție a sa nu va fi autentică (de exemplu, nici o bătaie ușoară pe umăr sau nicio îmbrățișare nu vor fi sincere).

Vei putea să îți dai seama de acest aspect dacă vei încerca să privești o persoană în ochi în  timp ce face anumite gesturi. Dacă nimic nu se clintește pe fața sa, este foarte posibil să ai de-a face cu un psihopat.

De asemenea, trebuie să știi că unei persoane psihopate nu îi pasă nici măcar de familia ei, afișând mereu o atitudine rece, indiferentă.

Dacă o persoană este psihopată, va știi foarte bine să manipuleze

Deși nu este sensibil la emoțiile celorlalți, un psihopat are capacitatea de a le folosi oricând în avantajul său, avertizează  specialiștii. În aceste condiții, va găsi modalitatea  de a induce ușor sentimente de vină și de a-i face pe cei din jur să acționeze după bunul său plac, fără să îi pese de ei.

Un psihopat este adesea o persoană fermecătoare

În cazul în care ai în fața ta o persoană de acest gen, gândește-te că este foarte posibil să îți facă plăcere să stai de vorbă cu ea, să îi asculți poveștile și vei avea impresia că empatizează cu tine.

Barbat care saruta mana unei femei, in timp ce se afla la masa in oras

De fapt, realitatea este cu totul alta, spun experții. Un psihopat va încerca să se apropie de oameni pentru a se folosi de ceea ce știe despre ei numai în propriul avantaj, în spatele complimentelor, declarațiilor etc. nefiind altceva decât interese ascunse. 

O persoană care este psihopată este și narcisistă

Îți poți da seama că ai de-a face cu o astfel de persoană dacă observi că se va lăuda mereu, că încearcă permanent să demonstreze că este mai inteligentă și mai bună decât cei din jur. Scopul ei este să fie permanent în centrul atenției, învinuindu-i pe ceilalți pentru eventualele eșecuri ale sale.

Dorința unui psihopat este să arate că este deasupra celorlalți și de aceea alege adesea să acționeze fără teamă, crezând că este mult prea inteligent și că nu va putea fi nicicând prins. 

Psihopații nu au conștiință

Una dintre cele mai importante trăsături ale unei astfel de personalități este, conform psihologilor, nepăsarea față de sentimentele celorlalți. Psihopații aleg doar să-și atingă scopurile, fiind în stare de orice și fără să se uite în urmă dacă nu cumva au făcut vreun rău celor din jur.

Un psihopat minte, înșeală sau fură adesea, iar când este prins va nega toate acestea, încercând să invoce scuze. De cele mai multe ori, va încerca să dea vina pe alții pentru ceea ce a  făcut, precizează specialiștii. 

Surse:

www.forbes.com, www.brightside.me

 

 

 

Vacanța de vară s-a micșorat! Ce trebuie să știe elevii și părinții

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  5 semne de autism pe care parintii ar trebui sa le stie. Incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni
  5 semne de autism pe care parintii ar trebui sa le stie. Incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni

  Este binecunoscut faptul ca, in tratarea autismului, diagnosticarea precoce este elementul-cheie. Cu cat se depisteaza mai devreme, cu atat mai bine pentru cei mici. Semnele de autism incep...

  Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala
  Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala

  Deşi pare mult până în septembrie, timpul trece cât ai clipi. Iar părinții care îşi vor duce copiii în clasa pregătitoare sunt cei mai emoționați. Începe şcoala, iar copilul...

  Apelul la 112 - ce trebuie să știe copilul
  Apelul la 112 - ce trebuie să știe copilul

  Încă de la vârsta de 3 ani copiii trebuie să fie capabili să intervină în cazul unei urgențe, apelând numărul valabil la nivel național, 112, și oferind...

  10 lucruri pe care părinții trebuie să le știe înainte să înceapă copilul școala
  10 lucruri pe care părinții trebuie să le știe înainte să înceapă copilul școala

  Nu doar copiii trebuie să fie bine pregătiți înainte de a începe școala, ci și părinții. Începând de la o atitudine relaxată și până la un management...

  Când trebuie să duci copilul la psiholog: semne importante
  Când trebuie să duci copilul la psiholog: semne importante

  Uneori copiii se pot confrunta cu stări de anxietate, supărare și tristețe. De obicei, aceste stări sunt normale și necesită suport moral din partea părinților. Dar cum știi...

  Copilul la 2 ani: tot ce trebuie să știe părinții despre dezvoltarea lui psihică
  Copilul la 2 ani: tot ce trebuie să știe părinții despre dezvoltarea lui psihică

  Încă din primele clipe în care îți vei ține puiul în brațe, te vei gândi la cât de multe progrese ale sale vei fi martoră în primul său an de...

  Top 5 amenințări pentru mediul înconjurător de care trebuie să știe copilul tău
  Top 5 amenințări pentru mediul înconjurător de care trebuie să știe copilul tău

  Odată cu trecerea anilor, fiecare dintre noi a observat că natura și vremea s-au schimbat mult față de vremea copilăriei noastre. În plus, nu de puține ori constatăm că sunt...

  © 2019 Qbebe