60 de elevi din clasele a VI-a si a VII-a au raspuns si au participat la aceasta initiativa, copiii demonstrand o deosebita creativitate in realizarea picturilor pe caramizile Porotherm puse la dispozitie de catre Wienerberger. Compozitiile au fost create folosind culori acrilice, direct in aer liber, in curtea liceului. Designul modern al asezarii caramizilor de catre tinerii artisti, a permis integrarea lucrarilor intr-o adevarata expozitie amplasata in aer liber.
"Sustinem ideile inovative exprimate prin arta de tanara generatie. Ne-am dorit sa celebram copiii talentati din cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza" care, prin numarul mare de participare, ne-au demonstrat forta talentului lor si perspectiva autentica prin care au reflectat tematica concursului nostru: casa. Multumim conducerii liceului si profesorilor care ne-au fost alaturi din prima clipa cand le-am propus acest proiect", a declarat Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.
Lucrarile au fost elaborate timp de o saptamana, individual sau in grupuri de elevi, sub indrumarea profesorilor coordonatori care s-au implicat in acest proiect cu deosebita deschidere. Juriul care a evaluat creatiile copiilor a fost alcatuit din cadrele didactice ale liceului. Trofeele oferite castigatorilor au fost realizate tot din caramizi pictate de catre elevi.
"Concursul a fost abordat de catre elevi si profesori cu mult interes. Este o initiativa care stimuleaza dezvoltarea personala si creativitatea elevilor nostri. Lucrarile realizate pe caramida sunt incarcate de energia si talentul copiilor. Ne dorim sa continuam acest proiect in anii viitori, alaturi de partenerul nostru Wienerberger", a declarat doamna Oana Isar, profesor coordonator al proiectului in cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza".
Andreea Filon si Ana Lemnaru, eleve ale liceului „Nicolae Tonitza" in clasa a VII-a sunt castigatoarele premiului I obtinand unanimitatea voturilor membrilor juriului format din profesori ai liceului.
Au fost supuse jurizarii 17 lucrari din care juriul a nominalizat 10 pentru selectia finala, acordand - in final - premiile 1, 2 si 3 si 2 mentiuni. Castigatorii au fost premiati cu trofee, diplome si materiale pentru pictura. Lucrarile sunt expuse in gradina liceului si pot fi admirate de catre toti elevii si profesorii Liceului „Nicolae Tonitza", precum si de vizitatori.
Despre Wienerberger
Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine trei unitati de productie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip din tara. Fabricile sunt localizate in Gura Ocnitei - Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos - Cluj. Wienerberger, cel mai mare producator global de caramizi, a intrat pe piata din Romania in anul 1998 si este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul productiei de materiale de constructii. Principalele produse sunt sistemele de zidarieceramica Porotherm si Terca. Wienerberger AG detine pozitia de lider pe piata de tigla ceramica din Europa prin brandurile Koramic si Tondach, si este numarul unu pe piata de pavele de beton din Europa Centrala si de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanti producatori pe sisteme tevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali in produc?ia de sisteme de tevi de plastic si Steinzeug Keramo, cel mai mare producator european de tevi ceramice.
www.wienerberger.ro
Despre Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza"
Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza" din Bucuresti a fost infiintat in 1949 sub numele de „Scoala Medie Tehnica de Arta". El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzica si desen. De-a lungul anilor si-a schimbat sediul in diferite locatii, si-a schimbat si numele, insa a ramas intotdeauna o scoala in care se studiaza artele plastice si in care frumosul este la tot pasul. De-a lungul existentei sale, valoarea si creativitatea elevilor a fost rasplatita cu premii nationale si internationale, precum si cu nominalizari la importante expozitii din strainatate. In prezent, peste 900 de elevi studiaza la Liceul „Nicolae Tonitza", atat in ciclul gimnazial cat si in cel liceal unde isi desfasoara studiile artistice in 12 ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramica, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictura de sevalet, restaurare si arta religioasa, scenografie si sculptura.
