6 milioane de zâmbete sănătoase în 25 de ani de Program Școlar Colgate

Irina Olteanu - Redactor Senior

București, 14 martie 2018 - Programul Școlar Colgate, parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright FuturesTM, împlinește anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă.

Misiunea Colgate este aceea de a aduce cât mai multe zâmbete sănătoase copiilor din întreaga lume. Facem acest lucru și în România prin Programul Școlar Colgate încă din 1993, când a avut loc prima lecție de igienă orală. Suntem mândri că am reușit să educăm 6 milioane de copii despre importanța igienei orale și că programul a devenit o tradiție care împlinește 25 de ani în 2018. Este important pentru copii să deprindă obiceiurile de igienă orală de la vârste fragede, iar acest lucru îi va ajuta să se dezvolte frumos și va fi un reper pentru viitorii adulți", a spus Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager Colgate-Palmolive Central Europe East.

program scolar colgate

Ne bucurăm să fim pentru al treilea an consecutiv parteneri ai Programului Școlar Colgate, care a împlinit 25 de ani de educare a elevilor din mediul urban și rural în privința igienei orale. Educația pentru sănătate este importantă pentru copii și mai ales cea prin joacă, adaptată vârstelor acestora.Copiii sunt dornici să învețe cât mai multe lucruri noi, iar Programul Școlar Colgate vine în întâmpinarea lor cu informații teoretice și practice cu privire la igiena orală pe care ei le pot pune apoi în aplicare acasă, cu ajutorul părinților", a declarat Dr. Sorina Botescu, Manager proiecte educație pentru sănătate, Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Programul Școlar Colgate a fost lansat în România în 1993, iar din 2015 se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română și cu școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Copiii învață cum să aibă grijă de sănătatea lor orală prin sfaturi și informații transmise sub formă de joc cu ajutorul Doctorului Măseluță și al Supereroilor dinților sănătoși.

Programul are anual trei ediții, în cadrul cărora sunt educați peste 200.000 de copii din întreaga țară. Prima ediție din 2018 va avea loc în perioada 15 martie - 15 iunie și va ajunge în județele Brăila, Călărași, Covasna, Mehedinți, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamț și în sectoarele 1 și 5 din București.

Pentru ca lecțiile să fie cât mai atractive pentru elevi, regulile de bază sunt prezentate chiar de Dr. Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși într-un film educațional. Elevii au ocazia să exerseze tehnica de periaj sub îndrumarea atentă a profesioniștilor și învață prin joc pașii pe care trebuie să îi urmeze zilnic pentru a avea o igienă orală corectă: periajul dinților timp de două minute de cel puțin două ori pe zi cu ajutorul unei periuțe de dinți înlocuită o dată la trei luni, vizite periodice la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. Lecțiile de educație pentru sănătate orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

Este important ca elevii să continue acasă ceea ce învață în Programul Școlar Colgate, de aceea, la finalul fiecărei lecții, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru părinți, produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor.

Mai mult, în 2017, compania a lansat Programul Zâmbete Colgate prin care s-au oferit consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României. Peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de un diagnostic cu recomandări pentru tratament în urma consultațiilor, lecții de igienă orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală. Programul, parte din campania România merită zâmbete Colgate, care a pornit în căutarea poveștilor din spatele zâmbetelor românilor, va continua și anul acesta în două etape.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser TM, Sensitive Pro-Relief TM, Max White One®, Elmex® , Meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de dentiști, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Pentru mai multe informații despre proiectele globale Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgatepalmolive.com, iar pentru informații specializate accesați www.colgatetalks.com.

Pentru a afla mai multe despre Programul Școlar Colgate, dedicat sănătății orale: Bright Smiles, Bright Futures® - vă rugăm să vizitați http://www.colgatebsbf.com sau http://www.programscolarcolgate.ro, care va fi relansat în data de 14 martie 2018.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce priveste naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.

Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România este organizația profesioniștilor din medicina dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), aceasta funcționând sub forma unui forum pentru medicii dentiști pediatri și practicieni de medicină dentară generală interesată de tratarea copiilor. Organizația IAPD reprezintă în prezent, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări, peste 15.000 de medici dentiști.

program scolar colgate

Evenimentul aniversar Colgate 

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de Program Școlar Colgate, mass-media locală a fost invitată de către Colgate la Maison 13, un loc unde primează designul, arta și fotografia, întreaga locație reprezentând cadrul ideal pentru un astfel de eveniment cu valențe artistice. Poți observa de când intri nota noncoformistă a clădirii, în același timp elegantă și rafinată.

Aici am avut plăcerea să îi cunosc atât pe cei trei invitați menționați anterior: doamna Iwona Zaczek, doamna dr. Sorina Botescu și doamna dr. Arina Vinereanu, care ne-au vorbit cu multă pasiune despre misiunea pe care o desfășoară cu drag de mulți ani în domeniul programelor sociale, precum și despre modul cât de mult este apreciată inițiativa de către școlarii din toate mediile. De asemenea, am avut ocazia de a admira creațiile deosebite ale copiilor, câștigători ai concursului de desene My Bright Smile, desfășurat la nivel mondial; fiecare a primit din partea Colgate o bursă în valoare de 250 dolari, iar clasa din care fac parte o bursă în valoare de 500 dolari. Astfel, au luat cuvântul fiind deliciul publicului doi câștigători din doi ani diferiți (2017 și 2016) un băiețel simpatic, pe nume Luca Roman, precum și o fetiță la fel de simpatică, pe nume Alexandra Gonzalez-Iliuță. Ambii au vârsta de 8 ani și au venit însoțiți la eveniment de către frații lor mai mici. Am apreciat, și cred că vorbesc în numele tuturor participanților, talentul lor la desen precum și ingenuitatea de care au dat dovadă. M-am bucurat să aflu că avem nu doar copii talentați, ci și copii care cunosc și pun în practică bunele obiceiuri de igienă dentară.

Mulțumesc tare mult Colgate pentru invitație! Sper ca astfel de programe să ia amploare pretutindeni în țară pentru că obiceiurile bune se formează din copilărie!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!
  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!

  Chiar și în vremuri tulburi, natura își urmează nestingherită cursul ei. O dovadă clară în acest sens este oferită și de fotografii realizate pe parcursul acestui...

  Ștefănel are doar 3 ani, dar nevoie de 2.1 milioane de dolari să se facă bine. Cum poți ajuta și tu
  Ștefănel are doar 3 ani, dar nevoie de 2.1 milioane de dolari să se facă bine. Cum poți ajuta și tu

  Ștefănel a pornit în căutarea eroilor care să îl poarte pe brațe spre 2.1 milioane dolari. Are nevoie de acești bani pentru a învinge boala SMA1 care îi...

  9 gustări sănătoase recomandate de nutriționiști, când ai buget limitat
  9 gustări sănătoase recomandate de nutriționiști, când ai buget limitat

  Să mănânci sănătos nu este tocmai ieftin. Produsele eco, bio, naturale, sunt și cele mai scumpe și de multe ori încercarea noastră de a menține zilnic o dietă cât...

  NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii
  NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii

  Scolile vor incepe in curand, 13 septembrie 2021, iar ministrii Sanatatii si Educatiei au prezentat NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Astfel, potrivit regulilor prezentate de...

  Amy Schumer a publicat o poză nud cu cicatricea de la cezariană, iar curajul ei inspiră milioane de mămici!
  Amy Schumer a publicat o poză nud cu cicatricea de la cezariană, iar curajul ei inspiră milioane de mămici!

  Acum aproape 2 ani, Amy Schumer aducea pe lume primul ei copil prin cezariană. Actrița în vârstă de 39 de ani nu s-a sfiit nicio clipă să le arate tuturor viitoarelor...

  Ghid pe vârste: de cât somn are nevoie un școlar
  Ghid pe vârste: de cât somn are nevoie un școlar

  Hormonul de creștere, esențial pentru dezvoltarea țesuturilor și a mușchilor, este secretat în perioada de somn. De asemenea, procesul de reparație a organelor, țesuturilor și...

  Sylvester Stallone are trei fiice, una mai frumoasă ca cealaltă. Uite cat de mari au crescut! Au deja milioane de urmăritori în Social Media
  Sylvester Stallone are trei fiice, una mai frumoasă ca cealaltă. Uite cat de mari au crescut! Au deja milioane de urmăritori în Social Media

  Unul dintre cei mai renumiţi actori este tatăl a trei fete ce şi-au făcut simţită prezenţa, în ultimii ani, pe reţelele de socializare. Parcurge articolul de mai jos pentru a...

  Cu cine învață germană copilul tău în anul școlar 2021-2022?
  Cu cine învață germană copilul tău în anul școlar 2021-2022?

  Die Deutsche Akademie Bukarest te invită la o experiență de învățare remarcabilă.

  © 2022 Qbebe