A făcut sute de mii de euro cu o meserie despre care nu știai că există: Baby Namer profesionist

A făcut sute de mii de euro cu o meserie despre care nu știai că există: Baby Namer profesionist

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Meseria ideală este cea care te pasionează, care te provoacă să devii mereu mai bun/ă și care te ajută și să ai parte de câștigurile financiare dorite. O tânără în vârstă de 33 ani reușeste să se bucure de o asemenea profesie, devenind tot mai căutată pe rețelele de socializare. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cu ce se ocupă aceasta!

A ales profesia de „baby namer”

Taylor A. Humphrey (33 de ani) și-a făcut o meserie din a-i ajuta pe părinții nehotărâți să aleagă numele cel mai potrivit pentru copiii lor. Serviciile ei încep de undeva de la suma de 1500 dolari, constând, de exemplu, într-o consultație telefonică și crearea unei liste de nume (creată după ce părinților li s-a dat să completeze un chestionar). De asemenea, există și posibilitatea de a se realiza o cercetare genealogică a familiei pentru a se scoate la iveală numele cele mai vechi. Există și posibilitatea ca părinții să solicite, contra sumei de 10.000 dolari, ca expertul „baby namer” să aleagă un nume pentru copil care să devină ulterior numele unui brand din cadrul unei afaceri. 

Nu în ultimul rând, Taylor A. Humphrey își oferă serviciile ca doula (profesionist care oferă sprijin emoțional, informativ și fizic femeilor care vor naște, care sunt în travaliu sau care se află în perioada de imediat după naștere) și ca specialist reiki. Originară din New York și absolventă de studii superioare, ea a lucrat și ca scenarist, ca specialist în strângere de fonduri și în organizarea de evenimente. 

Taylor-Humphrey-este-baby-namer-profesionist

Sursă poză: instagram.com/whatsinababyname/

A venit cu detalii care țin de profesia de „baby namer”

Într-un interviu acordat pentru „The New Yorker”, tânăra a venit cu câteva exemple care țin de modalitatea în care procedează pentru a ajuta părinții să găsească numele cel mai potrivit pentru copilul lor. De pildă, recent a avut un client care aștepta un copil născut prin mamă-surogat și care și-ar fi dorit numele Soren. Și-a dat seama însă că acesta ar fi un nume prea similar cu acela al copilului unui coleg de serviciu, Oren. Taylor l-a ajutat în felul următor, după cum a precizat în interviu:

„Într-adevăr, numele Oren rimează, dar ar avea o cu totul altă semnificație. Și este un nume de origine scandinavă, având legătură cu originea dv. Voi grupa numele pe trei categorii- „da”, „nu”, „poate”...Uneori vezi un nume precum „Brave” pe o listă și te gândești „Nu o să-i pun copilului meu un astfel de nume.” Dar poate ar merita să îl pui pe lista cu „poate”, ca variantă pentru cel de-al doilea nume.”

A relatat că de curând a avut printre clienți un cuplu care i-a dezvăluit că primul lor sărut a fost într-un oraș numit Parker și că numele copilului lor ar fi trebuit să aibă legătură cu această denumire. În aceste condiții, baby namer-ul profesionist le-a sugerat numele Parks. 

Alt exemplu a fost cazul unui client de origine franco-libaneză care își dorea pentru copil un nume care să fie adecvat pentru trei culturi: franceză, libaneză și americană. Acesta i-a ascultat sfatul lui Taylor și a optat pentru numele Chloe. 

Dacă în urmă cu câțiva ani și-a orientat clienții mai ales spre nume de copii scurte, precum Ruby, Luna sau Levy, a menționat că în contextul perioadei de lockdown părinții s-au orientat iar spre nume mai lungi, ca de exemplu Genevieve, Theodore sau Josephine. 

A vorbit despre sursele sale de inspirație

Cea care este baby namer profesionist a adus în discuție, în interviul pentru sursa citată, că a fost pasionată dintotdeauna de numele de copii. În copilărie, îi plăcea să se uite în cărțile despre nume de copii pe care i le cumpăra mama ei. Odată ce a terminat facultatea, s-a îndreptat inițial spre meseria de scenarist și a povestit că o pasiona să aleagă numele personajelor: „Cel mai interesant era să stau să aleg numele personajelor.”

Nu s-a ferit să spună că își găsește inspirația și în surse precum: numele unor străzi, filme, lucruri care se află în tendințe, brand-uri. 

S-a remarcat pe rețelele de socializare

În urmă cu 7 ani, Taylor și-a lansat afacerea „What's in a Baby Name?”, reușind, pe an, să obțină și suma de 150.000 de dolari pentru că ajută părinții să aleagă un nume de copil. A creat și pagina de instagram @whatsinababyname, videoclipurile cu sfaturile sale adunând și peste 1,7 milioane de vizualizări. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor A. Humphrey (@whatsinababyname)

Este prezentă și pe TikTok, iar într-una dintre postările recente a venit cu câteva sugestii de nume de fată pentru un frate cu numele Emory McKenzie. Printre numele de fete sugerate s-au numărat: Adler, Aniston, Briony, Carys, Carling, Elliette, Fiona, Marlowe, Palmer, Pippa.

De altfel, ca baby namer profesionist oferă și sfaturi legate de nume complementare pentru frați. Un alt exemplu este și cel în care a oferit sugestii de nume de băieți potrivite pentru numele de fată Caliope. Propunerile ei au fost: Barabas, Balthazar, Roscoe, Stavros. 

Surse: perthnow.com.au, scarymommy.com, newyorker.com

Sursă poză principală: instagram.com/whatsinababyname/, istockphoto.com

Surse foto: instagram.com, istockphoto.com, tiktok.com

Articolul urmator
Baby Boom Show, ediţia de primăvară, se mută în online şi este cu intrare gratuită!
Baby Boom Show, ediţia de primăvară, se mută în online şi este cu intrare gratuită!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Avem 16 copii. Eram săraci și aveam 6 joburi, acum avem o vilă și le cumpăr copiilor mașini de zeci de mii de euro
    Avem 16 copii. Eram săraci și aveam 6 joburi, acum avem o vilă și le cumpăr copiilor mașini de zeci de mii de euro

    Când ești părinte de mai mulți copii, oricând poți fi pus în situația de a face diverse sacrificii pentru a le asigura ceea ce le trebuie. De exemplu, vei avea mai...

    Ce înseamnă o ședință foto pentru copii în contextul pandemic? Interviu cu un fotograf profesionist
    Ce înseamnă o ședință foto pentru copii în contextul pandemic? Interviu cu un fotograf profesionist

    Am primit pe adresa redacției multe întrebări cu privire la ședințele foto pentru copii, în special cele dedicate nou-născuților, în contextul pandemic. Așa că am...

    8 curiozitati despre vise. Tu le stiai?
    8 curiozitati despre vise. Tu le stiai?

    Visele pot dezvalui lucruri aflate adanc in subconstient sau pot fi pur intamplatoare. Oamenii au 3-7 vise, 2-3 ore pe noapte, iar 90% dintre vise sunt uitate imediat ce o persoana se...

    30 curiozități de care nu știai despre pisicuțe
    30 curiozități de care nu știai despre pisicuțe

    Le vedem peste tot și ne topesc inimile cu gingășia și curiozitatea lor. Piscile sunt lângă noi de mii de ani, dar încă nu cunoaștem totul despre ele. Deși par banale,...

    Care este talentul ascuns pe care nu știai că îl ai, în funcție de zodia ta
    Care este talentul ascuns pe care nu știai că îl ai, în funcție de zodia ta

    Reușești să captezi imediat atenția celor din jur atunci când ai ceva de spus? Prietenii îți spun deseori că ești un bun ascultător și că dai mereu cele mai bune...

    Alergii rare de care nu știai că ar putea suferi copilul tău
    Alergii rare de care nu știai că ar putea suferi copilul tău

    Te temi că micuțul tău ar putea dezvolta o alergie la proteina laptelui de vacă, la alune sau la înțepături de insecte? Acestea sunt cele mai comune alergii cu care se confruntă...

    Alocații europene de 160 de euro pentru copiii români! Cum se obțin acestea
    Alocații europene de 160 de euro pentru copiii români! Cum se obțin acestea

    Vești bune pentru părinții românii care lucrează în străinătate! Aceștia pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro. Din păcate, nu mulți...

    Mii de copii din Moldova merg la școală pentru burse sociale și mese calde. „Matale ai mai învăța poezii dacă te-ar durea burta de foame?”
    Mii de copii din Moldova merg la școală pentru burse sociale și mese calde. „Matale ai mai învăța poezii dacă te-ar durea burta de foame?”

    Realitatea cruntă a zilelor noastre este zugrăvită în nuanțe de gri pentru mii de copii din Moldova, îndeosebi din zonele rurale. Micuții sunt trimiși la școală de...

    © 2024 Qbebe