„Am fost diagnosticat cu cancer la două săptămâni după ce mi-am pierdut tatăl ce s-a luptat cu aceeași boală”

„Am fost diagnosticat cu cancer la două săptămâni după ce mi-am pierdut tatăl ce s-a luptat cu aceeași boală”

Mariana Voinea

La vârsta de doar 21 de ani, un tânăr a fost diagnosticat cu cancer, la două săptămâni după ce își pierduse tatăl, răpus de aceeași boală. După dureri severe de cap, orbire temporară și lungi tratamente, boala este în remisie și băiatul și-a recăpătat speranța și tinerețea.

Boala secolului cea care ia foarte multe vieți nevinovate, nu ține cont de vârstă, sex, etnie sau poziție socială, cancerul este unul din cele mai de temut diagnostice pe care un pacient le poate auzi. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost diagnosticat cu aceeași boală cumplită care i-a răpit tatăl la doar două săptămâni după moartea acestuia.

Inexplicabil este faptul cum pe patul de moarte, tatăl a arătat cu degetul, cu o privire plină de teroare, spre băiatul lui cel mai mic, după care și-a dat ultima suflare. Tânărul nu a înțeles dacă tatăl lui a vrut să îi arate ceva, dacă a transmis familiei pe cine a iubit mai mult sau dacă era vorba de ceva mult mai sinistru în gestul său.

Uneori mă gândesc că este vina tatălui meu pentru că mi-a transmis această boală nemiloasă”

barbat in halat de spital

La 15 ore după ce am ajuns cu tatăl meu la urgență, acesta a pierit, răpus de cancer. Două săptămâni mai târziu, mi-a fost descoperită o tumoare pe creier. Stau și mă întreb dacă tatăl meu prin gestul pe care l-a făcut pe patul de moarte nu a vrut să îmi spună că mă voi îmbolnăvi? Uneori mă gândesc că este vina tatălui meu pentru că mi-a transmis această boală nemiloasă”, povestește tânărul.

Ainsley Foster a aflat despre boala cumplită de care suferea tatăl lui, cancer la colon, în august 2018, când a primit diagnosticul. Bărbatul nu a dorit să își îngrijoreze cei patru fii, deși la începutul anului 2019 deja slăbise foarte mult, era letargic, își pierduse părul și nu putea nici măcar să mănânce, fiind hrănit printr-o pungă pentru stoma, cu un tub în stomac.

Pe 18 aprilie am primit un telefon de la unchiul meu care ne-a anunțat pe noi cei patru fii ai tatălui meu că este internat de urgență la spital și trebuie să ajungem cât mai repede posibil. Când am ajuns, doctorii ne-au spus că îl sedeaseră din cauza durerilor chinuitoare prin care trecea. A decedat ziua următoare, fiind înconjurat de familie și de prieteni. Pe data de 22 aprilie ar fi fost ziua lui, așa că ne strânseserăm pentru a-i celebra aniversarea și nu pentru a-i plânge moartea.

O săptămână mai târziu, a trebuit să fac curat în casa în care a locuit tatăl meu după înmormântare. Atunci am început să am și migrenele severe durerile de cap care nu îmi dădeau pace. Nu puteam să privesc în lumină și, deși frații mei credeau că glumesc, mama a fost singura care m-a crezut și m-a obligat să merg la medic pentru un diagnostic clar.

Medicul a sugerat că durerile de cap erau cauzate de stres și de durerea după ce mi-am pierdut tatăl, așa că mi-au recomandat o serie de calmante și pastile care mi-ar fi ușurat viața. Dar durerea a persistat și era din ce în ce mai intensă, cu toate pastilele pe care le luam, așa că a trebuit să ajung din nou de urgență la medic”, mărturisește tânărul.

A învins cancerul de 4 ori din dragoste pentru copiii ei. "Vreau să îi văd crescând"

Cât mai am de trăit?” A fost prima întrebare pusă de tânărul de 21 de ani diagnosticat cu o tumoră pe creier…

computer tomograf

Pentru că mama lui deja făcuse programare la medic, chiar înainte de a intra pe poarta spitalului acesta s-a prăbușit din picioare, a leșinat și s-a trezit într-un cărucior în spital, nemaiputând să își simtă o parte a corpului. În aceeași zi tânărul a fost programat la un computer tomograf în urma căruia doctorii a observat o masă puternică care îi apăsa pe glanda pituitară. Medicii nici nu au putut să ia probe de biopsie din cauză că întreaga masă a creierului era blocată de această tumoră crescută, de aceea băiatul a fost programat la operație de urgență.

Cât mai am de trăit? A fost prima întrebare pe care am pus-o medicului care mi-a dat speranțe și mi-a spus că tumora de care sufeream era tratabilă. Am început ședințele de terapie la începutul lunii mai, dar mama a observat că după prima săptămână, lucrurile nu erau deloc în regulă. Am slăbit foarte mult, eram letargic, dormeam 14 ore pe zi, de aceea mama m-a dus din nou la spital.

După o altă tomografie mi s-a spus că suferisem de o hemoragie la nivelul tumorii, lucru care a implicat o altă operație pentru stoparea sângerării. Riscul de apariție a complicațiilor sau chiar de moarte subită era foarte crescut și, mult mai târziu, mama mi-a mărturisit că până și asistentele plângeau de teamă că nu voi supraviețui și eram foarte tânăr. În mod surprinzător mi-am revenit și am stat într-o comă indusă pentru câteva zile.

Din cauza hemoragiei, îmi pierdusem vederea, așa că mama m-a ajutat cu lucrurile esențiale: să mănânc, să fac duș, până când mi-am recăpătat vederea în luna iunie. Ulterior am fost transferat la un alt spital pentru a începe o altă rundă de chimioterapie. Acolo am întâlnit o pe Eve, lucrătorul social care îmi fusese destinată, și cu care mi-am alinat singurătatea, am jucat jocuri, m-am destăinuit. Eve era ca o a doua mamă pentru mine”, destăinuie tânărul.

Așa arată o luptătoare! Această fetiță de 2 ani a învins cancerul în ultimul stadiu

Am plâns de bucurie și i-am anunțat pe toți că nu mai sufeream de cancer și că boala era în remisie”

pacient mama si medic

Timp de șapte săptămâni a urmat o ședință de chimioterapie intensivă după care a trecut printr-un tratament protom beam timp de câteva luni, în Germania. În decembrie 2019, băiatul a fost programat la un alt computer tomograf în Anglia, unde a primit minunata veste că orice celulă canceroasă îi dispăruse din corp.

„Am plâns de bucurie și i-am anunțat pe toți că nu mai sufeream de cancer și că boala era în remisie. Acum sunt fericit trăiesc liber, nu mai am cancer și am posibilitatea de a conecta cu alți tineri bolnavi pentru a-i impulsiona și pentru a le arăta că există speranță, împărtășindu-le povestea mea, prin intermediul unor organizații locale. Îmi doresc să nu-mi fi pierdut tatăl din cauza cancerului și să nu fi trecut prin ceea ce am trecut. Am decis să-mi împărtășesc povestea pentru a da speranță și altor bolnavi”, concluzionează tânărul.

O afecțiune destul de dificil de tratat, de înțeles și de acceptat, cancerul face mii de victime anual în întreaga lume, de la copii mici până la persoane adulte, bătrâni, dar există speranță! Există sute de mărturii ale persoanelor care s-au vindecat în urma ședințelor de chimioterapie care duc o viață normală!

Surse foto: istockphoto.commsn.compexels.com

Surse articol: msn.com

Articolul urmator
Un copil de 3 ani care suferea de cancer a murit după ce a fost tratat cu paracetamol
Un copil de 3 ani care suferea de cancer a murit după ce a fost tratat cu paracetamol

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer
    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer

    Două fetițe de 4 și 5 ani au devenit cele mai bune prietene în spital, după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu leucemie.

    „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni
    „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni

    Organismul unui copil aflat în primii ani de viață este încă fragil, prin urmare trebuie să avem în vedere că până și anumite gesturi de afecțiune îl...

    Am decis să nu fiu alături de soțul meu până la moarte, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Uite de ce
    Am decis să nu fiu alături de soțul meu până la moarte, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Uite de ce

    Să afli că ți-ai putea pierde partenerul de viață din pricina unei boli grave reprezintă una dintre cele mai dificile provocări. Lucrurile devin mai complicate când realizezi...

    Diagnosticul meu de ADHD mă ajută să fiu o mamă bună pentru copilul meu, recent diagnosticat cu aceeași boală
    Diagnosticul meu de ADHD mă ajută să fiu o mamă bună pentru copilul meu, recent diagnosticat cu aceeași boală

    O mamă care are ADHD susține că diagnosticul său o ajută să fie o mamă bună pentru fiica sa, care a fost recent diagnosticată cu aceeași tulburare. Descoperiți cum anume, în...

    Un băiețel visează să devină pilot de curse în ciuda faptului că a fost diagnosticat cu cancer
    Un băiețel visează să devină pilot de curse în ciuda faptului că a fost diagnosticat cu cancer

    Ambiția și determinarea copiilor de a fi învigători în ciuda condițiilor fizice sau afecțiunilor de care suferă depășesc de multe ori chiar și determinarea unui adult....

    Tatăl meu a fost diagnosticat cu demență acum 5 ani. Mi-e foarte greu să-l văd cum moare câte puțin în fiecare zi...
    Tatăl meu a fost diagnosticat cu demență acum 5 ani. Mi-e foarte greu să-l văd cum moare câte puțin în fiecare zi...

    Mi-am dat seama că tatăl meu suferă de demență în urmă cu cinci ani. Eram împreună în mașînă și, la un moment dat, m-a rugat să opresc an bancomat că să...

    Am pierdut două sarcini la 20 de săptămâni. La a treia sarcină mi-au cusut cervixul
    Am pierdut două sarcini la 20 de săptămâni. La a treia sarcină mi-au cusut cervixul

    După două sarcini pierdute și un diagnostic de insuficiență cervicală, o femeie a reușit să aducă pe lume un copil grație unei proceduri chirurgicale numită cerclaj. Acum se...

    La doar 11 luni, Victor a fost diagnosticat cu o boală genetică rară, care i-a furat bucuria de a merge. Ajută-l să se bucure de copilărie!
    La doar 11 luni, Victor a fost diagnosticat cu o boală genetică rară, care i-a furat bucuria de a merge. Ajută-l să se bucure de copilărie!

    Un pui de om are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi! La doar 11 luni, Victor-Andrei Dinescu, un băiețel adorabil din Șelimbăr, Sibiu, a fost diagnosticat cu o boală genetică...

    © 2024 Qbebe