Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Are 67 de ani și tocmai ce a născut un copil perfect sănătos! Ar putea să fie un nou record mondial

O femeie a născut o fetiță la vârsta de 67 de ani. Aceasta pretinde că a avut parte și de o concepție naturală. Medicii sunt uluiți!

Evenimentul a avut loc vinerea care a trecut, la maternitatea „Zaozhuang” din China. Fetița s-a născut prin cezariană, cântărind 2,6 kg și a venit pe lume în prezența a doi medici. Mama sa, în vârstă de 67 de ani, fostă asistentă medicală, a născut-o la 36 de săptămâni. Tatăl fetiței are 68 de ani și a fost avocat.

Personalul maternității în care s-a născut copilul spun că nu știu până în prezent care au fost condițiile în care a fost conceput, dacă a fost vorba despre o sarcină pe cale naturală sau nu. Părinții susțin că bebelușul a fost conceput natural. Dacă se va dovedi că este adevărat, mama sa va deține recordul mondial pentru cea mai vârstnică femeie care a născut un copil printr-o sarcină naturală. Până acum, recordul este deținut de o femeie din Marea Britanie, care în 1997 a născut la vârsta de 59 de ani.
Mama în vârstă de 67 de ani este cea mai bătrână mamă din China, recordul inițial fiind stabilit de o femeie care a născut în anul 2016, la 64 de ani.

S-a aflat că părinții fetiței din China mai au doi copii, un fiu (născut în 1977, anul în care s-a decis ca în China fiecare familie să aibă doar 1 copil) și o fiică,  având de la aceștia și nepoți (cel mai mare dintre ei are 18 ani). În prezent, politica din China nu mai este la fel de strictă în ceea ce privește existența unui singur copil la o familie, în condițiile în care în 2016 guvernul a dat permisiunea pentru 2 copii în fiecare familie.

Tatăl fetiței susține că nu au plănuit să devină iar părinți, dar că dacă s-a întâmplat așa a fost „un dar al cerului”. Acesta este motivul pentru care numele bebelușului este Tianci (traducerea numelui este „dar de la Dumnezeu”). Altă mențiune a tatălui este că el și soția sa plănuiesc să trăiască peste 100 de ani. Mama copilului a dezvăluit că se simțea capabilă să ducă sarcina la capăt, că a fost permanent monitorizată,  dar că nașterea a fost dureroasă.

Ceea ce s-a întâmplat în China a stârnit noi controverse cu privire la vârsta până la care ar fi potrivit ca o femeie să dea naștere unui copil. În privința recordurilor de vârstă ale femeilor care devin mame, s-au remarcat următoarele: cazul unei femei din Spania, care în 2006 a născut, datorită fertilizării in vitro, la aproape 67 de ani și cel al uneia din India, care luna trecută a născut două fetițe gemene, la vârsta de 74 de ani (tot prin fertilizarea in vitro).

Surse: a1.ro, dailymail.co.uk, scmp.com

Poza principală:

O rusoaică a născut un copil în Marea Roșie în timp ce era în vacanță!

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea mea putea să fie cea a Teodorei, mama de 35 de ani care a murit la nașterea celui de-al doilea copil
  Povestea mea putea să fie cea a Teodorei, mama de 35 de ani care a murit la nașterea celui de-al doilea copil

  Nu am îndrăznit să scriu nimic despre decesul Teodorei, mămica de numai 35 de ani, care și-a găsit sfârșitul după nașterea naturală a celui de-al doilea copil,...

  Minimarțieni Futura, pentru un copil care să crească sănătos
  Minimarțieni Futura, pentru un copil care să crească sănătos

  Fiecare etapă din dezvoltarea copiilor noștri este importantă: lună de lună, an după an, vedem la ei cum schimbările fizice, mentale, chiar și cele emoționale și cognitive sunt...

  Semne că al tău copil ar putea fi gay
  Semne că al tău copil ar putea fi gay

  Mulți părinți se întreabă cum ar putea afla un răspuns la întrebarea: copilul meu este gay? Adevărul este că nu există dovezi clare și nici o vârstă anume la...

  Vrei un copil sănătos emoțional? Trebuie să îi oferi 12 imbrățișări pe zi
  Vrei un copil sănătos emoțional? Trebuie să îi oferi 12 imbrățișări pe zi

  Îmbrățișarea este unul dintre cele mai umane, cele mai calde contacte dintre două persoane. La bine și la greu avem nevoie de această manifestare care ne aduce confort și ne...

  Un copil are nevoie de cel puțin 9 ore de somn pe zi, dacă vrei să fie sănătos psihic și fizic
  Un copil are nevoie de cel puțin 9 ore de somn pe zi, dacă vrei să fie sănătos psihic și fizic

  Un studiu recent a ajuns la concluzia că numărul de ore de somn de care se bucură copilul îi influențează decisiv nu numai dezvoltarea cognitivă, ci și sănătatea psihică.

  Diversificarea naturală: ghid pas cu pas pentru un copil sănătos
  Diversificarea naturală: ghid pas cu pas pentru un copil sănătos

  Toate mamele știu că, în primele luni de viață, alăptatul este cea mai bună hrană pentru copil. Îi oferă toate substanțele hrănitoare necesare dezvoltării sale, precum...

  © 2019 Qbebe