ECONOMIDA

Atenție, părinți! Jocul Sufocării face iar victime printre copii

„Jocul Sufocării" a făcut multe victime în ultimul deceniu, mai ales în rândul copiilor și adolescenților.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, în ultimii ani, s-a înregistrat un număr tot mai mare al deceselor sau rănirilor grave în urma practicării „Jocului Sufocării" de către copii și adolescenți. De exemplu, date furnizate de către „Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor" a anunțat că în perioada 1995-2007 în SUA au decedat 82 de copii, cei mai mulți cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Printre aceștia, cei mai mulți erau băieți.

Jocul Sufocării are origini vechi (din anul 1930), în prezent el fiind cunoscut de către copii și adolescenți prin intermediul internetului. Scopul jocului este să se realizeze o asfixiere temporară, până la intrarea într-o stare de euforie.
Statisticile arată că jocul este practicat atât individual, cât și în grup, apelându-se inclusiv la o recuzită precum șireturi, curele etc. Unii dintre cei care îl aleg pot să se asifixieze cu propriile mâini, spun specialiștii.

Medicii precizează că această activitate este deosebit de periculoasă întrucât celulele creierului nu vor mai primi suficient oxigen timp de câteva minute și vor muri. Artera carotidă este și ea afectată din cauza jocului. Ambele complicații pot duce la deces, inclusiv dacă starea de sufocare durează în jur de 5 minute.
Rapoartele arată că o mare parte dintre cauzele de deces din cauza Jocului Sufocării au fost semnalate în SUA, după anul 2006 mai ales.

Cel mai recent caz al unei victime a jocului este un adolescent din statul american Indiana, care a intrat în comă profundă la începutul lunii mai, după ce a încercat să se asfixieze singur. Medicii au declarat că acesta nu mai are șanse, s-a recomandat deconectarea de la aparate și pregătirea pentru donarea de organe.

Tot în SUA, în luna martie a anului trecut, un adolescent de 12 ani a decedat la spital, după ce s-a asfixiat alături de prietenii săi.

Alt caz de deces în urma asfixierii, care a devenit cunoscut, este unul din anul 2014. După moartea băiatului, mama acestuia a reușit să înființeze un ONG menit să asigure vizite în școlile din SUA, în scopul de a le explica elevilor ce se poate întâmpla în urma jocului asfixierii. Programul propus de ea a ajuns în mai multe state. Femeia se ocupă și de efectuarea vizitelor în familiile în care s-au înregistrat decese din cauza implicării în jocul sufocării.

În urma creșterii numărului deceselor prin Jocul Sufocării, YouTube a anunțat în decembrie 2017 că va face eforturi pentru a stopa răspândirea acestui joc, angajând personal specializat, care să controleze videoclipurile și să le înlăture pe cele care i-ar putea influența pe copii și adolescenți să-și facă rău lor înșiși sau celor din jur.
Până în iunie anul următor, YouTube a anunțat că a înlăturat aproape 150.000 de videoclipuri legate de Jocul Sufocării, anunțând o politică mai strictă în privința permisiunii de difuzare a clipurilor.
Facebook-ul și SnapChat au realizat verificări după ce au existat zvonuri ale prezenței unor filmări care îndemnau la Jocul Sufocării.

Surse:
www.dailymail.co.uk, www.nypost.com, www.time.com

Surse poze:
www.youtube.com

“Dă BLOCK agresivității! Și glumele dor. Stop Cyberbullying!”: 5 din 10 copii au fost victime ale hărțuirii pe Internet

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  ATENTIE! 1 din 5 parinti fac aceasta greseala grava
  ATENTIE! 1 din 5 parinti fac aceasta greseala grava

  Chiar si cu sfatul medicului, peste 80% dintre parinti fac o greseala grava in ceea ce priveste sanatatea copiilor lor. Cifra ingrijoratoare a iesit la lumina in urma unui studiu facut la...

  Jocul care îl face pe copil să gândească liber
  Jocul care îl face pe copil să gândească liber

  Libertatea în gândire reprezintă o abilitate a minților tinere din generația prezentă. Din acest motiv toți părinții își doresc să găsească acele jocuri și...

  Bullying-ul, interzis prin legea educatiei. Evaluare psihologica pentru victime, dar si pentru agresori. Ce NU mai au voie elevii sa faca
  Bullying-ul, interzis prin legea educatiei. Evaluare psihologica pentru victime, dar si pentru agresori. Ce NU mai au voie elevii sa faca

  Bullying-ul a fost interzis in scoli, gratie modificarii Legii Educatiei nationale nr. 1/2011. Astfel, potrivit modificarilor, Legea educatiei defineste ca violenta psihologica-bullying...

  Atentie parinti! Ce trebuie sa auda un bebelus in fiecare zi
  Atentie parinti! Ce trebuie sa auda un bebelus in fiecare zi

  Bebelusii au nevoie de putine lucruri: lapte, dragoste, atentie, joaca, haine curate, un loc sigur in care sa doarma. Indiferent de locul in care se afla parintii, indiferent ca sunt bogati...

  ATENTIE, DOAMNELOR! Un barbat care tine la voi va face aceste 8 lucruri
  ATENTIE, DOAMNELOR! Un barbat care tine la voi va face aceste 8 lucruri

  Cum sa va dati seama daca un barbat tine sau nu la voi? Atentie, doamnelor! Un barbat care face aceste lucruri pentru voi, le face pentru ca va iubeste.

  Atentie parinti! Cum afecteaza creierul copilului cearta parintilor in fata lui
  Atentie parinti! Cum afecteaza creierul copilului cearta parintilor in fata lui

  Disputele dintre parinti pot modifica modul in care copiii raspund la stres, sustine un nou studiu. Certurile dintre parinti au ca rezultat copii care au dificultati in rezolvarea...

  Bullying-ul poate duce la sinucidere. Atenție, părinți!
  Bullying-ul poate duce la sinucidere. Atenție, părinți!

  Imaginați-vă că, zi de zi, cineva vă râde în față, răspândește zvonuri despre voi și, uneori, chiar vă lovește, Că sunteți victima a nenumărate glume răutăcioase și...

  © 2019 Qbebe