Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Autoritățile din România știau că mama care și-a ucis copilul în bătaie avea probleme psihice

O serie de informații noi în cazul copilului de 9 ani, din Cluj, omorât în bătaie de către propria sa mamă, au ieșit la iveală. Procurorii declară că cel mic s-a luptat timp de 8 ore cu ultima fărâmă din viață, însă sfârșitul a fost tragic.

Confrm medicilor, dacă ar cineva ar fi sunat la salvare în decursul celor 8 ore, băiatul ar fi avut mari șanse de supraviețuire!

Se pare că femeia suferea de tulburări psihice severe, diagnosticate oficial

Copilul a murit la ora 23:00, iar motivul pentru care mama l-a omorât în bătaie a fost ridicol: Luca mințise cu privire la o portocală pe care declarase că nu a luat-o. După decesul copilului, partenerul femeii a sunat la 112.

Luca, alături de frații săi gemeni care probabil suferiseră experiențe similare au fost duși la IML pentru o investigație minuțioasă. Se pare că alături de informații legate despre moarte copilului în sine, au ieșit la suprafață și informații despre modalitatea în care au decis autoritățile să gestioneze cazul.

se stia ca mama are retard mintal

Reprezentanții Consiliului Județean erau informați cu privire la condiția mamei - știau foarte clar faptul că femeia suferea de retard mintal, în momentul în care și-a cerut copiii înapoi. Alături de aceștia, psihologii știau foarte bine că femeia manifesta accese de agresivitate și tulburări de comprotament, având antecedente în acest sens. Cu toate acestea, dosarul care a lăsat copiii în cele din urmă mamei lor, a fost înaintat.

Cei doi copii au ajuns în cele din urmă, din nou, în grija statului, în timp ce o asociație din Cluj a pregătit înmormântarea lui Luca, programată chiar astăzi.

Psihologii au trimis în instanță un dosar prin care au cerut ca gemenii să se poată întoarce la mama lor, conștienți fiind de faptul că femeia suferea de retard mintal. Valentin Jucan din cadrul Consiliuliu Județean Cluj declară: Sunt nişte deficienţe generale de sistem, adică ne referim la partea de legislaţie naţională. Cum anume sunt efectuate dosarele psihologice, care sunt documentele care stau la baza deciziilor de a scoate din sistem şi de a reîncadra în familie un minor. Preşedintele a decis să sesizeze Avocatul Poporului."

Consiliul Județean dorește acum schimbarea legislației, ca urmare a faptului că familia nu a fost controlată suficient de bine în urma întoarcerii copiilor în acel cadru, cunoscându-se foarte bine toate detaliile.

Direcția pentru Protecția Copilului Cluj consideră că a respectat legea și se apără, declarând:

"Confimăm faptul că mama avea un retard mintal, fiind încadrară în grad de handicap, dar dorim să subliniem având în vedere faptul că mama avea deja un copil de care se ocupa în mod adecvat, copilul beneficia de îngrijire adecvată, noi am mers foarte tare pe faptul că mama avea experienţă ca părinte... Reintegrarea gemenilor în familie s-a făcut în conformitate cu legislaţia în vigoare."

Mama copiilor a fost monitorizată timp de 6 luni, după care nimeni nu a mai dat importanță cazului. Vecinii relatează că se auzeau constant urlete de ajutor înfiorătoare din partea micuților, însă nimeni nu a sunat niciodată la 112 și nimeni nu a povestit aceste lucruri decât după tragedia petrecută recent.

Oana Mândruț, preşedinte organizaţie Life Education for All: "Eu cred că nu doar mama este vinovată şi nu doar ea trebuie să plătească. DGASPC este la fel de vinovată, legislația este deficitară, din păcate ne împiedicăm de acele regulamente în loc să punem cu adevărat copilul pe primul plan. Cred că şi vecinii sunt la fel de vinovaţi şi toţi cei care ştiau sau bănuiau şi nu au făcut absolut nimic."

Surse: stirileprotv.ro, spynews.ro, digi24.ro

Sfârșit cumplit pentru un băiețel! A fost ucis în bătaie de mama și frații lui

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un băiețel de 8 ani este ucis în bătaie de mama lui, care credea că este gay
  Un băiețel de 8 ani este ucis în bătaie de mama lui, care credea că este gay

  Un băiețel din SUA a fost ucis după ce a fost bătut de către mama sa și de către partenerul de viață al acesteia.

  Nicoleta Luciu, despre trăsnăile din copilărie: „Am mâncat o mamă de bătaie...”
  Nicoleta Luciu, despre trăsnăile din copilărie: „Am mâncat o mamă de bătaie...”

  Nicoleta Luciu are tot mai rar apariții televizate, însă atunci când este în lumina refectoarelor, vedeta face dezvăluiri care mai de care mai haioase. La fel cum s-a...

  Prințul Harry amenință: „Nu voi fi intimidat să joc același joc care a ucis-o pe mama mea”
  Prințul Harry amenință: „Nu voi fi intimidat să joc același joc care a ucis-o pe mama mea”

  Într-un interviu acordat unei televiziuni, Meghan Markle a dezvăluit că primul ei an al mariajului cu Prințul Harry a fost unul „dificil” din cauza intervenției...

  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința
  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința

  Somnul este extrem de important în dezvoltarea copiilor, iar un studiu recent a demonstrat ca lipsa sa în copilărie poate cauza probleme mari ulterior. Iată cum acei copii care...

  7 avantaje psihice pe care părinții le au față de persoanele care nu au copii
  7 avantaje psihice pe care părinții le au față de persoanele care nu au copii

  Să devii părinte este, deopotrivă, o binecuvântare și o mare responsabilitate. Înseamnă să renunți la multe momente de odihnă și de distracție, la ieșirile cu...

  “O vreau pe mama” - acel sentiment pe care îl vei avea toată viața
  “O vreau pe mama” - acel sentiment pe care îl vei avea toată viața

  Sunt unele sentimente care, indiferent ce vârstă ai avea și cât timp ar trece, nu vor dispărea. Dorința de a o avea aproape pe mama ta este unul dintre ele. Pentru că acum...

  Copilul are probleme la gradinita? Semne ca sa-ti dai seama
  Copilul are probleme la gradinita? Semne ca sa-ti dai seama

  Desi cei mai multi dintre educatori vor spune "sa asteptam si vom vedea", sunt o multime de semne care te vor ajuta sa-ti dai seama daca cel mic are sau nu probleme la gradinita.

  © 2019 Qbebe