Cazurile de coronavirus Covid-19 confirmate în România

Cazurile de coronavirus Covid-19 confirmate în România

Andrada Popa

Cazurile din România confirmate cu Covid-19, coronavirsul care a transformat întreaga planetă în pandemie, sunt actualizate în fiecare zi de către autorități și se fac anchete medicale care înconjoară fiecare pacient confirmat. Autoritățile spun că toți cei care au intrat în contact cu acești pacienți intră în carantină sau în izolare la domiciliu, în funcție de fiecare caz în parte. Tot autoritățile apelează la bunul simț și spiritul civic al cetățenilor pentru a înțelege că virusul se transmite foarte repede și poate fi periculos pentru persoanele cu care interacționează. În această perioadă prevenția este cel mai bun medicament: să stăm acasă, să renunțăm să mergem în spații publice, să fim extrem de atenți la igienă. Micile bucurii vor fi acolo și peste câteva luni. Însă persoanele dragi pe care le putem pierde nu se mai întorc.

Llinia TELVERDE dedicată - 0800 800 358

Actualizări

Joi, 26 martie, ora 13.00

În cursul acestei dimineți, în România au ajuns 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală

Duminică - 22 martie, ora 13.00

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Vineri - 20 martie, ora 13.00

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Joi - 19 martie, ora 13.00

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. 

Marți - 17 martie, ora 18.00

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). "Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani."

22 dintre pacienții nou-confirmați azi în București sunt contacți direcți sau indirecți ai fostului ofițer MAI internat la Spitalul Gerota. Astfel, acesta a infectat până acum 40 de persoane.

Luni - 16 martie, ora 10.00

Au fost confirmate încă 19 cazuri noi, numărul total de cazuri de infecție cu Covid-19 în România ajungând la 158. Cele mai multe cazuri sunt persoane care au venit sau au călătorit în Italia în ultimele două săptămâni, și se aflau în carantină sau autoizolare. Au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani. Doar 2 dintre cele 19 sunt din Austria și Germania. Cazurile au fost înregistrate în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

"Sunt teste majoritatea a celor aflați în carantină din județul Arad și Timiș, și o parte dintre ele sunt teste ale celor doi contacți, printre care și cel de la Gerota. De pacientul de la Gerota, au fost infectate până acum 30 de persoane. Este posibil ca numarul să crească", declară Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Duminică - 15 martie, ora 17:10

Au fost confirmate încă 16 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Ajungem acum la 139 de cazuri de infectare. Persoanele nou confirmate sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină, având vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

- 2.855 de persoane sunt verificate pentru a depisat dacă au contactat virusul Covid-19.
- 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
- 3.205 teste prelucrate, din care 3.066 au avut rezultat negativ.
- 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
- 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cazurile din România confirmate cu Covid-19 până pe 13 martie 2019

1. 26 februarie. Un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.
2-3. 28 februarie- O femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. - femeia a fost declarată vindecată pe 5 martie.
4. 3 Martie - Un bărbat de 47 de ani din Timișoara, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. - declarat vindecat pe 5 martie.
5. 4 Martie - Un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.
6. 4 martie - Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.
7. 5 martie - O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie.
8. 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava.
9. 6 martie - Un bărbat din Hunedoara care revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.
10-13. 7 martie - O adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara; o fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara; Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie; un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.
14-15. 8 Martie - O femeie de 42 de ani din Capitală, care a intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București; O femeie de 70 de ani din Mureș.
16. 9 Martie - O femeie de 73 de ani din Buzău, caz confirmat în 9 martie.
17. 9 Martie-  Un bărbat de 60 de ani din București, internat la Gerota, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim, dar venise de curând din Israel. Acum este în stare gravă, intubat.
18. 10 Martie - Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
19. 10 Martie - Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
20-21. 10 Martie - Femeie, 30 de ani, gravidă și copilul ei de 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie

21. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
22. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
23. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
24. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
25. Femeie de 41 de ani, din București, care s-a întors din Germania în 7 martie din Munchen, Germania. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
26. Bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
27. Femeie de 26 de ani din Hunedoara. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
28. Tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
29. Al 29-lea caz confirmat cu coronavirus este al unei femei de 47 de ani din București.
30-36 au fost confirmate în 11 martie. Este vorba despre un medic gastroenterolog la Spitalul Gerota din București care l-a îngrijit pe primul pacient confirmat cu coronavirus la acest spital, fostul politist în vârstă de 60 de ani care a infectat alte 5 persoane, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. Este primul medic infectat cu coronavirus în România. Al doilea pacient confirmat în 11 martie este un bărbat de 42 ani, confirmat în Iasi, revenit din Venetia în 2 martie. Al treilea pacient (cazul 32) este un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, care a intrat în contact un caz confirmat în Varșovia. Pacienții 33-35 sunt un bărbat de 55 ani din București, care a intrat în contact și el cu fostul polițist ce era internat la Spitalul Gerota, un bărbat de 31 de ani tot din București și o femeie de 53 de ani din Covasna, sosită în 8 martie din Italia, aflată în autoizolare. Cazul 36 - un bărbat din București, de 56 de ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. Ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI la Spitalul Victor Babeș.
37. A fost confirmat al 37-lea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de un barbat de 47 de ani, din București. Cazul a vost confirmat pe 11 martie.
38. O femeie de 54 de ani, contact direct al fostului ofiter MAI internat la Spitalul Gerota, este a 38-a persoană infectată cu coronavirus din România. Caz din București, 11 martie.
39. Al 39-lea caz confirmat de coronavirus este un bărbat de 52 de ani din Constanța, care susține că nu a călătorit și nu a intrat în contact cu o persoană infectată. Caz confimat pe 11 martie.
40-44 Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati în Arad imediat, la sosire. Cazurile au fost confirmate pe 11 martie.
45 Al 45-lea caz confirmat de coronavirus este un barbat, de 20 de ani din Iasi. A venit din Italia pe 10.03.2020 și a întrat în carantină la Satu Mare. Caz confirmat pe 11 martie.
46-47 Femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie. Barbat, 48 de ani cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.
48 O femeie de 20 de ani din București. Caz confirmat pe 12 martie.

49. O femeie de 45 de ani, venită din Italia și aflată în carantină în Arad. Caz confirmat pe 12 martie.

50. O femeie de 54 de ani din Neamț. Caz confirmat pe 12 martie.

51. Un tânăr de 21 de ani din județul Mureș. El este șofer de TIR și a călătorit în Italia. Caz confirmat pe 12 martie.

52. O femeie de 33 de ani care lucrează în Italia, revenită și România și internată la Cluj. Caz confirmat pe 12 martie.

53. Un bărbat de 53 ani din Covasna întors din Trentino, Italia. Caz confirmat pe 12 martie.

54-59. 12 Martie - Șase cazuri din Hunedoara, persoane confirmate, care au intrat în contact cu femeie din Petroșani care a plecat din izolarea la domiciliu și timp de o săptămâna s-a plimbat nestingherită prin județ. Printre cei 6 cofirmați se află și trei cadre medicale, cărora nu le-a spus că se întorsese dintr-o zonă roșie din Italia.

60. 13 Martie - Bărbat, din București, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

61. 13 Martie - Bărbat, din București, 53 ani, coleg al unuia dintre membrii familiei pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

62 13 Martie - Femeie, din București, 48 ani, contact, membru familie caz 61.

63 13 Martie - Tânără, din București, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61.

64. 13 Martie - Tânăr, din București, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

65, 66, 67. 13 Martie - 3 cazuri confirmate în Constanța, contacte ale pacientului cu numărul 39.

68. 13 Martie - Un senator PNL care s-a întors de curând dintr-o țară cu risc, unde a intrat în contact cu un parlamentar francez. Azi s-a confirmat că are Covit-19. Se desfășoară ancheta epidemiologică iar conducerea PNL va fi izolată la domiciliu, inclusiv premierul și miniștrii.

69, 70. - 13 Martie - Două persoane din județul Mehedinți, care s-au întors pe 12 martie din Italia.

 

coronavirus

Surse: Hotnews, Realitatea, Mediafax, StiriOficiale.ro

Articolul urmator
Atenție, părinți! Peste 50 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România. Ce măsuri trebuie să luați
Atenție, părinți! Peste 50 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România. Ce măsuri trebuie să luați

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?
    Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?

    Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat recent utilizarea vaccinului Pfizer și pentru copiii între 12-15 ani, iar în țara noastră a început deja campania de...

    În condițiile actuale, 30% dintre copii vor fi infectați cu Covid. Ce spun medicii din România
    În condițiile actuale, 30% dintre copii vor fi infectați cu Covid. Ce spun medicii din România

    „Varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială”, spunea medicul pediatru Mihai Craiu, săptămâna trecută, subliniind că respectarea...

    Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România
    Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România

    Vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani a început mai repede decât ne așteptam, mai exact din 2 august, cu vaccinul Moderna. Însuși Valeriu Gheorghiță,...

    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19
    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19

    Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a emis un avertisment de urgență legat de femeile însărcinate care suferă de COVID-19! Acestea se pare că au un...

    Dr. Craiu: Ce trebuie să facă părinții în privința amenințării Covid-19 asupra copiilor
    Dr. Craiu: Ce trebuie să facă părinții în privința amenințării Covid-19 asupra copiilor

    Spitalul Virtual pentru Copii este pagina de Facebook oficială a doctorului Mihai Craiu, care, aproape zilnic, vine către comunitatea sa, formată din peste 200 de mii de părinți, cu...

    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!
    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!

    Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, în...

    Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?
    Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?

    Epidemia de coronavirus a ajuns în prezent răspândită la nivel mondial, motiv pentru care apar o mulțime de întrebări cu privire la modul în care putem să...

    A patra zi de școală și copilul meu a luat deja COVID
    A patra zi de școală și copilul meu a luat deja COVID

    O mamă a dezvăluit că fiul ei, aflat în clasa întâi, s-a infectat cu noul coronavirus la câteva zile de când a început școala. Parcurge cu atenție...

    © 2024 Qbebe