Ce a cerut Mădălina Manole pentru copilul ei, înainte să moară: „Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare”

În urmă cu mai bine de 10 ani, o veste tristă a zguduit România: Mădălina Manole, fata cu părul de foc, a murit. A fost găsită fără suflare, în baia casei, după ce a înghițit un pesticid foarte toxic. În urma sa, artista a lăsat o familie îndurerată - părinții, soțul și un copil, Petru Mircea Jr., care la vremea respectivă avea doar 1 an.

Mădălina Manole a mai lăsat și un bilet de adio cutremurător, în care explică de ce a ales să își pună capăt zilelor și în care le cere părinților să nu o judece și să își continue viața de dragul nepoțelului lor. Artista speră ca într-o bună zi, fiul ei să o poată ierta pentru faptul că a ales să se sinucidă și a cerut ca acesta să rămână o perioadă cu părinții ei, la Botoșani.

Biletul de adio lăsat de Mădălina Manole

Foto: Facebook

„Mi-a dăruit Dumnezeu – cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu, – cel mai mare şi minunat dar, copilaşul nostru, – cei mai buni și sacrificaţi părinţi din lume, – frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu! Nu le merit, nu ştiu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos! Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa mea!

Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu, voi toţi mă iubiţi şi mi-aţi arătat lucrul acesta mereu, tot timpul! Și totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa! Aşa gândesc eu, aşa trebuie! Cum să închei rândurile astea? Cum? Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu!

Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata! Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare. Puicu meu – ai grijă de tot, atât cât poţi şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vină mea! şi să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sufletul lui!

Nu mă judecaţi, nu vă judecaţi dragii mei părinţi şi frate, mergeţi înainte de dragul copilului nostru şi de dragul lui Mihăiţă, vă implor! Vinde tot ce se poate vinde, casă, orice, teren, dar vreau să rămână bani pentru pui mic (şcoli), şi… pentru Mihăiţă, Marian, Mihaela”, a fost mesajul artistei, potrivit evz.ro.

Ce s-a întâmplat cu părinții Mădălinei Manole

Asupra familiei Mădălinei Manole pare că s-a abătut un adevărat blestem. În 2017, mama artistei a pierdut lupta cu o formă agresivă de cancer la plămâni. Anul trecut, în toamnă, a murit și tatăl artistei, Ion Manole, după ce fusese diagnosticat cu COVID-19.

Bărbatul spunea că nu a putut să treacă peste moartea fiicei sale și că de când a rămas și fără soție, nu își mai vedea rostul în viață. Nici relația cu ginerele său, Petru Mircea, nu era foarte bună, el acuzându-l în repetate rânduri pe acesta că ar fi principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat cu Mădălina.

„Pentru mine, viața nu mai are rost. Nu mai văd viitorul fără soția mea (...) Pe fata mea, Măgduţa, o port de zece ani în suflet. Şi pe soţie. Pe celălalt nepoțel l-am mai văzut prin ziare. Ginerele meu nu a vrut să vină cu copilul la mine… Poate o veni mâine cu el, în cimitir, la fata mea! Să îl văd şi eu! Are 11 ani. Se face mare şi decide singur… Am avut o întâlnire cu o săptămână în urmă cu Mircea, pentru succesiunea soţiei mele. Am întrebat: Unde e copilul de nu a venit şi el, e la Botoşani?. A dat din cap că e acasă, nu ştiu ce-i spune. Dar taică-său arată că un cerşetor. Era îmbrăcât urât, cu ceva ce ar fi făcut curat prin curte, acum zece ani. Mi-a fost milă de el, ca om. Se vede că nu mai e fata mea”, spunea tatăl Mădălinei Manole în urmă cu ceva timp, pentru click.ro.

Ce s-a ales de fiul Mădălinei Manole

Foto: Facebook

Fără îndoială cel care a avut cel mai mult de suferit după moartea Mădălinei Manole a fost fiul acesteia, Petru Mircea Jr., care și-a cunoscut mama numai în fotografii și din povestirile bunicilor și ale tatălui său. Băiatul are acum 11 ani și, potrivit playtech.ro, a aflat de curând cum a murit mama lui. 

„Petru este un copil inteligent, pasionat de tehnologie. Tatăl lui trebuia să îi spună, pentru că altfel ar fi aflat de pe internet, fie de la vreun copil i-ar fi spus la școală. I-a povestit tot, cum a găsit-o, despre biletul de sinucidere. I-a spus că mama lui a ales să se elibereze de povara apăsătoare cu care trăia în suflet. Băiatul a pus întrebări și a primit răspunsuri. El este foarte matur și a înțeles. Petru Mircea s-a pregătit mult pentru acest moment, a întrebat fel de fel de psihologi cum ar trebui să procedeze”, mărturisește o sursă pentru playtech.ro.

Citește și: Ce s-a ales de Petru, fiul Mădălinei Manole, și cum a înțeles sinuciderea mamei lui

 • Surse: evz.ro, cancan.ro, playtech.ro, impact.ro, capital.ro
 • Sursă foto principală: Facebook

Surse foto: facebook.com/MADALINA-MANOLE-PAGINA-OFICIALA-A-ARTISTEI-171288319591901

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce am ales să îmi dau copilul mai târziu la grădiniță
  De ce am ales să îmi dau copilul mai târziu la grădiniță

  Chiar dacă ești în al nouălea cer când vezi progresele uimitoare pe care le-a făcut copilul tău în ultima vreme, cu siguranță că ești tentată să te întrebi...

  Ce își amintește mai târziu copilul din primii ani de viață
  Ce își amintește mai târziu copilul din primii ani de viață

  Am auzit adesea că un copil nu-și amintește mai nimic dinainte de vârsta de 3 ani, dar lucrurile nu stau chiar așa. Potrivit unor experți în memoria infantilă, micuțul...

  Ce se poate întâmpla când copilul mănâncă nisip de la locul de joacă
  Ce se poate întâmpla când copilul mănâncă nisip de la locul de joacă

  Doar o secundă de neatenție și hop! cel mic a și băgat în gură o mână de nisip! Da, acesta este riscul unui loc de joacă, oricât de mult am încerca să...

  Gina Pistol, probleme de gravidă. A cerut ajutorul: "Acum, din păcate, nu mai pot. Uneori am senzaţia că sunt Gina de două ori"
  Gina Pistol, probleme de gravidă. A cerut ajutorul: "Acum, din păcate, nu mai pot. Uneori am senzaţia că sunt Gina de două ori"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a confirmat recent că este însărcinată. Află din articolul de mai jos ce a dezvăluit Gina Pistol despre stările ei din această...

  Copiii care încep să vorbească mai târziu sunt mai obraznici
  Copiii care încep să vorbească mai târziu sunt mai obraznici

  Un nou studiu a demonstrat că există o legătură directă între faptul că un copil începe să vorbească târziu și apariția tulburărilor de comportament. Potrivit...

  Copilul cel mai mare este și cel mai responsabil, spun studiile
  Copilul cel mai mare este și cel mai responsabil, spun studiile

  Odată ce avem mai mulți copii, începem să ne întrebăm dacă într-adevăr există anumite trăsături de caracter ce sunt caracteristice mai ales copiilor mai mari și...

  Cum să îi arăţi copilului că îl iubeşti acum, nu mai târziu
  Cum să îi arăţi copilului că îl iubeşti acum, nu mai târziu

  Pentru a-ţi ajuta copilul să aibă parte de o dezvoltare armonioasă din toate punctele de vedere, dar şi pentru a crea o legătură unică, minunată, între voi, nu ezita să-i...

  Cum ne facem țara de rușine: momentul când o româncă își lasă copilul să facă treaba mare direct pe o plajă din Grecia
  Cum ne facem țara de rușine: momentul când o româncă își lasă copilul să facă treaba mare direct pe o plajă din Grecia

  Grecia este una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor: ospitalieră, cu plaje superbe și servicii ireproșabile. Din păcate, însă, bunele maniere ale...

  © 2021 Qbebe