Ce au răspuns părinţii minorei care a agresat o fată de 13 ani: "Trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm şi să-i bage la arest"

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Tatăl uneia dintre adolescentele implicate în agresiunile comise împotriva unei fete de 13 ani la Târgu Jiu a făcut o declaraţie pentru presa locală după ce fiica sa a fost reţinută pentru 24 de ore în urma încuviinţării procurorului de la parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cum s-a întâmplat totul şi ce a povestit bărbatul jurnaliştilor.

Săptămâna trecută, o adolescentă în vârstă de 13 ani a fost agresată de alte patru fete într-un loc mai izolat, cu multă vegetaţie, în Tîrgu Jiu. Aceasta a fost forţată să stea în genunchi, în timp ce fetele o scuipau, o pălmuiau, o trăgeau de păr, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele. Toată scena a fost filmată de cineva, bănuindu-se că ar fi vorba de un tânăr. Cel care a realizat filmarea a fost permanent surprins de faptul că victima nu plângea.

În condiţiile în care imaginile au ajuns în spaţiul public, poliţia a început să efectueze cercetări. S-a constatat că una dintre agresoare nu se afla la prima faptă de acest fel, ea fiind implicată tot în vara aceasta într-un scandal pe o stradă din Târgu Jiu. În urma acestor concluzii, autorităţile au hotărât ca două dintre cele trei fete să fie duse la sediul Poliţiei Municiului Târgu Jiu pentru audieri, fiind deschis şi un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au venit cu următoarele precizări: "au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii".

Tatăl uneia dintre fetele reţinute a ţinut să dea declaraţii pentru presa locală, insistând asupra ideii că unul dintre poliţisti a fost prea aspru cu fiica sa, spunând că pentru persoane care au comis infracţiuni mult mai grave poliţia nu a intervenit: "Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic...Şi poliţistul a vrut el să dea exemplu în ţară să aresteze copilul ăsta de 14 ani".

Bărbatul a încercat să explice faptul că perioada marcata de pandemie nu le-a permis nici lui, dar nici soţiei sale, să se ocupe suficient de fiica lor, iar în acest context ea a intrat în anturajul în care se află şi fetele alături de care a comis agresiunea la adresa fetei de 13 ani: "Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest".

Audierile fetei de 14 ani au început duminică după-amiază, au continuat până spre miezul nopţii şi au fost reluate luni, durând de dimineaţă până în jurul orei 15.30. S-a decis ulterior, după acordul procurorilor, ca adolescenta să fie reţinută pentru 24 de ore.

După această decizie, tatăl ei a menţionat că arestul îi va fi foarte dăunător fetei lui, că o va marca pentru toată viaţa şi că ar fi preferat să fie arestat el în locul ei: "Mă duc eu în locul ei...Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23,30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15,30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest.Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva."

Altă informaţie oferită de tatăl fetei reţinute a fost cea potrivit căreia fiica sa se împăcase deja cu cea pe care o agresase: "Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele".

Tatăl a mai povestit că diriginta fetei sale i-a solicitat să o mute la altă şcoală în noul an şcolar, întrucât va avea nota scăzută la purtare: "Am fost la școală sa iau caracterizare despre comportamentul și situația școlară a fiicei mele și mi s-a sugerat să nu se mai ducă acolo în acea școală, să o retrag de acolo. Chiar diriginta ei mi-a zis să o mut că va avea media scăzută la purtare. Ce să fac, acum să o las pe stradă?"

Potrivit unor informaţii venite din presa locală, în perioada în care fata de 14 ani era la audieri, fata ce fusese agresată încerca să-şi lămurească prietenii că nu încercase "să-i fure iubitul" acesteia. Ea a scris pe contul său de Instagram următorul mesaj: ”Ba Frt mulți ziceți că e vb de un băiat. Nu e vb de nici un băiat dacă nu știți nu mai vb...".

Surse: bugetul.ro, digi24.ro, gorjoline.ro

Poza principală: https://www.istockphoto.com/photo/close-up-on-handcuffed-hands-of-criminal-gm482253908-69833671

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii sunt oglinda părinților. Oare cum arată părinții fetelor care au bătut o altă fată de 13 ani?
  Copiii sunt oglinda părinților. Oare cum arată părinții fetelor care au bătut o altă fată de 13 ani?

  Circulă în mass-media de 2 zile un video cu trei fete adolescente (despre care am aflat că au vârste între 12 și 14 ani), care lovesc și umilesc cu bună știință și...

  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"
  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"

  Într-un interviu recent pentru un post de televiziune din România, Mirabela Dauer a vorbit despre tragediile care i-au marcat existenţa. Descoperă din articolul de mai jos...

  Cristina Şişcanu, criticată pentru că îşi alăptează în public fetiţa de 3 ani: "Luaţi bani afişând copiii care sug. Sunteţi greţoase."
  Cristina Şişcanu, criticată pentru că îşi alăptează în public fetiţa de 3 ani: "Luaţi bani afişând copiii care sug. Sunteţi greţoase."

  Cunoscută deja pentru imaginile din care se observă cum îşi alăptează fiica în public, soţia lui Mădălin Ionescu a postat recent o nouă fotografie de acest fel. Iată...

  Antonia însărcinată iar? Ce a răspuns Alex Velea la speculaţii: "Mulţumim. Ne bucurăm mult!"
  Antonia însărcinată iar? Ce a răspuns Alex Velea la speculaţii: "Mulţumim. Ne bucurăm mult!"

  în urma zvonurilor potrivit cărora Antonia ar fi însărcinată pentru a patra oară,cântăreţul a reacţionat printr-un mesaj scurt pe pagina sa de Instagram, la...

  A aflat că soțul ei i-a agresat sexual copiii, așa că i-a curmat viața fără ezitare
  A aflat că soțul ei i-a agresat sexual copiii, așa că i-a curmat viața fără ezitare

  O femeie și-a ucis soțul în somn, după ce fiica ei i-a mărturisit că ea și fratele ai au fost agresați sexual de acesta, când erau mai mici. Extrem de furioasă, aceasta a...

  Băieţelul de doi ani al vedetei resimte din plin lipsa tatălui: "Spune "tati" atunci când vede orice bărbat!"
  Băieţelul de doi ani al vedetei resimte din plin lipsa tatălui: "Spune "tati" atunci când vede orice bărbat!"

  Fosta membră a formaţiei "Mandinga", Elena Ionescu, a povestit, în cadrul unei emisiuni pentru un cunoscut post de televiziune din România, că fiul ei pronunţă des...

  Copiii de sub 10 ani dezvoltă mult mai mulți anticorpi Covid-19 față de adulți
  Copiii de sub 10 ani dezvoltă mult mai mulți anticorpi Covid-19 față de adulți

  De la debutul pandemiei, oamenii de știință se întreabă care este nivelul de anticorpi pe care copiii, adolescenții și adulții îi pot dezvolta în organism după ce...

  Lista cu cele mai "nevinovate" minciuni pe care părinții le spun copiilor lor
  Lista cu cele mai "nevinovate" minciuni pe care părinții le spun copiilor lor

  Să fii părinte nu este lucru ușor și nu de puține ori vei fi pus în situația de a-ți „manipula" cumva copilul pentru a obține de la el comportamente dezirabile sau pentru...

  © 2022 Qbebe