Ce declară șoferița care a accidentat mortal două fetițe pe trotuar: „Am încurcat pedalele”

Ce declară șoferița care a accidentat mortal două fetițe pe trotuar: „Am încurcat pedalele”

Bianca Geica - Redactor Senior

Sâmbătă după-amiază o știre absolut cutremurătoare a șocat o întreagă țară. O fetiță în vârstă de 6 ani și o tânără de 21 ani au murit lovite de o mașină care a intrat pe trotuarul pe care se aflau. Totul s-a petrecut în sectorul 2 al Capitalei. Martorii spun că șoferița care se afla la volan era băută și circula cu viteză mare.

Două fete au murit spulberate de o mașină, pe trotuar

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, 27 februarie 2021, pe strada Mențiunii din Capitală, după ce o femeie a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp. Potrivit hotnews.ro, în urma impactului, autovehiculul a fost proiectat în gardul unei case, unde le-a accidentat pe cele două fete. În mașină se mai afla un pasager.

accident mortal in bucuresti

Foto: captură video

Fetița de 6 ani a murit înainte să ajungă la Spitalul Floreasca, iar tânăra de 21 ani a fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a spus că fata suferise politraumatisme majore, multiple fracturi, TCC, era intubată, ventilată. Ea a făcut stop cardio-respirator când era dusă spre sala de operație și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Cât despre femeia în vârstă de 56 de ani care a provocat accidentul, aceasta se pare că ar fi fost băută de către martorii prezenți la accident și circula cu viteză mare. Acest lucru, însă, se va stabili cu exactitate în urma cercetărilor și a unei expertize tehnice. Pe numele soferiței a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sector 2.

Șoferița care accidentat mortal două fete pe trotuar: „Am încurcat pedalele”

Șoferița a fost audiată la sediul Brigăzii Rutiere, iar în urmă probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, s-a stabilit că ea nu consumase alcool. A fost lăsată să plece după audieri, față de ea nefiind luată nicio măsură preventivă fiindcă era, la rândul ei, rănită, după ce a fost lovită de către martori ai accidentului.

Citește și: VIDEO. Momentul când o șoferiță din Bistrița lovește un copil cu mașina și apoi îl ceartă

„Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a afirmat procurorul Rodica Nițescu, potrivit HotNews.

Femeia este cercetată penal pentru ucidere din culpă, iar potrivit Digi24, ea le-a spus polițiștilor că nu conducea prea des, a încurcat pedalele și a pierdut controlul volanului. În urmă imaginilor surprinse de camerele video, mașina avea o viteză foarte mare, semn că probabil șoferița a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație.

Titi Aur: „Din punct de vedere moral, șoferița are cea mai mică vină”

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit la Antena 3 despre accidentul tragic din sectorul 2 al Capitalei și este de acord cu ipoteza că femeia ar fi încurcat pedalele.

„Este clar că, din punct de vedere legal, persoană de la volan, femeia de 56 de ani, este vinovată şi va răspunde în faţa legii. Din punct de vedere moral, aş putea spune că are cea mai mică vină persoana de la volan. Am să vă spun de ce... Ies prima dată cu întrebarea: la şcoala de şoferi a fost învăţată şoferiţa respectivă unde să ţină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de acceleraţie. Şi vă dau răspunsul: categoric nu. Mai mult că sigur este că a încurcat pedalele pentru că piciorul trebuie ţinut în dreptul pedalei de frână, nu în dreptul pedalei de acceleraţie, pentru că, ajungând într-o situație limită, să frânezi. Se întâmplă de multe ori, în toată lumea, dar şi la noi. În SUA, ești obligat să mergi cu stângul tocmai pentru a nu încurca picioarele. La noi nu se poate pentru că avem încă multe maşini cu ambreiaj şi nu cu cutie automată.”, a declarat Titi Aur pentru Antena 3.

Acesta mai spune că o parte din vină o poartă și autoritățile, care nu au creat sisteme de educație și după luarea permisului de conducere, în așa fel încât să nu se ajungă în astfel de situații. Titi Aur spune că șoferii ar trebui trecuți periodic prin sisteme de verificare, de educare și reeducare:

„Autoritățile au creat sisteme de educaţie şi după ce iei carnetul de conducere în aşa fel încât să nu ajungi în astfel de situaţii? Pentru că şoferiţa am înţeles că ar fi condus destul de rar, chiar foarte rar. Soţul a băut, a trecut în dreapta, dar ea era pregătită, în afară de faptul că deţinea un carton, acel permis de conducere? S-a urcat într-o maşînă nefiind pregătită, o maşînă cu cutie automată, a mers mai tare decât trebuia şi când a simţit că e prea tare şi vine intersecţia... Nu e vorba de limitarea de viteză din acea zonă pentru că era o intersecţie în T, trebuia să facă la dreapta, nu avea posibilitatea să se ducă înainte. Era clar că trebuie să aibă o viteză mică, dar nu a ştiut să controleze maşina. În toate meseriile se face protecția muncii. În şofat, nu. Atunci, şoferii nefiind trecuţi periodic prin sisteme de verificare, de educare, de readucere aminte ajungem la astfel de situaţii tragice. Şi atunci vin cu întrebarea: autorităţile şi toţi cei care se opun unor astfel de programe au sau nu pe conştiinţă o astfel de tragedie?”, a mai adăugat Titi Aur.

UPDATE: Șoferița care a curmat viața celor două fete, reținută pentru 24 de ore! A condus sub influența alcoolului

Șoferița din București a fost reținută luni după-amiază pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei. Femeia urmează să fie dusă în instanță cu propunere de arestare preventivă, scrie hotnews.ro. Potrivit autorităților, șoferița are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, însă a spus că nu conduce în mod constant și că sâmbătă s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său fiindcă acesta era băut. Luni au ajuns și rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii. Acestea arată că la 3 ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge și urmează să fie făcut un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea la momentul tragediei care a curmat viețile celor două fete. Femeia a fost audiată în după-amiază zilei de luni, la Brigada Rutieră a Capitalei, în prezența procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2. Ea a fost ridicată de acasă de către polițiști și dusă cu mandat la audieri. 

UPDATE: Șoferița scapă de arest

Șoferița care a ucis sub roțile mașinii două fete scapă de arest după ce instanța de la Tribunalul București a respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Deși procurorii au dovedit că nivelul alcoolemiei femeii în momentul producerii accidentului depășea pragul de 0.8 la mie, fiind caz penal, cererea de arestare a fost respinsă pentru a doua oară, fiind una definitivă. Femeia este acuzată de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Familiile victimelor însă sunt revoltate de această decizie: ”legea lasă o criminală care a luat două suflete nevinovate, vrem ca această criminală să plătească prin lege”, scrie pe Facebook mătușa uneia dintre fete.

Bună seara, sunt mătușa Raisei fetița de 7 ani decedată în accidentul de mașină din Andronache,va rog ajutati-ma! ieșim...

Posted by Roxana Stoica on Sunday, March 7, 2021
 
 

 

  • Surse: hotnews.ro, digi24.ro, antena3.ro, mediafax.ro
  • Sursă foto principală: captură video

Surse foto: captură video

Articolul urmator
O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni
O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    L-am iertat pe șoferul beat care ne-a ucis copiii
    L-am iertat pe șoferul beat care ne-a ucis copiii

    1 februarie 2020 ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta pentru Danny, Leila și cei trei copii ai lor, Sienna (8 ani), Angelina (12 ani) și Anthony (13 ani). În acea fatidică zi...

    Sunt șoferiță de Uber și am pedepsit un bărbat care își înșela soția la mine în mașină. Poți să îmi spui Karma
    Sunt șoferiță de Uber și am pedepsit un bărbat care își înșela soția la mine în mașină. Poți să îmi spui Karma

    Dacă și tu te numeri printre persoanele care nu pot rămâne indiferente când văd înșelătorii și trădări, în mod cert vei fi de acord cu modul în care a...

    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer
    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer

    Două fetițe de 4 și 5 ani au devenit cele mai bune prietene în spital, după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu leucemie.

    Când pasiunea devine superputere: povestea unei fetițe eroine, operată de două ori pe cord deschis, care a ajuns artistă
    Când pasiunea devine superputere: povestea unei fetițe eroine, operată de două ori pe cord deschis, care a ajuns artistă

    Abigail are 11 ani, dar și-a petrecut cam 3 ani din viață internată în spitale. S-a născut cu o boală de inimă și a suferit două operații de cord deschis. Totuși, asta nu a...

    Studiu: mamele stresate au de două ori mai multe șanse să nască fetițe
    Studiu: mamele stresate au de două ori mai multe șanse să nască fetițe

    Un studiu recent, realizat la Universitatea din Granada (Spania) susține că mamele care sunt stresate înainte de sarcină au de două ori mai multe șanse să nască o fetiță....

    „Vreau ca Doamne-Doamne să îl aducă pe tati înapoi”- scrisoarea emoționantă a unei fetițe care și-a pierdut tatăl înainte de Crăciun
    „Vreau ca Doamne-Doamne să îl aducă pe tati înapoi”- scrisoarea emoționantă a unei fetițe care și-a pierdut tatăl înainte de Crăciun

    Să rămâi fără unul dintre părinți, mai ales la o vârstă fragedă, este una dintre cele mai dificile experiențe prin care poți trece. Într-o asemenea situație se...

    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă
    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă

    O femeie din Marea Britanie a născut de două ori acasă - o dată planificat și a doua oară neplanificat. Citiți mai jos, ca să vedeți ce spune mămica despre experiențele sale.

    Le-am pus celor 3 fetițe ale mele același prenume și sunt blamată pentru asta
    Le-am pus celor 3 fetițe ale mele același prenume și sunt blamată pentru asta

    O mămică de peste granițe este criticată de cei din jur pentru că a ales să le pună același prenume celor trei fetițe ale sale. Femeii i-a plăcut atât de tare prenumele pe...

    © 2024 Qbebe