Conferinta Nationala: Omul din spatele autismului

QBebe

CONFERINTA NATIONALĂ  "OMUL DIN SPATELE AUTISMULUI" - 30 septembrie - 2 octombrie 2011, Focşani , Casa de Cultură a Sindicatelor "Leopoldina Bălănuţă.

Conferinţa Naţională Omul din spatele Autismului  este un eveniment în cadrul campaniei naţionale, dedicată adolescenţilor și adulţilor cu autism din România

 

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - ANCAAR,
Asociația Speranța Andradei, Centrul de zi „Micul Prinţ" şi
Centrul Român de Intervenție Socială și Psihoterapeutică - CRISP

organizează în perioada 1-2 octombrie 2011 în Focșani Conferința Națională "Omul din spatele Autismului", care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță".

Conferința "Omul din spatele Autismului" are ca obiective informarea opiniei publice cu privire la tulburările din spectrul autist în cazul adolescenților și adulților, găsirea de soluții terapeutice viabile pentru acest grup de pacienți, aducerea în prim plan şi dezbaterea aspectelor legate de traseul persoanelor cu autism în sistemul educaţional, dar şi sanitar, accederea lor pe piaţa muncii și un schimb real de experiență între specialiștii români care lucrează cu persoanele adulte cu autism și specialiști din Olanda.

În cadrul conferinței vor avea loc prezentări în plen, workshopuri tematice care vor include și prezentarea unor metode de lucru cu tineri și adulți cu autism.

Pe 30 septembrie la ora 18, va avea loc Marşul Autismului, care va porni din faţa Centrului regional de recuperare a copilului cu autism - Micul Prinţ, din str. Cuza Vodă, nr. 56, şi are ca principal scop atragerea atenţiei publicului larg către tulburările din spectrul autist în cazul adolescenților și adulților, fiind totodată o invitaţie de a recunoaşte oamenii din spatele autismului ca membrii ai societăţii cu drepturi egale cu semenii lor.

Pe 1 octombrie va avea loc lansarea cărţii "Eu sunt special", de Peter Vermeulen, ANCAAR, 2011, care prezintă pentru prima dată în România metoda de lucru Eu sunt special pentru persoanele cu autism, aparţinători şi specialişti.

La eveniment sunt asteptați aprox. 200 de participanți (aparținători ai persoanelor cu autism, autorități, psihologi, psihiatri, pediatri, asistenți medicali, farmaciști, educatori, asistenți personali, presă, etc) din toată țara. Detalii și înscrieri la office@autismancaar.ro, speranta_andradei@yahoo.com sau Raluca Ciochina - tel. 0722.393.763, Gabriela Dima - tel. 0720.404.958.

Taxa de participare la conferinţă este 100 de ron/persoană (1 noapte de cazare, mesele şi alte cheltuieli de organizare). Această taxă se achită în contul ANCAAR: RO16RNCB0072049714260001 BCR Bucureşti sucursala sector 1. Pentru părinţi şi aparţinători participarea este gratuită.

Parteneri oficiali ai Conferinței: Consiliul Judeţean Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Primăria Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Direcția de Sănătate Publică Vrancea.

Parteneri media: Monitorul de Vrancea , Ziarul de Vrancea, Adevărul de Seară Focșani, Focus TV, Focus Fm.

Sponsori: Grupul de Firme Trust LF Vinexport Rodistrib România, Trust LF Distilleries România, Kreativity.

 

Despre Campania Omul din spatele Autismului

Prin această campanie Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că în România autismul la tineri și adulți reprezintă o problemă gravă, extrem de actuală și de prezentă, care necesită o legislație specială, informare și conștientizare din partea opiniei publice, direcționare de resurse și deschidere socială în fața acestor persoane.

Mesajele principale pe care organizatorii doresc să le trasmită prin intermediul campaniei sunt:

CUNOAȘTE OMUL DIN SPATELE AUTISMULUI -> Omul din spatele autismului este unic. Are o voce, o personalitate, pasiuni și aptitudini. Trebuie să le observăm capacitățile, nu deficiențele ca să aibă un viitor. În cadrul campaniei se vor prezenta tineri și adulți cu TSA cu capacități și firi deosebite.

AUTISMUL NU DISPARE CÂND COPILUL CREȘTE -> Cele mai multe acțiuni de conștientizare ale problematicii autismului s-au axat pe incidența și manifestarea acestei tulburări la copii. Realitatea este că autismul nu se vindecă niciodată, iar problemele sociale și comportamentale cu care se confruntă persoanele trecute de 18 ani sunt și mai greu de cuantificat.

PERSOANELE ADULTE CU AUTISM AU DREPTURI -> Tinerii și adulții cu autism au dreptul la educație specială și la integrare pe piața muncii, într-un mediu profesionist, în care să se țină cont de nevoile specifice acestei tulburări. De asemenea, persoanele adulte cu autism au dreptul la servicii medicale specializate și la o locuință. Nu există în România în acest moment un pachet de servicii speciale pentru persoanele cu autism, deși incidența tulburării a crescut de 1 la 38, în urma unui studiu recent publicat de American Journal of Psychiatry.

AUTIST TE NAȘTI, NU DEVII -> Autismul nu este o alegere. Discriminarea, da.

AUTISMUL NU ESTE O BOALĂ PSIHICĂ ȘI NICI O BOALĂ CONTAGIOASĂ -> Autismul este o tulburare de dezvoltare, de origine neurologică, o tulburare a creierului care interferă adesea cu abilitatea de a comunica și de a relaționa cu cei din jur.

Detalii despre campania "Omul din spatele autismului" și pe http://autismancaar.ro/campanie  

Parteneri media ai campaniei: Click Sanatate, 121.ro, Garbo.ro, 9am.ro, Kudika.ro, Reader's Digest, PaginaMedicala.ro, Mami.ro, Parinti.com, Doctorbun.ro, Ele.ro, Medicpentrutine.ro, SanatateaTV.ro, Comunicatemedicale.ro, Qbebe.ro, Media Kompass

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiul adoptiv al Luminiței Anghel a vorbit despre relația cu părinții săi: „Eu sunt omul nimănui, nu am familie, nu am pe nimeni”
  Fiul adoptiv al Luminiței Anghel a vorbit despre relația cu părinții săi: „Eu sunt omul nimănui, nu am familie, nu am pe nimeni”

  Relația dintre Luminița Anghel și fiul ei adoptiv, David, a stârnit de-a lungul timpului numeroase controverse. Tânărul a început să-și construiască o carieră...

  Mona Lisa a fost mama lui Leonardo da Vinci? Istoricii dezvăluie secretele din spatele celui mai faimos tablou din lume
  Mona Lisa a fost mama lui Leonardo da Vinci? Istoricii dezvăluie secretele din spatele celui mai faimos tablou din lume

  Portretul Mona Lisei a trezit încă din cele mai vechi timpuri interesul oamenilor de ştiinţă. În ultimii ani, istoricii au ajuns la noi concluzii privitoare la posibila...

  9,82 la gimnaziu și 4,7 la Evaluarea Națională. Admiterea la liceu, schimbările dorite de Ministrul Educației
  9,82 la gimnaziu și 4,7 la Evaluarea Națională. Admiterea la liceu, schimbările dorite de Ministrul Educației

  Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se apropie cu pași repezi, iar Ministrul Educației vorbește despre viitoare schimbări care țin de admiterea la liceu. Care este...

  Fulgerul captiv, simulatorul de cutremur și Omul invizibil la expoziția internațională de știință Interactive Science
  Fulgerul captiv, simulatorul de cutremur și Omul invizibil la expoziția internațională de știință Interactive Science

  Expoziția de știință Interactive Science, eveniment găzduit de AFI COTROCENI, și-a deschis porțile publicului bucureștean și va putea fi vizitată până pe 17 aprilie.

  Cum am găsit puterea să îmbrățișez omul care mi-a ucis tatăl
  Cum am găsit puterea să îmbrățișez omul care mi-a ucis tatăl

  Să îți pierzi unul dintre părinți este o experiență extrem de dureroasă. Dacă această tragedie s-a petrecut în copilăria ta și nu știi cum au stat lucrurile, nu...

  Conferință online "Un gând bun in vremea Pandemiei COVID-19" (22,23,24 aprilie)
  Conferință online "Un gând bun in vremea Pandemiei COVID-19" (22,23,24 aprilie)

  În perioada 22-24 aprilie 2020, în mijlocul unei perioade dificile marcate de pandemia COVID-19, viitoarele mămici vor putea participa la o conferinta sustinuta exclusiv online...

  Tipuri de dureri vaginale și ce se ascunde în spatele lor
  Tipuri de dureri vaginale și ce se ascunde în spatele lor

  Când este vorba despre durerile din zona intimă, ele pot fi asociate adesea cu durerile ce sunt resimțite din interiorul sau din exteriorul vaginului. De obicei, durerile acestea...

  In spatele unui copil grozav stă o mamă care a facut multe sacrificii
  In spatele unui copil grozav stă o mamă care a facut multe sacrificii

  Creșterea copilului este o slujbă cu normă întreagă, care are satisfacții incredibile, dar și responsabilități pe măsură. Se spune că atunci când devine mamă, o...

  © 2023 Qbebe