Credea că va avea cvintupleți! Însă medicul i-a dat o veste la care nimeni nu se aștepta

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Un bărbat a sperat că va deveni tată de cvintupleți, dar în realitate lucrurile au stat cu totul altfel: partenera sa nu a fost de fapt însărcinată, fiind un caz de sarcină falsă.

Un canadian și-a dorit dintotdeauna să devină tată și a așteptat cu nerăbdare clipa în care urma să se întâmple acest lucru. În aceste condiții, el și-a susținut partenera pe tot parcursul sarcinii, a primit-o în casa părinților lui pentru a o proteja și a fost receptiv la toate transformările prin care a trecut aceasta: grețurile de dimineață, creșterea volumului abdomenului, fluctuațiile de dispoziție și începutul procesului de lactație.

După ce și-a dat seama că prietena lui ia în greutate mai mult decât ar fi trebuit, a insistat ca aceasta să meargă la mai multe controale, crezând că așteaptă gemeni. În urma vizitelor la medic, ea a precizat inițial că se vor naște tripleți sau cvadrupleți, iar în final a anunțat că va avea cvintupleți. Cea mai mare grijă a bărbatului a fost să le asigure copiilor săi confortul și de aceea a început să-și facă griji tot mai serioase pentru că nu ar fi putut susține o familie atât de mare. Prietenii și comunitatea au încercat să-i ajute pe viitorii părinți, iar prin intermediul unei rețele de socializare cuplul a primit în dar diferite lucruri care le-ar fi fost de folos pentru copii. O dată ce prietena sa l-a anunțat că i s-a rupt apa, s-a grăbit să o ducă la spital, de teama unor complicații. Se credea că tânăra se afla în cea de-a 34 săptămână de sarcină, dar realitatea nu stătea așa: medicul care ar fi trebuit să o asiste la naștere i-a spus bărbatului că, de fapt, aceasta nu a fost nicicând însărcinată, fiind vorba de o sarcină falsă (sarcină fantomă).

El și-a dat seama că nu văzuse niciodată rezultatele analizelor partenerei sale, iar aceasta venea mereu cu o altă versiune după controalele medicale. Nu i se păruse însă nimic suspect, văzând transformările suferite de ea. Bărbatul care se visa tată a fost foarte furios la aflarea veștii, iar curând a fost contactat de o rudă a partenerei sale. Aceasta i-a spus că femeia încercase să-i spună și altui bărbat că este însărcinată cu gemeni, dar că până la urmă adevărul ieșise la iveală. Cel mai dificil i-a fost să înțeleagă, a mărturisit ulterior, cum cineva la care a ținut atât de mult l-a putut minți și cum a profitat de el și de familia lui.

Povestea cuplului canadian a devenit repede cunoscută, atitudinile față de femeia care a susținut că este însărcinată fiind foarte diferite. Dacă unele voci au blamat-o, altele au spus că are nevoie de ajutor și că nu este vina ei pentru boala de care suferă. Potrivit specialiștilor, o sarcină falsă este rezultatei dorinței enorme a unei femei de a deveni mamă și este legată de pierderi anterioare de sarcină. Simptomele unei „sarcini” de acest gen sunt similare celei ale unei sarcini reale (creștere în greutate, grețuri, creșterea volumului abdomenului etc.), dar nu are cum să fie vizibilă la ecograf. De asemenea, nici testele de sânge sau de urină nu au cum să iasă pozitive.

Femeile care au sarcini false trebuie să primească ajutor specializat, de la un medic psiholog și de la un psihiatru, cu atât mai mult în momentele în care li se va confirma că de fapt nu sunt însărcinate. În urma întâmplării prin care a trecut, bărbatul din Canada a decis să ducă o viață mai discretă și să înapoieze toate darurile pe care le primise pentru „copiii” pe care îi aștepta. În ceea ce o privește pe fosta sa parteneră, aceasta a fost sfătuită de familia bărbatului să caute ajutor psihiatric, iar el a declarat de mai multe ori că îi dorește numai bine.

Surse: abcnews.go.com, hashtagchatter.com, heraldtribune.com

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Au devenit părinți! Un alt cuplu faimos de la Hollywood a dat marea veste
  Au devenit părinți! Un alt cuplu faimos de la Hollywood a dat marea veste

  Katherine Schwarzenegger și Chris Pratt au devenit părinți! Este primul nepot al actorului Arnold Schwarzenegger, care are cinci copii.

  Nimeni nu a vrut să semneze anuarul copilului său. Mama lui, însă, a avut ceva de zis
  Nimeni nu a vrut să semneze anuarul copilului său. Mama lui, însă, a avut ceva de zis

  Brody Ridder, în vârstă de 12 ani, a fost devastat când nimeni nu a vrut să-i semneze anuarul, la școală. „Nu i-au scris niciun mesaj. Nimeni nu a scris despre...

  Ștefan Stan va fi tătic pentru prima oară! Cum a dat minunata veste
  Ștefan Stan va fi tătic pentru prima oară! Cum a dat minunata veste

  Ștefan Stan și Simona au oficializat relația, după patru ani controversați, cu mici despărțiri pe alocuri. Găsindu-și mereu drum unul către celălalt, au decis să realizeze...

  Imagini sfâșietoare cu un băiețel cu leucemie, susținut de surioara lui. Mama lui a dat o veste emoționantă!
  Imagini sfâșietoare cu un băiețel cu leucemie, susținut de surioara lui. Mama lui a dat o veste emoționantă!

  În urmă cu doi ani, o mămică publica pe rețelele de socializare imagini sfâșietoare cu băiețelul ei, care fusese diagnosticat cu leucemie. Avea 4 ani la vremea respectivă...

  Bona eroină: și-a dat viața pentru a o salva pe cea a copilului de care avea grijă
  Bona eroină: și-a dat viața pentru a o salva pe cea a copilului de care avea grijă

  Pentru unele persoane, responsabilitatea, dragostea față de copii și spiritul de sacrificiu sunt valori supreme. De toate acestea a dat dovadă și o femeie în vârstă de 52...

  Mihaela, studenta la Medicină care a murit după două diagnostice greșite. „Te alinți”, i-a spus medicul
  Mihaela, studenta la Medicină care a murit după două diagnostice greșite. „Te alinți”, i-a spus medicul

  O tânăra studentă la Medicină a murit la spital după mai bine două săptămâni de chinuri. Ea a ajuns de patru ori la urgențe cu dureri mari de spate, însă de două...

  Medicul din Timișoara care a vindecat 53 de bolnavi cu noul coronavirus. Ce spune despre pastilele pe care le prescrie
  Medicul din Timișoara care a vindecat 53 de bolnavi cu noul coronavirus. Ce spune despre pastilele pe care le prescrie

  În plină pandemie, se pare că un medic român a reușit să găsească o soluție inteligentă pentru a vindeca din ce în ce mai mulți pacienți.

  © 2023 Qbebe