Critici dure pentru părinții care și-au lăsat fiul de 6 ani să participe la un maraton

Critici dure pentru părinții care și-au lăsat fiul de 6 ani să participe la un maraton

Bianca Geica - Redactor Senior

Sportul este extrem de benefic pentru copii. Îi ajută să se dezvolte sănătos și armonios, le întărește imunitatea, le da încredere în forțele proprii și îi ajută să devină mai echilibrați emoțional. De asemenea, sportul, mai ales cel de echipă, îi ajută pe cei mici să fie mai sociabili, mai prietenoși și să se integreze mai ușor într-un grup sau în colectivitate.

Ben și Kami Crawford, doi părinți din Kentuky, SUA, sunt perfect conștienți de efectele pozitive ale sportului asupra copiilor, așa că și-au înscris băiețelul de 6 ani la un maraton. Cei trei au alergat împreună, iar ca să marcheze momentul, Ben și Kami au postat câteva fotografii de la eveniment pe o rețea de socializare. Nu s-au așteptat la valul de critici din partea internauților, care îi acuză că își exploatează copilul pentru atenție. 

Doi părinți au fost aspru criticați fiindcă și-au lăsat copilul de 6 ani să participe la un maraton

Ben si Kami Crawford, care participă în mod regulat la maratoane și le permit celor șase copii ai lor să facă acest lucru împreună cu ei, au primit numeroase critici după ce au împărtășit, pe Instagram, fotografii cu băiețelul lor de 6 ani, Rainier, alergând alături de ei, la un maraton de 25 km.

Ben si Kami Crawford alaturi de fiul lor, Rainier, la maraton

Însă în loc de aprecieri, Ben și Kami s-au confruntat cu un val de critici din partea internauților, care îl compătimesc pe copil și îi acuză pe părinți de abuz asupra minorilor. Mulți au sesizat chiar și Protecția Copilului.

Citește și: Top 4 sporturi ideale pentru copilul tau

  • „Săracul copil. Gășiți altceva de făcut pentru atenție”, a scris cineva.
  • „Vai, arată epuizat copilul. Cum au permis organizatorii așa ceva?”, a mai comentat i persoană.
  • „Îngrozitor. Sunteți niște părinți teribili și ar trebui să va fie rușine”, a mai scris cineva.
  • „Ăsta e abuz asupra minorilor. Dezgustător. Sunteți niște imbecili. Nu știți nimic despre cum funcționează organismul copiilor. Ar trebui să fiți la închisoare”, a mai scris o persoană.
  • „Mi se pare absurd și mă șochează cum unii părinți își pun ego-ul mai presus de bunăstarea copiilor lor. Trist. Păcat că organizatorii au susținut acest lucru”, scrie altcineva.

Au existat inclusiv comentarii din partea celor care au participat la maratonul respectiv și l-au văzut pe băiat cum se chinuia să alerge:

  • „Am fost acolo și am văzut cum acest biet copil plângea în timpul unui maraton dur, umed și brutal”, a scris un alergător.
  • „Am fost martor la asta, a fost îngrozitor! Copilul plângea și se oprea des din alergat”, a mai scris cineva.

Cei doi părinți au răspuns criticilor dure, menționând că sportul face parte din viață copiilor lor încă de când aceștia au venit pe lume. Ei mai spun că nu și-au forțat niciodată micuții să participe la astfel de competiții sportive și recunosc că, într-adevăr, la acest maraton, Rainier a plâns și a căzut de mai multe ori, dar că nu a plâns mai des decât o face acasă, când se joacă.

Ben si Kami Crawford alaturi de copiii lor la maraton

Citește și: Sportul in viata copilului: informatii importante de la specialisti

„Pe 1 mai, familia noastră de 8 persoane a terminat un maraton de 26,2 mile. Acesta este primul maraton pe care întreaga noastră familie l-a alergat împreună. Cei 5 copii mai mari au așteptat mai bine de o oră la kilometrul 25 și după 8 ore și 35 de minute am trecut toți împreună linia de sosire. După 2 zile de sărbătoare cu prietenii, modul în care ne-am petrecut ziua a atras atenția unora care ne acuză de iresponsabilitate și chiar de abuz. În acest scop, aș dori să expun câteva fapte:

1. Nu am forțat niciodată pe niciunul dintre copiii noștri să alerge un maraton și nici măcar nu ne putem imagina acest lucru ca fiind fezabil din punct de vedere practic sau emoțional. Le-am oferit tuturor copiilor noștri opțiunea de a ne însoți la fiecare cursă. Anul trecut, doi copii au alergat fără noi. În 9 ani, am primit în total 53 de medalii - cele mai multe fiind ale copiilor. Anul acesta, după ce ne-a implorat să ni se alăture, i-am permis copilului nostru de 6 ani să se antreneze și să încerce. Nu am crezut că va termina cursa și eram gata să îl oprim în orice moment dacă el ar fi cerut acest lucru sau dacă am fi considerat că siguranța lui este în pericol. L-am întrebat de mai multe ori dacă vrea să se oprească, iar el a spus FOARTE CLAR că vrea să continue. Nu am văzut niciun semn de epuizare din cauza căldurii sau deshidratare așa că l-am lăsat să alerge în continuare.

2. Da, au fost lacrimi. A avut o căzătură și fiecare membru al familiei noastre a plâns în timpul maratoanelor. Aceste experiențe au fost foarte limitate în comparație cu ceea ce a fost raportat și, în ciuda dificultății fizice și emoționale incredibile de a alerga un maraton, cantitatea de plâns este comparabilă cu ceea ce am fi experimentat dacă am fi rămas acasă într-o duminică dimineața. Multe persoane raportează în mod inexact că oamenii l-au văzut "toată" sau "majoritatea" cursei plângând și că există numeroși martori. Având în vedere timpul nostru de sosire, acest lucru este imposibil, deoarece am terminat ultimii 8 km predominant singuri. Cei care fac aceste afirmații nu au nicio dovadă. Avem ore de înregistrări video și imagini care vor fi făcute publice și care descriu foarte clar starea sa emoțională”, au declarat părinții lui Rainier pe Instagram.

Ulterior, ei au anunțat că au primit o vizită neașteptată de la Protecția Copilului și au descris procesul că fiind unul „înfricoșător pentru copii, care au fost interogați împotriva voinței lor, departe de părinți”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Kami and Ben Crawford (@fightfortogether)

„Ieri, Serviciul de Protecție a Copilului a sosit la noi acasă și a intervievat copiii, părinții și bunica. Acesta este un proces înfricoșător, deoarece, de obicei, copiii sunt interogați departe de părinți, împotriva voinței lor, iar răspunsurile lor determină dreptul legal al agenției de a le lua copiii.

Cineva a raportat că l-am târât pe Rainier după kilometrul 13 spre linia de sosire, împotriva voinței sale. Toți cei 8 membri ai familiei și martorii oculari (inclusiv ofițeri de poliție), precum și orele noastre de filmare dezvăluie o poveste diferită - Rainier este un copil care era foarte hotărât să termine cursa și nu a fost târât NICIODATĂ pe parcursul celor 26,2 mile. Într-un interviu înregistrat cu ABC, cu o zi înainte, Rainier a spus că cel mai mult a regretat faptul că la finalul cursei a trebuit să ne țină de mână, pe mine și pe tatăl sau, lucru care l-a incetinit fiindca voia sa alerge mai repede.

A apela la o agenție guvernamentală pentru a lua copiii de la cineva pentru că nu vă place sau pentru că ceva nu "vi se pare corect" sau pentru că nu puteți concepe un copil de 6 ani căruia îi place să alerge, este condamnabil din punct de vedere moral.

În loc să luăm exemplu de la cei mai dezechilibrați și mai competitivi membri ai societății noastre, care emit reguli universale despre cum ar trebui să fie crescuți copiii, ar fi mai bine dacă ne-am uita la dovezi și am discuta avantajele și dezavantajele alergării cu copiii. Familia noastră ar beneficia de pe urma acestor discuții, la fel și a voastră”, au scris cei doi părinți pe Instagram.

Tu ce părere ai despre cazul acestor părinți?

Citește și: Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tău

  • Surse: Instagram

Surse foto: instagram.com/fightfortogether

Articolul urmator
Crezi că sunt o mamă rea pentru faptul că mi-am lăsat fiica de 15 ani să-și facă un tatuaj?
Crezi că sunt o mamă rea pentru faptul că mi-am lăsat fiica de 15 ani să-și facă un tatuaj?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    „Fiul meu va fi un gangster”. Ce critici a primit o mamă pentru că îi face bebelușului său e 1 an tatuaje temporare
    „Fiul meu va fi un gangster”. Ce critici a primit o mamă pentru că îi face bebelușului său e 1 an tatuaje temporare

    O mamă de peste Ocean, care se descrie că fiind obsedată de tatuaje, este criticată pentru că îi face bebelușului său de doar 1 an tatuaje temporare. Atât internauții,...

    Fiul și-a lăsat părul să crească 2 ani pentru a-i face o perucă mamei sale bolnave de cancer
    Fiul și-a lăsat părul să crească 2 ani pentru a-i face o perucă mamei sale bolnave de cancer

    Dragostea unui copil pentru mama sa este unică și poate face minuni chiar și în cele mai dificile situații. De exemplu, un tânăr din Arizona și-a lăsat părul să crească...

    De ce mi-am lăsat băiețelul să poarte rochii? Pentru că fiul meu merită să trăiască fericit și împlinit
    De ce mi-am lăsat băiețelul să poarte rochii? Pentru că fiul meu merită să trăiască fericit și împlinit

    Într-o lume în care diferențele de gen sunt cât se poate de evidente, o mamă recunoaște că își lasă băiatul să poarte ceea ce își dorește, inclusiv...

    Fiul lui Céline Dion a împlinit 21 de ani! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis artista
    Fiul lui Céline Dion a împlinit 21 de ani! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis artista

    Céline Dion este mama a trei copii. Ieri, pe 25 ianuarie, fiul ei cel mare, René-Charles, a împlinit frumoasa vârstă de 21 ani. Mama sa nu a ratat această ocazie...

    Fiul meu de 16 ani vrea să renunțe la școală. Ce să fac?
    Fiul meu de 16 ani vrea să renunțe la școală. Ce să fac?

    O mamă de peste hotare se confruntă cu o situație cu care niciun părinte nu vrea să se confrunte. Copilul ei, în vârstă de 16 ani, i-a mărturisit că vrea să renunțe la...

    Nu voi ierta niciodată fetița de 10 ani care mi-a ucis fiul de 6 luni
    Nu voi ierta niciodată fetița de 10 ani care mi-a ucis fiul de 6 luni

    Durerea prin care trece un părinte care își pierde copilul este incredibilă. Printr-o asemenea experiență a trecut și o familie din SUA, care și-a pierdut în anul 2018...

    Alicia Silverstone recunoaște că încă doarme în pat cu fiul ei de 11 ani
    Alicia Silverstone recunoaște că încă doarme în pat cu fiul ei de 11 ani

    Alicia Silverstone este una dintre cele mai îndrăgite și populare actrițe ale anilor '90. Ea și-a făcut debutul cinematografic în anul 1993, în filmul „The...

    Ce mare a crescut fiul Alinei Ceușan! Rock are 2 ani și este adorabil!
    Ce mare a crescut fiul Alinei Ceușan! Rock are 2 ani și este adorabil!

    Alina Ceușan este o mămică mândră! Fiul ei, Rock, care a venit pe lume în plină pandemie, a împlinit, anul acesta, doi ani și pare să fi moștenit personalitatea...

    © 2024 Qbebe