Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Cu un ochi in viitor. Programul ce iti permite sa vezi acum cum va arata copilul tau la maturitate

Parintii se gandesc adesea cum va arata copilul lor cand va atinge varsta maturitatii. Datorita progresului tehnologic, un computer poate raspunde acestei intrebari in mai putin de 1 minut.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au creat un program ce surprinde evolutia faciala de la nastere si pana la varsta de 80 de ani.
"Progresul vizual a unei fete de copil pana la varsta maturitatii este foarte greu de realizat, asadar am ales sa ne concentram in special pe aceasta problematica.", a declarat Ira Kemelmacher-Shlizerman, profesor de informatica la Universitatea din Washington.


Echipa de cercetatori a publicat deja o lucrare si va dezvalui noile descoperiri in materie la Conferinta Computer Vision and Pattern Recognition, ce va avea loc in luna iunie, in Ohio, Statele Unite.
Forma fetei si expresiile unui copil se schimba adesea radical pana cand acesta atinge varsta maturitatii, ingreunand astfel procesul de reconstituire si modelare a acestor schimbari.

Noua tehnica aduna datele din miile de fotografii introduse in program si creeaza o imagine medie a fetei, raportata la varsta si sex. Aceasta imagine generica este apoi folosita in reconstituirea unei noi fete.
„Cele cateva experimente pe care le-am realizat cu noul program ne-au oferit date concludente ce confirma eficienta software-ului. Atunci cand au fost rugati sa identifice varsta celor din fotografiile realizate cu programul nostru, subiectii nu au avut nicio problema in a identifica o varsta foarte apropiata de cea reala.", a declarat Steven Seitz, profesor de informatica si co-autor al studiului.
„Am aratat subiectilor 2 fotografii, una reala si una modificata si nu au reusit sa distinga fotografia reala de cea procesata.", a adaugat profesorul.

Principala aplicabilitate a acestui program este in identificarea trasaturilor copiilor disparuti.
De obicei, interpretarile sunt realizate de un artist plastic ce foloseste fotografii vechi ale copilului pentru a realiza un portret cat mai exact al copilului disparut.
Aceasta tehnica este insa adesea ineficienta intrucat dureaza foarte mult si este cu atat mai greu de aplicat in cazul copiilor mai mici de 5 ani, ale caror trasaturi sunt foarte apropiate de cele ale unui bebelus.
Software-ul poate fi folosit pe orice computer si are nevoie doar de 30 de secunde pentru a genera o noua imagine. Cu toate acestea, nu este inca disponibil publicului larg.
Aceasta metoda foloseste doar sexul copilului si varsta. Pe viitor, cercetatorii spera sa poata introduce noi particularitati precum etnia, albirea parului si aparitia ridurilor pentru a putea folosi procesul in generarea oricarei fete umane.

Sursa: dailymail.co.uk

 

Cei mai celebri septupleti din lume au implinit 20 de ani. Vezi cum arata acum – FOTO

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ochi umflati. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Afla ce remedii poti utiliza
  Ochi umflati. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Afla ce remedii poti utiliza

  Ochi umflati. Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni",...

  Cum pregătești copilul pentru o slujbă în viitor
  Cum pregătești copilul pentru o slujbă în viitor

  Având în vedere evoluția rapidă din domeniul tehnologic din ultimele decenii, s-a ajuns la concluzia că, pentru a reuși să ai o carieră solidă în viitor, este...

  Lasă jos telefonul și privește-ți copilul în ochi!
  Lasă jos telefonul și privește-ți copilul în ochi!

  De multe ori copiii ne pun întrebări așa cum numai ei știu să pună, pline de curiozitate și de uimire în fața lumii. Ori ne trag de mânecă ca să ne arate micile...

  Ce faci dacă vezi că un alt părinte îşi bate copilul?
  Ce faci dacă vezi că un alt părinte îşi bate copilul?

  Deși ne place să credem că trăim într-o societate civilizată, adevărul este că sunt șanse mari să observi cum un alt părinte își bate copilul. Este o situație...

  Ce mari s-au făcut! Uite cum arată acum băieții lui Dan Bittman
  Ce mari s-au făcut! Uite cum arată acum băieții lui Dan Bittman

  Dan Bittman, solistul trupei „Holograf”, este tatăl a trei băieți. Mama lor este Liliana Ștefan (aceasta este creatoarea proiectului pentru copii „Cutiuța...

  Cum faci un ou ochi perfect
  Cum faci un ou ochi perfect

  Deși prepararea unui ou ochi pare un demers știut de fiecare dintre noi, în realitate nu ne putem lăuda că ne ies oricând ouă perfecte. Ca să avem mereu succes,...

  Din copilăria noastră: cum arată și ce fac acum actorii din Beverly Hills
  Din copilăria noastră: cum arată și ce fac acum actorii din Beverly Hills

  Printre amintirile din copilăria noastră se numără, cu siguranță, și unele filme pe care le urmăream cu plăcere de fiecare dată. „Beverly Hills 90210" se află printre...

  © 2019 Qbebe